Bedelsiz kesmedi beyzadeleri. Hissenin yerlerde serildiği yetmedi birde %.50.bedelli yapmışlar.
Printable View
Bedelsiz kesmedi beyzadeleri. Hissenin yerlerde serildiği yetmedi birde %.50.bedelli yapmışlar.
Sermaye arttırımının açılımı....
+ Sermaye düzeltme farkları.......................................... .........................21.599.008.-
+ Paylara ilşkin primler........................................... ...............................301.118.816.-
+ Geçmiş yıllar karları........................................... ................................121.675.833.-
.........................T o p l a m................................................. ...............-----------------
.................................................. .................................................. ......444.393.177.-
Mevcut sermaye........................................... .......................................1.145.000.0 00.-
Temettüden bedelsiz.......................................... .....................................788.106.823.-
.................................................. .................................................. .....------------------
.................................................. ...........T o p l a m........................2.377.500.000.-
Mevcut sermayenin %.50.si oranında NAKİT serm.arttırımı..........................572.500.00 0.-
Arttırılan yeni sermaye toplamı........................................... ...................2.950.000.000.-
Arttırılan nakit 572.500.tl.lık sermaye artışından sağlanan fonun nerede kullanılacağı..
Cubes/Ankara proje ödemeleri................................370.500.0 00.-
Samandra 6770 ada 2.parsel proje ödemeleri...........100.000.000.-
Tablo Adalar proje ödemeleri..................................100.000 .000.-
Sermaye artış masrafları........................................ ...2.000.000.-
T o p l a m................................................. 572.500.000.-
file:///C:/Users/yavuz/Downloads/FON%20KULLANIM%20RAPORU%2016032023%20tr%20(1).pdf
KAMU hissesi birdaha bu devran değişmeden ASLA....Yazıklar olsun....... AHLAKSIZLARRRRRRRRRRR
https://t.co/MS0ZDuxLcG
Ak yatırım bu kadar malı kapanışta neden aldı acaba..
Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank… Kamu bankaları imzayı attı: Hazırlıklar tamam, Nisan ayı bitmeden
Son Güncelleme: 10.04.2023 07:24
İstanbul Finans Merkezi açılış için gün sayıyor. Daha önce Nisan ayında açılacağı belirtilen merkez için kamu bankaları taşınma hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda ilk geçişler Ziraat Bankası’nda olacak. Vakıfbank ve Halk*bank ise ay içerisinde bazı birimlerini kısmi olarak taşıyacak. Ancak BDDK ve SPK’nın yer alacağı Mer*kez Bankası binası ise henüz tamamlanmadığı için taşınma ileri bir tarihte gerçekleşecek.
https://finans.mynet.com/haber/detay...tmeden/463515/
İstanbul Finans Merkezi'nin mayıs ayının ilk haftası açılması bekleniyor. Kamu bankalarının birimlerinin yüzde 25'i taşınma işlemini tamamladı. İFM açılmadan Çinli ICBC de merkezde yerini ayırttı.#VKGYO...
https://twitter.com/KartalK53307823/...16140159643650
İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı 17 Nisan'da açılacak
https://www.haberturk.com/istanbul-f...582752-ekonomi
AHLAKSIZ HIRSIZLARRRRRRRRRRRRRRRRRR..... Bu hırsızları koruyan ve kollayan pislik yetkili.. Yarına kalır ama yanınıza kalmaz.........ALÇAKSINIZZZZZZZZZZZZZZZ
Su gayrimenkul portfoyu gercelten bagımsız bir sirkette olsa cift haneler kacınılmazdı malesef su anki yonetim icin hisse degeri en son dusunecekleri konu gibi yatırımcıya sahip cıkma gibi bir dertleri gorunmuyor ytd
Kamu gücünü kullanarak benim paramı ÇALAN ve bu hırsızlara göz yuman,koruyup kollayan ne kadar kamu görevlisi varsa taaa....AHLAKSIZ ve ONURSUZ ...ızlarrrrrrrrrrrr
Bugun ao nın cok altında ve 291 /293 ile kapatırken 292 bos kaldı ve 291 kapadı.Bir kademesi yuzde 0.35 e gelen bir hisse nasıl boyle kapanıs yapar.Muhatap gormeyen fonlar ve Nasdaq IMKB de hissedarken gelen gidince de kucagimiza biraktıkları algo robotları da cirit atıp ky avlıyor yazıklar olsun YTD
VKGYO Solo 2023/3 Aylık
Net Kar (Ana Ort.):65,229,006 #VKGYO
28.04.23
â¡ï¸Piyasa Değ.=3,251,800,000
â¡ï¸F/K=1.45
â¡ï¸PD/DD=0.67
â¡ï¸PD/EFK=1.44
â¡ï¸EV/EBITDA=3.64
Fiyat Değişimleri
â¡ï¸Aylık:-12.1%
â¡ï¸Yıllık:+50.5%
90 Günlük
â¡ï¸Zirveye Uzaklık:-41.1%
â¡ï¸Dibe Uzaklık:+1.1%
Hisseye talep olmamasının nedeni açıklacak bilançosumuyda acaba.
Koca devlet sirketi 130 milyon dolara dusmus portfoy degerinin ucte birine inmis sahip cıkan yok hayatımda hic bu kadar borsada sahipsizlik gormedim.Emsalleri 3000 dolar metrekare fiyatına sahip Finans Merkezi payı kadar bile PD yok.Yazıklar olsun.Bari bedelli onayını hızlandırın genel kurul tarihi belirleyin gecen sene Martta yapılan genel kurul tarihi halen muallak .Geri alım yok.Varlık fonu sahip cıkmiyor.Aralıkta 5 uzeri hisseleri alan ana hissedar Vakıfbank yarı fiyatından asagı gelen hissede alımkar degil.Ne desek bos.
Şirketin %.50 Bedellisi SPK.nın bu haftaki listesinde onaylanmış.
İştirak edecekler 100 lotta 500.er tl.ödeyeceklerdir. Bilginize./ytd..
SPK tarafından izahname/ihraç belgesi onaylanan halka açık ortaklıkların pay ihraçları - Vakıf GYO
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bülteninde yayınlanan tabloda yer alan bilgiler aşağıda bulunuyor:
Ortaklık: Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ
Mevcut Sermaye (TL): 1.145.000.000
Yeni Sermaye (TL): 1.717.500.000
Bedelli Sermaye Artırımı (TL): 572.500.000
Satış Türü: Halka Arz
Yukarıdaki ifadem 1000.lot hisse için 500.tl.olacaktı..
Selam arkadaşlar
bu bedelli onayı gelince birde bedelsiz açıklamışlardı bunlar ,kafam karışınca dün yatırımcı ilişkilerini aradım siz %50 bedelli %127,64 bedelsiz açıklamıştınız bedelsizler ne oldu diye sordum ona SPK izin mi vermedi deyince izah etti önce %50 bedelliyi 15 gün içinde yapacaklarını arkasından %127,64 bedelsiz için başvuracaklarını böylece sermayeyi 2,950,000 tl ye çıkaracaklarını söyledi.
pek inandırıcı bulamadım tekrar sordum 1000 adet hissem varsa sonuçta ne olacak dedim. aynen şöyle dedi önce %50 bedelsizle hisseniz 1500 adet olacak daha sonrada 1500 hissenize 1905 bedelsizden gelecek hisse ile toplamda 3405 hisseniz olmuş olacak 1000 hissenize karşılık dedi.
şimdi soru şu bu doğrumu arkadaşlar halen inanamadım ,neden ikisini bir arada yapmadılar ,onu da sordum genel kurulda sermaye tavanını yetersiz olması nedeniyle yükseltilmesi onaylanması gerekiyormuş falan dediler ,sermaye tavanları yetersiz olduğundan önce sermaye artırımı başvurusu yapacaklarmış arkasından bedelsiz için başvuracaklarmış yani konuda bir sapma söz konusu değilmiş ancak sadece zaman kaybımız olacakmış gerekli sürecin oluşabilmesi için . bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar açıklama yaparlarsa memnun olurum ,teşekkürler
Horasanlı kardeşim ...
Hayır tam olarak doğru değil... İzah etmeye çalışalım.
Birinci aşama doğru, şöyle ki; 1.000 lot hisseniz 500 TL bedel karşılığı alacağınız 500 lot yeni hisse ile 1.500 lot olacaktır.
Ancak...
İkinci aşama olan bedelsiz oranı şöyle hesaplanır:
1- Ödenmiş sermaye artık 1.717.500.000 TL olmuştur. Ve yeni çıkarılacak sermaye de 2.950.000.000 TL olacaktır.
Yani arada arttırılacak kısım 2.950.000 - 1.717.500 = 1.232.500
Artık SPK tarafından yapılacak olan işlemlerde bu ödenmiş sermaye (1.717.500) referans alınır. Yeni bedelsiz yüzdeleri de buna göre yeniden hesaplanır.
2- Arttırılacak olan sermayenin (1.232.500) ödenmiş olan sermayeye (1.717.500) oranı yeni alacağınız bedelsiz hisse senetlerinin YENİ oranını gösterir.
Bu da basitçe şöyle hesaplanır; 1.232.500 / 1.717.500 = % 71,76
Dolayısıyla ilk sermayeye oranla %107 civarında olan miktar, yeni sermayeye oranla yüzde olarak düşer ... Ama dağıtılacak olan 1.232.500.000 TL değerindeki hisse senetlerinin miktarı değişmez. Çünkü bu rakam muhasebe hesaplarında sabit olan bir fon hesabından gelmektedir. Sadece eski sermayeye oranla daha yüksek yüzde hesabı varken, bedelli ile yükselmiş olan yeni sermayeye oranı yüzde olarak artık düşmüştür.
3- Sonuç olarak sizin kaç hisseniz olur? bu da basitçe şöyle hesaplanır;
Artık 1.500 lot olan hissenize %71,76 oranında bedelsiz verilir ve
1.500 x 71,76% = 1.076,40 lot ilave bedelsiz gelir ...
Toplam hisse miktarınız;
a) 1.000,00 lot - orijinal elinizdekiler
b) 500,00 lot - Birinci sermaye arttırımı %50 bedelliden gelen
c) 1.076,40 lot - İkinci sermaye arttırımı %71,76 bedelsizden gelen
= 2.576,40 lot ...
Umarım anlaşılır şekilde izah edebilmişimdir.
Sayın derviş yunus2@
zahmet edip detaylı bilgi paylaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim ,ancak iyice kafam karıştı ,şirket neden bana bu bilgiyi verdi ,siz belli ki uzman derecede olaya hakimsiniz ,acaba şöyle olabilir mi ,bunlar önce zaten sermaye tavanını artıracaklar o nedenle hem sizin hem şirketin söyledikleri doğruluk arz edebilir mi. şirketin dediği gibiyse ballı kaymak sizin hesabınızdaki gibiyse pek tatlı değil,yani elimize daha az bedelsiz pay geçmiş olacak ,yinede size teşekkür ederim . Pazartesi ilk işim gene arayıp yeniden durumu aydınlatıp buraya yazarım, ancak sizin anlatımınız bana daha akılcı ve mantıklı geldiğinide söylemeliyim
Selam arkadaşlar
1000 lot için ne kadar bedelli parası ödeyeceğiz %50 olduğuna göre 500 liramı yoksa 1000 liramı
500 TL hazırla kardeşim
Aracı kurumunuz ile de görüşün
Her aracı kurum Vakıf GYO şirketi ile bir protokol yapmış ve sermaye arttırımı için bir gün belirlemiştir.
Sizin aracı kurumunuz EN GEÇ hangi gün hesabınızda yeterli bakiyenin olmasını istiyor ise, mutlaka o gün itibariyle Rüçhan Hakkı için gerekli bakiyeyi hesabınızda bulundurun. Otomatik ödeme talimatı olan bir fatura gibi düşünün. Son ödeme tarihinde hesap bakiyeniz yeterli olmazsa, faturanız ödenmez.
Bu durumda da, aynı şekilde rüçhan hakkınızı yakar ve çok zarar edersiniz...
AMK GYOyla lda vatandaşı zkme derdinde bu devlet
merhaba,
rüçhan hakkımızı kullanmak yararımıza mı olacaktır acaba. hisse performansına bakarsak adını anmak bile faydalı değil :)
Sermaye arttırımına iştirak etmek istersen 1000.lot için 500.tl.ödemen gerekiyor.
İştirak etmek istemezsen de hisse için açılan rüçhan hakkı pazarında hakkını satabilirsin.
Rüçhan hakkı pazarının kapanma tarihi 21.6.2023.tür. Sermaye arttırımına son iştirak tarihi ise 27.6.2023.tür.
O tarihe kadar eğer hakkını satarsan ve geride almazsan pazar kapanınca artık sermaye artışına katılamazsın.elindeki
hisselerle kalırsın.
Hisse geçen yılda aynen bu şekilde bedelli ve bedelsiz bölünmeler yapmıştı. Hisse bedeli sonradan 6.64.tl.ye kadar
çıktı. Şuan hisse mevcut varlık değerinin altında bana göre. İleride fiatlar yükselir ama zaman geçer. uzun süre için sabırlı olmak lazım./ytd
Eyyy ''HALK'' yada Ky....2020 Ekim ayı 3,80 fiyat ile ''öpülmeye başladım''2021 yılı %100 bedelli ''girdi'' 2023 %50 ''öpmek istiyorlar''O da olacak çünkü artık acıtmıyo vereceğiz...Sorun yok hak ettiğimiz gibi ''öpülüyoruz'' Tek kelime bu soyguna heeee diyen KAMU GÜCÜNÜN taaaaaaaaaaaaaaaaaa.......................
Aşağılık,onursuz,..rsızlar............tanrının laneti üzerinize olsun.......................
Merhaba arkadaşlar. Elimdeki hisse kadar hesabımda rüchan gözüküyor. Yani 1000 lot varsa 1000 lot rüchan gözüküyor. Bu durumda yarısını alıp yarısını satacak mıyız nasıl işleyecek süreç?
Şirket %50 sermaye arttırım kararı almıştır. Henüz zamanı gelmedi. Hesabınızda%.50 Veya %.100 hakkınızın görülmemesi lazım.
Yanlışlık vardır. Siz aracı kurumunuzla görüşün bu konuyu..
Sürec ayın en geç 27.sinde %.50 rüçhan hakkı bedelini yatırırsınız.Şirket işlemi yapar ondan sonra aldığınız kadar hisse hesabınıza geçer. Bilginize../ytd.
taban yapmayanın taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....... ................ ahlaksız hırsızlarrrr
İyice kabak tadı verdi artık. El insaf sermayenin %.50.si kadar da nakit girecek şirkete.
Her fırsatta bas aşagıya. Nedir bu. Canı yanan yatırımcı tepkisini çekmeniz de doğaldır bana göre../ytd
Beşikler vermişim Nuh'a
Salıncaklar, hamaklar,
Havva Ana'n dünkü çocuk sayılır,
Anadoluyum ben,
Tanıyor musun ?
Utanırım,
Utanırım fıkaralıktan,
Ele, güne karşı çıplak...
Üşür fidelerim,
Harmanım kesat.
Kardeşliğin, çalışmanın,
Beraberliğin,
Atom güllerinin katmer açtığı,
Şairlerin, bilginlerin dünyalarında,
Kalmışım bir başıma,
Bir başıma ve uzak.
Biliyor musun ?
Binlerce yıl sağılmışım,
Korkunç atlılarıyla parçalamışlar
Nazlı, seher-sabah uykularımı
Hükümdarlar, saldırganlar, haydutlar,
Haraç salmışlar üstüme.
Ne İskender takmışım,
Ne şah ne sultan
Göçüp gitmişler, gölgesiz!
Selam etmişim dostuma
Ve dayatmışım...
Görüyor musun ?
Nasıl severim bir bilsen.
Köroğlu'yu,
Karayılanı,
Meçhul Askeri...
Sonra Pir Sultanı ve Bedrettini.
Sonra kalem yazmaz,
Bir nice sevda...
Bir bilsen,
Onlar beni nasıl severdi.
Bir bilsen, Urfa'da kurşun atanı
Minareden, barikattan,
Selvi dalından,
Ölüme nasıl gülerdi.
Bilmeni mutlak isterim,
Duyuyor musun ?
Öyle yıkma kendini,
Öyle mahzun, öyle garip...
Nerede olursan ol,
İçerde, dışarda, derste, sırada,
Yürü üstüne - üstüne,
Tükür yüzüne celladın,
Fırsatçının, fesatçının, hayının...
Dayan kitap ile
Dayan iş ile.
Tırnak ile, diş ile,
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni.
Gör, nasıl yeniden yaratılırım,
Namuslu, genç ellerinle.
Kızlarım,
Oğullarım var gelecekte,
Herbiri vazgeçilmez cihan parçası.
Kaç bin yıllık hasretimin koncası,
Gözlerinden,
Gözlerinden öperim,
Bir umudum sende,
Anlıyor musun ?
Seni, anlatabilmek seni
Dayan..................
Hesabıma baktım. Benım bedellilerin işlemleri yapılıp hisseler hesabıma geçmiş.
Not.Hes.nakit vardı../ytd..
Bedelsiz tarihi ve oranı belli mi?
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
Paçoz
kimselerin olmaması iyidir...
9 Ağustos da yapılacak Genel Kurul gündemlerinden aşağıdaki maddeler önem arz etmektedir.
7 - 2022 yılı dönem karının dağıtımı ile ilgili Yönetim Kurulu teklifinin Genel Kurul'un onayına sunulması,
8 - Şirketimiz iç kaynaklardan yapılacak sermaye artışının Genel Kurul'un onayına sunulması,
Yatırım tavsiyesi değildir..