Tsk çalışmayı yalanlıyor
Printable View
Tsk çalışmayı yalanlıyor
Yinede sağlıklı bilgi gelinceye kadar beklemek lazım
ne MAYINLI BÖLGESİ
o mayınları SURİYE'LİLER elini kolunu sallaya sallaya geçsin diye
BİRİSİ ! temizlediya
mayınmı kaldı... sınır yol geçen hanı
Nobel Ödülü alan Daron Acemoğlu'nun Atatürk hakkındaki görüşleri gündem oldu.
"Despotik tarzda bir devlet kuruldu. Parti liderleri için denetlenmeyen bir iktidar ve ekonomik zenginlik getirildi.
Latin alfabesine geçiş ve kıyafet devrimi zorla dayatıldı. Bu reformlara uymayanlar kovuşturmaya uğradı veya infaz edildi."
https://x.com/karargahaber/status/1846280221047378247
"2006 Nobel Edebiyat Ödülü 'Kentinin melankolik ruhunun izlerini sürerken kültürlerin birbiriyle çatışması ve örülmesi için yeni simgeler bulan' Orhan Pamuk'a verilmiştir."" şeklindeki basın bildirisiyle Nobel Edebiyat Ödülü'nün Orhan Pamuk'a verildiğini ilân etti.
https://resmim.net/cdn/2024/10/16/mnXDkR.png parasütmü taktın pala , sen düşürene kadar yangın söncek
Bunlar yalanlanabilir şeyler değil zannımca.
100 yıla yayılabilecek, "belki de yayılması gereken" şeyler 1-2 yılda yapıldı.
Olmasaydı biz de sıradan bir Ortadoğu devleti kıvamında idik an itibarı ile.
Neden sonuç ilişkisi içerisinde doğru-yanlış tartışmasına girmem.
Doğru da bulmam. Sosyolojik meseleler kendi zaman dilimi içerisinde değerlendirilmeli kanımca.
Ez cümle 1-2 kuşak refahını sürdü. Ancak hazım edilememiş gelişmelerin sonuçlarını hâlâ yaşıyoruz.
EK: Bu sadece sosyolojik bir mesele de değil.
Güncel İslam devletlerinde görüldüğü gibi, mevcut inanç ve ideoloji;
üretim toplumuna uygun değil. Üretime dayanmayan toplumların sonu da mâlum.
hindistanda/japonya da olsam budist karşıtı oluyorum abey :he: ( budizm karşıtı olanın tanımı ne bilmiyom )
yabacak bişey yok.
dünyanın her yerinde köşesinde başka bir tanımım var.:evil:
burdakilerin tanımı kafir :drunk:
budizme karşı mıyım... değilim.
hissedilen o :he:
yangın sönmüş..
dağılın..:drunk:
Güvenlik Kaynakları, “Hudutun Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düşmüş ve yangın oluşmuştur. Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir
Pamuk, 2005'te bir Avrupa gazetesine "30 bin Kürt'ü ve bir milyon Ermeni'yi öldürdük, Türkiye'de hiç kimse bunu dile getirmeye cesaret edemiyor. Ben ediyorum" şeklinde açıklama yaptı.
Yıllardır bir Nobel almak için çalışan Pamuk'un bu ihaneti karşılıksız bırakılmadı. Pamuk'a bu sözlerinden bir yıl sonra Nobel Edebiyat Ödülü verildi.
Ek olarak ilgili şahsın uhdesinden bağlamsız...(Ki aman bir daha kendisi ile yüz göz olmayalım...)
Bu profilin; dini, ideolijk, siyasiyi, ekonomik hatta günlük borsa tahmini ile ilgili uyuşmadığı...
herhangi birinin görüşüne, kişiliğine vb. saygı gösterdiğine dair herhangi bir veri var mı?
Tipik "kindar nesil" tavrıdır... Herhangi karşı bir görüşe saygı çerçevesinde...
İyi ihtimalle:
-Sen ne zamandır yazıyorsun?
-Sen kimsin?
-Senin yaşın kaç?
seviyesinden daha yukarıda verilmiş bir karşı cevap var mı söz edilen profil için elinizde?
Bir de Nobel sahibi bir ekonomi profesörü ile bir tutuyorsunuz?
Akıl sağılığınız iyi mi kuzum?
Dediklerine katılırım..Her şeyi anlarım da ŞAPKA İNKILABI ne demek?
Milletin üstünde elbise yokken,İngiliz sömürgesi FRENK ŞAPKASINI dayatmak ve tonlarca sterline bunları almak...
İşte biz bunlarla uğraşırken ALMANYA OTOMOBİL fabrikası açıyormuş.
2002 yılına kadar sonuna kadar LAİK hükümetlerle yönetildik.Bana kimse eski yıları övemez.
Siz bile bahsetmiştiniz.Annem ve kardeşimle ,şunları yaşadık diye.Sadece siz değil ülkenin hepsi öyleydi.Benim çocukluğumda öyleydi)
Sonuçta AKP 2013 hatta 2018 ye kadar bence gayet güzel götürdü..O zaman kadar da defalarca da destekledim.
Hatta 2008 global krizde tek kelimeyle bizi teğet geçti..EKONOMİK DEĞERLERİMİZ İNGİLTEREMİN değerlerine geliyordu(enflasyon vs)
Ama NAS modeli ve -rüşvet-yolsuzluk-şatafat gibi durumlara bulaşınca desteğim olmadı.
Bakın geride ilgili muhterem yazmış...
Bundan 100 yıl önceki bir mesele hakkında atıp-tutabilmek için...
Sadece bilgi de yetmez... O günün sosyolojik verilerine de sahip olma gerekir.
100 Yıl sonra ilgili zihniyetin tarihini yazanlar da benzer düşünmeli...
İçinde bulunan dinamikler ve sosyal koşullar...
Hiçbir şeyin mutlak savunucusu değilim. Hiçbir şeye de mutlak karşıt değilim.
Aklın yanındayım. Tartışmanın yanındayım. Doğma ve mutlakçıların külliyen karşısındayım.
"Endeks kaç olur?" konusunda karşısındakine hakaret edecek seviyedeki adamın,
demokrasi savunucu olacağına da kimse inandıramaz beni.
Valla her cümleye 10 cevap yazarım..Ama değmez.ÖZETLE..
1-Sen benim AKP yi desteklediğimi nereden biliyorsun?..BENİ TANIMADAN NASIL HÜKÜM VERİRSİN..AKP ,islamı temsil etmez..Benim buradaki çoğu tartışmam bu yüzden olmuştur.
2-Muhaliflere edilen muamele....Hak eden var ama hakssızlık yapılanda var..Bunu OLAY ÖZELİNDE konuşurum..
3- gerçekçi olalılm bu ülkede kimse kimseye saygılı değildir..GÜCÜ ELİNE GEÇİREN SON NOKTAYA KADAR kullanıyor..
Malum tayfa gücü eline geçirdi. MÜSLÜMAN ÜLKEDE BAŞ ÖRTÜSÜNÜ YAZASKLADI-KATSAYI İLE ham puan birincisi tıp kazanamadı..
Şimdi se AKP var..onlar da sonuna kadar gücü kendi lehlerine kullanıyorlar.
Doğru görmem..ama memelektte durum bu.
Kardeşim... Ben sana yazmıyorum...
İlgili arkadaşla söz konusu bir profil üzerinden tartışıyoruz.
Yazdığını da okumadım. Okumam, cevap da yazmam da. Gerek yok...
Senin de aynı yolu takip etmeni öneririm.
Selametle.
forumu okuyunca şabanın filmi aklıma geldi..İlham gelmesi için dolmuş dolacak, dedikodu yapılacak, balık kokacak birazdan şiki şiki baba kasetini de Mert abi getirir..sonra pozisyona bakarız..
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yaşanan çatışmaya bir dahli bulunmamaktadır, sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı yoktur
Kaynak : Anadolu Ajansı
Sana bunu daha önce açıkladım..Anlaşılan ateşi harlamak hoşuna gidiyor.
Olay olmuş bitmiş derdin neki gündeme getiriyorsun?(
TARTIŞMAYAYIM DİYORUM )
Olayı çarpıtıp beni zedeleyemezsin..işte o zaman farklı koşurum..üstelik LAFIM SANA DEĞİL DEDİĞİNDEN SANA CEVABI SİLMİŞTİM..
olay aynen şudur..BUNU SENİN BİLMEN İÇİN DEĞİL(UMURUMDA DEĞİL) diğer arkadaşlar için yazıyorum..
14 ekimde orta vadeli öngörümü açıkladım..(5 ay aradan sonra ilk defa...)Bunun üzerine sindoma'' şu bu teknikçi de senin dediğin rakamları söylüyor...Kopyamı çekiyorsun dedi''
Bende durumu açıkladım ve tartışma çıktı...OLAY BU...VE SONUNDA O DA BEN DE BU KONU DA YAZMADIM...olay kapandı...
Özel den ve buradan kaç tane arkadaş benden orta vadeli yorum isteyince ben de yazdım.
şimdi olayınj bu yönünü anlatmadan birader sana ne...neden konuyu sürekli harlıyorsun...
sonra ABKA böyle konuştu diyorsun..benim bu gün mesajım bile yok..Neden olayla ilgili olmadığım halde konuyu buraya getirdin...
Aslında abka yı bilerek ,
emlak ve sindo tahrik ediyor... ceza almasını sağlıyolar... forum yönetimi bu ikisine dikkat etseler başta emlak ve sindo ceza alır... bizzat bu ikisi de aynı şeyleri bana yaptılar da ... ceza aldım.... çoğu zaman muhatap olmuyorum ama rahat durmuyorlar.Yapacak bir şey yok Allah müstaklarını versin... kasıtlı olarak yapılan herhareket eninde sonunda sahibine geri döner...
Nobel aldıktan sonra yaşadıklarını anlatan Sancar, "Nobel ödülü aldığımda sadece kendimi değil, sadece Türkiye Cumhuriyeti'ni değil, bütün Türk dünyasını temsil ettiğimi biliyordum. Bunun için büyük bir gurur duydum." ifadesini kullandı.:ok:
kısavade
dinime söven müslüman olsa ! diye güzel bir deyim var
bu tartışma bitmez..
zorlama :he: :drunk:
en ufak haramdan kaçınmaya bile çaba göstermeyen birinin sözünü mü kale alıcaz.
Kilis'e roket mermisi düştü
Güvenlik kaynakları sınırın Suriye tarafında bir çatışmadan seken bir roket mayınlı araziye düştüğünü ve yangın çıktığını belirtti. Aynı kaynaklar "Birliklerimizin herhangi bir dahli yoktur. Karşılık da verildiği doğru değildir" ifadesini kullandı. Kilis Valiliği yaptığı açıklamada "Kilis Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirilmemiştir" denildi
Nobel Ödülü'nün sadece kendisini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni değil, bütün Türk dünyasını temsil ettiğini belirten Aziz Sancar, "Toprağımız bize verilmez, toprağımızı biz alırız. Bunlar Atatürk'ün ve çalışma arkadaşlarının sayesinde oldu. Onların inançları ve onların yaptıkları devrimler sayesinde oldu. O olmasaydı, Mardin'in Savur ilçesinden Nobel alacak bir bilim adamı yetişmezdi." diye konuştu. :ok:
teknoloji ammada gelişmiş, teyyare havada yakıt alıyor.https://resmim.net/cdn/2024/10/16/mnwIXn.png
Geçenlerde köye gittim.Baktım köy meydanında F-14 uçağı var...
Dedim ki bu 5. nesil uçak nereden geldi?
Dediler ki; köyün hurdalığında fırtına çıktı.Saatlerce sürdü..Sonra ortaya Bu mükemmel F-14 ortaya çıktı.:halay:
Tüm hurdalıktaki,demirler-çöpler-odunlar o fırtına sayesinde bu UÇAĞA dönüşmüş..
Olur mu canım dedim..Olur dediler ..Çünkü bazıları minerallerin birleşmesinden insanın KENDİ KENDİNE oluştuğuna inanıyor.
Bende köylü EFENDİDİR, dedim..:)
tr deki değil tüm dünyadaki tüm dinlerin şeyhlerini imamlarını dinin önde gelenlerini topladım..
koydum labrotuvara...
geçmişte iman gücüynen savaşlar kazanılmış... vs.
savaşı değil .. masadaki şu toz tanesini 1 milim oynatın dedim.
yabamadılar...
neyse ..duruma sinirlenen inanç sahipleri. yarın müridleri ile birlikte yeniden gelecekler. :he:
attımı böyle atacaksın..
:drunk:
EMLAK bu haberi okuyunca seni hatırladım..Bağlantıyı istersen anlatayım..
YILIN FIKRASI...:oleyo:
https://i.hizliresim.com/t44ca2q.PNG
Neden?
F-14'ün "gavur icadı" olduğunu bilmiyorsun.
Neden?
F-14'ün ilk olarak 1970'de üretildiğini bilmiyorsun.
Neden?
F-14'ün bırak 5'i 4. nesil bile olmadığını bilmiyorsun.
Neden?
Allâhü Teâlâ'nın sana verdiği aklı nasıl kullanacağını da bilmiyorsun.
Neden?
"Küllî irade ve cüz'i irade" nedir onu bile bilmiyorsun...
Özet: VIOP'dan gelen nema'nın faiz olduğunu... Onun da haram olduğunu bile bilmiyorsun...
KAP: GUBRF [ ] GÜBRE FABRİKALARI T.A.Ş. Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1349107
https://kapatt.matriksdata.com/40283...9295b348bf3174
https://kapatt.matriksdata.com/40283...9295b348c53175
Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
Yönetim Kurulumuzun 16.10.2024 tarihli kararı doğrultusunda 25 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul toplantısının gündem maddelerine, "Bağlı ortaklığımız Razi Petrochemical Co. firmasının satışına ilişkin gerekli görüşmelerin yürütülmesi başta olmak üzere, tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi maksadıyla yönetim kuruluna yetki verilmesi" maddesinin eklenmesine karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gündem maddeleri ve duyuru ekinde yer alan genel kurul ilan metni ve bilgilendirme dokümanları revize edilmiştir.
Ayrıntıya takılma ha F-14 ha F-30018 ..HA Boeing 737
Olayların gereksiz ayrıntısına takılyorsun..ÖNEMLİ OLAN ANA MESAJ..ve anlamszı çıkarımların var.
17 yıldır viobdasın neden REHİN OLAYINI bilmiyorsun? diyorsun mesela
Hayatımda hiç kredili hisse almamışsam bilemem.Bununda bana VİOB için etkisi yok....Alakasız -illiyetsiz bir muhake var.