Tr 2030 8,16 % -5,61
Printable View
Tr 2030 8,16 % -5,61
Faiz basligindaki oranlar burada var merak ettiyseniz;
https://mevduatlar.com
Beton mutayitlerinden, gumleme sesleri ne zaman gelecek bakalim gorecegiz!
Yıl sonu ne olur bu kurun değeri?tahmini olan var mi
İkinci bedduamda bankacılık sektörüne...Mevduata %6 faiz verirken,artmayan dolarla dış piyasadan dolar borcu alıp, %20-30 lardan kredi vermelerinden yıllarca... ve şu dönemde 6.40 ken dolar ,satış 6.60 alış 6.20 makasından dolayı... Devlet hafızası unutmaz bende unutmayacağım
Bisttede yalancı yükseliş var.yakında gumler Bu faiz oranı varken büst nasıl çıkıyor hayret.
Avrupa birliği merkez bankası başkanı Draghi'nin Arjantin ve Türkiye'yi aynı kefeye koyup konuşması içinde bulunduğumuz durumu ve gideceğimiz noktayı özetler:
ECB/DRAGHİ: TÜRKİYE VE ARJANTİN'İN BULAŞICI ETKİSİ KAYDA DEĞER DEĞİL
Yıkılmamak için direniyor..savaş var..bence yıkılacak..ytd
Ya ben bizdeki büyüklük duygusu anlıyamıyorum.Venezuelanın petrolü var bizde yok,o da borcunu ödeyemez biz de,ama benzetilsek kızarız.Çindeki asgari ücret bizle aynı diye dünya devi çinle kıyaslanınca kendimizi aşağılanmış hissederiz ,çin kadar olamadık deriz.Rusyada yıllarca doktorlar mühendisler ayda yüz dolara çalışıyor,bize fuhuşa geliyorlar diye aşağılardık adamları,şimdi bizim tatil köyleri onlarla dolu beşyıldızlı tatil köylerimizde ,otellerimizde nüfusa oranlarsak ruslar kadar tatil yapan türk yok valla.Biz neyimize güvenerek diğer ülkeleri beğenmiyoruz onlarla aynı kefeye koyuluyoruz diye bozuluyoruz anlıyamıyorum ki :))))))))
Hayırlı olsun
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yookkk ben 2001 krizini ,ülkenin parasını yönetenlerin dolar sabit kalacak derken kendi paralarını arkadaşları devülüasyondan önce dolara çevrilmesinden haberi olmayanları daha neler neleri görmüş yaşamış olarak kendim analiz etmeye başladım...daha grizzz başlamadı önce bir şirketler batmaya başlasın...kalanlar dibi görsün...şu an yapılan yanlış politikalarla krizz daha derin ve genişletiliyor...şimdi batsak 2 yıla toplarız...2 yıldır batıyoruz bu politikalarla 2-3 daha batmaya devam edeceğiz...2021 den sonra anca toparlanır piyasa
Tengri Han sonuçları açıkladı mı ? Faiz- toto da kazanan var mı geriye dönüp bakamadım.
Nokta atış yoksa en yaklaşık sonuç kimin?
TOOKDER Başkanı: 3.5 milyar euro kredi kullanıp yüz binlerce aracı euro ile kiraya verdik. Bugün çıkan kararname ile tüm kontratları TL'ye çevirmemiz gerekiyor. Bankalar sabit faizli TL ile şu anda maksimum 45-60 gün kredi verebiliyor. Bu herkesi batırır.
kayıtlı istihdamın nerdeyse %90'nını sağlayan kobi ve küçük işletmeleri kimin kucağına bırakıyoruz,
adres belli mi?
İşte Muratoğlu’nun Merkez’in faiz kararı hakkında yorumları:
Merkez Bankası faizleri az buz değil, 625 baz puan artırdı peki memleketin hangi problemi geride kaldı?
Geç kalmanın bedeli her zaman daha fazla faiz artışıdır. En başta yapması gereken yapılmadığı için bu hale geldik. Şunu önceden, dolar 4.50'deyken yapsaydı. Bu kara günler hiç yaşanmasaydı.
Madem bağımsızdınız, madem bir seferde 625 baz puan artırabiliyordunuz neden artırılması gereken zamanda artırım yapmadınız da 7'leri gördük. Neden kurlar bu kadar tırmandıktan sonra 6.5 da yaptı? Saray'dan icazeti ancak aldı! Batan şirket çoktan battı.
Bu sefer herkes rolüne çalışmış… Başkan Erdoğan çıkıp “Ben faiz istemiyorum ama Merkez Bankası bağımsız, elden bir şey gelmiyor” diyor, Merkez Bankası; “Biz bağımsızız, gerektiğinde gerekeni yaparız” mesajı veriyor. İyi polis kötü polis oynandı. Merkez Bankası'nın bağımsız olduğunu düşünen var mı?
Ya dolar daha da artacaktı, ya faiz artırılacaktı. Piyasaların faiz duyarlılığı kısa vadede düşüktür. Halkın yok gibidir. Hemen etki etmez piyasaya… Yavaş yavaş kemirir, tüm dinamikleri eritir. Oysa döviz öyle mi? Direk enflasyona yansır, vatandaşın cebindeki parayı hemen kısırlaştırır.
Yüksek faiz artısı tek basına yeterli gelmeyebilir. Eylül enflasyonu yüzde 20 üzerinde geleceği için önümüzdeki aydan itibaren cazibesini yitirecek bu faiz artırımı…
Halen ABD ile kriz sürüyor. Jeopolitik riskler de cabası. Rusya ile didişmeye başladık. Faiz tek çözüm olsaydı, Arjantin'in faizler yüzde 60'da enflasyonu yüzde 32… Ne işe yaradı derseniz? Döviz artışını frenledi, yüksek maliyeti karşılığında zaman kazandırdı.
Dolarin tr icindeki durumu ile dolarciya en ufak suphe yok.
Birkac gundur yazdim dikkat cekiyor
Dolar globalde iyi sinyaller vermiyor
Kıçıkırık bir faiz artışıyla yıkılmaz o dolarrrrr sadece algı operasyonu sağlam maşallah heryerde faiz arttı hüloğğğğğğ iyi kardeşim buyur reel sektörü nerenize sokacaksınız, bch, iskonto, rotatif, kout, araba eeeee hem büyüyeceksin hemde faiz arttıracaksın he gülüm.
Dolardayım tostumu yedim bekliyorum
*jp morgan, "tcmb kredibilitesini artıracak bir adım attı, şimdi gözler hükümetin atacağı adimlara çevrildi"
*jp morgan, "tcmb'nin aldığı faiz kararı şu an için kredibiliteyi yeniden tesis etmeye yeter, daha fazla artırım beklemiyoruz"
*jp morgan, "tcmb'nin yaptığı pozitif sürprize rağmen kırılganlıklar devam ediyor, türkiye için yeni test hükümeti açıklayacağı ovp olacak"
Boşverin doları dövizi diyerek hepinizi çengelköydeki çay-simit ve millet bahçesi yuvarlanması etkinliğine davet etmiştim lakin hava muhalefeti dolayısı ile belediye başkanımız iptal etmiş,millet bahcesinde yatıp yuvarlanamayacağız,yazık oldu...
6.19 u geçerse çok ilginç olur...
Günlük 21'i nasıl verdiler bende onu anlayamadım. Cepteteb bile günlük %14 veriyor. Sizin günlük oran çok iyiymiş..
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.