Muazzam bir korku gerilimi var. Haftasonu riskini almayıp stoplayan çok olmuştur.
Printable View
Muazzam bir korku gerilimi var. Haftasonu riskini almayıp stoplayan çok olmuştur.
jöleli ak traderler ve yandaş yan tahtacılar hisselerde direniyorlar.
yabancı şelale yaparsa önünde kimse duramaz.
88.400-88.800 bölgesi dayanmalı .
yoksa...…
kemik sesleri gelir maazallah.,
bu sefer ikili dibe gidebilir.
Hala kendi kafamıza göre davrandigimizi düşünen insanların olması çok ilginç saygılar
son 30 dakıka ya 89400 gececek yada 2. bı dalga gelecek....
Vaka sayısı sanki dün pik yaptı bugün daha düşük ama site çalımıyor şimdi
https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://i.hizliresim.com/moMNX1.jpg
Biz Rusya İdlib gerginliğinden 124500 den 111 bin lere düştük , virüs düşüşü 111 bin lerden başladı ona göre hesap yapalım...
bu akın garanda mal cıkmASI için yukaru yuzde 3 yapması lazım endeksı........tahtanın altında kaldı
Spk: Kurulumuzun 07.02.2020 tarihli açıklaması ile Kurulumuzca yapılan gözetim ve denetim faaliyetleri neticesinde, son dönemde sosyal medya mecralarında oluşturulan üyelik bazlı gruplar üzerinden, aralarında haklarında daha önce Kurulumuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuş kişilerin de bulunduğu, Kurulumuzca verilmiş yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası faaliyeti izni olmayan kişi veya kişilerce, yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışıldığının görüldüğü belirtilerek, herhangi bir makul ekonomik ve finansal gerekçe olmaksızın tamamıyla yatırımcılarımızın aldatılmasına ve mağdur edilmesine zemin hazırlayan söz konusu fiilleri işleyenler ve bunlarla birlikte hareket edenler hakkında gerekli incelemelerin tamamlanarak hukuki işlemlere başlanacağı duyurulmuştur.
Bu kapsamda, tamamlanan incelemelere ilişkin olarak Kurulumuzca tesis edilen işlemler Kurulumuz Bültenleri ile kamuoyuna duyurulmakta olup, yapılan gözetim ve denetim faaliyetleri çerçevesinde başlanan ve halen devam eden incelemeler tamamlandığında da inceleme sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Konuya ilişkin olarak, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun "Piyasa Dolandırıcılığı" başlıklı 107’nci maddesinde işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı ve bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı suçları düzenlenmiş olup, söz konusu suçları işleyen kişilerin 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacağı hükme bağlanmıştır.
Bu çerçevede, yatırımcılarımızın herhangi bir hak kaybına ve mağduriyete uğramamasını teminen ve söz konusu kişilerle birlikte hareket etmenin “Piyasa Dolandırıcılığı” suçu kapsamında değerlendirilebileceği göz önünde bulundurularak, bu nitelikte faaliyetlerde bulunan kişilere itibar edilmemesi hususunun bir kez daha hatırlatılmasında fayda görülmüştür.
Diğer taraftan, yatırım kuruluşları tarafından "Seri: V, No: 68 Aracı Kurumlarda Uygulanacak İç Denetim Sistemine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde gerekli önlemlerin alınması, söz konusu şahısların işlemlerine ve genel olarak Sermaye Piyasası Kanunu’nun 106, 107 ve 109/2 maddelerine aykırı işlemlerde bulunan kişilerin işlemlerine aracılık edilmemesi, aksi takdirde Sermaye Piyasası Kanunu’nun 96 ncı maddesi kapsamında söz konusu fiili işleyen kuruluşların faaliyetlerinin geçici olarak durdurulması ve sermaye piyasası faaliyet yetkilerinin iptal edilmesi de dahil olmak üzere gerekli her türlü tedbirin uygulanabileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.
türkiye'ye tirilyor dolarlar yağacak ralli yapacuh. devir ucuz para devri.
herkeş doları bozması lazım aslında. hadi herkes dolar altın bozup borsaya girsin :kahkah:
Son düzlüğe girerken spor x30
https://i.hizliresim.com/WJKFpO.png
Turp geçen canlıda anlaşma sağlandı dedi ling atamıyorum bilen atsın Suriye'de ve G20 günü çinle anlaşma yapıldı haberiyle yükseldik biz biri gece biri gündüz geldi haber al erin
amiralı sabırsızlıkla bekliyom,
Karanlık odada güzel fiyatlar olabilir, herif satıyor vatandaş olmayan para ile alıyor gibi.
Dünya Bist'e başkanlık seçimi beri çöp olmuş TL bazlı bakmaz, ki öyle bile görüntüsü malum..
Dolar Euro döviz altın vesaire bazlı ise ibretlik tablo tabela zaten, görmek istemeyenlere bile.
Yarısını 105.300 kapattım..
Diğerleri bekliyor bakalım...
İyi akşamlar herkese...
Kim derdi ki böyle bir virüs çıkacak dünyada cümle alem eve kapancak demezdi dünyada bunun üzerine hala su imkansız bu imkansız demenin alemi varmı
Bilim kurulu toplandı, bakan koca saat 19:15'te açıklama yapacak - bloomberg ht
endeks 84 bine kadar gap var. daha duser gibi
IMF: 1 trilyon dolarlık finansal kapasitemizi kullanmaya hazırız
Uluslararası Para Fonu (IMF), ekonomik faaliyetlerin aniden durmasıyla, küresel üretimin 2020'de daralacağını belirterek, fonun üye ülkeleri desteklemek için 1 trilyon dolarlık finansal kapasitesini kullanmaya hazır olduğunu bildirdi.
IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) Başkanı Lesetja Kganyago'nun video-konferans sistemiyle gerçekleştirdiği toplantının ardından yazılı bir ortak açıklama yapıldı.
Dünyanın küresel bir salgının ekonomik ve finansal bir krize dönüşmesiyle daha önce görülmemiş bir durumla karşı karşıya bulunduğu belirtilen açıklamada, "Ekonomik faaliyetlerin aniden durmasıyla, küresel üretim 2020'de daralacak." ifadesine yer verildi.
Açıklamada, IMF'ye üye ülkelerin vatandaşların hayatlarını kurtarmak ve ekonomik faaliyetleri korumak için şimdiden olağanüstü adımlar attığına işaret edilerek, "Fakat daha fazlasına ihtiyaç var. Öncelik, 2021'de ekonomik toparlanmayı güçlendirmek için kırılgan hanehalkına ve şirketlere yönelik mali desteği hedeflemeli." değerlendirilmesine yer verildi.
Kovid-19'un sebep olduğu küresel krizi etkili bir şekilde çözmek için "güçlü ve koordineli politika eylemlerinin" önemine dikkat çekilen açıklamada, "IMF, üye ülkeleri desteklemek için 1 trilyon dolarlık finansal kapasitesini kullanmaya hazır." ifadesi kullanıldı.
IMF'nın açıklamasında, fonun halihazırda en fakir üye ülkelerin borç geri ödemelerine yönelik yardım sağlamak üzere harekete geçtiği hatırlatılarak, IMF'nın döviz sıkıntısı çeken üye ülkelere yardımcı olacak ek seçenekleri araştıracağı bildirildi.
Ortak hedefin üye ülkelerin daha hızlı ve daha güçlü bir ekonomik toparlanma sağlamaları için IMF'nin kriz yanıtını daha etkin hale getirmek olduğu vurgulanan açıklamada, ek seçenekler gibi bütün konuların IMFC'nin Bahar Toplantıları'nda dikkate alınması için güçlü bir tedbir paketi getirmek amacıyla önümüzdeki haftalarda IMF'nin İcra Kurulu tarafından tartışılacağı da belirtildi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bu Pegasus'u Bist-30'dan çıkarmaları lazım. Düşerken taban taban. Çıkarken tavan tavan. Ne bu ya? Ben saçma sapan hisseleri görmemek için sadece Bist-30 hisselerini takip ediyorum ama Galip'in hissesi gibi hareket eden bu hisseden kurtulamıyorum.
Yazılara dikkat etmek lazım.
>>>>>>>>>
SPK: Piyasa Dolandırıcılığına Aracılık Edenlere Her Türlü Tedbir Uygulanabilecek
SPK'nın internet sitesinde yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Kurulumuzun 07.02.2020 tarihli açıklaması ile Kurulumuzca yapılan gözetim ve denetim faaliyetleri neticesinde, son dönemde sosyal medya mecralarında oluşturulan üyelik bazlı gruplar üzerinden, aralarında haklarında daha önce Kurulumuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuş kişilerin de bulunduğu, Kurulumuzca verilmiş yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası faaliyeti izni olmayan kişi veya kişilerce, yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışıldığının görüldüğü belirtilerek, herhangi bir makul ekonomik ve finansal gerekçe olmaksızın tamamıyla yatırımcılarımızın aldatılmasına ve mağdur edilmesine zemin hazırlayan söz konusu fiilleri işleyenler ve bunlarla birlikte hareket edenler hakkında gerekli incelemelerin tamamlanarak hukuki işlemlere başlanacağı duyurulmuştur.
Bu kapsamda, tamamlanan incelemelere ilişkin olarak Kurulumuzca tesis edilen işlemler Kurulumuz Bültenleri ile kamuoyuna duyurulmakta olup, yapılan gözetim ve denetim faaliyetleri çerçevesinde başlanan ve halen devam eden incelemeler tamamlandığında da inceleme sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Konuya ilişkin olarak, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun "Piyasa Dolandırıcılığı" başlıklı 107’nci maddesinde işlem bazlı piyasa dolandırıcılığı ve bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı suçları düzenlenmiş olup, söz konusu suçları işleyen kişilerin 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacağı hükme bağlanmıştır.
Bu çerçevede, yatırımcılarımızın herhangi bir hak kaybına ve mağduriyete uğramamasını teminen ve söz konusu kişilerle birlikte hareket etmenin “Piyasa Dolandırıcılığı” suçu kapsamında değerlendirilebileceği göz önünde bulundurularak, bu nitelikte faaliyetlerde bulunan kişilere itibar edilmemesi hususunun bir kez daha hatırlatılmasında fayda görülmüştür.
Diğer taraftan, yatırım kuruluşları tarafından "Seri: V, No: 68 Aracı Kurumlarda Uygulanacak İç Denetim Sistemine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde gerekli önlemlerin alınması, söz konusu şahısların işlemlerine ve genel olarak Sermaye Piyasası Kanunu’nun 106, 107 ve 109/2 maddelerine aykırı işlemlerde bulunan kişilerin işlemlerine aracılık edilmemesi, aksi takdirde Sermaye Piyasası Kanunu’nun 96 ncı maddesi kapsamında söz konusu fiili işleyen kuruluşların faaliyetlerinin geçici olarak durdurulması ve sermaye piyasası faaliyet yetkilerinin iptal edilmesi de dahil olmak üzere gerekli her türlü tedbirin uygulanabileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yılanın(garan) başını ezdiler
Boris Johnson piyasayı bozdu.
GARAN da AK yatırım 20 milyon oldu 7,99 maliyet bugün.
İspanya/Sanchez: "Avrupa projesinin geleceği tehlikede"
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından İtalya'nın ardından en fazla etkilenen ülke olan İspanya, ortak mücadele ve yardım konusunda harekete geçmeyen Avrupa Birliğini (AB) eleştirdi.
Kovid-19 salgınıyla ortak mücadele konusunda anlaşamayan AB ülkelerinde görüş ayrılıkları devam ediyor.
Dün, AB üyesi 27 ülkenin liderlerinin Kovid-19 üzerine video konferans sistemiyle yaptığı toplantıdan bir sonuç çıkmamasının ardından, bugün de İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Twitter'dan paylaşımda bulundu.
Sanchez, "Neslimizin en kötü kriziyle karşı karşıyayız. Avrupa projesinin geleceği tehlikede. Koordinasyonlu ve sağlam bir AB ile bireyselcilik arasında seçim yapıyoruz. Biz, derinden Avrupacıyız. Bu acil duruma karşı ortak cevap talep ediyoruz, adil bir toparlanma garanti ediyoruz." ifadelerini kullandı.
- AB liderlerinin, 2 haftalık müzakere süresi olduğu yazıldı
Kovid-19'dan en fazla etkilenen İspanya ve İtalya, AB toplantısında diğer üye ülkelerden "açık, güçlü ve koordineli bir mali plan" talep ederken, basına sızan bilgilerde başta Almanya ve Hollanda'nın buna karşı çıktığı bildirilmişti.
"AB'de, koronavirüse verilecek ekonomik cevapta bölünme" başlığı atan İspanyol basını, AB liderlerinin bu uzlaşmazlığa çözüm bulmak için önlerinde 2 haftalık müzakere süresi olduğunu yazdı.
Kaynak : Anadolu Ajansı