Bu bilgiye nereden ulaştınız paylaşabilirmisiniz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu bilgiye nereden ulaştınız paylaşabilirmisiniz
Sağolun bilgi için ama bu verilere göre daralma olmamış geçen seneye göre
Ocakta yüzde 20 ye yakın daralma şubatta aynı hemen hemen ama bundan çok önemli olan temettü baskısı ve abd gümrük vergisi
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse düşüş kanalında ,nereye kadar düşer bekliyeceğiz,çok hızlı düşüyor.yabancının payı ( yüzde 78) yoğun oldugu hissenin bu kadar ters takla atması enteresan!!!.FROTO ya bak buna bak....
28.80 gördükten sonra şuan 29.44 acaba dibi görüp dönüşe mi geçtik inşallah öyledir. İyi bilanço temettü ve şuan geçen senenin fiyatı haydi bismillah diyelim hakkettiği yere gelirde ky ezilmez umarım ama gerçek olan sabır çok değil 1 ay... YTD
15 martta temettü genel kurula geliyor. sonraki birkaç gün içinde de dağıtılacak. Yani 21 marttan sonra temettü verilecek.
temettü verimi yüzde 5
Son 5 yılda mart ayında hep artıda kapatmış toaso
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok sevdiğim 9.68 de 2010 Eylül gibi çıktığım hisseme 29.28 den salı günü dönüş yaptım..7-8 ay tutmayı planlıyorum..Son bir zirve arkası 15 liraya uzun vadede öngörüyorum..
yahu geçen sene Ford 28 lirayken Tofaş 22 liraydı. Tofaş , Ford'u geçecek mi geçmiyecek mi derken, hale bak. Ford 63 lira, Toaş 29 lira.
2 katından fazla fark attı.
Peki karlarına bakarsak o kadar fark var mı.
Ford 1,5 milyar
Toaş 1.3 milyar
Aman aman bi fark yok.
21 martta yüzde 5 e yakın temettü verecek hisseye bak. Kesinlikle bu durumu hak etmiyor.
Şu ABD gümrük vergisi bizleri etkiledi mi etkiler mi
Benim görüşüm toasoda şuan temettu baskısı var.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü baskısımı şakamı ya
Temettünün primi olur baskısı da neymiş [emoji1]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yüzde 80 yabancılarda yedirmezler. Olabildiğince toplayacaklar
temettü baskısı değil de yabancı oranın yüksek olması bazen avantajdan çok dezavantajdır.
yabancı tarafında oluşan en ufak satış yerliler tarafından karşılanamaz.
tahta dengesizdir,en iyi yükselen hisseler de yabancı oranı%20-30 dan sonra başlar.
30,50 maliyetliyim 10 gündür zarardan çıkmayı bekliyorum,karı geçtim zarardan çıkınca topuk.bu hayatımda gördüğüm en kötü hisse,yabancının fazla olduğu kağıtlara girmicem tövbe.temettü felan boş.sayesinde bir sürü kağıdı kaçırdım.çok hantal hisse doas ve Froto nun gerisinde...
bist düşse bari diğer hisseler uçuşta,çıkmıyorsada diğerleride çıkmasın
9 gün sonra temettü verecek. 29 dan temettüye girse 1.75 civarı temettü düşüşüyle 27 küsürlere iner. o fiyatta bırakırlarmı, sanmam.
Ayın 20 sinde yada 21 nde yön yukarı TAHMİNDİR YTD
Arkadaşlar bir de yerli ve milli tabiri varya.2016 itibariyle bunu incelemişler.
Bugün yerlilik oranlarında Tofaş açık ara önde giderken, Fiat Egea Ailesi ile şu an itibariyle yüzde 92lik yerlilik oranına ulaşmış durumda. Yani Türkiyede satılan her 100 Fiattan 92si Bursada üretiliyor. Tofaşın peşinden ise Japon Toyota geliyor. Şu an yerlilik oranı Adapazarında ürettiği Corolla ile yüzde 66 seviyesinde olan Toyota, geçtiğimiz hafta 350 milyon Euroluk yatırımla üretmeye başladığı yeni C-HR ile 2017de yerlilik oranını en az yüzde 72ye çıkaracak. Yerlilik oranlarına baktığımızda Fiat ve Toyotayı yüzde 63 ile Ford Otosan takip ediyor. Türkiyede ticari araç üretimi yapan Ford Otosanın bugün sattığı her 100 araçtan 63ü yerli. Fordu yüzde 52 ile Renault takip ederken, Honda yüzde 49, Hyundai ise şu an için yüzde 44
Bazı hisseler vardır ,asla hareket etmez soda,enkaı,şişe.. gibi aslında iyidir ama gitmez ,buda böyle...
Senin verdigin temettünün ta a. K.
Bin kere
Ford yükselirken bu niye böyle düşüyor.Bilmediğimiz birşey mi var...haberi olan bar mı yaw...
Bildiğimiz olumsuz hiçbir şey yok kardeş Allah onları bildiği gibi yapsın birde yabancılara ülkede yatırım yapın diyorlar. Nasıl güvenecekler. Şuan borsanın en iyi şirketlerden birisi. Yapacak tek şey gücün yetiyorsa beklemek başka birşey yok.milleti kaçırıp temettüyü yemek için 50 bin numara çeviriyorlar.. Allah sabır versin mart sonuna kadar
Yabancılar hala satışta inşallah sonu kötü olmaz.
Yabancılar satışta görünüyor ama takaslarda CİTİ son 6 günde 600 bin artmış
temettüye kadar düşsün sorun yok. hatta 25 liraya falan insin ki, temettü verimimiz yükselsin.
Yalnız temettü sonrası çok hızlı kendini toplaması lazım. Sürüncemede bırakırsa o zaman kötü.
yabancı oranının yüksek olmasının şöyle güzel yanı var.
Yabancı aldığı nakitin bir kısmıyla yine hisse alıyor.
Ve o zaman booom. Hisse köpürüyor ... bakalım bu sene nasıl olacak.
25 olmaz zaman daraldı 4 iş günü kaldı 5.nci iş günü 21 Mart yani temettü dağıtımı hesaba ise 2 gün sonra yani 23 mart aynen dediğin gibi dağıtılan parayı yabancılar almaz direk hisse aynı hisseyi alır yani para girişi olacak
Saruzbah son takasları atarsanız bakalım 600 bin lot alındı diyosun
Resim göndermeye çalıştım bir türlü başaramadım. Ama sana kesin rakamları söylüyorum CİTİ 4 gün önce 52.096 milyon lotu varken bugün itibariyle CİTİ nin takaslardaki hisse adedi. 588 milyon oldu bu kesin ve nettir douche bankta azalma var takaslarda ağırlık yani yüzde 44 e yakın CİTİ nin elinde inanmıyorsan yarın aracı kurumunu arar öğrenebilirsin son 4 5 günde CİTİ hergün 200 bin lot satmasına rağmen takaslarda artış var mı yok mu öğrenirsin
inanma meselesi değil ozaman citi yatırım doçe veya emeklilik fonlarını satıyor
Buna katılıyorum emeklilik fonları aynı ama CİTİ takaslarda 400 bin artış var doçe de 350 azalış ama sonuç itibariyle o kadar baskı ve satışlara rağmen ilk iki büyük oyuncu olan CİTİ ve doçe yüzdelik oranlarda lot sayısı aynıysa ACABALAR artıyor herşey 1 hafta sonra belli olacak
ford değeri 5.8 milyar $ iken tofaş 3.7 milyar $ düştü oysa aracı kurumlar tofaşa 40 tl değer biçerken ford en fazla 60 tl hedef veriyor ford hedef fiyatını geçti. Bilmediğimiz bir şeymi var acaba diye düşünüyorum.
Beni kuşkulandıran tek şey var o da Trump un koyduğu yüzde 25 lik gümrük vergisi çünkü abd ye Tipo-desing marka araba satışımız var fordun yok yerli arabadan Ford tofaştan az etkilenecek çünkü fortta kamyon ve minibüs üretimi var
O toplam ihracatın % 5 bile değil değil