%20 hisse... 616 işc-1215 thy--364 petkm--968 garan ... çoğunu sattım... artık dışarıdan çekirdek çityelerek izliycem...
Printable View
%20 hisse... 616 işc-1215 thy--364 petkm--968 garan ... çoğunu sattım... artık dışarıdan çekirdek çityelerek izliycem...
%5 hisse.. İsc 621-petkm 369-thy 1266..
Bu kadar yukselisi ben de beklemiyordum. İki gun evvel cebimde sadece taksi parasi kalacak kadar kagit almistim... Biraz daha bekleyip short kovaliycam.... 132-134 arasi.
Slx teprik ederim...
Bende durum geçen hafta nakite dönmüştüm 98800 den yazmıştım... 5,725 den dolar alıp pusuya yattım
Sagol beybabam... O kadar acmazdayim ki... Bir yandan tekaudu doldurdum.. 16 eylulde olsam 16 ekim parq cepteydi ve xalismadan da idare ederdim 1 sene..
Diger yandan 2020 mart ta emekloi parasini alacam o zaman piyasa burdan yokarda olur diye de endiselenoorum...
Yeni bi duzen kurup işledigini gormeden de kesin karar veremoorum :)
Piyasa bi yere gidemeyecek max 115k bence...
130800 u gordum. Short acamadim.elim gitmedi. Malsiz piuasa izlemek de zor aga...
133675 den açtık shortu... Du bakalı noolcek ... An itibarıla 133825
Bsmv dahil 5,725 den aldığım dolarları 5,690 dan(banka kuru) sattım. Yaklaşık 3 haftada bekledik böylece.
Evet...98800 de negatife dönüp... dolar almıştık...ki hemen öncesinde 105k ya yakın seviyelerden mal boşaltıp 105-93 düşüşüne yakalanmayıp ortalama 94 küsürlerden mallanmıştık ve 98800 de karımızı cebimize komuştuk...
Sonrasını kaçırdık...ve dolar tl ye karşı taşıma maliyetini de eklersek karlarımızın Cüzi de olsa bir kısmını geri verdik...şimdi tl faizdeyiz...
Bundan sonrası için beklentimizi az sonra yazacağım
Artık aşağı ve yukarı ökküz gibi sert hareketler beklemiyorum...
Ancak hafif pozitif yönlü genel bir tablo çıkacağını düşünüyorum...hatırlarsanız açığa satışın yasaklanmasını borsamız için olumlu olduğunu yazmıştım...işte bu volatiliteyi düşürdü...ve iyi oldu...bence
Şimdi 106-107k lardan sonra nolcek?..
Beklentim;
Kağıt bazlı gelişmelere bağlı sektör bazlı yeni yukarılar olacak hafif hafif...endeks anlamında sert hareketler zıplamalar olmadan...
Sert hareketler, belki abd senato yaptırımın oylamasına bağlı ki orada da rafa kalktığı anlaşılıyor son sinyallerde...rating kuruluşlarının not artırımı veya tersi beklentileriyle oluşacak...
Şu an benim penceremden görüntü hafif pozitif...ama uçan kaçan bişi endeks anlamında olmayacağı-kağıt bazlı hariç-mutedil sakin bi borsa bekliyorum...kısa vadede
Efenim!..
Bu arada, by beybaba platodata comicslerinden...pala...beybaba dan çıkmış...ortamalı olmuş...anonim...eyvallah...
Tr ye döndüğümde...
Benim yeni eşekler...
Amerikalı sarı eşek. Ms..Gambiti Ceyn ve Sudanlı zenciğ kara eşek El Hamdullah...
Yeni gözdelerim...onlara bi topak açarım diye düşünüyom...3-5 ay sonra...
Beybabam bem de son zamanlarda bazi mahfillerde borasanin yukselise gececegine dair sohbetler oldugunu duyuyorum... Bana gore 100k ya gerileyecek . hatta yeniden 98 de gorulebilir. Artik 90 in alti kesin yok. 95 tekaut.... 133700 short devam... Aralik ayinda bebecan,kucuk eniste derken siyasetin endeks uzerinde risk yaratabilecegini dusunuyorum.
Bu ykb satış haberi fiyatı hiç iyi değil...Borsadan uzak kalınmalı...Adamlar kaçar gibi yok pahasına veriyorlar...Bankanın yönetiminde olup neyi gördüler acaba?..
İşin daha vahimi ve belirsizi...italyanların elinde bu satıştan sonra halen %30 pay olacak olması...Onları satabilmek için %10 civarı payı koçlara verdi ve koçlar %49,9 paya çıkacaklar..,
Bu kadar ucuz fiyattan neye almadı koçlar kalan %30 u veya bi kısmını daha?..
Garip bi durum var...
Borsadan uzak kalınmalı...
Banka yönetim kurulunda olmak için extra feragatlar gerekir...piyasa değerinin üzerinde para ödemek gibi...
İtalyanlar %50 yönetiminde bulundukları bankayı 1,54-2,12 aralığından verecek koçlara...sadece %10 unu...ve banka yönetiminden tamamen çekilecekler...
Sanki sat kurtul kaç kurtul gibi mi acaba?
Daha bugün açıklandı...iddialı yorum için erken...
Onçün çekirdeğimizi çitleterek seyretcez gari..,
Koskoca.... bankerliğin atalarından firenzeli büyük üstad mediçi aylesinin topraa...uni credit ne görüyor ki aceba?..
Birşey gördüğü yok. Ecb'den cet1 uyarısı aldı, diğerlerine göre daha sikintili gördüğü turkiye'de risk azaltıyor..
Arasıra yakub yani ykb yle ilgilenir alır satardım..,
Mantığım şuydu;
Evet çarpanları diğerlerine göre ucuz...ancak nispeten iktidara göre muhalif tarafta olan yönetimi var...belki çarpanlarının aşağıda kalması bu yüzden diye düşünürdüm...
Ancak,
Bddk banka incelemeleri o kadar iyidir ki...eğer banka bilançosunda bi sakat varsa direk cezayı yazar...
Bunçün iktidara muhalif bi yönetimi olduğu için bddk nın çok sıkı denetiminde olduğunu ve bu yüzden en sağlıklı doğru veya doğruya yakın bilançoların işc ve ykb olduğunu düşünüyordum...ve bu yüzden de ykb yi zaman zaman almaktan çekinmiyordum...
Ama bugün açıklanan rakamlar gösteriyor ki...yakub’un da çok makyajlı bilançoları varmış...sanki...
Ama şu ihtimali de yok saymıyorum;
%10 ucuza koçlara vererek...kalan %30 istediğine satma hakkını elde etmiş olacaklar...
Borsaya kote eder...fiyatı yükseltir yavaş yavaş boşaltır...ortalaması koça verdiği rakama rağmen güzel olur...bunu olduktan sonra anlayacağız...
Ama 1,54 rakamı da var...boru yani...
Aman bizden uzak dursun canım...
Kısır günü ne zaman yapcez kıslar?...
Mesela koçlar izocamda yaptığı gibi çağrı fiyatı belirler...mesela 1.75 borsadakini de alır...
Denizbank finansbank gibi borsa kote %0.1 e düşer...
Aman aman evlerden ırak...bizden uzak dursun da...
Sidika...kezban?...
Şöle orta karar domatisli bol yeşil sovanlı salçalı kalçalı kısır üstüne kallavi kavelerimizi yaparız...
Fal bakarız kıslar!...
Sora viob topaana gidip...düşcek çıkcak deriz...
Öbür kıslar neye göre derse fal baktık deriz...düşcek...çıkcek...
Sanki kendileri çok biliyomuş gibi...sorarlar biliyom...tırtolar!...
Onların tutturma oranı yazı turadan az...kave falından çok çok az...
Ben mallarımı biliyom!...
Bayım,
%49,9 çok senaryo içerir...
İngilizcesi
Scenario
Telafuzu
Sikernaryo
Pardon
Scenario nun tr telafuzu..,
Sikermaryo imiş...şimdi baktım...
Süper Maryo Firarda
Bi de tazminat var 500 küsür milyon...
Bi arkadaş ykb topaanda hesaplamış veya alıntılamış;
Tazminatıda fiyata dahil edince
Koçlar bu %10 hisseyi 0,76-1,37 aralığında almış olacak...
Vay anam vay!..Bu ne büyük bi kaçıştır arkasına bile bakmadan...
Süper Maryo!..
Bu sefer 93k da tutmaz...
88k tutar mı?...Bakcez gari!..
Bu anlaşmanın veya boşanmanın ne derseniz diyin...
Borsanın lokomotifi bankların durumunun teyididir...
Krallar çıplak!...
Bize sundukları bilançolar yalan!..
BES paralarıyla da buraya kadar...
Dolandırıcılık...Yazık!..
Çalışanın geleceğini çalmak!...
Dezenfarmasyon....yatırımcıya yalan bilançolar...
Dejenerasyon!...
Geçen ay toplu ayle intiharlarından çok etkilenmiştim...
Ateist olmama rağmen halime çok şükretmiştim...
Biz burada düşcek çıkcek derken...insanların durumu!...
Utandım yazmaya...
Ve bizi hala mütemadiyen zikiyolar göz göre göre...
Hangi borsadan bahsediyoruz?..
Ykb bilançosuna göre faiz fk sının 8 olduğu yerde 4,5 işlem görüyor...bize sunduğu bilançolara göre...
Fiyatı 2,40
Süper Maryo gerekirse 0,76 dan bile satarım diyo...ve altına imza atıyo...banka yönetiminde %50 hakka sahip iken...
Hangi borsadan hangi bilançolardan bahsediyoruz?...
Ki bddk nın sıkı denetiminde olan banka bilançoları bu...
Borsa eskiden benim için bir yatırım yeriydi...
Artık sanal bi dünya haline geliyor...gerçekliğin dışında başka bi dünya...başka dinamikleri olan...
Adamlar belli ki yüklü bi bedelli sermaye artırımından kaçıyo...bankanın %50 yönetiminde olan adamlar...
Ama yatırımcı bilançoya baktığında...böle bi durum yok...
Tam anlamıyla muz cumhuriyeti olmuşuz...
Tiken tikene...
Hesap sorma zaten yok!...
Krallar çıplak...hem de cıscıbıldak...
İktidara nispeten muhalif sıkı bddk denetimindeki bankanın gerçek hali buysa...bilançolarına rağmen...
Diğerlerinin hatta kamu bankların hali!...penceremden perişan...
Ben bu oyunda yokum arkadaşlar...oyunun pazılı olmayacağım...
Hepinize başarılar...
Ykb sorunlu krediler konusunda halen problemli bankalardan birisi. Gerçi en sorunsuzunun bile özsermayesi tehlikede. Bunların borsada fiyatlamasının henüz tamamlanmadığını düşünüyorum.
Hele uzun zamandır beklenen büyük düzeltme mi dersiniz, büyük düşüş mü dersiniz ne derseniz deyin, bu düşüş gerçekleşmeden yapılan her yatırım benim için risk teşkil ediyor.
yine mezbahaneye gonderdin milleti. hahahaha.
referandum da 10 bin point
gecen ay 10 bin point.
dolarda zarar.
şimdi yine bir 10 bin point daha sankim. nahahaha
Beybabam,
Kararı PALA verecek, biz uygulayacağız..
Yoksa , kararı sen verip , PALA' mı oldun ?
https://i.postimg.cc/x8Z2HwVv/R-282.gif
🤣🤣🤣
Yok hojam...ben artık yükseliş oyununda yokum...
Bankalarda yüksek oranda bedelli bekliyorum..
Sonra girerim oyuna...
Oksani optuler.hahahaha
https://i.postimg.cc/kgnMtG03/R-334.gif
eğer pala, bu resmi çizerken, kahkalarla gülmüyorsa, bende hakiki "hodja" olayım..
Hocam çok teşekkür ederim...