Güldüren diye bahsedilen hesapta bağlandığı gün geçerli olan faiz 90 gün boyunca geçerli mi ? yoksa hem yukarı hem aşağı değişme ihtimali var mı ?
HSBC USD 2.25 verdi resmen ölü oran
Sanırım taşınma vakti
+100k usd 33 gün
Finans 3.60
Şeker 3.65
HSBC ile pazarlık yapıyorum
2.250 beğenmedim hiç
Vakıf bile 3.6
[QUOTE=sathyz;3538591]Keşke PPF alsaydınız. Daha çok getiriyor. Hem de aylık bağlamıyorsunuz. Az ço 1 ay içerisinde zaten aynı kalır.[/QUOTE
faizlerin düşme ihtimaline karşı ,paranın yarısını 3 aylık bağlamayı tercih ettim.diğer yarısı ile günlük gidip düşerse bir miktar dolar almayı planlıyorum..ppf fonları değişken getirili olabiliyor..zaten borsada yeterince stres yaşıyorum .30 yıllık batık borsacı olarak en azından paramın bir kısmı sabit getirili olsun istiyorum :))
YKB 200k TL için 32 gün %22.
2 yıllık gösterge faiz % 21.84 e geriledi...
TR 2 YILLIK TAHVİL 21,84 21,95 -0,50 22,06 21,84
TR 10 YILLIK TAHVİL 17,89 17,62 1,53 17,89 17,89
TR 5 YILLIK TAHVİL 19,54 19,54 0,00 19,54 19,54
Eveeeetttttt bu iş bitmiştir.....
En güvendiğim (belki de tek) anket firması olan KONDA (sahiplerine zaman zaman gıcık olsamda...) biraz önce 23 Haziran a dair tahminlerini açıkladı...
https://t24.com.tr/haber/konda-merak...cikladi,826755
"Allah a çok şükür gene yanılmadık/yanıltmadık kamuoyunu...."
Hisse.Net in AKP li ve MHP li üyelerine de tşk etmek isterim....
Neredeyse birebir toplumun barometresi gibiler...
Toplumda ki eğilimleri/yönelimleri neredeyse birebir yansıtıyorlar....
Tşk ederim kendilerine.....
Hep söylediğim gibi;Hisse.Net in anketleri eğer okumasını bilirseniz birebir sonuçları veriyor...
Beni bugüne kadar hiç yanıltmadı...
Şu an çok mutluyum....
Mutluluğumun inanın kelimelerle tarifi mümkün değil...
Sizinle de paylaşmak istedim sadece...
Sizlerin de bu sevince/mutluluğa ortak olmasını istedim sadece....
saygılar/başarılar
Bu nedenle nkolaydan 500 gün 26.39 dan vakıfa geçtik.
Eylül-ekimde baz etkisinden faizler 15-16 lara düşme riskini almak istemedim.
Üstelik hiperenflasyona koruma var.
Sadece 500 gün içinde bri dönem enflasyon yüzde 100 olup ta son dönemde yüzde 23 ün altına düşerse servetimizde erime olur.
Ancak bu çok düşük bir olasılık.
Hükümet IMF ile anlaşırlarsa (ki başka çareleri yok) dolarda kalanlar çakılıp kalır.
Nkolay ve diğer alternatifler şimdilik idare ediyor.
Ancak bu böyle ömür boyu sürmez.
Zira sürerse, zaten sahip olunan para da pul olur.
Dolarda kalanlar hiper enflasyon olacaksa. doğru tercih yaparlar.
Ancak normal koşullarda 2019-20 yıllarındaki beklenen resesyonda doları yukarı taşımak için TL bulunamaz.
S-400 fiyatların kısmen içinde. Askeri yaptırımlar ekonomiyi etkilemez. Ekonomik olanlar ise İran boyutunda olmaz.
Zira TR avrupa için çok büyük pazar. Bu yaptırımınlara avrupa uymaz.
burgan usd temdit 3,85
odea zorlaya zorlaya 3,80
HSBC temdit %2.25 teklif edildi
Pazartesi çıkış yapılacak
işte şehirde burgan da yok t-bank ta yok hsbc de yok.
dövizi nasıl değerlendirecez . eft de yapılmaz
Dövizi olan saat 21 ve 21.30 da gözünüz ekranda olsun .Sert bir tarafa kıracak hemde çok sert
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet ,ya faiz indirecek ki öyle olursa piyasalara buyuk supriz olur çok sert haraket olur ,yada sabit bırakıp saat 21.30 daki konuşmalara bakıp şekil alacak konuşma tonuna göre ..Trumpın faiz inmeli baskısına karsı Fed ne yapacak çok önemli ..Şahinmi güvercinmi ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3 banka ortak ATM'de birleşmişler.
https://www.bloomberght.com/uc-ozel-...rlesti-2226208
İcb faizi kaç ?
Şöyle %4 orana 367 gün yapıştırcam bulsam
omega hocam.. dönemsel konsantrasyonlar, yoğunluklardan diyelim. ama izlemedeyim her daim:)
bir de burada eskisine göre daha az oran paylaşabiliyorum çünkü malum hem oranlar yerlerde hem de pazarlık şansım daha fazla olsun diye tüm hesapları (aynı/farklı bankalar) aynı tarihlere bağlıyorum uzun bir süredir.. hanımın, çocuğunki dahil. ha bu ortamda ne kadar işe yarıyor o ayrı. ama bi gıdım da olsa işe yarıyor diyebilirim..
bir diğer neden de ağırlıkla dolarda oluşum. allahtan genele nispeten ucuz maliyetle:). o tarafta da işler pek parlak değil malum ama dolar başlığına biraz daha fazla uğrar oldum bu sebeple..
sevgiler.
Fed sabit demiştim çıktı.
ek..
burgan +500k usd ile swap'te %4/4,05 mevduat karşılığı gibi oranlar almak mümkün.. olana, ilgilenene. alt limiti 1m$ dan 500k ya indirdiler geçtiğimiz ay. gerçi burgan digital'de daha düşük meblağlar için zaten %4 var denmişti geçenlerde eğer hala geçerli ise.
paylaşmış olayım yine de.
30/31 Temmuza kadar FED işi kapandı.
3 faiz artışı beklenen 2019 için gelinen noktaya bakın.
2021 dahil aslında faizde oynama yok.2.1 de tutacak.sabit gibi sanki.bilanco küçültme devam.bizim için iyi.
Elinde altın bulunduranlar dikkat.
ABD-Çin anlaştık dedikleri anda ons gidici.Bunun sinyali de verilmiş.
https://www.bloomberght.com/jp-morga...ebilir-2226157