umarım güzel bir haber ile biran önce 20 tl üzerine atarsın...
Printable View
umarım güzel bir haber ile biran önce 20 tl üzerine atarsın...
Bilanço 3 haneli kar yazmalı artık..Karı yok etmek konusunda rakipleri yok...Hisseye kimse yanaşamıyor bakalım aksiyon olacak mı...Hisse toplu isteseler fizana götürürler ama 2 yıldır sürünüyor....Tavan göremedik uzun zamandır...Bol şans...
Sarkuysan 32 TL, DMSAS 8 küsür TL. Yeni yatırımların tamalanması kaç ay sonra gerçekleşecek?
Yeni yatırımlar bitmeden, bilançonun ilgi çekmesi mümkün olmayacak.
yatirimci.iliskileri@demisas.com.tr adresine mail gönderdim. Cevap alamadım. Mail adresi kullanım dışı.
VI1EUR04FT018.mail.protection.outlook.com aşağıdaki e-posta adreslerine gönderilen iletinizi reddetti:
yatirimci.iliskileri@demisas.com.tr (yatirimci.iliskileri@demisas.com.tr)
Alıcının e-posta adresi etki alanının dizininde listelenmediğinden iletiniz alıcının etki alanı tarafından reddedildi.
E-posta adresi yanlış yazılmış olabilir veya mevcut olmayabilir.
Ben çoğu hissemde aynıyım sağol...5 yıl oldu 6 .yıl içerisindeyim 2,4 maliyetle bekliyorum bekleyeceğimde saymıyorum geçmişi....şirket çok büyüdü değişti ama karı bir şekilde yok ediyorlar ben bu numaraları çok gördüm ve sonu iyi olmadı sattım ve pişman oldum şimdi o şekilde davranmıyorum....
BU NE BİLANÇO rex karı hokus pokus yapmayı bırak neredeyse şirketi ortadan yok edeceklermiş, hisse fiyatı ne olur bilemem, ama böyle maliyetin altında satışlar, brak nette zarar etmeyi hasılat 1.409.000 hasılat var satışların maliyeti 1.449.000, 9 aylık ta böyle bir absürtlük yoktu son üç ayda ne yapmış olabilirler hem 9 ayın bütün karını eritmişler, hem de maliyetten daha düşük ciro yapmışlar. Genel müdür neden istifa etti sorusu cevabını buldu,
Üstte bir arkadaş yazmış sarky 32 dmsas 8 diye, 8 bile bu bilançoyla çok çok fazla bana kalırsa, gözüm korktu açıkcası, bu arada rex 3 haneli kar yazamayacaklar bakmışlar 3 haneli zarar yazalım demişler herhalde.
Hala şaşkınım, elimde yok ama her an olabilirdi, tetikte almak için bekliyordum, cemts bilanço iyi gelince dmsas ta iyi gelir diye atlayacaktım da bir türlü reel e geçirememiştim. Ucundan döndüm gibi bakıyorum.
9 aylığa açtım baktım, 12 aylık la kıyasladım son ceyrekte, 443 milyon maliyetli ürünü 276 milyon a satmışlar, ya bilançoda yanlışlık var, yada olağanüstü birşeyler oldu böyle bir tutarsızlığın sebebi açıklanmalı
bilanço iyi geldi al bilanço kötü geldi sat olayı yok bende hocam....hissenin potansiyeli önemli...zarar yazdı diye hisseyi satmam...bilanço makyajları ile ilgilenmiyorum becerememişler......3 yıl önceye göre kabaca 4 kat ciro artışı var ama kar yok şirket amme hizmeti yapıyor...2023 için 2,5-3 milyar ciro beklentim var her halde 1 ev parası kar yazarlar bu gidişle...elimizdeki hisseyi almak için yapmadıkları dümen yok satacağımda yok...
sn cover13 bu yıl açıklanan bilançolarda hisselerimde genelde ciro patlaması var ama kar yok...
Sakın yanlış anlaşılmasın, hissenin fiyatı ile ilgili olumsuz yada olumlu bir yorumum yok, dikkatimi çeken hatta beni şoke eden bilançoda ki tutarsızlık böyle bir makyaj ya da karı yok gösterme yapılamaz yaparsanız da çüş derler adama ne olup bitiyor bunu anlamak istiyorum.
J. ŞİRKETİMİZİN FAALİYET GÖSTERDİĞİ SEKTÖR VE BU SEKTÖR İÇERİSİNDEKİ
YERİ
Şirketimizin ürettiği ürünler otomotiv, soğutma, beyaz eşya, makine imalat, hidrolik
sistemler ve inşaat sektörlerine yöneliktir.
Soğutma sektörüne yönelik olarak kullanılan kompresör döküm parçaları üretiminde
dünyanın önemli döküm tedarikçileri arasında bulunmaktadır.
Otomotiv sektöründen gelen talebe göre teknolojik altyapı ve uzmanlık becerisi isteyen
sfero döküm konusunda üretim kapasitesini ve pazar payını arttırmış, vermiküler dökme
demir üretiminde ise yeni bir pazar oluşturmuştur.
Şirketimiz, daha katma değerli, üretim şartları ve teknolojisi bakımından rakiplerinden
ayrılmasını sağlayacak ürünlere yönelerek ürün gamını değiştirme stratejisi doğrultusunda
hali hazırda hizmet verdiği otomotiv ve soğutma kompresörleri sektörlerinin yanına başta
ticari araçlar olmak üzere ağır vasıta, hidrolik sistemleri, inşaat, demiryolu ve hidrolik
sektörlerinde de büyüme kararı almış ve yaptığı yatırımlar ile çalışmalarını hızlandırmıştır.
özetle yatırım yapıyoruz ürün gamımız genişliyor diyor...bir nevi egeen ürünleri üretmek için yatırım yapıyoruz diyor...
bu hisse toplu boşuna toplu değil...vakti zamanı gelince iyi fiyatlardan vermek için toplu...zarar yazdı diye hisseyi dağıtmazlar olsa olsa bundan birşey olmaz diyenlerin malını toplarlar...bu şirketin bu hissenin potansiyeli bu değil yatırım yapan herkes biliyor.....hiç tanımayanda vakit kaybı der geçer...
kar zarar algıyı etkiler faaliyet raporu genelde gözden kaçar..faaliyet raporunda belirtilen yatırım hamleleri önemli olan...
Sanırım daha önce TATGD için benzer şeyleri okumuştum.
TUKAS daha yüksek kâr ederken, TATGD daha düşük kâr ediyormuş, TATGD satışları kendi iştirakı olan firmaya uygun fiyattan yapıyormuş. Acaba DMSAS içinde böyle birşey olabilir mi?
DMSAS zararına yada maliyetine yaptığı satışları, hayır işi olsun diye hiç tanımadığı şirketlere öylesine yapacak değildir. Mutlaka özel bir sebebi olmalı.
Bilanço okumasını bilmiyorum ama yorumlarda olumsuz yazılar çok fazla, 601 milyon kısa vadeli borç var, kasa da ise 30 milyon para var. 105 milyon zarar yazmışlar.
hisse toplu taban bekleyenler vardı ama zor..bu şirket büyüyen bir sirket...zamanında çok borçlu diye 2.3 dan sattığım sasa nerelere geldi...yatırım yapıyor borçlu yapacak birşey yok..
son 2-3 yıldır hisseler aya gitti dmsas primsiz kaldı..aşağı çok geldi ama spek için mal gelmedi....potansiyeli yansıtmayan hatta uzaktan yakından alakası olmayan bir bilanço...
şu dönem iyi bilanco kötü bilanço pek önemli değil daha çok büyüme potansiyeli fiyatlanıyor dmsas da bu potansiyel var..
bu hisseyi aldığımda 200 milyon civarı ciro vardı şuan 1.4 milyar ama şirket değerlemesi yok neredeyse kardayım ama bekletimden çok uzakta....
bu hisseyi hala buzağı olarak görüyorum ve iyi bir yönetimle vizyoner bir yönetimle bambaşka bir şirket olacağını düşünüyorum...işe yaramaz yöneticilere yol verilmeli...
Tek yatırımcı REX zannedilecek başkada yazan yok. Hayel kırıklığı oluşturdu. Bu kısa vadeli borca bedelli gelebilir. Al sat yaparken şimdilik 100K ile kök saldım. Faaliyet kâr ı sorunlu.
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu yıl devreye girecek yatırımlar..bol şans.
2022 yılında 12.ay sonu itibarı ile toplam 15 proje yürütülmüştür. Bunların 11 tanesi
4.çeyrekte devam etmektedir. 31/12/22 tarihinin sonuna kadar toplam 32 proje
başlatılmıştır. Bunların 22'si başarılı bir şekilde tamamlanıp kapatılmıştır. 4 Adet patent,
faydalı model başvurusu vardır, 1 patentimiz ve 1 faydalı modelimiz onaylanmıştır
Uluslarası projelerden Horizon, Euroka ve Eurostars Projeleri ile ilgili araştırmalara başlanmış olup, bir tedarikçimiz ve bir ana sanayi ile beraber belirli projelerle ortak çalışma kararı alınmış, bir otomotiv ana sanayi ile Horizon 2020 proje başvurusu yapılmıştır.Başvuru sonucunun açıklanması beklenmektedir. Ayrıca OEM'ler ile farklı Ar-Ge projeleri ile ilgili toplantılar devam etmektedir.
Birgün herkes dmsas konuşacak inşallah o gün hissede olurum...Bilanço kalemleri her anlamda büyüyor...Şirket olgunlaşmaya başladı...özellikle ciro, dönen varlıklar, maddi duran varlıklar, toplam kaynaklar geçmişe göre çok iyi konuma geldi....yatırımların tam devreye girmesiyle 1-2 yıl içinde 2-3 milyar ciro 200-300 milyon gibi karlar yazmaya başlar sonrasında bu daha büyük rakamlara ulaşır...yabancı ortaklı işler olursa yeni pazarlar daha farklı konuma sokar şirketi...
Bu şirketin konumu 10 katlı binanın 3. katı gibi daha yolu uzun yapacak çok işi olan büyüme hissesi dmsas..Bu esnada kazalar olabilir normaldir yatırım yaparken öngörülemez kalemler olabilir bilançolar sağlıklı olmayabilir normal şeyler büyüme hissesi böyle olur riskleri var ama sonuç buzağı gibi sen büyütüyorsun...
https://i.hizliresim.com/lfr3hnc.PNG
yıllık bazda dmsas grafiği...her bir mum 1 yılı göstermektedir...5,80-20,15 arası 1 yıl içinde görülebilecek minimum maksimum fiyat aralığı....inşallah bu kanalın dışına çıkar ve yeni üst bantlar oluşturur...ytd
Togg için tedarikçi olacağız deseler hisse lig atlayacak ama malesef hala tedarikçiler açıklanmıyor...Dmsas bu konuda ön sıralarda ama unutturdular...
Şirket malesef kap atma özürlü...Yatırımcı ilişkileri varda yok...
Beni dinlediler diye birşey yok ne alaka, piyasanın ne yapacağı hiç bir zaman belli olmaz. Ama bu bilanço da son çeyrekte ne döndüğü ile ilgili yatırımcıları şirkete çok net sorular sormalı. Hakkını aramalı, kötü yönetimse hesabı sorulmalı, ben yatırımcısı değilim. Sarkuysan yatırımcısıyım çok uzun süredir ve gelişiminden büyümesinden memnunum. Ama pay sahibi olduğumuz en önemli şirkette neler döndüğünü anlamak isterim. Bir yorumda sorulmuş zararına bu ürünler kime satıldı. Sarkuysana verildiyse bu da kar transferi demek, öyle birşey olmamıştır diye ümit ediyorum. Yoksa dmsas a yatırım yapan adamın hakkını gasp etmiş olurlar.
Net bilgi yok ortada rex güzel bilgi paylasiyor ama paylaşımları benim cevabını aradığım sorular ile ilgili değil. Tamam anlıyorum dmsas da iyi bir potansiyel var yatırım yapıyor, ama bu zararın kaynağı yatırım vs. Değil en azından bilncoda öyle gözüküyor.
Zararına satış nasıl oldu ilk kez böyle birşey görüyorum bari maliyetine satsaydınız....zararına mal satmak ibretlik bir olay..Bunun nasıl bir izahı olur çözemiyorum.
Sn Cover13, sizi dinlendiler fiyatını düşürdüler yazarken, şakasına yazmıştım, umarım darılmamışsınızdır. Şirket yatırımlarına devam ettiğine göre, şirketin içini boşaltacaklarını sanmıyom, ama tabi asıl sorunun sebebini bilemiyoruz. Umarım kâr transferi değildir. Bunuda sonraki bilançolarda anlayacağız.
Telegram gruplarından birisi, yatırımcı ilişkilerine ulaşmış.
Yatırımcı ilişkilerinin verdiği cevap:
TOGG ile bağlantımız yok, olsa bile bu bizi etkileyecek bir miktar değil.
Zarar için; Rusya-Ukrayna savaşı, konteyner gelmemesi vs. demişler.
Yatırımcı ilişkilerine ulaştım.
2022 yılınınn zarar ile kapanmasının sebebi enerji ve ham madde fiyatlarındaki artışın, müşterilere geç yansımasından kaynaklı olmuş. Enflasyon nedeniyle işçilik ücretleri de artmış.
Yatırımlarının tamamlandığından bahsetti fakat yeni hatlar üzerinde deneme üretimleri ile devam edeceğiz, Haziran ayından sonra yeni hatlardaki üretimi arttıracaklarından bahsedildi.
Yok tabi darılma küsme yok :) ama zerseniş olarak algılamıştım.
Dmsas a gelince eğer yanlış fiyatlamadan böyle bir zarar oluştuysa vah hallerine, son çeyrek hafif bir zarar yapsa hadi dersin zor bir dönemi müşteri kaybetmemek için zararına satış yapmışlar, gelecek dönemlerde tekrar kar eder der geçeriz. Ama son çeyrekte öyle ucuza satilmis ki ürettikleri, ilk 9 ayın karı gitmiş bir de üstüne 100 milyon zarar yapmış. Öz sermaye kadar kar bekleyen yatırımcının önüne bir anda öz sermayeden fazla zarar konuldu. Başka bir örneğini ben hiç görmedim. Sonu güzel olur inşallah. Temel her zaman herşey değil, bir bakmışsın hisse fiyatı kaptı kaçtı arşa çıkmış. Hisse fiyatı ile ilgili hiç bir yorumum ve tahminim yok. Şirketin elde ettiği kar tek kriter olsa, f/k ları 1 e 2 ye düsen her hisse tavan tavan yapıştırır giderdi. Ama yok öyle bir dünya :) gerçi eskiden çok eskiden dmsas da olurdu iyi bir bilanço gelir iki gün tavan yapardı. Benim 2019 ve 2020 yıllarımın en bereketli hissesiydi. Son 1.5 yıldır spekülasyon yapa yapa bitirdiler hisseyi, bir temeli sağlam diyorduk onu da bu bilancoyla tuzla buz ettiler. Herkese bol kazançlar, benim
dmsas küçük ölçekli büyüme hissesi...yılların şirketi olsada kendi kabuğuna girmiş vizyonu dar bir şirketti ve son 2 yıldır kabuğundan çıkıyor daha vizyoner düşünüyor büyük oynamaya başladı..şuan dmsas koşmaya aday bir hisse...2-3 yıl içinde 4-5 milyar cirosu olan dikkate alınan bir şirket olacak...büyüme aşaması devam ettiği için riskleri var ky açısından yol düz değil....yabancı ortaklı iş yaparsa veya ortak olunursa daha çok büyür..