Bulmuşun boş kaleye çek anasını satem
Kova yaşar bile bi kalecidir be
Hoş bu şartlarda biz niye yazıyok ki :-)
Kır kalemi yav
Moderasyonda forumu kapasin olsun gitsin
Hadi bana eyvallah
Printable View
Bulmuşun boş kaleye çek anasını satem
Kova yaşar bile bi kalecidir be
Hoş bu şartlarda biz niye yazıyok ki :-)
Kır kalemi yav
Moderasyonda forumu kapasin olsun gitsin
Hadi bana eyvallah
o zaman dans[emoji445][emoji322][emoji444]
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emrin olur abi, biyir...:)))))))))))
https://youtu.be/omkpldc7Y0g
Dansa devam bro...ürt tilofonu ürt...araycem ben seni...
https://youtu.be/dzt4_JNsWec
Selamlar..
Mirkelam- Elma Değil Ayva
...
rejoo ahh rejo ).
Benim kafama takilan Inonu elestirisi. Inonu'nun liderlik yaptigi donem 2.dunya savasi donemi, 2.dunya savasinin baslamasina 6 ay falan kala Cumhurbaskani oldu. Kazim Karabekir de Meclis Baskani olmustu.
Harp vardi, bu yuzden bu donem karne donemidir. Dogal olarak halk cok sikinti cekti. Ekmek karneyle verildi. Sonrasinda halk hep bu sikintilari hatirladi, Inonu'nun denge politikasi ve Turkiye'nin savasin disinda kalmasi buyuk basarilar olmasina ragmen kimsenin umurunda olmadi. Tabii ki bunda Demokrat Parti'nin kutuplastirici politikalarinin da etkisi vardir. Toplumsal olan dogruya yanlisa bakmaz, iyi ve kotuye bakar. Ekmek karneyle verilmisse kotudur.
Tayyip Agamin Inonu elestirisine, Chp yonetimi ve Kilcdaroglu Inonu'ye sahip cikarak cevap verdiler. Ama sosyal medyada bazi Chplilerin ustu kapali Inonu elestirilerini izledik.
Bu tartisma 2 gun falan surdu ve unutuldu. Bence onumuzdeki donemde, baska bir konuda yine gundeme gelecektir. Sonra tekrar.
Ta ki bir tuketim maddesinin halka karneyle verilmesi sozkonusu olunca, Chp ve muhalefet buna itiraz ettiginde, Inonu doneminde boyle olmustu, siz de Inonu'ye sahip cikmistiniz denilecek.
Bu sebeple onumuzdeki hafta viop pozlarini kapatirim. 36.000 hedefinden vazgeciyorum. Kar cebe yakisir.
Alıntı:
https://www.youtube.com/watch?v=Qxk4...ature=youtu.be
kuzu abi bu vatandaşın söylediklerine bir yorum alabilirmiyiz.
Saayin kuzu forumuna 4 gundur mesaj yazmamis. Kendi nikiyle yazmamis demek daha dogru. Ama bence bu basliga 2 gun once baskasinin hesabindan kisa bir mesaj yazmis.Alıntı:
AmurTemur
06.Ekim.2012
Teşekkür / Beğeni
Alıntı:
Alıntı tolga541 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kuzu abi bu vatandaşın söylediklerine bir yorum alabilirmiyiz.
SERMAYE PİYASALARINA 1990 LARIN BAŞIN DA GİRDİM.......GÖRDÜĞÜM ŞU....BU BORSANIN NE MAL PAZARLAYANI BİTİYOR NE DE KERİZİ BİTİYOR.
HER YER DE MUTLAKA BİR KÖTÜ NİYETLİ,ÇAKAL TAKIMI BULUNUR.BORSA DA ÖZELLİKLE PİYASA DEĞERİ 10-20 MİLYON BİLE ETMEYECEK ŞİRKETCİKLERİ.BU ŞİRKETCİKLERİN PATRONLARININ TALİMATI İLE 80-100 MİLYONA ÇIKARIP UÇUK FİYATLARDAN BORSADA AĞA TAKILAN KERİZLERE PAZARLAYAN BİR GÜRUH VARDIR.bu güruh malı pazarlayabildiği kadar pazarlar, patrondan komisyonunu alır.
BU TİP ADAMLAR TAM BİR ÇAKAL TAYFASIDIR.HER KILIĞA GİRER,HER TÜRLÜ YALANI DA SÖYLEMEYE VE borsanın kerizlerini İNANDIRMAYA HER ZAMAN MUVAFFAK OLURLAR.analarını boyar babalarına kız diye yutturur bu çakal tayfası....
2009 dan önce spk bu çakal takımına göz açtırmazdı.Ama 2009 dan sonra balık baştan koktu.NORMAL DE 10 MİLYON PİYASA DEĞERİ BİLE ETMEYECEK DANDİK DUNDUK BİR SÜRÜ İKİ SANDALYE BİR MASA ŞİRKETCİK HALKA ARZ ADI ALTINDA BORSAYA ALINDI VE ANADOLUDA BORSAYI İYİ BİLMEYEN VEYA BORSAYA YENİ GELEN YATIRIMCILAR BU MAL PAZARLAMAYI MESLEK HALİNE GETİRMİŞ ÇAKAL TAYFASININ YARDIMI İLE SOYULDU.
BU ÇAKAL TAYFASINI BİR DAHA SERMAYE PİYASALARINA ADIM ATAMAYACAK ŞEKİL DE İFŞA EDİP,en ağır cezaları almaları için çaba sarfedip ,ÖMÜRLERİ BOYUNCA BORSAYA ADIM ATAMAYACAK DURUMA GETİRMESİ GEREKEN SUYUN BAŞINDAKİ ADAM,AKSİNE BU ÇAKAL TAYFASI NA KENDİ TEKNOLOJİ ŞİRKETİNİ DE HALKA KAKALATTI( şu günler de ya battı,ya da batık durumda işlem görüyor olabilir..)
SONUÇ OLARAK NE OLDU.2000 yılında 1.200.000 yatırımcı varken günümüzde aktif işlem yapan yatırımcı sayısı 250-300 binlere düştü.HALK BORSAYI BİR KUMAR YERİ.ÜÇ KAĞITÇILIKLARIN DÖNDÜĞÜ YER OLARAK ALGILADI VE BORSAYA GELMİYOR. TABİ BU DURUM DA ARACI KURUMLARIN DA ÇOK YANLIŞI OLDU.çakal tayfasına onlarda göz yumdu.
ARACI KURUMLAR GEÇMİŞTE BİNDİKLERİ DALI KESTİĞİ İÇİN ŞİMDİ BİR BİRLERİNDEN NASIL MÜŞTERİ ARAKLARIZ DERDİNDELER.
OYSA Kİ GEÇMİŞTE BİR ÇOK HATA YAPILMASA ,ÇAKAL TAYFASI YÜZÜNDEN BORSA NIN ALGISI HALK ARASIN DA KÖTÜ OLMASAYDI BUGÜN 80 MİLYONLUK NÜFUSTAN BEŞ MİLYONU BORSA YATIRIMCISI OLURDU VE YASTIK ALTINDAKİLERİ ÇIKARIN,EKOMNOMİYE KATKI VERİN DİYE HALK A YALVARILMAZDI.
Asagida devami var. Faideli, kyyi korumaya yonelik yazilar oldugu icin buraya da kopyaladim.
Alıntı:
SN TOLGA ALINTI YAPTIĞINIZ VİDEOYA BAKINCA HAKKINIZ DA İKİ ŞEY DÜŞÜNDÜM.
1,YA ART NİYETLİSİNİZ,BİLEREK BU TÜR ADAMLARIN REKLAMINI YAPIYORSUNUZ,
2- YA DA ÇOK SAFSINIZ BORSA DA ÇAKAL TAYFASININ ÇEVİRDİĞİ DOLAPLARDAN HABERİNİZ YOK.
BEN İKİNCİ ŞIKKA,YANİ SAF DÜŞÜNCELİ VE PİYASA KONUSUNDA BİLGİSİZLİĞİNİZE İNANDIĞIM İÇİN YAZIYORUM.
Reklamı olmasın diye alıntı yaptığınız videoyu alıntılamadım.
DEDİM YA TWİTTER-FACE YAYGINLAŞTI BORSADA MERTLİK BOZULDU.........KİM ÇAKAL, KİM ARSLAN HEPSİ BİRBİRİNE KARIŞTI.
SİZE NAÇİZANE TAVSİYEM ÇOK DİKKATLİ OLUNUZ.TAKİP ETTİĞİNİZ ADAMLARI ÖNCE BİR ARAŞTIRINIZ.SÖYLEDİKLERİN DE HİÇ BİR ŞEY YOK. NORMAL PİYASAYI TAKİP EDENLERİN KULAĞINA GELEN KONULAR.....
SİZİN YERİNİZE BEN OLSAM ALINTI YAPTIĞINIZ VİDEODA Kİ İSMİ GOOGLEYE ŞU HİSSE SENETLERİ İLE AYRI AYRI YAZAR BİR DÜŞÜNÜRDÜM.
OYLUM, ULAŞ TURİZM, MEGAP, MARKA, CLKHOL, BRMEN,OYAYO....BAŞKA DA VARDIR AMA BUNLAR SANA YETERLİ.GOOGLE AMCAYA BU HİSSELERİ AYRI AYRI O İSİMLE YAZARAK BİR SOR BAKALIM,,GOOGLE AMCAM SANA NE CEVAP VERECEK....
AYRICA ŞÖYLE BİR ŞEY DE VAR....
https://www.youtube.com/watch?v=SrH7vTEZAM8
Katiliyorum abi, paralari kaptirmamak lazim...
Alıntı:
BU BİR MASA İKİ SANDALYE ŞİRKETCİKLERİNDE ANTİN KUNTİN İŞLER NASIL DÖNÜYOR....HİSSE EDERİNİN ÜÇ DÖRT KATI FİYATA HALKA ARZ İÇİN İZİN ALINIYOR.ÇAKAL PATRONCUK MALIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU KENDİ YAN HESAPLARINA ALIYOR..
TABİ ÖNCEDEN ÇAKAL TAKIMINDAN BİRİSİ İLE ANLAŞILIYOR.mal toplu olduğu için tavan serileri başlıyor....HİSSE ZATEMN EDERİNİN ÜÇ DÖRT KATINDA...BUNUN ÜSTÜNE BİR YÜZDE ELLİ VEYA YÜZDE YÜZ,İKİYÜZ YAPTIRDILAR MI,
EDERİNİN 8-10 KATINA ÇIKIYOR.hisse bu yüksek fiyatlara giderken çakal tayfası ağına düşürdüğü borsayı bilmeyenlere malı bir güzel pazarlıyor....PAZARLAMA İŞİ BİTİNCE HİSSE TABAN SERİLERİNE BAŞLIYOR....
VE HALKA ARZ FİYATININ YÜZDE 70-80 DAHA AŞAĞISINA İNİYOR.....
SONRA ZAMAN GEÇİYOR MAL GELDİĞİ DİP FİYATLARDAN TOPLANIYOR,BİRAZ YUKARI ÇEKİLİYOR.çakal tayfasından birisi yine çağrılıyor.HADİ BAKALIM ŞU FİYATIN ÜZERİNDE PAZARLA ŞU FİYATIN ÜSTÜNDE SATTIĞIN KAR SENİN OLDUN DENİYOR.çakal satabildiğini satıp komisyonunu alıyor...
BU ÇAKAL TAYFASI TOPLASAN 20-30 KİŞİYİ GEÇMEZ.BİRBİRLERİNİ İYİ TANIRLAR.PATRONLARDAN ALDIKLARI İŞLERDE BİRBİLERİNDEN YARDIM İSTERLER.Bazen birbirlerine kazık atarlar.Genel de birbirlerini düzmeye çalıştıkları için haydan gelen huya gider..Bir bakmışsın batmışlar....Bunlardan bazılarının çay içecek,yemek yiyecek parası bile olmaz cebinde.
Ama çevreye ,borsayı bilmeyenlere kuyruğu hep dik tutarlar ve kendilerini büyük borsacı diye tanıtırlar....
Ey anadolu mun saf garip,üç kuruşunu borsada bir şey kazanırmıyım diye borsaya gelen insanım .Uyanık olunuz.Bilanço okumayı öğeniniz.Hele twitter de hiç tanımadığınız insanlara güvenerek iş yapmayınız.
Hiç bir şey bilmiyorsanız kriz zamanlarını ve borsanın sert düşüşledrini takip edip o dönemlerde, SAĞLAM,ASLA BATMAYACAK, AMA FİYATI DÜŞMÜŞ ŞİRKETLERİN HİSSELERİNDEN PORTFÖY YAPINIZ.
PARANIZI ÇAKALLARA KAPTIRMAYINIZ.
Mert hocam bu konuda sen ne diysinnnn? Sen de katiliyor musun beaaaaaa? Pardon ya mert45 degil di, neydi acaba, cok unutkanlik var bende?
Alıntı:
0101 0101 is offline
Kıdemli Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
1,556
GSDHO....?
TURGUT YILMAZ...?
ne iş yapıyor da para kazanıyor bu GSDHO?
....bea...!
Turgut Yilmaz'in sirketi Arfo sirketler grubu degil mi? Gsd holding Mesut Yilmaz'in kardesinin degil mi? Turgut Yilmaz bunlarin amcaoglu galiba.
kastettiģim ve holdingin başındaki mesut'un kardeşi. baska kisilerden habarim yok.
tekstil ihracatçıları birlikteliğinden (giyim sanayicileri derneği GSD) doğan bir holding. Aslında pek çok büyük tektilci de ilk başlarda hissedardı/halen hissedar.
Yatirim bankasi var. Zannedersem tekstilci (ortaklarina) elindeki parasini kullandiriyor. Holdingin rakamlarinin kalabaligi oradan geliyor.
ihracatçı şirketler vardi ÖZAL zamaninda.O fonksiyon zamanla gereksizlesti.
Sirket yeni fonksiyon bulamamış gibi.
Finansal kiralama şirketini denizci yaptı.(GSDDE). Gemiler yaptirdi çinde. Malta bandiralı. Birini gecende Hollandali mi ne yaptı?
Enerji uretimini de bugünlerde yokluyorlar
Sözün kısası holding dişe dokunur bir alan yakalayamadı, düşüncesindeyim. "Ne iş yapar bu ?" deyişim ondan. O topiktekilere...bea.! [emoji41]
Tamam beaaaa...Mert hocam, sinci kontrol paneline baktim, benim itibarlarin yarisini sen vermisin...Abi ben hayatimda ilk defa bir forumda 11 tene yesil itibar yaktim biliyon nu? Bunu sana borcluyun...
Şinci mert hocam sen bu etibarlari geri mi istiyon? Ne istiyon? :))))))))))))
Sen iyi bir akideşsin abi...Yaliniz yetkisiz abi yamuk yapti...Affetmecen oni...:))))))))
Viop pozu 30 endekse gore soledi
118-120-122 long....Kenarda da 4000 puvan kar vardi.
118 ve 120'yi 121.500'den kapattim. Burada toplam 5000 puvan kar var. Hepsi 9000 puvan oldu.
122.000 duruyor. Onda da 120.500'e istop koydum.
36.000 puvan rekoruna giderim dediydim emme cok risk var. Yeter abi...
Para didigin nedir be ya?
Analezi dogru kodun nu para gelir abi, gelmemesi mumkun deel...
1. borsada firsatlar bitmez. sen saglikli ol yeter ki.
2. mert45 nerede yaziyor? bilemecem.
3. cepten yaziyorum. cepten itibar puanı nasil veriliyor? bilmiyorum. hiç kimseye puan verebilmuş degilim. mahcubum
4. 35.000 puan olur, da... 8 bilinmeyenli denklem şu anda dünyamız.onun icin zor.
Aslinda bist'in faizlerin ve döviz fiyatlarinin inisine oranli olarak dolar bazli cikisi baslayabilir. ancak 8 bilinmeyenli denklem. durumu var.....bea..!
Bir kuzu me demiş, minik serçe kükremiş.. )
Yaw arkadaş benle derdiniz ne anlamadım, ayvanın da ahını almışız bu arada nettiysek...
Daha ilk gün bu işte minik KGBlinin parmağı var dedim mi demedim mi ?...Dedim...Alıntı:
Suudi Arabistan'a uluslararası yaptırım konuşulurken: AlArabiya "Washington’un Riyad’a yaptırım uygulaması kendini bıçaklaması demektir" Ayrıca Suud'un Rusya ve Çin'e yaklaşabileceğini belirtip "Tebük'de bir Rus üssü ihtimalini görmezden gelmeyin" yazısı paylaştı
Peki;
Biz bunları cıscıbıldak soyup paralarını hüpleteceğiz dedim mi abi...Onu da dedim...Alıntı:
Saudi King Salman: "No one can hurt the strong relation between Saudi Arabia and brother Turkey."
Şimdi Trump'ı destekleyen hesaplardan okuduklarımı söyleyim, resmen bomba gibi, özetle: "TR'ye yağmur gibi dolar yağdıracağız"
Daha neydek arkadaş bilmemki, zaten 750 son a.q...Ararsınız yavrum...Solucanlar için konteynır siparişi verdim bile, fotolarını atarın buraya, millet teknoloci görsün eccük...Paraya para demeyeceğin...Tü tü tü, kem gözlere şiş...Cinlenmeden gitmem lazım...Herkeş M.Topaloğlu olmuş burada...
Daha göle maya çalaceyuk..
Yoğurt da katabiliriz
https://twitter.com/TFOsmanKaratay/s...16890869374976Alıntı:
Domuz peşindeyim... Yenitaş, tunç ve demir çağlarında Türklerin hayatında domuz yok. Eskiçağlarda da yazılı ve kazılı kaynaklardan domuza yaklaşmadıklarını biliyoruz. Bozkırda zaten domuz olmaz demeyin, olduğu yerde de bu tavrı sürdürüyorlar. Türk'ün temel özelliklerinden biri.
Muhammed bin Salman, bugün Riyad'da Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ile görüşmüş...Lavrentiev,Tahran'da yapılan 3'lü zirvede devlet başkanları ve dışişleri bakanlarından hariç Rusya adına masada oturan adamdı...Pompeo bunu duyar duymaz uçağa binmiş Riyad'a gidiyor, muhtemelen dönüşte Sisi'nin kulağını çekecek çünkü O da bugün Moskova'ya uçtu...Kaşıkçı'nın ölümü tam bir kaostan nemalanma süreci haline dönüştü...Nitekim bu ay sonu sondaja hazırlanan TPAO ile anlaşma yapan Teksaslı şirket Trump'ı destekleyen ekipten ve Trump harika ilişkilerin başlangıcından bahsedip duruyor...Her şey tee en baştan planlanmış anasını satayım...
Geçenlerde Libya'daki Rus üslenmesiyle ilgili Teresa May'in tepkilerini yazmıştım buraya...D.Akdeniz gazını TR üzerinden sevikine mecbur etmeye yönelik hamleler bunlar...Putin bugünlerde -tıpkı Erdoğan gibi- küresel çeteyle "daha fazla" kolkola ve coğrafyayı (gaz güzergahı yönüyle) dizayn etmekte...Ortadoğu'da siyasi liderlik Rusya'nın elinde olduğu sürece gidişatın bu kısmından TR her türlü kazançlı çıkacak kanaatimce...Türk akımı neredeyse bitti, seneye bu zamanlar gaz akışı başlayacak resmen ve İran...Zavallı İran...Ve zavallı İsrail...Netenyahu herkese kaplan Erdoğan'a gelince kem küm...Eli mecbur çünkü...
*
Bugün Münbiç'te PKK&PYD'lilere 500 m. mesafede devriye atmış bizimkiler, bu da demek oluyor ki (çok muhtemelen) en ufak bir taciz vs. de dalacağız...30 km. sözü vermişlerdi zaten çok önceden...Lavrov'un son açıklamalarıyla birlikte okuduğumuzda o tarafta fazla bir sıkıntı olmaz...O paralı askerleri İran'a saldırıda kullanacaklar zaten...Bu hamleye karşılık İdlip'teki muhalifleri ve bazı ÖSO gruplarını Kandil civarına yerleştirme planları da var sanki...Her zamanki gibi Kürtler yine ölecek...
*
Körfez'deki gelişmeler ise ABD'nin İran yaptırımları kararıyla birlikte ancak netleşecek anlaşılan...Benim gözümden böyle abi, bir süre yokum Bursa'ya Hakan Paşa'ya hayırlı olsuna gideceğim...Sonra da Kastamonu...Bakalım inşaat sektörü ne alemde...Bitik de, gözümle görmem lazım, gitti 500 kaat a.q. göz göre göre...Bizim şirket konkordato istemiş...5 milyoncuk bulamadım koca memlekette, % 10'u benimdi avradını kesen...Tel. rehberine baksan en az 100 kayıtlı milyoner var...Nasıl milyonerlik la bu böyle elini taşın altına koyan yok, herkeş faize yatırmış...Lan yanacanız cayır cayır reel sektöre sokup batırmadığınız için...Batsın bu dünya...Cinler tepemde abi...
Kaçtım...
Alıntı:
SN TOLGA ALINTI YAPTIĞINIZ VİDEOYA BAKINCA HAKKINIZ DA İKİ ŞEY DÜŞÜNDÜM.
1,YA ART NİYETLİSİNİZ,BİLEREK BU TÜR ADAMLARIN REKLAMINI YAPIYORSUNUZ,
2- YA DA ÇOK SAFSINIZ BORSA DA ÇAKAL TAYFASININ ÇEVİRDİĞİ DOLAPLARDAN HABERİNİZ YOK.
BEN İKİNCİ ŞIKKA,YANİ SAF DÜŞÜNCELİ VE PİYASA KONUSUNDA BİLGİSİZLİĞİNİZE İNANDIĞIM İÇİN YAZIYORUM.
Reklamı olmasın diye alıntı yaptığınız videoyu alıntılamadım.
DEDİM YA TWİTTER-FACE YAYGINLAŞTI BORSADA MERTLİK BOZULDU.........KİM ÇAKAL, KİM ARSLAN HEPSİ BİRBİRİNE KARIŞTI.
SİZE NAÇİZANE TAVSİYEM ÇOK DİKKATLİ OLUNUZ.TAKİP ETTİĞİNİZ ADAMLARI ÖNCE BİR ARAŞTIRINIZ.SÖYLEDİKLERİN DE HİÇ BİR ŞEY YOK. NORMAL PİYASAYI TAKİP EDENLERİN KULAĞINA GELEN KONULAR.....
SİZİN YERİNİZE BEN OLSAM ALINTI YAPTIĞINIZ VİDEODA Kİ İSMİ GOOGLEYE ŞU HİSSE SENETLERİ İLE AYRI AYRI YAZAR BİR DÜŞÜNÜRDÜM.
OYLUM, ULAŞ TURİZM, MEGAP, MARKA, CLKHOL, BRMEN,OYAYO....BAŞKA DA VARDIR AMA BUNLAR SANA YETERLİ.GOOGLE AMCAYA BU HİSSELERİ AYRI AYRI O İSİMLE YAZARAK BİR SOR BAKALIM,,GOOGLE AMCAM SANA NE CEVAP VERECEK....
AYRICA ŞÖYLE BİR ŞEY DE VAR....
https://www.youtube.com/watch?v=SrH7vTEZAM8
Ayhan Ozturk'un Marka ile bir alakasi yok. Sallamis yazan.
Onun patronu yapti pazarlamasini millete bagira cagira, sove saya, asagilaya asagilaya. Dunyadaki en igrenc kisiliklerden birisidir. Kadinin yazilarini gorunce tiksinti geliyor.
Dolandirici oldugunu 1 sene yazdik. Milleti 40 milyon lira dolandirdi, kacti gitti.
Bizi de burda tehdit etti "SPK yasagi getirecegim" diye.
Sonra paralari oglu yasinda kocasiyla yedi.
Bunlar benim hediyem:
https://pbs.twimg.com/media/DnHwidzU4AEQTO2.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Dku7mh2W0AA4UUu.jpg:large
El dolar ül değeriye bin muhaceret al vakvakkiyye
Doların değeri petrolle değil Forex le belirlendiginden
Bu tarz bir ihtimal ancak euro ile yuan beraber Forex ten çıkarsa olur yuan ilk aşamada çıkamaz
Aynı İran riyalinin Forex te temsil edilmediği gibi
Önce dolar iyice değerlenir sonra göçer
Sonra bu değerlenme mutevellii tefrika kendi ağırlığı üstüne çöker
Uzun eşek oyunundaki gibi sistemik efekt defekt direkt korrekt
Yoksa uzun yıllar daha doların efsanesi sürer
Forex te avrupa merkez bankası bizim mb Çin mb si
Bunların bastığıyla alakasız sınırsız avro yuan tl var
Başka seçenek görmüyom vallaha ben
Yerel para birimiyle ticaret bi yere kadar anca acıyı geciktirir
Odemiyom borçları filanda bu eski model askeri ekipmanla imkansız ayva bey abi hayaller Paris modu o. Alırlar.
Onu dünya tarihinde tek 95 te Rusya yaptı kimse de alamadı parasınısıkıyosa al Yukos davasında da aynı öyle bi çalım attı ama o işler güce bakar abi güç salt güç kaba kuvvet
Deli Petro nun dediği veciz söz
Herkesin anladığı tek bi kuvvet var Kaba kuvvet
Kibarca bu dediğim efendiler Forex ten cekilsinler bi de kendi swiftlerini kursunlar onun üstünden ticaret
Yalnız biraktimin elemanı böyleliklen
O zaman her eyaleti US in Seattle hariç bi de teksaz
90 ların Detroit i olur hayalet evler felan muhabbeti
Yoksa uzun yıllar dolara devam
Bu konuda tabi Junkers munkers draghi materazzi eros Ramazotti gibi tipler değilde
Ciddi adamlar gerek
Moruk gibin :-)
Şimdi şeyden arıyorlar Strasbourg da AB merkez bankasındaki toplantıya girecez :-) hanslar helgalar felan can sıkıntıya işte nooreceng
Kaçtım ben. Bye's
Not:bunlar son çaylar 85 bin küsür itibar point 3187 adet yazı olmuş
Kafi sayılır
13 dene daha yazcam 3200 de gircam kalemi yeter yav
Son yazı tawuk ciflik topigine en aşada dünya kısmında yer alan
Doğup büyüdüğümüz yere
Yoksa ayıb olur
1 Dolar 10 tl olduktan sonra tl'den 6 sıfır daha attık mı bu iş tamam :)
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Ciddi adamlar gerek
Moruk gibin :-)"
eh itibarlandırmak da lazım ama belki arada görmeyenler olmuştur
Napcan tavvugu, yaz iste burda, baslik sana uygun, vadesi 2021...Alıntı:
Son yazı tawuk ciflik topigine en aşada dünya kısmında yer alan
Doğup büyüdüğümüz yere
Yoksa ayıb olur
Ben bir muddet yazamacen...Haftaya hastana norosurulujisine gitcen...mr neyim cekcelermis. Dohtur, gez dolas hecbirsey yapma didi. Tv, tilifon, tablet hepicigi yassaq.
Hurmuz kapandiginda gelirim. Gelmemissem artikin gelmecem dimektir....:)))))))))))
Gecmisler olsun
Çok düşünmeycen
Beyin fazla zorlamaya gelmez
geçmiş olsun abey,
bu beyin sana fazla felan derse dohtor
yarısını saraya bagişla
burda bekliyon ben
yazmayı bırakacak abiler
Allah ın verdiği bir yeteneği
size niye verdiğini bence bir kez daha düşünün
yazmak zor abi
eleştirmek zati kolay
kolay mı
zor mu
köpekbalığı ölene kadar yüzermiş
emekli olmazmış yane
yüzülecek çok deniz var
insan kulaçlarını sayar mı abi
japonlar dev akvaryumların içine küçük köpekbalığı atarmış
böylelikle balıklar daha fazla yüzer
lezzetlerini korurmuş
yani mümkünse denizde felan yüzmeyin
havuz herzaman dahagüvelidir mi felan filan
Topiği fil mezarlığına çevirdiniz....bea...! [emoji41]
dolar 10 tl olacak diyenleri gömecektik hani...? kendinizi gömmeyin yav.
Adem a.s. hem anasız, hem babasız. Havva anamız anasız, İsa a.s. ise babasız.
Insanın yaratılışının 3 aykırı versiyonu da uygulanmış. Mümkün.
Yani her 3 şekil de olabiliyor.
Ancak insana verilen anneli babalı yaratılış. Tabii bunun sosyolojik ve psikolojik yönleri de var. Aile, kavim icinde büyüme. Kultürü, bilgiyi, sorumluluğu devralma ve devam ettirme gibi.
. bea !. [emoji41]
Yazim niye silinmis ki anlamadim.
"Evanjelikl baglantisini herkesten once gordun, bravo, Papaz Trump'i bile kutsadi tvlerde, yazilarin degerli oteki tarafa da yaz" demistim.
Her neyse, yetksiiz kardesim, tam senlik durumlar yine Kasikci pazarliklari basladi. Bu olaylar en fazla Halk Bankasini ilgilendiriyor. Yaz topigine de, gereksiz kirginlik yaratma.
Himmmmmmmm...Basliga şeytan gelmiş. Demek ki, cenaze namazi disinda da sorunlarimiz var. Foruma yazdiklarim, 50 yila yaklasan hayatim boyunca olusmus dunya goruslerimdir. Herhangi bir zorluk karsisinda bunlari degistirecek degilim, oturup aglayacak da degilim.
****** biri degilim, bunlarin ceremesi varsa ceremeyi cekerim. Herseye hazirim...Moralim olabilecek en ust duzeyde, aci yok yani...
Baslik hedefine ulasti, ismi lazim olmayan bir vatandasin balon oldugu kanitlandi. Oyleyse bir sarkiyla veda edeyim.
https://youtu.be/BBeht4sMBwU