Originally Posted by
yarasa
Sadece Vbtyz değil, Vbtyz gibi geleceği olan bir çok hissede aynı durumda.Büyük firmalar bu tip hisselerde yerlerini almıştır ve almayada devam ederler.Hem tahtaya hakim olmak ve hemde geleceğe yatırım için.Tahtaya giren bankof veya onun gibi firmalar günlük girip çıkarlar ,isteselerde fazla ileri gidemezler.
Bir kısım geleceği olan hisselerin, değerinin altında ve yatay gitmeleri bana göre ülkedeki piyasalarda yaşanan ekonomik kaostan kaynaklanıyor ya da bu kaos , buna yardımcı oluyor.
Şu anda borsaya taze para girdiğini sanmıyorum.Üstelik dolar bazında o kadar ucuzlamasına rağmen.Bunun da sebebi kripto piyasası ve şimdi de dolar ve altın gibi alternatif seçeneklerdir.Kripto zaten borsaya gelecek paranın 2-3 katını çekmiş durumda. Birde üstüne dolar ve ona bağlı olan altın yatırımının revaçta olması zaten riskli görülen borsaya girişi önlemiştir.
Herşeye rağmen borsada artık fiyatlamalar 2022 yıl sonu fk larına göre şekillenecektir.Gelecek bilançolara ve 2022 yıl sonu kar tahminlerine bağlı olarak, bir çok hisse nin fk ları çok düşük kalacaktır.O yüzden borsa yatırımı için , borcu olmayan,iş alma kabiliyeti yüksek ,risksiz ve beklentisi olan, büyümeye devam eden hisselerin tercih edilmesi bana göre iyi olacaktır düşüncesindeyim.