Dostane yazalım ..valla değmez kalp kırmaya ...:)
Sonuçta tüm para bana geliyor :kahkah:
Printable View
Dostane yazalım ..valla değmez kalp kırmaya ...:)
Sonuçta tüm para bana geliyor :kahkah:
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 101 kişi okumaktadır. (18 üye ve 83 ziyaretçi)
mert45, *Bozkurt+, ALPER+, BOSPOROS, conan, Denizdenizli61, flushroyale, işçi74, KARADUMAN, katırcı_bedri+, mustaf2231, nohut+, rmazan, sindoma53, suheyl, TOKATYILDIZI470+, tradervob, value+
https://www.youtube.com/watch?v=lgJW...KralKaybederse
Tüm dostlarıma huzurlu geceler :)
Aristoteles
@Aristotallez
·
1 sa
@grok
cevabını tamamen Türkiye piyasasına göre detaylandırabilir misin? Veri analizini detaylandır ve ortalama geliri olan birine kesinlikle neye yatırım yapması gerektiğini önerir misin?
Grok
@grok
·
1 sa
Merhaba! ABD nin Çin'e %104 gümrük vergisi, Türkiye ekonomisini olumsuz etkiler. İthalat maliyetleri artar, enflasyon (şu an %42,1) yükselir, TL zayıflar ve büyüme (%2,6-3) yavaşlar. Ortalama gelirli biri için veri analizi şunu öneriyor:
- **Altın**: Enflasyona karşı korur, erişilebilir.
- **ABD Doları**: TL nin değer kaybına karşı güvenli.
Real estate likit değil, devlet tahvilleri ise enflasyonla eriyebilir. Kesinlikle altın ve dolara yatırım yapmanı öneririm, ekonomik belirsizlikte en mantıklı seçenekler bunlar.
Özet: ABD-Çin ticaret savaşı Türkiye de enflasyonu ve TL de değer kaybını artırır. Ortalama gelirliler için altın ve dolar en iyi yatırım.
_Sorumluluk Reddi: Grok bir finans danışmanı değildir; lütfen birine danışın. Sizi tanımlayabilecek bilgileri paylaşmayın._ https://grok.x.com
https://i.hizliresim.com/3kzcdq2.png
bedri bu film bir köşede dursun.
mavi ortalamam altı aylık kapanışta siyah ortalamaya doğru kayarız.
daha pazartesi AB taşlarını oynatacak döt atmazsa.
yarın olumlu açıklama gelmezse Çin VF 2900-2950 de askerleri dizer :)
etf de o ağacın altında buluşmak üzere:wave:
tee 15 yıl önce Suriye meselesinden beri yabancı kaçıyor..bu kaçış planlı programlı..
hak hukuk adalet vs.. olabilir ama asıl sebep bu değil..
bu oratmda sen Türkiyeye tekrar yabancı gelecek diyebilir misin..
bu olmaz..
bunun için bize İmamoğlu lazım..batıya yumuşak yüz lazım..aksi halde sıfır yabancıya doğru gideriz..
Amariganın krizden kurtulabilmesi için parasını çöp seviyesine indirmesi lazım, kaç kat katlamış. 40 kattan 2 katı satsa kurtulur
Tramp aptalı az önce canlı yayına başladı....geri vites yapmaz ise çin daha da sertlesecek.... ayrıca Avrupa Birliği sırada var bakalım onlar abd ye hangi vergiyi açıklayacak..
ben şundan eminimki, çoğu kağıtlar 10 kat enflasyona karşı 50-100 kat çıkmışsa bunlar daha sonraki çöküş dönemine hazılık yaptılar..
bundan eminim..tarihte bu tarz yükselişler kolay kolay olmaz..2000 ..2008 ...2024...
arkasından mutlak kriz gelmiş..
Ben kaçar kolay gelsin
mesela 2000 de 1.5- 2 yılda hisse fiyatlamaları 20 -30 kat çıkabilmişti..
bunlar bu kadar çıktı diye mi 2001 krizi olduydu..HAYIR TABİKİ..
bu şirketler ya da borsa 2001 krizini gördüğü için vurgun yaptılardı..
AYNI MANTIK SON 5 YILDA YAPILDI..
Bu kriz denüşük, geri dönüşü yok gibin
Hani siz diyor sıfıra kadar şort
İşte eyle bişii
dayu bizi, Rusyayı, Çini abd nin kriz transferinden kurtaracak tek bişet var..o da altına dayalı para sistemi..
emme bunu yaparsalar 3. dünya savaşı çıkar..
emme bu da olmazsa abd nin esiri ve kuklası olmaya devam edecekler..
belki de bu tür bir hazırlık var bilmiyoruz..
kriz dönemlerine bakın..hangi destek tutmuş..kriz derken hani teknikte yapısal bir durumdan bahsediyorum..
bunun altını kalın kalın çizin..
Son ağaç kesildiğinde, son nehir kuruduğunda, son balık tutulduğunda paranın yenilemeyeceğini göreceksiniz.
Kızılderili atasözü
Dayucuğum gidişata bakılırsa savaş gaçınılmaz son
Dünya teknoloji sayesinde küçüldü ve nüfus arttı
Millet aç sefil
Sen bahçene sahip çık, ekmeye devam, bak ne güzel yağmur yağıyor
@kamudanhaber
Kademeli Emeklilik Teklifi Meclis'te, Gözler Genel Kurul'da! Şartlar Ne Olacak?
https://x.com/kamudanhaber/creator-s...ions/subscribe
bu iklim yasası mı ne varmış..haberi olan var mı..bu yasa ile özgürlükler sınırlandırılacak deniyordu..
İyi bir krizi asla boşa harcamayın diye bir söz var..Herkes kendi hesabını yapsın..
2009 da kriz dibindeyken bile hisse alımı yaptığımda %30 para kaybettiğim olduydu..krizin dibinde almama rağmen..
maliyet düşürecez diye yani..demem o ki..kriz dönemi farklı bir ortam..yüskek dalga boyları var..
aha düştü al kara geç olmuyor..yatayda zikzaklı 6 ay zaman geçirdiydik sanırım..
ha birde 2008 in ortalarında aynı şuanki gibi yapay dip yaptıydık..sonra bir boy daha tumduk dibe..
sonra dedilerki borsa sadece işlem yaparak düşmezki..bak bak bak..
yani satış yapan yok ama borsa düşüyor..
niye çünkü alıcı sıfır..
son 5 yılın tam tersi durumu yaşadıydık..son 5 yılda ne oldu..3 tane yerliyle şirketlerin kendileri AL AL VER..VER VER AL ile 50 kat çıktılardı..
alıcı yok haa..yabancı zaten yok..formülü bulduk..AL AL VER ..VER VER AL..KENDİNE ÇALIŞ..
Semih Saygıner'in geometri kitabını yeniden yazdığı o anlar..(muhteşem ...6 bant ile rekor kırmış .. :ok:)
https://x.com/adrenalinIendin/status...83218254553250
peki şimdi niye yapmıyor şirketler..niye hisse fiyatına etiket yapıştırmıyor akşamdan..kendileri alıp kendileri satsın taşısın 5 kat yukarı..
çünkü amaç 3-5 yerlinin boğazına çökmekti..bizde büle ..yerliye ne kadar tecavüz varsa o kadar başarılısın..
şuan yapsalar üç kağıt oyununu yerli sisteme girer mi..GİRMİYOR..O YÜZDEN OYUN BİTTİ..
hani diyorlar ya küçük hissede yerli varsa o hisse gitmez..halbuki yatırımcı geldiğinde kademe yukarı taşınmalı..
ama öyle yapmyor sahip..al satlarla birşekilde sana tecavüz ediyor..bu bize özel muazzam bir yöntem..
böyle borsa olur mu len..
bunun farklı versiyonunu son 5 yılda yaptılar işte..
@yunuspaksoy
TRUMP:
-Hepimizin çoktan yok olması gerekiyordu, değil mi?
-Bize dünyada sadece birkaç yıl kaldığını söylediler. Çevre meselesi. Hayır.
-Asıl endişelenmeleri gereken şey nükleer ısınma. Çevresel ısınma değil
-Önümüzdeki 600 yıl içinde okyanusun bir santim yükselmesinden endişe etmenize gerek yok
-Bu size biraz daha deniz manzaralı mülk kazandırır, hepsi bu
https://x.com/yunuspaksoy/status/1909709700771594407
nohut dayu bu ekonomik yaygaralar bu yasa için mi acaba der bazıları..bakalım kovit benzeri bir durumla karşı karşıya mı kalacaz..
başımıza hangi çoraplar örülecek
bizim borsa bana bişey öğretti..hemde döve döve..
borsada alım için krizi bekle..aksi halde doğru yerden almış olmazsın..
krizde al..en az 3 sene unut.. aylıklar sat verdiğinde kulağını kapatarak ordan kaç..
kaçtığın yere de aman ha tekrar gelme..geriye bakma..
Asla x12 yapıcak hisseyi bulamazsınız
Asla başaramazsınız.
Hisse alan ya batar, ya parası pula döner, ya da sinir stresten hasta olur.
Grandsupercycle memedabi ne dedi
Adiosss dedi.
Bana göre borsa, parası olanlar için eğlenceli yer, Kıbrısa gitmek yerine burda vobda zar at
Kırmızı gelirse bana yeşil gelirse sana teselli ikramiyesi verirler
borsa parası olan kişi için de stresli bir yer dayu..
ufak parayla alırsın bilemem ama STRESİ ÇOK DÜŞÜK SEVİYEYE ÇEKİP yüksek beklentin varsa bana uyan şey; MAL ALMAK İÇİN KRİZİ BEKLEMEK..krizler bitmez..kriz demek şu;
zirveden en az %50 düzeltme..bunun adı ne ise işte..geçmişte çok örneği var..
eğer bist100 toplamda %50 civarı düşmesin ben parayı bağlamam borsaya..kafadan 5500 yapar..
heleki yatırımcı olmadan TAHTACININ AL SATLARIYLA ( etiket yapıştırma )50 KAT ÇIKMIŞ KAĞITLARA HİÇ BULAŞMAM..
MAGA ABD....:p
https://x.com/PaulleyTicks/status/1909674480383017223
Dax vadeli - 3.50%
Bizde - 2..-2.5% acariz gibi..
Kissing my ass demiş ya la. Amk delisi.
Vergi savaşları hemen sonuç vermez, borsalar ise bugün dönüş vermeli, ister açıklama gelsin, isterse gelmesin. Geşilmeler ve haberler satıldı. Bir anda 70 doalrdan 58 dolara gelen petrol tüketenler için faydalı, iran rusya gibi ülker için negatif olacak.
Gunaydin cemaat bol kazanclar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi