Bu puanlar noktasına virgülüne alındı.
http://666kb.com/i/djhmgr09nzi0k6but.png
Sadece 4 işlem gününde bile 4,200 puan bıraktı pala.
hızlı olan sistem.
Printable View
Bu puanlar noktasına virgülüne alındı.
http://666kb.com/i/djhmgr09nzi0k6but.png
Sadece 4 işlem gününde bile 4,200 puan bıraktı pala.
hızlı olan sistem.
Başarınızın devamını dilerim,gayet başarılı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler hocam ancak zaten 4/5 işlem günüdür birçok sistemlerin aynı puanı aldığını düşünüyorum. yukarıda da belirtmiştim coşmayan sistem varmı diyerekten.
kısa vade kazançlar okadar rutine bindiki artık heyecanlandırmıyor beni.
Bu iş biraz uzun vadeli bir iş bu yuzden kısa vade kazançları eski heyecanı olmuyor nasılsa yarın burgun terse gelecek o yuzden totele bakıyorum ben.
Dünden itibaren sisteme manuel ayarlamayı çektim. yani artık 1 doz long açıyorsa 2 doz short açacak.
BIST/KARADAĞ: BIST ENDEKSİ 100 BİNİ GEÇTİKTEN SONRA 2 SIFIR ATMA ÇALIŞMAMIZ SÜRÜYOR- BLOOMBERG HT
Ne yazıkki bir çok sistem çöp olacak. geçmiş veriler analiz test vs yapılamaz sıfır atılırsa ve kademeler forex kademeleri gibi olacak vb.
Durmadan birşeyleri değiştirip duruyorlar :drunk:
Paradan sıfır atılması gibi birşey hiçbir etkisi olmaz sadece psikolojik etkisi olur. 120225 yerine 1202,25 diyecekler yani iki virgül atacaklar. ama bundan sonra back test yapacaklara sıkıntı olur sadece (onlar da parti parti yapar olur biter). Daha önce sistem kullanan varsa yine aynen devam eder
Yine kademe 0,25 mi olacak diyorsunuz yani ? :) bir kademelik artış % kaça tekabül eder ozaman ? :)
Çok büyük etkisi olacak hemde çok büyük.
madem etkisi olmaz diyenler için vob sistemini paritelerde çalıştırsın görelim performansı yada fdow da. nede olsa aynı rakam olcaz fdow ile. ;)
fdow, parite vb metada bazı sistemlerin çalışmaması farklı bir konu (24 saat açık olması, kaotik gürültülerin bol olması, oyuncu stilinin değişik olması vb... büyük etken) Elmayla armutu karıştırmayınız. Bizde mesela atıyorum tipik 50-100 Ema kesişimli sistem eskiden ne kadar performansı varsa şimdi de aynı performansı olacak. Oyuncu yapısı değişmeyecek mehmet ali ağa yine aynı mehmet ali ağa yani. Sürüye psikolojisi aynen devam edecek
Öyle diyorsanız öyledir ;)
5 dk lık datalar 10 a bölünerek acelece hazırlanmıştır. Doğruluğunu kontrol ederek kullanın.
http://s5.dosya.tc/server4/pv2skl/VIP-X030_5.Txt.html
diyelim vadeli 100.000 ve 25 lik kademe şu an...%1 için ne yapmalı? 1.000 puan yani 40 kademe...
2 sıfır attık vadeli oldu 1.000 ve 0,25 lik kademe...%1 için ne yapmalı? 10 puan yani 40 kademe...
değişen birşey görünmüyor EMLAK kardeş...ben mi yanlış hesaplıyorum?
Sizin hesaba göre 40 kademede 1000 puan yükseliyorsa endeksindeğerin anlamı yok rakam olarak. isterse 500 binde olsun endeks yine 40 kademede 1000 puan yükselecek demektir.
endeks 1000 de ise 40 kademe 1000 puan eder değişmez. ancak ozaman % 100 artmış olur endeks :)
doğrumu ?
matematiğim çok iyi değil belki haklısın ama şöyle basit düşün...bizim endeksin ya da vadelinin günlük marjı kabaca %1 veya %1,5 gibi bu aralıkta oynuyor normal bir günde...yani vadeli hemen hemen her gün 1.000 /1.500 puan arası dalgalanıyor...bundan sıfır atsalarda yine aynı % oranla ve 2 sıfır atılınca 10/15 puan gibi dalgalanmayacak mı? ben tam anlayamadım ortaya çıkacak olan ve sistemleri çöpe çevirecek olan farkı...haklısındır belkide ama ben kafamda oturtamadım olayı...
Basit aslında yani kademeler düşecek 0,25 değilde kaça denk geliyorsa atıyorum 0,01 e inecek kademeler.
Bunun bukadar inmesi demek tüm indikatörlerin öncekine göre bir kademedeki tepkisini hayal edebilirsiniz. o nedenle vobda süper çalışan bir sistemi fdowda dene işlemez. veya fdax. veya parite emtia vs.
Farkı hayal edebilmek için 5 -10 tl değerindeki bir hissenin 1 dakikalık grafiğine bakınız. aynı sisteme birde krdmd hissesinin yine 1 dakikalık grafiğine bakınız. tam olarak böyle birşey olacak işte :he:
Ya arkadaşlar bu endeks buralara 20 lerden 30 lardan geldi (20 bin değil bildiğin YİRMİ)o zaman daha iyi bile çalışıyordu sistemler. Bizi karşılaştıracaksanız emerging market lerle karşılaştırın. Olay sadece mot a mot sayılardan ibaret olsaydı...
Misal sistemleriniz muhtemelen yunanistan borsasında da iyi çalışıyordur zaten çalışmıyorsa atın çöpe
https://finance.yahoo.com/quote/GD.AT?ltr=1
bir de şu var 2008 yılında vadeli 28.000 lere inmişti...ama eğer hafızam yanıltmıyorsa yine kademeler 25 likti...uzun zaman oldu ama ben öyle işlem yaptığımı hatırlıyorum...
ama işkillendim şimdi kademelerle oynar mı bunlar? sıfırı atacaksa atsın...ama kademeleri değiştirmek işi başka boyuta taşır...
Ayrıca data terminalleri de geçmiş grafiği hisse senetlerinin temettü bedelsiz bölünmelerinde olduğu gibi oransal olarak geçmiş fiyatı değiştirecek. Birşey değişmeyecek yani. Hatta hep söylüyordum endeks böyle millete psikolojik olarak pahalı geliyor 2-3 sıfır atılsın millete ucuz gelir diyordum iyi bile oldu bence. Trendler dolayısıyla da sistemler daha etkili olacak bence
açıkçası bende böyle düşünmüştüm...amaç sadece pahalı olan malı kuş gibi hafif göstermek ucuz göstermek olarak düşündüm...yani atıyorum bist100 150.000 insana başka gelir ama 2 sıfır attığın zaman bist100 1.500 başka gelir...ilki ürkütücü ikincisi daha masum ve almak için daha cazip bir görünüme bürünmüş oluyor...
Ben matriks vb terminallerin hisse senetlerinde olduğu gibi fiyatların geçmişe doğru değişeceğini belirttim yine elma ile armutu karıştırıyorsunuz. Biz endeks trade ediyoruz Bizi atina rusya vb endekslerle karşılaştırın orda da endeksler en fazla binli hanelerde. Kimse 120 binde değil.
Niye elma ile armut olsun ? ikiside hisse :)
endekslere bakacak olursak ikiside aynı diyelim gerçi biri dax biri bist elma ile karpuz :D neyse.. daxta kademe ne ? bistte ne ? niye aynı değil rakam olarak bile eşitler yani eşit olacaklar yaklaşık 00 atıldığında.
Hooop döndük mü başa?
Anlamak mı istemiyorsunuz bilemedim. Biri gelişmiş ülke 24 saat açık tüm dünya onu trade ediyor dolayısıyla berbat etmiş piyasasını ve sonuç olarak endekslerinde gürültü had safhada diğeri ise gelişmekte olan ülke piyasa sığ oyuncular belli sınırlı saatte açık... Neyse ben yatıyorum hadi bye..
Kısaca 0,25 kademe imkansız.
00 atılacaksa kademelere 00 ekleyebilirler yani 0,0025 olabilir.veya 0.01-2 gibide olabilir.
10bin endeks 10.0025 değilde 10.00025 veya 10.0002 gibi ilerleyebilir ancak kademe.
neyse bu saatte benimde kafa durdu. :D
mantık olarak endeksi kaça bölmüş olursanız kademeyide yaklaşık aynı oranda bölmeniz lazım.
1 sifir degil 2 sifir atilmasi duşünülüyor açiklamasi yapildi şuan 120.000 olan endeks 1200 olacak kademe konusunuda
1200,25
1200,50
1200,75
1201
çaliştirip geçerler degişen hic bir sey olmaz sadece virgul kullanmaya başlamis oluruz kafaya takilcak bir durum yok hayirli sahurlar...
HUAWEI Y320-U10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet mesela bugun kapanis 120.425 =1204.25
Ust kademe eski 120.450 yeni 1204,50
Alt kademe eski 120.400 yeni 1204
Sifir aTmak demek rakam azaltmak anlamina gelmez
Ama akillarinda daha kolay birsey varsa bilemem
HUAWEI Y320-U10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1200 le 1201 arasındaki 1 puan kabataslak 1000 de 1 dir %1 ne alaka. :notr:
1200 + 12 = 1212 = %1 artış olur.
1200 + 120 = 1320 = % 10 olur.
borsa başkanı 100endex 100,000 i geçerse 00 atabiliriz çalışmasını yapıyoruz diyor ama kesin olacak diyede birşey yok
1-2 sene sonraya kalabilir hemen 100 geçildiğinde saniyesinde yapılmaz.
Borsa 28000 ikende basamaklar 25 puandı 120000 olduğunda da 25 puan devam ediyor
50,000 fiyat altında 1 kademe karla satıldığında komisyon çıktıktan sonra kar bırakırdı 120,000 de kar edemiyor
fiyat adımı hisse gibi fiyata duyarlı değil.
şu anda viop fiyat adımı 50--100 puan olmalıki kademeciler kar edebilsin.
vs vs
uzar gider.
hisselerde ise
0,01---1,00
1,01---2,5
2,51---5,0
5,01--10,00
vs vs her basamakta eskiden adım fiyatlar daha yüksekti
yok 1,fazdı
2. fazdı vs vs
hem fiyat aralıkları
hemde fiyat adımları değiştirilerek ufaltıldı
şu anda 1 tl altındaki hisseler hala 0,01 krş ile devam ediyor
sonraki aşamalarda 1 tl altındaki hisseler 0,005 olarak değiştirilecek.
Viop içinde böyle bir uygulama yapılırsa {adım değişikliği} yapılmadan önce bildirimi yapılır.
Öküzün altında buzağı yada
Horozun altında yumurta aramayın.
yeni değişiklik olursa elinizdeki eski datalarında yeni şekle dönüştürülmesi basit olaydır kasmayın, her şeye bir çare bulunur.
hayırlı sahurlar.
hayır patron 0,25 kademe ile 4 kademe %1 etmez
vadeli mesela 100.000 iken 1.000 olacak 4 kademe 0,25 ten binde 1 eder...%1 için 10 puan artmalı 1.010 olmalı yani 40 kademe benim dediğim gibi işte ya...şu anda 100.000 vadeli olsa 25 lik kademeden yine %1 için 40 kademe...değişen bişey olmayacak abi...sadece millette ucuz algısı oluşturulacak...
Benim kafa hala sarmadı 40 kademede 1000 puan diyoruz endeksin değeri zaten 1000 ve asıl mesele hadi vadeli tek grafik uyarladın diyelim bistteki hesap ne olcak. 2 tl ederindeki hisse ozaman olacak 0.02 kuruş bunun kademesi kaç olacak 0.0001 falan.
Yani bu şekilde viop kademelerinin etkilenmemesi mümkün değil.
Sürekli piyasanın kuralları değişiyor bu hiç iyi birşey değil kafalar hepten karışıyor durmadan sistemi değiştirmek yatırımcılarıda yeni girecek olanlarıda etkiliyor.Bence hiç dokunulmasın manipülasyon yapacak olan hala çatır çatır yapıyor valla bakıyorsun hisseye 1 tl den 20 ye uçmuş :he: istediğin kadar devre kes bilmem ne. hava civa kaldı hepsi.
Birde yeri değil ama şunu sormak istiyorum viop hesabında aracı kurum kredi imkanı sunuyormu benim 100 bin sermayem var diyelim viopta bunu 200 300 k olarak kullanma imkanı sunuyorlar mı yada 100 ise yarısı kadar vb.
onu kurumun ayarlar mesela atıyorum kontrat 1.000 tl ise sana 1.000 tl ye 2 kontrat açtırır.spam parametresi gibi birşeydi bu.ama onun şartları olmalı.kurumla konuşman lazım.var ama böyle bir uygulama tabii her müşteriye uygulanmaz.güvenilir olmalı hesap biraz kalın olmalı v.s. şartlarını kurumunla görüşebilirsin.kendi kurumun yok derse farklı kurumlarla telefonla bilgi alabilirsin.
EMLAK kardeş şu an 100.000 vobta 25 lik kademeden 40 kademe 1.000 puan...2 sıfır attığın zaman 0,25 lik kademeden 40 kademe 10 puan ikisininde % olarak etkisi %1...olay bu...normal şartlarda 2 sıfır atıldığında olması gereken budur...ama bunun dışında viop kademeleri 0,25 değilde 0,10 yaparlarsa veya 0,05 o zaman iş değişir...ama ne olursa olsun kademeleri 0,10 bile yapsalar piyasanın günlük marjı değişmez...piyasaya giren para aynı kalır...sadece kademe sayısı artar...yine bugünkü hesapla vadeli 1.000/1.500 puan arası marj yapar günlük.eğer kademeleri 0,25 yerine 0,10 veya 0,05 yaparlarsa o zaman dediğin olabilir sistemler sapıtabilir ve yeniden ayar verilmesi gerekebilir.