31 kasim ne zaman..............
:Sad::Sad::Sad:
Printable View
Finansal Kasko: Piyasalardaki olası karışıklıklara karşı güvence olsun diye bir köşeye biraz dolar atılması olayıdır. Kasko denmesinin sebebi de dolar yükselmezse maruz kalınacak bedelin sigorta primi sayılmasıdır.
Bilmem doğru anlatabildim mi Bahri Bey? :)
Bilgi icin tesekkurler. Kasko deyince insanin aklina bir tür reasürans geliyor, bende arastiriyor arastiriuor bulamiyorum :)))))
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Halkb ya da vakifb 1000+ 32 gün alan var mi?
Platin bankacilik genelde emekli maasi, platinum world ve bazi ek teminatlardan veyahut belirli bir limit uzerindeki mevduatla yapikredinin sizi soktugu bir sinif. Sadece subeden aliniyor bu teklifler mt ile
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
usd faizler de yerlerde sürünmeye başlamış. geçen hafta temditte 5.25 veren deniz 4 e, 6.25 veren odea 5.50 ye düşürmüş (pazarlıksız oran).
burger hoşgeldin 6 verdi en iyi olarak 10k dolarese. 91 güne kadar.
Şekerden dönüşü olan varmi yakında?
2017 kasım 1,49, 2017 aralık 0,69 toplam 2,18. Önümüzdeki iki ay enflasyon 2,18 in altına gelir mi gelmez mi? Dolar buraları taban yayıp 6 civarına yükselirse, tuketici fiyatlarına üretici fiyat enflasyonu geçirgenliği yansırsa %2,18 ler çok iyimser olur. Bu durumda yıl sonunda enflasyonun mevcut seviyesinden daha yüksek olabileceğini düşünmek ve %24 civarındaki mevduatların da daha yuksek seyretmesini beklemek gerekir.
Kasko işide fiyasko oldu ,dolar 5.35 dahada aşağı yolu var gibi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kaskoyu yapan şu mantıkla yapıyor en azından ben bu amaçla yaptım 6 üzeri yada daha üzeri gelebilecek bir dalga da az da olsa bir koruma kalkanı umarım dolar 3 lira olur zil takıp oynarım yüzde 85 tl de yim gelirimde tl ! Tıpkı deprem sigortası gibi sigorta yapmak ilk başta gereksiz gibi gelebilir ama deprem olursa o sigorta bir nebze de olsa seni kurtarır ! 5.50 den yapanın kaskosu benden iyi 5 den yapabilen daha iyi daha aşağısından kasko yapan çok daha iyi ! Yapmayan da ilerde faizler neden şöyle dolar neden böyle deme hakkını kaybetmiş oluyor
Ortalama maliyeti dusurmeden her dususte almazsan kasko yapsan nolur yapmasan nolur 6.5 dan aldin kasko yaptin 1 sene yatay gitti 5e dustu % 25 kurdan % 25 de faizden yesen alsana kasko iyi gunlerde kullan:rules:.
Dolar düşüyormuş faiz düşüyormuş enflasyon yıl sonuna kadar düşecekmiş. miş miş.
Esnaf kan ağlıyor siftahsız dükkan kapatan var. her branşta böyle. piyasa zorlama ile yürüyor. bir yerde iflas edecekler. zoraki 3.5 ay dayanacaklar. seçimden sonra patlayacak lastik. vergiler bile toplanamıyor. senet sepet cek ödenmiyor.fabrikalar bir bir kapanacak işçi çıkarmalar artacak. yani 2019 kötü geçecek.allah sonumuzu hayır etsin felaket tellalı gibi oldum kusura bakmayın.
Aylık enflasyon 25,24 açıklandı bankalar hala 22-25 faiz veriyor mevcut bankam ing 22 veriyor ekstrasız keriz gibi hissediyorum artık kendimi bu enflasyonun faizlere etkisi olur mu
Aklın yolu birdir, forumdaş.
Başlık altında dolar düşüyor diye zil takıp oynayan utangaç yandaşlara tavsiyem, 1-2 hafta beklemeleri. Yerleşikler dövizi alıyor mu satıyor mu ona baksınlar.
Dolar dış güçler yüzünden yükseliyor diyordunuz, ne oldu dış güçlere, birden bire buharlaştılar. Biz de burada doların hükümetin basiretsiz ekonomi yönetimi nedeniyle arttığını yazdık. Ama ihtiyatlı kötümserlik tezimizle, kötüye gidişin yalancı baharlarla kesileceğini ve daha sonra devam edeceğini söyledik. Şu anda yaşadığımız da bir yalancı bahar. Ne kadar uzun sürerse düzeltmesi de o kadar sert olur.
Elin Rusya'sı % 2.5 enflasyona % 7.5 faiz versin, biz burada milleti negatif faizle söğüşleyelim diyorsunuz. Bakın bakayım 2 hafta sonra millet size ne cevap vermiş?
iş adamı esnaf devlet bu yıl sonu enflasyonu için anlaştı.
son iki ay enfasyon düşük çıkar.
yılbaşında yeni zamlar devreye girer.
Yakında bizi kırılgan beşliden atarlar, zaten kırılmışsınız diye
http://www.mahfiegilmez.com/2018/11/...e-turkiye.html
https://s2.eksiup.com/3aa6fd3de550.jpg
Seçimlere kadar hükümet düşmesi için elinden geleni yapacak diye düşünüyorum çünkü bu ülkede insanlar faiz oranını bilmez,dikkat bile etmez ama dolar kurunun kaç olduğunu herkes dikkate alır.
4.80 ihtimal dahilinde bende size katılıyorum .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
reel faiz vermeden faizleri düşürmek :) şu reel faiz konusu bir türlü oturmadı anlaşılamadı yada anlaşılması istenmiyor bizim başlıkta bile faiz çok iyi deniyor enflasyona bakmadan ! birde hiç bu konular ile ilgilenmeyen birinin 25 faizi görünce gözlerinin açılmasını normal karşılamak gerek
Burası ağlama duvarına dönmüş yazmıştım biraz dolar başlığında takılayım dedim,orası daha beter durumda....Dolarcı da ağlamaya başladıysa artık......
186 gün bağladım kafam rahat her ay banka banka gezmeyeceğim en azından :) beyin bedava :)
tüik bir önceki ay tüfe ve bu başlıkta paylaşılan ay ortası kabaca en yüksek oranlarla çıkan reel getiri tablosu..
https://i.hizliresim.com/VDZ97q.png
bu oranlarda tl de kalmak çok zor bence, bist, sp500 ,cazip bono veya güzel getirili eurobonda yönelmek lazım paranın miktarına göre.