Bölünmüşüz, unutalim bakalım bir müddet daha ,nasıl olacak bedelsiz sonrası
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bölünmüşüz, unutalim bakalım bir müddet daha ,nasıl olacak bedelsiz sonrası
%21 bölündü, yeni lotlar hesaplara eklendi, şirketin halka açıklık oranı %17 den %12 ye indi (yeni bir ortak geldi %5)
iş ilanları hala yayımda, bendeki gelişmeler bunlar
Bugünkü takasları merak ediyorum.
Akşam ilgili birisi paylasirsa sevinirim.
sayın arkadaşlar borsa İstanbul kasım ayında başlayacak hisse senetlerinin günlük işlemlerindeki yeni düzenleme hissemize nasıl yansır, bize geri dönüşümü olumlumu, yoksa olumsuz mu etkiler nasıl bir yol izleyelim veya şirket yönetimi üzerine ne gibi görevler düşüyor, en azından burayı takip ediyorlarsa fikir edinme babında bilgi edinmeleri ve bizim yatırımcılar olarak fikir edinmemizi herkes düşüncelerini paylaşmalarını bekliyorum...saygılarımla...
Ne gibi düzenlemeler var?
Şirketin sahibi olan iki kardeşin aylık maaşının şirkete olan yükü 100 bin lira,
fabrika büyük kardeşin üzerine ancak kasadan 1 milyon Tl ye kira bedeli alıyor,
Verdiği 6 kuruş temettü kendi ceplerine gidiyor, lotların çoğu kendilerinde,
ben bunları sonradan öğrendim, ve bu yolma hareketleri ile var olan güvenimi boşa çıkardılar,
şirketi büyütmek yerine ceplerini büyütüyorlar, ben neden size paramı bağlayayım, neden yatırım yapayım?
Tek fiyat uygulaması mı başladı, noldu buna?
Sn birşey bilmez de yazmaz oldu,hisseden ayrıldı sanirim.
bir türlü fiyatının maliyetimin üzerinde olduğu zaman ekran başında olamadık ki satalım da çıkalım nasip olmadı artık bu saatten sonra akraba olduk yapacak bir şey yok bekleyeceğiz
Hissede derinlik neden yok
Bu hissede olan/takip eden var mı? Ne görüyorsunuz geleceğini?
Borsa rekor kırdı ,ölü eşek de, zaten işlem olmuyordu ! Şimdi gip de saatte bir işlem olunca ekmeğine yağ sürdü!!!!
Herkes terketti sanırım hisseyi!
Ne oldu onceki sayfalardaki beklentiler ! Şirkete guvenmeler ! Hepsi yalan oldu!
2.12'ye alım yazıyorsun fiyatı eleman hemen 2.13'e çekiyor. 2.13'e yazıyorsun 2.14'e çekiyor [emoji3] çok amatörce davranışlar. Sanki çok meraklıyız zarar eden kağıdını almaya. Sildim bütün alışları. İşim olmaz.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
https://s19.directupload.net/images/191119/e92auo7e.jpg
Bana gıcık değillermiş.. :)
Alışları sildim 2.11'e indirdiler. Şimdi de 2.09. Bu saatlik alım satım işinin mantığı bu hisselere spek kaçmasın diye herhalde ama böyle de bir saat bekle ki fiyat belli olsun [emoji3] hiç heyecan yok. Bekleyelim iyice düşerse alırız nedense şimdi çok cazip gelmedi bana.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
300 lottan fazla girince vermiyorlar gibi.. Denedim.. 100 er lotluk isteklere aynen.. Mutluluğu tabana yaymak bu olsa gerek... :)
Bugün,09/10/12 kadamesindeki her kim ise ,kağıt zarardaa ama isteyen versin alıyorum diyordu resmen ,kalın lotlari koymuş ... Hacimde kendi çapında arttı biraz...
benim gibi ky bu hisse de çarpıldık hele ki son düzenlemeye günlük işlem durumuna göre kısa,orta vade hiç bir şey olmaz zaten pazarlama yapan çapsız 2021 diyordu yazılarında birde sonradan öğrendiğimiz tezgah iki ortak kira bedeli karın yarısını cebe indiriyormuş bu saatten sonra çokta bir şey beklemenin bir hesabı yok kalın sağlıcakla buda bur da son yazım ben zararına hiç hisse vermem bekleyeceğim elbet düzelir yapacak bir şey yok birilerinin insafına kadık
burada bahsettiğin 2021 yılına kadar burdayım deyen benim.ben hayatda pazarlamacı olmadım.olmamda.ömrüm olursa 2021 de de bu hisse senedi olacak ömrüm olursa.İnsanlara kulup takmak kolay.ben kimseye al veya sat demem.sadece şirketle ilgili düşüncelerimi paylaşırım.ve hala portföyümde de duruyor kağıtlarım.kaçmış göçmüşte değilim.demek ki şunu anladım.hiçbir yerde görüş düşünce paylaşmayacaksın onu anladım.
Birbirimizi eleştirmek yerine şirkete odaklansak? Görünüm nasıl sizce? Sene sonunda 3 milyon zarar kapanır mı? Seneye bedelsiz veya temettü verir mi? En azından karlı bir şirket profiline geri dönüş yapar mı? Gerçekten ürünleri iyi mi? Satışlar yeterli mi? Vb. [emoji848]
ben bundan sonra bir görüş belirtmem.nasıl belirteceksin ki.yarın yine biri çıkar ..pazarlamacı der..(pazarlamacı kişi fiyat verir.örnek şu fiyata gelcek.gitcek der.bu hisseyi ALIN der.ben hiçbir yazımda bu hisseyi ALIN veya SATIN demedim.veya fiyat vermedim.kimse etkilenmesin diye rumuzumda ''birşeybilmez '' daha ne diyeyim.
Yeni okuduğum bir şeyi paylaşmak isterim: "Ad homini" kişiye özel gibi manaya gelir. Tartışmalarda (discussion veya eskilerin tabiriyle münazaradan bahsediyorum) önermesini savunacak argüman bulamayanlar bu yönteme sığınır. Zira söyleyecek sözleri kalmamıştır, kişileri yaftalayarak, karalayarak sözlerinin tesirini kırmaya çalışırlar. Sayın birşey bilmez, burada benim gibi çok şey bildiğinizi bilen ve sizi ciddiyetle takip edenler olduğundan eminim. Şirketi çok iyi tanıyorsunuz ve çok nadir denk geldiğim isabetli öngörüleriniz oldu. Yazılarınıza devam etmenizi canı gönülden isterim, tabii ki karar sizin...
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kişiye özel değil kişiye yönelik olacaktı. Cepten yazdığımdan olsa gerek düzeltemedim
Sevgili Özerden yatırımcıları,
Şahsen 1.5 yıla yakın izlediğim ve çok umut vaadettiğini düşündüğüm bu hisseden geçen Ağustos ayında daha tamamen ayrıldım.Sebebi 2018'deki yüzde 40 civarına ulaşan brüt kar marjının düşmesi,ciro artış hızının yavaşlaması ve sahiplerinin tüm bu olumsuz gelişmelere karşın şirketten belki de doğal olan tüm haklarını sektirmeden almalarıydı.(Huzur hakkı,Temettü ve Kira bedeli).Gene de aklım burada kaldı.Eğer sahipler bu tutumlarından vazgeçerler,Ar-Ge çabaları da sonuç verir ve yeni katma değeri yüksek ürünleri dünya piyasalarına bir an önce sunabilirlerse,geri dönüp alabilirsem tabii,almayı düşünüyorum.Başta sayın birşey bilmez olmak üzere tüm Özerden yatırımcılarına iyi şanslar ve başarılar dilerim.
Ben de yatırım yapma konusunda şüpheliyim.
Firmanın ürün gamı biraz sınırlı gibi. Yani Coolpack, Container vb. ürünlerle nereye kadar gidilebilir bilemiyorum. Ayrıca sitesi hiç profesyonel gözükmüyor. Sizin dediğiniz faktörler de sıkıntılı. Temettü ve bedelsiz vermesi tek artısı. Onu da sürdürebilecek mi belli değil. Her şeyden önce ne yapıp edip şu siteyi düzeltmeleri lazım.
Sn birşey bilmez,yazilariniza lütfen devam edin,sizi ilgiyle takip ediyorum... sütü mundar etmeyin bence....9 aylıklar açıklandı masala ,o konuda kimseden yorum gelmemiş...
Bu hisse GİP'te, bu nedenle sadece /6 ve /12 dönemleri açıklanır, benim bildiğim /9 açıklanmıyordu ancak siz dedikten sonra KAP'ı kontrol ettim ve,
/6'daki 2.7 milyon zarar /9'da 3 milyona çıkmış ve 2,9 milyonu kambiyo zararı. Hani bu firmanın ihracatı fazla idi ve yurtiçinden ziyade yurtdışı satış yapıyordu? Nasıl bu kadar kambiyo zararı çıkıyor anlamıyorum.
İkinci nokta, piyasa yapıcısı alım-satım yapmış, 250 lot almış 250 lot satmış aynı gün, böyle 250 lot ile piyasa yapılıyorsa ben herhalde her gün piyasa yapıyorum bu kağıtta :)
bilen beri gelsin bu işleri.:wu:
Bugün, önemli bir atak yaparak 2.08 den 2.09 a sıçrama yaptık...büyük bi alkış !!!!
Derinlik bilgisi olanlar kademeleri arada yayınlasalar da, bu tür sıçramalara destek atsak ?? :)
09 dan 15 e çıktık ,bari biraz dik dur dimi !!! Eert si gün tekrar 09...
Sn birşey bilmez de yazmaz oldu, küstürduler adamı,sanki kağıt sahipsiz kaldı gibi geli,o yazmayınca....
2019 zararı fiyatlaniyor ,yeni fabrika kuruldu ,makinalar alındı,bu sene zarar etmesi kaçınılmazdı!
2020 gelsin hele , yeni bilonco fiyatlanmayya başlar ...ama şirketin ufkunu biraz daha açması lazım....
Patron ne hisse alıyor ne hisse satıyor ! %11 i halka açık şirket ...yeni bir arz yapsa ,tahtaya biraz derinlik gelir ...ama gel gör ki umurkarinda değil hissenin performansı ...
Anca kendilerine para çekmeyi biliyorlar fabrikadan...
Kimseler de yok, artık sessizlik zamanı demek ki! Bende birşey yazmayayim, bakalım.ilk mesaj kaç hafta sonra gelecek ! Hisse gibi topiğie hacimsiz !
Sayın KaRPaTi, şirkete ortak oldum ve unuttum hisseleri bakalım bekliyoruz ama bazı şeyler umut vermiyor maalesef. Mesela şirketin fabrikası için ortak olan kardeşe kira verilmesi ve huzur hakları. Bunlar kafa karıştırıyor. Şirket zaten temettü veriyor, huzur hakkı nedir?
Ayrıca şirketin internet sitesi çok amatör. Ben bakkal için web sitesi açsam böyle bir site kurmaya çekinirim. En azından ürün tedarik ettikleri birkaç firma ismi paylaşsalar daha güven verirler. Sizin bildiğiniz bu firmanın düzenli olarak ürün tedarik ettiği ünlü bir şirket var mı mesela?
2020 zaten temettü/bedelsiz imkansız da bari 2021 toparlasa...
Siz ne düşünüyorsunuz öğrenmek isterim.
Düşüncelerinize tamamen katılıyorum ,kira ve huzur hakkı ,işin üç kağıdı ,
Önceki sayfalarda sahipleri dürüst insanlar muhabbeti geçmişti hatırlıyorum ,bu mudur dürüstlük!
İnanın hissenin fiyatının dahi kaç olduğunu bilmiyorlardir bunlar !
Geçen seneki gibi bir kar marjı ve üstünde kar yakalaması için yeni fabrikanın tam kapasite çalışması lazım....
Bence bu seneki kötü bilanço şu anki fiyatları ile fiyatlandi ,birde ustene tek fiyat gelince hissede haraket olmuyor ,çok dar banda sıkışmış durumdayız ...
2020 vergi d. gönderilen 3 aylıklar ve 6 aylık konsalide bize yol gösterecek ...
Sn birseybilmez in bir yazında 100 mil.ciro ve 10 milyon kar olana kadar burdayım yazisi gli aklıma , neden olmasın ama buna daha var bence
Birde ,ne bir sparis paylaşır,kap a haber verme durumları yok! İhale haberi vb....yok!Ne de biikte çalıştığı yerleri paylaşır ! İnt.siteleri,zaten berbat!karlılık artar mı diye! Buna binaen temettü vs.var ...
Yol ayrimjndayim bende artık
temettü konusuna gelince 3-5 kuruş temettü verse 10 bin lotta 300-500 TL. Temettü için almaya değmez. Zaten bu yıl onu da veremeyecek. Gerçekten sipariş yetiştiremeyen büyüyen bir şirketse ki bilmiyoruz nerelere tedarikçi olduğunu, o zaman bedelsiz sermaye artışları olur bu da bizim yatırımımıza olumlu yansır.
Ben biraz da şirkette kurumsallık arıyorum. Hiçbir kurumsal firmanın böyle websitesi olmaz. O nedenle yatırımımı arttırmadım. Biraz aldım attım ve unuttum. Eğer ileride ümit görürsem payımı arttırırım.
surda 2 ayda bist 100 dışındaki çoğu hissenin yuzde 50 yaptığı bir ortamda bu hisse yerinde saymis.Hani kimse bilanço vs bahanede göstermesin çünkü öte tarafta Dardanel özdermayesi eksi ,balat,uzerb ,ekiz ve daha bir çok örnek.En iyisimi dedim bunda bir pozisyon alayım.Tamamıyla endekse ayak uydurmamasından ötürü.Kararlarım beni bağlar.Tavsiye olarak yorumlamayın.
Bu hisseyi almak isteyen birisi neden alsın?
Bunun cevabını bulursanız alırsınız!