'' Nasıl öfkelenmem düşündükçe Memleketimi,
Çırpınıyor ayakları altında Bir Avuç doların ..”
Nazım Hikmet Ran
Printable View
Döviz sepeti 7.280
Eski zirve(30.08.2018) 7.280
Bu başlıkta daha önce in time filmi paylaşılmıştı.
Zaman aslında elimizdeki yegane şey ve biz onu takas ederek yaşıyoruz. Aynı zamanı harcayarak kattığımız değer veya ne kadar onursuz olduğumuza (bu kısım para kazanmak için her türlü değeri satanlar için) göre farklı miktarda para kazanıyoruz.
Eğer paradan sıyrılabilirsek zaten özgür oluyoruz.
Başkan bunu başarmış ve özgürlüğünü satın almış.
https://m.imdb.com/title/tt1637688/
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
In Time'i bir kac defa izledim.
Zaman hakkinda yazdiklariniza da katiliyorum.
Ancak yasadigimiz dünya da para olmadan yasam olanagimiz yok.
Önemli olan bir noktada yeter diyebilmek.
Sorun burada aslinda, ne kadar yeter cok farkli insanlar icin.
Mütevazi ve basit yasamak isteyenler bu konuda rahatlar. Sinirlarini, hedeflerini cabuk koyabiliyorlar.
Ama tüketim toplumun da insanlarin cogu bu siniri koyamiyor ve düzen devam ediyor/edecek.
Daha baska, siyrilamadigimiz, kistlamalar da var insanlar icin (cocuk, anne ve baba bakim durumu vs).
Neyse! Dolar 6,9812 olmus.
merkez faizi indirecek, o faiz ya inecek ya da inecek. ötesi yok. Efendim faiz inerse şu olur, bu olur. ne olursa olur. Önemli olan davamız. bree hokkabazlar paradan para kazandırırmıyım ben size, gidin çalışın, üretin, inşaat yapın. memlekete imar getirin. Yerli dron, yerli tower yapın. hep benden beklemeyin. Yatırım tavsiyesi olamaz. Dolar istediği yere gitsin, bizimle bir bağı yok, tanımıyoruz.
Usdtry 6.9933333
Usdtry 6.9955
Usdtry 6.9977
Tamam.. daalabiliriz, 7 demedi. :he:
Eeee.. niye kimseden ses gelmedi.
Sizi gidi dolarcılar sizi. Yoksa hepinizi dolardan çıkınca ne yapmalı diye kandıran biri mi oldu. :oleyo:
Usdtry 6.9966
Ben gidip yemek yapiim bari, heyecan meyacanı kalmadı buranın. :oleyo:
Usdtry 6.999
Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 9,75’ten yüzde 8,75’e indirilmesine karar verdi.
https://i.hizliresim.com/bf9XF8.jpg
Şahsınızı, herhangi bir insan topluluğunda görmeden inanmam, kusura bakmayın.
Önce Reyis normal hayata geçecek, sonra ben.:yes:
Birisiyle, çıplak elle tokalaşsa da kabulum!
Bunlar ne içiyo ?.Dünya sağlık örgütü daha işin başındayız diyor,bu melun kendisini vücut içinde unutturuyor diyor,organlarda tahrifat durumu var,60 derecede bile ölmüyor,90 derecede ancak,buda Dünyanın kavrulması demek,havalar ısınacak ortalık güllük gülük gülüstanlık olacak onların kuruntusu,Dünyanın güneyindede mevcut bu melun,üstelik ekvator bölgesi,neyse biraz fazla kötümserim galiba.
Fransız bilim insanları deney için, bazı hastalardan alınan virüslerle Afrikalı maymunların hücrelerini enfekte etti. Hücreler 'temiz' ve 'kirli' şeklinde iki farklı ortamda denenmesi için küçük tüplere konuldu ve biyolojik bulaşıcılığı test etmek için simüle edildi.
Şimdi afrikalı maymun hücresi ile havadaki damlacığın ortak noktasını ancak hekim arkadaşlar yorumlayabilirler.
Dünya sağlık örgütü anladığım kadarıyla salgının bir sonraki fazını güney amerika ile afrikada bekliyor. Ama benim nazarımda değerleri yok. Çok hata yaptılar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yanlış bilinen bir şey var, örneğin bakteriler ısıya virüslerden çok daha dirençli, aklım da kaldığı kadarıyla 115 derece sıcaklıkta 15 dakika lâzım, bütün bakterileri öldürmek için.
Önemli olan hava sıcaklığı değil, güneş ışığındaki ultraviyole ışınlar, bunlar virüsün molekül yapısını parçalıyorlarmış.
Ozon tabakasını sağlam delseydik, sonra eğer bizler de o zamana kadar ölmemişsek, virüs filan kalmazdı.
7 yi geçmesin diye paralıyorlar kendilerini. tıpkı 4 ü sonrasında 5 i daha sonrasında 6 yı geçmesin diye zorladıkları gibi. 7 kırarsa 7 üzeri bir kur tüm dengeleri sallayabilir. hele ki dolar şhortladıkları örtülü hesaplar patlar ise işte film o zaman yeni başlar.
Şu anda bilim adamları dahil kimse bir şey bilmiyor,aşaması ne,ne gibi özelliğe sahip durumu meçhul,sadece devamlı mutasyonlara açık bir virüs,yapaymı,doğalmı,uzaydanmı geldi bilinmiyor,Çini suçluyorlar,tamam özellik bakımından yarasa,karınca yiyendekiylen aynide,adamların devamlı bu tip beslenmeleri yıllarca var,kedi,köpek,maymun ne varsa yiyorlar,nüfus zaten tavanda.Yıllarca Dünyayı devamlı savaşa sürükleyip silah üretip ticaretinden dev boyutlarda gelir etme hesapları yapacağınıza birazda sağlığa,kardeşliğe dürüstlüğe önem verseledi şimdi bunun önüne geçmiştik.İngiltere zombi peşinde,ileri gelen ülkeler yapay zeka peşinde koştu,ne için,herkesi sömürü altına alalım biz sağ kalalım,bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor,ava gidende avlanıyor,onlar av olurken biz daha fazla av oluyoruz,bakalım bu iş nasıl çözülecek,en korkutucu olanıda Dünyanın %70 kısımına bu melununun bulaşacağını söylemeleri,mutasyona uğrayanlan baş etmek zordur,çünkü mevcut olanını bulursun,sonra başka bir mutasyona bürünür,onu keşfedene kadar ömrün çürür:whistling:
Bu arada size hayatınız boyunca işinize yaramayacak çok önemli bir bilgi vereyim. Güveçe patlıcan doğrarken aklıma geldi.
Kemer patlıcanı adını Balıkesirin Burhaniye ilçesinden alır. Behri zamanında patlıcanı ile meşhur olan Burhaniye'nin o zamanlar adı Kemer imiş.
Sonra Sultan II. Abdulhamit'e yalakalık olsun diye adını Burhaniye'ye değiştirmişler. ( II. Abdulhamit'in Burhanettin adında bir oğlu varmış.)
Ama patlıcanın adı değişmemiş.
Ben şahsen 15 gün sonra maskemi alınca ağlamaklı oldum, hükümetimiz yanımızda ve beni unutmamış deye.:kahkah:
Yalniz bir sorun var, babam 92 annem 81 yaşında, onların kolanya ve maskesinden haber yok!