İyi ki varız be:):):)
Bak benden bir tane daha geliyor Selim bey.. Yeğenim bilinçli davranış ödülü almış.. Daha 8 yasinda. Teyzesinin kopyası:kalp:
https://www.hizliresim.com/sfkpqoj
Printable View
İyi ki varız be:):):)
Bak benden bir tane daha geliyor Selim bey.. Yeğenim bilinçli davranış ödülü almış.. Daha 8 yasinda. Teyzesinin kopyası:kalp:
https://www.hizliresim.com/sfkpqoj
Dünyayı kadınlar yönetse cennet olur cennet:yes:
O kadar yedikten sonra ister istemez yerinde duramıyor insan :D
Bugün Cezmi hata diye ciğer falan alıp pişirdim ona. Öyle ballandıra ballandıra yediler ki nerdeyse önlerinden alıp ben yiycektim. Küçüğü hemen bi parça alıp kaçtı zaten.
Mecbur kendime de pişirmek zorunda kaldım.
Selim bey FF dediğiniz forexfactory mi.. Pardon ya ben başka bir FF ile karistirdim:)
Tp seviyesi olarak kullanmaniz çok mantıklı..
Offf Selim bey bu grafikler üzerinde ortak çalışsak harika şeyler çıkacak..
Bir aralar teknikçi bir arkadaşım vardı. Birbirimize ha bire yeni keşifler yollardık.. Çok heycanlanirdik:)
Çok uykum geldi benim. Saat 6 da uyanmam lazım.. Yine görüşürüz.. İyi geceler:hi:
O paylaştığım indikatör böyle büyü falan değil ha...
Normalde metatrader bünyesinde olan atr indikatörü ile de aynısını manuel olarak yapmak mümkün. Ama zaman alacağından vakti ile böyle bir şeyi aramıştım internette. Benden önce düşünen biri olmuş ve kodlamış hatta. Çok kullanışlı ... O seviyeleri grafik üzerinde çizmesi falan.
Yani dolaylı olarak Overbought ve Oversold seviteleri desek yanlış olmaz.
Atiyorum, range tamamlaninca, H1 de falan, pinbar ya da yutan ayiyla isleme girilebilir. Bu sayede olasılığı istatistiki anlamda arttırmış oluruz...
Backtest hic yapmadim.
Offf Selim bey heyecan yaptırdınız bana giderayak:)
Bence de mantığı çok güzel.. Son paragraftaki yazdiklariniz da super... Daha dusunucem üzerinde fırsatım olduğunda..
Teşekkür ederim paylastiginiz icin:)
İyi seyirler size de:yes:
Mantık olarak çok doğru ve geçmişteki deneyimlerinden esinlenerek söyleyebilirim ki hakikaten fiyat o seviyeye gelince "benden bugünlük bu kadar" diyor istisnai Bir haber falan olmazsa. Tabii ki tek başına güvenerek işleme girilemez. Başka bir şeyle teyitlemek gerek. Bu başka bir şey dediğim destek ve direnç seviyeleri olabilir, mum formasyonları olabilir, harmonic pattern lar olabilir, dalgaların %61,8 ve %50 seviyeleri olabilir,.... Yani bir şeylerle birlikte kullanıldığında Güzel sonuçlar alınabilir. Stoch-macd-rsi üçlüsünden daha iyi olacağına adım gibi eminim.
Size de iyi geceler ve yarın görüşmek üzere
Ben GBPJPY için gece biri bekleyeceğim...
Istediğimin birebir aynısı olmasa da benzer bir mum oluştu 4 saatlik grafikte. (Bilgisayarı açmaya üşendiğim için hızlı hızlı telefondan yazıyorum.)
Bunun üzerine bekleyen emrimi güncelledim ve seviyeler şu şekilde:
SELL STOP: 156,302
SL: 156,938
Düşüş trendi artık son demlerine gelmiş olabilir. Yani en azından o intibayi uyandırıyor. Ama ne olursa olsun robot gibi davranmak gerek.
Herkese iyi geceler
Yine güzel bir gün:yes:
Ve ben yine 130 dan usdjpy aldım.. 130.65 den kapaticam..
Şu an fiyat 130.40..
Tam alırken yazamadım yogundum.. Geçen akşamki gibi dejavu yasamak istemiyorum.. Insalkah kapatırım..
Brentte bugün 79 lazım göstermişler..
84 85 lerden açılan shortu stoplamasaydiniz şu an cok karda olurdunuz:yes:
Yani az miktarda lot ile geniş aralijta işlem yapılmalı.. Ben şu an bunu uyguluyorum..
Anca çıktım antremandan ve tramvaya bindim.
Evet, ikisi de stop olmus (-113 PIP).
D1 ' deki satis trendi bozulmuş degil. Dolayisiyla yine H4 'te satis sansi aricam 158,910 gecilmedikce (GBPJPY).
Stopu dar tutmak... Bu hoşuma giden bişey. Usenmesem H1 inip orda isleme girecrm stopu daha da daraltmak adina. Gerek zaman sorunu, gerek spread H4 altina inmeme engel oluyor.
Herneyse, GBPJPY icin 0,02 lik bekleyen emrimi yerlestirdim. Eve gidince daha rahat yazarim.
Burda hava cok güzel, güneşli falan. Pencereden dışarıyı izlicem.
Herkese selamlar 😁
Kargo yine kendinden bekleneni yapmış. Vaktinin çoğunu evse geçiren biri olarak, benim adresime evde olmadığım zaman aralığında gelmiş. Bir defa şaşırt beni nolur!!!
2 kargom vardi...ikisi de aynı!!!
Bir cay süzgeci icin 2 km yol yürüdüm. Simdi de aynı yolu geri gidecem.
Herhalde paritede olmakta olan şey resimdeki AB=CD Formasyonu. Tabi bu tahmin olmaktan öteye geçmez.
https://i.hizliresim.com/e4bi022.png
Benim için paritede hala dominant olan taraf AYILAR. Ve, 158.91 geçilmedikçe bu yönde düşünmeye de devam edicem. Ve alt zaman diliminde, yani H4 'te satış şansları kolliycam.
Şimdilik bekleyen emrim şu şekilde:
GBPJPY SELL STOP: 157,008 (0,02)
SL: 157,902
Risk Edilen Miktar: 90 PİP
Hayırlısı olsun...
(Mesela) CADJPY 'de günlük limit dolmuş gibi, ve şu anda pinbar oluşuyor H1 'de. ADR Seviyesine tam otursa daha sağlıklı olur.
https://i.hizliresim.com/mpylnlz.png
Yeni uyandım ve JPY grafiklerine baktım.
Trend Takip yapan biri olarak bu trendi yakalamam zaten mümkün değildi. Ama bakınca insanın ağzının suyu akmıyor değil.
D1 Grafikteki "Geçilmedikçe benim için yön aşağı doğrultuda" dediğim seviye çatır çatır kırılmış. O yüzden bu yüzden sonra ALIM şanslarına odaklanacağım.
Şimdilik gece saat 05:00 'e kadar hiç bir şey yapmadan kenarda bekleyeceğim.
Saygılar
Dore Hanım, siz USDJPY 'deydiniz...
yakaladınız mı trendi?
Selim bey merhaba:)
Yeni geçtim odama.. Baktım grafiklere muthisler..
Ben usdjpy de hep alım yönündeydim biliyorsunuz.. 146 hedefi için. Ve pozitif swapda vardı.. Gelin görün ki dusure dusure küçük tradeler yapabildim anca.. Girdim çıktım hep..
Bugünde 130.65 den kapanmış tüm lotlarim..
Asıl hedefim 146.:yes:
Usdjpy de hiç avlanmadim çok şükür..
Bugün akşam Dow da da trade yaptım. 33400 satıp 33300 kapattım.. Yoğunluktan yine yazamadım. Hatta dün gece ben size dowu yazacaktım. Teknik açıdan hepsinden muazzam.. Bence bunda uzmanlaşalım diye:yes:
Şu an elimde sadece Gnpusd ve Eurusd short pozisyonlar var..
Brenti gördünüz mü?
86 dan 77.90 a kadar verdiler:yes: