seçbul hocam merhaba haldeki sebzelerin çöpe dökülme görüntüleri gerçek mi?neden ucuzlatmak yer,ne döküyorlar..
Printable View
seçbul hocam merhaba haldeki sebzelerin çöpe dökülme görüntüleri gerçek mi?neden ucuzlatmak yer,ne döküyorlar..
merhaba forum. 2 yıl aradan sonra...
2 yıl çok aktif voba devam.ama beni çileden çıkaran şu makas işi..yahu 13 yıldır vobdayım böylesini görmedim.2 gün arayla tüm değişkenler aynıyken makas -2.000 den -200 e düşebiliyor..bunu kimse açıklayamaz...para bende keyif bende formasyonudur..
yabancı isitisnasız her gün net satıcılı ama RALLİ DEVAM EDİYOR..edebilir de.gaple aç,altta gelene ver,yukarıyı çiz,gelene ver...net yabancı satsa bile ralli devam edebilir ama düşüş yakıtı biten balon gibi sert olur...yabancı sata sata vobda 20.000 puan geldik..
APS EN SON 460 K. olmalıydı...göstergeler max. alışa gelince ve aps 520k olunca ; işte o zaman ,çoğu şey olgunlaşmış olur.
bu arada tüm forum ahalisinin bayramını kutlarım.
DOLAR
HAFTALIK
2008 GÖRÜNÜMÜ
https://i.hizliresim.com/pHN22Y.png
Şu bayrk yeni gelecek hisseyi inceliyorum. Şirket 2015-2016-2017 de iyi kar yapıyor. 2018 de borca giriyor, sanırım dolardan kaynaklı bilançoda geriye düşme görülüyor.
Halktan gelecek arz ile yüzde 50 si ile arge departmanı kurulacakmış,
Özkaynak 22 milyon tl
Kısa vadeli yükümlülüğü 16 milyon tl..
Yerine getirir mi bence hayır..
22 milyon sermayeye 16 milyon borçlanmışsın, o paraları ne yaptın? Neden arge kurmadın? Halktan gelecek parayla mı kurmak aklına geldi?
İnşallah halka arz, halka ırz olmaz...
Yazımda bir hata yasaya uymayan bir şey var uyarırsanız sevinirim bende sileyim arkadaşlar..Sadece fikrimi sunmak istedim..
olmayanlar oluyor.
banka/sanayi ve imkb-30/diğerleri en dipte.
BIM ile resmen piyasa manipule ediliyor.Bim in kademeleri boş,az parayla kalkıyor ama endeksi max. etkiliyor.endeks yükseldi mi yükseldi ama bakıyorsun net satış var.
makas desen olmadığı kadar keyfileşmiş.
bence dow da 24600-700 ler bıstde 103300 ler önemli..eğer bir babayiğit,yangın kapısına koşarsa arkadan gelenlerle duvarlar yıkılır..düşüş olacak anlamında değil,net yabancı satsa bile ralli devam edebilir de..nasıl ki 20k puan geldik..
sonuçta her şey cep to cep mantığı..
ama dediğim rakamlar önemli...
Hoş geldiniz..
Hapistekiler tek tek salınıyor :oleyo:
Borsalarda son düşüş dalgası başlıyor.
Ama haftalar aylar sürecek.
önce uzun zaman testereler.
Sonra 3-4 hafta baskın satış.
bence VOB hesabını değiştireceksin ,direk teorik fiyata eşleştirmek lazım.son zamanlarda aldığım pozisyonlar bu KEYFİ MAKAS yüzünden sıkıntı yaşıyor.tamam eskiden 300-400 puan artar azalırdı..ama şimdi bunun 4 katı kadar marj oluyor.
Ne düşüş muptelasi varmış breh breh breh. Boğa piyasası panikte doğar şüphede olgunlaşır coşkuda biter. Hâlâ bu basit olguyu bilmeyenler var şu forumda. Keyfini çıkarın beyler.
herkes düşüş beklerken düşürmezler zaten.
bol testereli giderler.
sonra çıkışa inananlar çoğalınca baskın satarlar.
bıst dediğin MERİLLY İN OYUNCAĞI.. bıst pastasını açtırdım...her sabah artı gaple açılıyor.o anda bu kurum mesela +70 mil. alıcılı. sonra gün sonuna doğru bakıyorsun -70 mil. olmuş...diğerleri yardımcı aktör..
Aa Abka gelmiş hoşgelmiş eskilerden
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
foruma bir canlılık gelmiş :) bende yeni sayılırım aranızda bu canlılık devam eder inş..işi bilen abilere benziyorsunuz :bravo: :halay:
şimdi üstadlarım cuma günü kapanışta son 10 dakika 70 kontrat shortla girdim ama hata ettim sankim çarşamba yukarı gidecek gibi ne dersiniz
Gunlukcu degildiniz seneler öncesinden hatırladıgım. Senede 3-4 islem acıyordunuz sanırım orta vadeli trendleri kovalıyordunuz hala strateji aynı mı
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende varım....:halay:
bıst30/diğerleri rasyosu neredeyse tarihi diplerde . banka/sanayide aynı şekilde.ülkemizde büyüme kredi desteli,banka desteklidir.
bu oranlar orta vadede olması gereken yere gelir.
yani ralli olacaksa ;banklar çok yükselmeli,diğerleri az yükselmeli.
düşüş olacaksa ;banklara az düşmeli diğerleri çok düşmeli...
dow
haftalık
https://i.hizliresim.com/lY0t1D.png
hangisi olursa...mesela aps 520 k olsun..ve max. alış olsun: oradan gelen sinyal 15-20.000 puan bırakabilir..
ama şuanda bu koşullar yok..dolayısıyla trade ediyorum..haftalık belli puandan sonra ilgilenmemeye çalışıyorum..
ama kesinlikle en güzel kar şartlar olgunlaşınca 15-20.000 puana oynamak.
yok valla reis açtm fazla hareket alanımda yok...çok büyük hata yapıyorum belki de hep aynı hataları yapıyorum kendimi toparlamam lazım.
yeniyim kumar gibi oynuyorum yatırımcı mantıgıyla hareket etmiyorum ..portfoyu 100 binden 122 bine çıkardım 1 mayısta düşüş karların hepsini eritti tekrar başladıgım noktaya geldim ama hala aynı hatayı yaoıyorum
viopta 1 ay olmadı abi onda da yeni sayılırım :/