bilgi için teşekkürler. cep numarasından mı ulaştınız? aklımızda olsun
Printable View
Evet. Firmanın finans bölümünden huseyin bey in cep telefonu numarasını veriyorlar. 05339553881 . Samimi cevaplar aldım.Epostalar çok yoğun olduğundan cevap verilemeyebiliyormuş.Spk evrakları ile yoğun bir şekilde uğraşıyorlarmış.
Her zaman güzel kap haberlerini beklediğimizi söyledim 🙂
Umarım Sasa gibi hem kendin kazanırsın hem de yatirimcina kazandirirsin. Bu mentalite olmazsa,küçük yatırımcıyi sağmak hedefin olursa asla Dünya Şirketi olamazsin. Bu kadar sana güvenmis yatirimciya yanlış yapma.
Bina malzemeleri sektöründe faaliyet yürüten Qua Granıte, 15 milyon TL’si artırılan sermayesi ve 9 milyon TL’ de ortak satışı olmak üzere toplamda 24 milyon TL nominal tutarlı payını 16,46 TL’den halka arz etti. 9 Nisan 2021 günü borsada işlem görmeye başlayan hisse, son zamanlardaki diğer halka arzlar gibi tavanla açıldı ve bu hareket 32,02 TL’ye kadar sürdü. Sonrasındaysa buradan gelen kâr satışlarının etkisiyle geriledi ve şimdilerde 23,26 TL’den işlem görüyor. Son gün alımların devam etmesi halinde tekrar gördüğü zirveye çevirmesi mümkün olabileceği gibi satıcıların ağırlık bulması halinde de aşağı yön devam edecektir. Şirket, halka arzdan elde ettiği fonun yüzde 16,76’sına karşılık gelen 40 milyon TL’yi kredi borçlarında kullandığını duyurdu. Firma, halka açılmanın da etkisiyle 2020 faaliyet döneminde kârını 13,2 milyon TL’den 144,4 milyon TL’ye çıkardı. Sonraki yıllarda da aynı performansın devam edebilmesi halinde hisseye ilgi güçlü kalabilecektir. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın gerçekleştireceği yüzde 100 bedelsiz artırımı ise hisseyi destekleyecek bir diğer gelişme. Şirket 2020 faaliyet döneminde elde ettiği kârın bir kısmını sermayesine aktaracağını duyurdu. Bu gelişmenin de hisseye olumlu yönde katkısının olması beklenmeli.
Alıntıdır YTD.
Citibank dün 20bin lot almıştı, bugun de 12bin lot daha almış. Citi için az bir miktar olsa da hisseye gelmesi iyi oldu. Citi ve deutsche aldıkları hisselerde uzun vadeli oluyor genelde, beklentisini alana kadar bekliyor. Bu hissede de çok güzel beklentiler var. Arzdan önce sahibi Ali Ercan’la yapılan bilgilendirme toplantısını çok iyi dinlemiştim. Sahibinin heyecanı, bilgisi, yatırımcı dostu tutumu, icraatları beni çok etkilemişti. Dinlememiş olanlar için link bırakıyorum.
https://youtu.be/EMB3e3GMq7c
Ytd.
Sosyal medyada yatırımcı ilişkilerinden e postasına cevap alan bir kişinin paylaşımı:
Ocak ayı satış gelirlerinde %36,6 artış var. Pandemiden dolayı Ocak ayında ihracatta bazı lojistik sorunlar yaşanmış fakat+
Şubat ayında bu sorunlar halledilmiş. Üretimde herhangi bir aksaklık yaşanmamış. İç piyasada talep çok güçlü ve AB'de talep artışı bekleniyor. ABD pazarı için tüm hazırlıklar tamamlanmış. Yeni üretim kapasitesinin 2 milyonunun burada satılması öngörülüyor. +
2021 FAVÖK hedefi 265 milyon. Üretim artışından kaynaklanan asıl artışı 2022'de beklediklerini ifade etmişler. Çin'e uygulanan ek vergiler nedeniyle ABD pazarında öne çıkacaklarını düşünüyorlar.
Şirket ne kadar güçlü olursa olsun ,patronu paylaşmayı seviyor mu sevmiyor mu, mesele bu. 25 üzeri güven gelir YTD
içimdeki ses pozisyon arttır , çok kaliteli mal üretiyor diyor.
genel kurul tarihi en az 2 hafta önceden bildirilmek zorunda eğer dediğiniz gibi mayıs sonu gk yapılması planlandıysa 10 gün içinde tarihi bildirilmesi lazım ki mayısta karar alınıp bedelsiz dağıtımı için spk ya başvurabilsin. (spk dan süre uzatımı olmazsa) ege seramikte 27 mayısa ertelemişti genel kurulu muhtemelen 24-28 mayıs haftasında bizimkini de yaparlar. YTD.
Çok ilginç. Karaktersizcee hareket ediyor. Patronu dandik herhalde
Bugün ufakta olsa biraz yol aldı beklemekten başka çare yok daha yolumuz uzun zararına vermek yok
Venus_V3_5570 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son halka arzlar içinde en beğendiklerimden di.
Az hisse verdileri için sadece izledim.
22 Lere düşünce aldım biraz.
Bu yıl yatırmlarını yapıp kapasiteyi katlaması olumlu. Yüzde 96kapasitekullanım oranı mükemmel
Halka azdan şirket kasına 246 milyon girmesi olumlu.
Karlılık güzel. Zaten mevcurut bilanço ile bana göre 20 artı fiyatlar makul
İleriye dönük beklentiler almak doğru karar olarak görünüyor.
Şirketin satışlarının yüzde 45 i yurtdışı olması. Yurti içinde Sektöründe lider şirketlerden olması.
Kapasite arışına yüksek talep sebep olmuş görünüyor.
Neden aldığıma dair tüm doneleri kısaca yazmaya çalıştım
BIST TAŞ, TOPRAK endeksi içindeki pd/dd ortalaması çimentoları çıkarında 3.5 4 arasında ancak qua nın pd/dd nerdeyse şuan 9 lara yaklaştı ki bence zaten ocak şubakttaki bist 30-50-100 içindeki ralliler katsayıları şişirdiği için de pahalı arz oldu ve farkındalar, bu sebeple de rasyoları bedelsiz ile sektör ortalamalarına çekecekler gibi gözüküyor tabiki arz olur olmaz bedelsiz ile bunu yapmış olmaları etik olmadı önceki sayfalarda yazmıştım, isteseler kağıdı da sürerlerdi 35lere ama bu sürme işini de bedelsizle bölündükten sonraya saklıyorlar gibi.
mayıs-eylül arası tüm dünyada borsaların yatay seyrettiği aylar bu nedenle kafamda bir rakam var oralara gelirse vedalaşacağım. bedelsizle bölündükten sonra eylüle doğru tekrar düşünürüm.
al-sat-tut tavsiyesi değildir şahsi görüşümdür.
Ben de düşerse alırım çıkarsa veririm modundayim kalanlari. Bugün mtrks güzel gider belki eşlik ederiz.
bazı arkadaşlar diyor ya daha dün arz oldu 30 günde ne olacak vs. bişey olsaydı olurdu zaten daha başka bişey olmasına gerek yok matriks de daha dün arz oldu %50 bedelsiz + 0.21 kuruş net nakit temettü dağıtım kararı verdi. qua bu kdar yatırımcı dostuysa bu kadar karlıysa %100 bedelsiz yerine bir kısmını nakit dağıtabilirdi, ama yapamaz, bu hisse çok pahalı yukarda yazdım zaten.
en büyük hayal kırıklığım da aslında ne %100 bedelsiz ne başka bişey, şahsen 30 dan 32 den hisseye giren insana da çıkıp patronun twitten yok ev alsan yarın fiyat düşse satar mısın diye ev örneği vermesi. Komik.
Quanın pd/dd ' nin yarısından az olan ege seramik bile 0.75 kuruş nakit temettü dağıtması bekleniyor. yok patron iyi adam yok ş,rket söyle karlı böyle uçakacak... geçiniz abim geçiniz. kimsenin babasının oğlu değil. siz cebinize bakın.
al-sat-tut tavsiyesi değildir şahsi görüşümdür.
Bugün yayınlanan SPK bülteninde Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yi Ali Ercan’ın aldığını görüyorum. Bu QuaGranit’in kurucusu olan Ali Ercan mıdır acaba.
Siyahkalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Başbakanlık Konut İdaresi ve TOKİ ile çalışıyormuş, ihalelerde yer alıyormuş ve rezidans yapımı ihalelerine katılan 1975 kuruluşlu bir şirketmiş.
Enseyi karartmayın.
Kar, zararın ikiz kardeşidir.
https://prnt.sc/12m2rs9https://prnt.sc/12m2rs9
Bu haftanın aracı kurum dağılımı.
https://prnt.sc/12m98ff%20
Bizim patronmuş.
https://prnt.sc/12m98ff%20
Şirket'in hakim ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, SKY Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. paylarının %100'ünün kendisi tarafından satın alınması ile ilgili olarak SPK'ya yaptığı başvuru neticesinde, 06/05/2021 tarihli ve 2021/24 sayılı SPK bülteninde, SKY Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.'nin ortaklık yapısındaki değişikliğe izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir. Bu açıklamamız Özel Durumlar Tebliğ (II-15.1) çerçevesinde yapılmıştır.
Saygılarımızla,
Haftalık.
https://www.hizliresim.com/o2igno9
https://www.hizliresim.com/o2igno9
Bilanço geldi 45 milyon TL kar.
Duygusal davranmayan,patronun niyetini sorgulayan arkadaşlar bir yorum yapmanız gerekir artık.
QUA GRANITE'NIN 2021 YILI 3 AYLIK KONSOLİDE NET KARI 45.580.436 TL (2020/3 AYLIK: 6.773.981 TL)
Türkiye'nin teknik granit üretimi yapan en büyük tesislerinden Qua Granite'nin, ilk çeyrek net kârı 6,8 kat artışla 45,6 milyon TL oldu.
Patron 20bin lot alım yaptigini açıkladı bugün 🙂
Valla helal oldun. Güzel kar gelmiş. Patron da güzel. Bu hisse tutulur.
HEDEF GIRISIM SER YAT ORT A.S nin bugun KAP a yaptigi aciklama ne anlama geliyor.
Şirketimizin girişim yatırımı portföyünde bulunan Qua Granite Hayal Yapı ve Ürünleri San. Tic. A.Ş.'ne ait 1.800.000 adet payın borsada işlem gören tipe tipe dönüştürülmek suretiyle girişim yatırımı kapsamından çıkarılmasına ve dönüşen payların diğer portföy yatırımlarında değerlendirilmesine karar verilmiş olup, Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvuruda ...
Neden cikiyor ki
Ulen cidden karaktersizlik artık bu yapilanlar
Hedef Girisim 5 milyon payi 76,2 milyona almis, %16 iskontolu (KAP a yaptigi girisim sozlesmesine gore)
Şimdi sarhoş kanka,
Bana alıntı yaptığına göre ve dahi benim mesajımda kar ve patron kelimelerine vurgu yaptığıma göre bazı şeyleri karıştırıyorsun.
1. Evet dediğim doğrudur, Quagr güzel kar yaptı. Üstelik bunu halka arzdan hemen sonraki bilançoda gördük. Bunu biraz açayım istersen sarhoş kanka. Şirket isterse bilanço şişirmesi yapıp, fiyatını yükseltip öyle arz edebilirdi ama yapmadı. Tam tersine ciddi miktarda kar açıklması, tam 7 kat, arzdan sonra geldi.
2. Evet patron güzel adam. Hissedarının dahi arkasında durduğunu gösterdi, doğru zamanda bedelsiz açıkladı. Gizlenmeyen, dürüst, samimi bir adam. Borsadaki çoğu patronun hayalet modunda olduğunu söylememe gerek var mı?.
3. Ayrıcs patronun hisse geri alımı yaptığını herhalde biliyorsundur. Bunu açıklamama gerek yok sanırım. Olumludur.
4. Borsada işlem gören tipe dönüştüren kişi patron değil. Hedef Girişim. Burayı karıştırmıyorsundur umarım sarhoş kanka.
5. Hedef girişim mal almış, kuralına göre de istediği zaman satar, buna da kimse karışamaz.
6. Hedef Girişim takip ettiğim kadarıyla, fon ortağıyım oradan biliyorum, karlı gördüğü bütün şirketlere girer.
7. Hedef girişim malını borsada işlem gören tipe dönüştürdü diye illa hemen ilk gün satacak demek değildir. İStediği zaman satar.
8. Hedef Girişim hisse sattı diye bizim granit fabrikamız yıkılmaz, yurtdışı satışlarımız kesilmez, QuaGranit batmaz sarhoş kanka.
Sen ortağı olduğun şirket iyi çalışıyor mu, patronu dürüst mü, kar zarar durumu nedir bunlara bak kanka. Bir de sana özel bilgi vereyim. Türkiye gibi kırılgan ekonomisi olan ülkelerde ihracat yapan şirket iyidir, baş tacıdır kanka.
Şirket nisanda arz oluyor mayısta hedef girişim 5 milyon lot satacam diyor borsa böyle işte düne kadar ne kadar mutlu iken bugün ne kadar karamsar oldu hissedarları. Asıl sorulması gereken bilanço, patron alımı her şey olumlu iken hedef girişim neden buna gerek duydu. Bilanço iyi üzerine patron da alım haberi yolluyor hissede ne hikmetse sağ kol info mal kusuyor. Büyük tiyatro oynadılar haram olsun bayramımızı zehir ettiler
Venus_V3_5570 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnfo yatırım hedef grişim semayesinin bu tamamıyla ilğili danışıklı dövüş kimseye yaramaz kağıdı baskılar sadece vizyonu etkilemez bunlar uyanık ky aptal mı iki kelime açıklamaya değerli kağıdı satsın almak isteyene de gün doğar ky nin avantajına bu parası olan için büyük avantaj ve gurupların dikkatini çeker yanlış bir hamle hedefin yaptığı belli bir zaman sonra virman yapar infoya sattım der fade de aynı ucuz oyunu yaptılar2 tlden 18 tl ye gitti borsa yatırımcısı bilinçlendi artık yemezler malınızı kaptırmayın paran varsa ekle paran yoksa bekle yatırım tavsiyesi değildir