Hadi bakalım gençler
Yeni hafta yeni heyecan
Anketimiz de çok ilginç sonuçlar var
Bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin...
Hem oy verme bir vatandaşlık görevidir.....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...96#post3173296
saygılar/başarılar
Printable View
Hadi bakalım gençler
Yeni hafta yeni heyecan
Anketimiz de çok ilginç sonuçlar var
Bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin...
Hem oy verme bir vatandaşlık görevidir.....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...96#post3173296
saygılar/başarılar
ALKA NIN AYRINTILI GELİR TABLOSUNDA GÖSTERİLEN VE YATIRIMCILARDA TEREDDÜT UYANDIRAN
"KARŞILIK GİDERİ HANESİNDEKİ 19.764.381,25 TL NİN NEDEN YAZILDIĞI İLE İLGİLİ OLARAK " ALKA YATIRIMCI İLİŞKİLERİNDE YETKİLİ OLAN MURAT BALPINAR'A ATTIĞIM MAİL'İN YANITI AŞAĞIDADIR "
Finansal tablo dipnotlarımızda ve Özel durum açıklamalarında 2015 yılından beri süre gelen İnterpap firmasından olan alacağımız Döviz olduğu için 2018 yılı içindeki kur farkıdır. Muhasebe tekniği olarak karşılık giderlerine yazılmakta aynı tutar kambiyo karlarında bulunmaktadır. Dolayısı ile gelir tablosuna etkisi yoktur.
İyi günler dilerim.
Murat Balpınar
Yatırımcı İlişkiler Yöneticisi
Sn.Ekonomist 55
Bugün saat 10.30 sıralarında Alkanın internet sitesindeki yatırımcı ilişkileri bölümünde bulunan mesaj gönderme kutusunu kullanarak müracaat ettim..
Bir saat içerisinde yanıt geldi..
şimdi ne olacak interpap ta alacağımızdan doların zararını yazdık diyorlar
19 milyon kimin hanesine yazılacak?
geçen yaz 3 civarı görmüştüm alka artık kağıt kullanılmayacak herşey elektronikleşecek tablet e mail filan
ama hiçte öyle değilmiş ,kağıt
naylonu azaltmak için kese kağıtına dönüş var kağıttan çanta geçen mağzanın birinde gördüm normal a4 kağıtından
yapılmış her şey alkanın lehine gözüküyor
Garanti hissenin anasını ağlatıyor
ASUS_Z00LD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın UKC ;
Alkanın Yatırımcı ilişkileri yöneticisi Murat Balpınar'ın gönderdiği mail'i dikkatlice okunduğunda ,
interpap dan alacağımız olan dolarla ilgili olarak kur farkından dolayı 19 MİLYON TL ZARAR YAZDIK DEMİYOR...
Bunun bir muhasebe tekniği olduğunu aktif ve pasif tarafa aynı miktarlar eklendiğinden GELİR TABLOSUNDA BUNUN BİR ETKİSİ YOKTUR DİYOR.....
Bilginize sunulur...
Peki bu karşılık hem kambiyo geliri gözüktü hemde gider gözüktü ise bu şirket in son çeyrek kar i nerede arkadaş bu çektiği 21 milyon kısa vadeli kredi nin karşılığında şirket e hammade alinmis ise bu hammade var iken bu 21 milyon gider gösterilebilir mi bu 21 milyon kredi parası hirsizlarca calindida ondan mi sadece gider gözüküyo bunun karşılığında alınan artı ürün nerede bu beyannamede
tşk ozaman son çeyrek boşa kürek çekilmiş gibi
umarım bir kaç artıyı bilançoda görürüz.
Bu şirket biz 65 milyon kar ettik 21 milyon kredi çektik o yüzden vergi bedelimiz 44 milyon üzerinden hesaplanır diyerek bu beyannameyi vermiş ise bu 21 milyon ilk 65 milyon luk kar in neresinde stok ta ise 12 aylık bilanco içerisinde alınan stok gelir hanesinde olması gerekmez mi yoksa bir sonra ki bilanco da mi bu kredi artı yazacak
GARANTİ YATIRIMDAKİ SATICI HİSSESİNİ SATIYOR ;
NEDEN OLABLİR ;
ÇÜNKÜ :
SON İKİ YILIN ALKİM KAĞIT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. AYRINTILI GELİR TABLOSUNU KARŞILAŞTIRDIĞIMIZDA ;
BRÜT SATIŞLAR GEÇEN SENEYE GÖRE % 55 ARTMIŞ
NET SATIŞLAR GEÇEN SENEYE GÖRE % 55 ARTMIŞ,
BRÜT KAR GEÇEN SENEYE GÖRE % 78 ARTMIŞ
FAALİYET KARI GEÇEN SENEYE GÖRE % 96 ARTMIŞ
DÖNEM KARI GEÇEN SENEYE GÖRE % 64 ARTMIŞ
NET DÖNEM KARI GEÇEN SENEYE GÖRE % 59 ARTMIŞ....
Demek ki bu rakamları tatmin edici bulmamış. ???????????????? !!!!!!!!!!
Sayın Sabır42
Bu sorunuzu benim yaptığım gibi Alka kağıt'ın web sitesinde bulunan mesaj la soru sorma kutusunu kullanarak ,Yatırımcı ilişkileri bölümündeki görevlilere sormanız...Ya da telefon ederek Görevliler Mustafa Balpınar veya Tuğra Erol beylere ulaşmaya çalışmanız ve onlardan alacağınız yanıtlarıda burada yazarak bizlerin en azından doğru bilgiyi elde etmemize katkıda bulunmanız çok daha rahatlatıcı olacaktır...….
Burada panik halinde olan ve son 4-5 günde Yüzde ondan fazla zararda olan yatırımcıların bu tür sorulardan çok bunların yanıtlarına ihtiyacı olsa gerek..
Şüphe uyandıracak sorulardan çok bu soruların yanıtlarına ihtiyacımız var....
Bu yönde katkıda bulunmanız dileklerimle.....Sağlıcakla kalın...
sayın likyali bende yazdım cevap vermezler ise arayacağım
bir algı vergi işimi,,, böyle yapsak geçmiş döviz zararımızı vergiden düşeriz diyemi eklediniz onları sordum
bakalım
yazdım cevap geldi 2 dk da aynı sı
10 gün sonra faaliyet raporu çıkacak bekleriz
sıkıntı
kağıtta bekleme sürem hep azalıyor 2019 dan beri bu 6.nci kağıtım ,,,,kaplm sekur tknsa fener ozgyoo
aynı kağııta kalsam %20 kardaydım girdim çıktım % 10 zarar
burda da kaçarsam çünkü en sağlamı bu duruyor .
sorun benim gibi ama ,çoğu ky böyle yapıyordur
spek bunu bilmeyecek kadar aptal değil ..
yapacak şeysede sabır varsa eğer
evet vergide indirim için mi gerekti diyede ekledim
kopyala yapıştır aynı cevap verdi size verdiği nin aynısı..
Sayın Ukc ;
Bana Alka kağıt ,yatırımcı ilişkilerden gelen yanıtı bir kez daha aşağıya yazıyorum.....
ALKA NIN AYRINTILI GELİR TABLOSUNDA GÖSTERİLEN VE YATIRIMCILARDA TEREDDÜT UYANDIRAN
"KARŞILIK GİDERİ HANESİNDEKİ 19.764.381,25 TL NİN NEDEN YAZILDIĞI İLE İLGİLİ OLARAK " ALKA YATIRIMCI İLİŞKİLERİNDE YETKİLİ OLAN MURAT BALPINAR'A ATTIĞIM MAİL'İN YANITI AŞAĞIDADIR "
Finansal tablo dipnotlarımızda ve Özel durum açıklamalarında 2015 yılından beri süre gelen İnterpap firmasından olan alacağımız Döviz olduğu için 2018 yılı içindeki kur farkıdır. Muhasebe tekniği olarak karşılık giderlerine yazılmakta aynı tutar kambiyo karlarında bulunmaktadır. DOLAYISI İLE GELİR TABLOSUNA ETKİSİ YOKTUR....
İyi günler dilerim.
Murat Balpınar
Aynı tutar karşılıklı ise Sayın Sabır42 nin de dediği gibi bu şirket son çeyrek ne yaptı. Alınan borç nerede? Stok nerede? Bu para nerede???
Demekki son çeyrek kar etmedi, öyle ya da böyle kar yok, 4-5 arası nir fiyatlama olacaktır yıl boyu çok özel gelişmeler olmazsa ytd.
Şüphe yaratacak ve küçük yatırımcıyı paniğe itecek sorulardan çok ,bu soruların yanıtlarının bulunup yazılması çok daha faydalı olsa gerek....
Dolar kuru 30 eylül 6 tl iken 31 aralık 5.30 yaklaşık %12 düştü kağıt fiyatları da 15 tl den aşağı düşmedi 15 20 arası desem ortalama 17.5 lira vergi beyannamesi ile 9 aylık arasında şirket brüt kar 257 den 373 e 116 artmış maliyetler 204 ten 292 ye çıkarak 88 artmış brüt kari 25 milyon gelen 3 çeyreğe göre artırmış giderlerde orantılı artmış dolar kurun dan hafi 10 milyon havaya gitti desek 3 çeyrek ten dussek bile bu 15 milyon kar etmesi lazım en az fabrikası yanmamış ekstra masraf yok çekilen kredi eksi yazamaz zira karşılığında mal aliyosun 0 kari akıl mantık almiyo
Sehven hatalı bilanço derler kağıt tavana gider. Tabiiki herkes dökülmüş olur. Sabreden kazanır. Uzun düşünün 1-3 yıl. Kısa değil.
Sayın Sabır42 ;
İsminiz çok güzel "sabır" ; Tam olarak bilanço sonuçlarından bakılmamış rakamlarla kendinizi yıpratmak yerine, eğer hissede kalmayı yada almayı planlıyorsanız ,sabır edip bilançoyu beklemek en sağlıklı karar gibi görünüyor....
Nasıl olsa bu soruların yanıtlarını orada göreceğiz..
Son çeyrekte karını artırmadı gözüküyor.
Ama geçen yıla görede Net Kar oranı% 59 artmış görünüyor....
Aynen sayın likyali boşa yoruyoruz kafamızı 12 güne herşey belli olur zaten
Şöyle düşünün en çok düşeceği yer 2.80-2.90 bırakın düşerse düşsün uzun vade düşünelim ve illaki ömür boyu düşmeyecek. Bize yaramaz ise torunumuza yarar.
Haklısınız Sayın Puma_532 ;
Borsada birileri Alka yı 2.80-2.90 düşürebilirler ;hatta daha fazla da düşürebilirler....
Çünkü Alka 2017 net dönem karına göre 2018 yılında % 59 daha fazla KAR ELDE ETTİ....
Çünkü Alka 2017 Net satış rakamlarına göre ,2018 yılında % 55 DAHA FAZLA SATIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ....
Çünkü Alka 2017 Faaliyet Karına göre ,2018 yılında % 96 DAHA FAZLA FAALİYET KARI ELDE ETTİ....
Çünkü Alka 2017 de verdiği temettü miktarına göre ,2018 YILINDA % 58 DAHA FAZLA TEMETTÜ VERMESİ SÖZKONUSU....
ANCAK DÜŞÜREYİM DERKEN ELLERİNDE PATLAYABİLİRDE.....
bazı açıklanan temettüler
soda fiyat 7.09 vereceği net 29 kuruş
trkcm fiyat 3,73 net 11 kuruş
tavhl fiyat 27,28 net 1.77
arçelik dağıtmayacak
ottokar 3 tl civarı
avisa 8.18 fiyat 47 kuruş net
tamam bunlar dew firmalar ama alka şu an eski temettüyü dağıtsın
38 kuruş bunların vermin den iyi değilmi?
başlayayan temettü takviminde iyi bir sırada olursa benim tahminim ilk üçe girmesi yönünde
kağıt burda kalmaz olmasa herhal 1 hafta da giderdim
birde temmettü nasılmış ona bakıyım kalışımı uzattım:)
19 milyonun kasada olmasi lazim. Supheli ticari alacak olarak kaydetip bilancoda oynama yapmislar gibi duruyor sizin aciklamalariniza göre....Alacak tahsil edildiginde bu 19 milyonu döviz kur kazanci olarak yazip ayriyeten tahsil edilen parayida gelir yazmalari gerek diye düsünüyorum.
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüm satışları borca girip karşılıyorum. Herhalde herif deli oldu. 4.25-3.92 arası aldığım 45000 lotu satmam için baskılıyor. Varsın dursun satarsam şrfszm. Bir 50.000 daha alıp mezara kadar beklemezsem ne olayım. Cep to cep yaparken çaldım malını spek bozuntusu... hadi git kumda oyna. Vaktim bol benim. Daha vereceksen alırız. Arkadaşlara da tavsiye eder borca girer aldırırız.Biz inandık bu fiyatları ve numaraları yemeyiz.
Sn.Basbakan83...
Şirket interpap fimasından alacagını döviz üzerinden takip ediyor.
Şirket 2017 yılsonu ile 2018 yılsonu doviz fiatı arasındaki farkı karşılık giderleri hesaba aktarmış.
Dolayısıyla alacagını eger alabilirse aldıgı tarihteki kur karşılığından tahsil edecektir. Bilgine./ytd
Finansal tablo dipnotlarımızda ve Özel durum açıklamalarında 2015 yılından beri süre gelen İnterpap firmasından olan alacağımız Döviz olduğu için 2018 yılı içindeki kur farkıdır. Muhasebe tekniği olarak karşılık giderlerine yazılmakta aynı tutar kambiyo karlarında bulunmaktadır. Dolayısı ile gelir tablosuna etkisi yoktur.
İyi günler dilerim.
Murat Balpınar
puma başkan vurmamışsın öldürmüşsün
senden intikam alması uzun olmasın dayanamam
her ne kadar ambalaj kağıt karton gibi sektörlerin geleceği ve önü açık olduğunu bildiğim halde
........
Şirket vergi dairesi beyannamesini açıkladı. Beklenilen rakam gelmeyince forumda bir paniktir gidiyor.
Konuyu bilen/bilmeyen yazıyor.
İrdeleyelim.
Şirketin açıkladığı nedir... Bilanço değilki..vergi beyanı.. Ay sonunda halıyle bilanço farklı gelecek.
Vergi beyanında dikkat ederseniz./ Beyannamede sadece -Ciro - Brut ve net kar/- faa.kar/zararı/diğ.faa.kar/zararı/finansman gelir/gideri- olagandışı gelir/giderler-Dönem karı-vergi-donem net kar veya zararı rakamları var.
Açıklanacak bilançodakiler ise başka...Bilginize.../ytd..
Herkes vergi beyanında görülen karşılık giderine taktı ve paniklıyor.
Özetle o rakam şirketin davadaki alacagının 2017/2018 yılları arasındakı kur farkıdır.
Yani şirketin alacagı o kadar daha artmıştır.
Kaldıkı bir arkadaş şirkete sormuş ve onun yukarıda yazdıgım gibi oldugunu belirtmişler.
Aysonunda şirket yıllık bilançosunu açıklayacak.
Halıyle vergi beyanı geldikten sonra hisseyle ilgilenen bazıları bunu kullandı. Kar veya zarar ederlerse onların sorunu.
sizler bilinçli olunuz. Bilançoda açıklanacak rakamları düşününüz. İyi çalışmalar-ytd...
Esas parayı kazanan kağıt sektörüdür. Yukarıdakine benzeyen bir analizi yıllar önce yaptığımda, yalnızca kağıt üretmenin daha karlı olduğunu görmüştüm. Kağıt üretirken, oluklu mukavva ambalaja bulaşanların kazançları bir şekilde azalmaktadır
bir makine mühendisi aynı zamanda oluklu mukavva üreten tesislerin genel müdürünün makalesinden
ömer by benim beklentimde aynı yönde
para içerdedir çukurdaki sahne gibi içerdeyiz :)
2015 de yedigimiz kazik büyüdü bizde farkini muhasebelestirdik ...Alacaklimizin ipotek koydurdugumuz mallarini satinca bu kazik geri cikacak ve kasaya nakit olarak girecek ...öztürkcesi bu herhalde
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son çeyrek 2m mi kar etmiş banamı oyle gözüküyor.
Allahini kitabini seviyorsan bir gün de sasirt bizi. Hergun eksi baslar mi bir hisse ya?
ASUS_Z00LD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://resmim.net/f/qsm7Np.png
Paylaşımlarım 6362 sayılı SPK nun ilgili maddelerinde belirtildiği üzere kesinlikte yatırım tavsiye niteliği taşımaz.