Pal için yıllık 54, dolar için 49 artmış dediniz ya. Aradaki yüzde 5 sizin yıllık karınız. Bu yüzde 5 karın yüzde 10 u kadar yani 0,50 stopaj ödersiniz dolar ile alınan fonlarda. Yani dolar kurunun artışından kaynaklı yükselişin stopajı alınmaz.
Printable View
Rpd -0,4
yay -0,75
mac -3,3
yas -2,1
rık +0,07
Bu RIK fonu %43 devlet tahvili içerdiği yazıyor KAPta yazıyor KAPta. Fon yöneticisine mail attım cevap vermedi. Bu tahviller ABD tahvili mi degilse hangi ülkenin tahvili?
Teşekkürler
abd china ya chip urunleri için kota koyacakmış ,bu durum IJC ye yada baska hangi fonlara yarayabilir.
bist 100 geçen hafta 5 gün %-4.1, zdz -%-7.5 , ipb %-1.99, nrc %-0.99 bence nrc ipb gayet iyi dayanıyor.
Rpd -0,32
yay -0,73
mac -1,88
yas -1,42
rık +0,33
Rpd +0,8
yay -0,65
mac +2,84
yas +2,27
rık +0,31
çünküm, TGA fonu o tarih itibari ile izahnamede değişikliğe gidip, spot tarafta sürekli en az % 51 hisse taşır hale gelmişti... yani huyu değişti diyebiliriz kısmen... onun için o tarihi baz aldım... ancak şu unutulmasın ki sevgili romalılar, spotta yüzde 51 hisse taşıyor diye nette de aynısı olacak diye bir şey yok... spotta yüzde 51 görükür , gider vadelide ters pozisyon açar taşıdığı hisse oranını düşürür... sanırım 1 yıl üzeri tutanlar için stopaj avantajı sağlasın diye böyle bi şeye ihtiyaç duydular...
atlas yendi yeni fönünü iftiharlarla sunar ; yoksa siz hala ... ? haberiniz yok mu ... % 50 tl % 50 döviz getirisi mantığı ile fönü gurgulamışlar.... ayriyette düşük volatilite vaad ediyor... yaşanmadan bilinmez...
Altın fonunda bekleyenlere müjde... Altın fonu altının reel fiyatından geride kalmıştı. Şu an baktım yoncanın altın fonu günlük te %5 kar yazmış..
Arkadaşlar satış valörü 1 gün olan değişken fonları nasıl topluca görebiliriz.
Bu altın fonları neden altından az getirir hiç anlamamisimdir
Bilgilendirme için teşekkürler. Basitçe örnek vermek gerekirse, Azimut para piyasası fonu alacağım, 10.000 TL meblağ civarlarında. Banka hesabı üzerinden aldığımız zaman, ne gibi kesintileri oluyor. Firmanın açıkladığı günlük kazancı, anında o gün hesabımıza geçiyor, peki parayı çekmek istediğim zaman, kesinti oluyor mu? Yönetim ücreti kesintisi, 1 yıl dolduktan sonra mı alıyorlar?
Saygılar.
-PPZ fonunda alış valörü yok o yüzden adet olarak da girseniz tutar olarak da girseniz farketmez istediğiniz kadar alabilirsiniz
Adet/Tutar olarak girildiğinde oluşan fark alış valörlü fonlarda oluşuyor
-Kesinti yok, tüm kurumlarda aynı fiyattan alınıp satılabilir. Masraf/komisyon/makas vs. yok
Bazı fonlarda stopaj var o yüzden satışta kardan %10 stopaj kesilir, ama PPZ'de stopaj yok kesinti olmaz.
MKK/saklama vs. gibi ücretler var, ayda bir defa alınır ama bu tüm kurumlarda var(yasal kesintiler), çok da düşük meblağlar olduğu için takılmaya gerek yok(bence)
-Yönetim ücreti kesintisi her gün fonun fiyatından düşülüyor.
Tefaşta açıklanan fiyat yönetim ücreti düşülmüş fiyattır, ayrıca kesinti olmaz.
Rpd -0,48
yay +0,47
mac -3,69
yas -3,05
rık +0,35