stonhand'in ceza aldığını kim nereden çıkardı bilemiyorum ama bu sabah 08:40 da siteyi ziyaret etmiş.. :)
Printable View
stonhand'in ceza aldığını kim nereden çıkardı bilemiyorum ama bu sabah 08:40 da siteyi ziyaret etmiş.. :)
Baştan şunu söyleyeyim. Eğer bir ceza almışsa, kendi adıma herhangi bir yere veya yönetime bir şikayet veya bildirimde bulunmadım. Emeğini ve çalışmalarını takdir ettiğimi belirttim. fakat başarı ve başarıyı çekememezlik derseniz ona karşı çıkarım. forum geçmişi ne kadar ki başarıya dair bir değerlendirme yapılsın. bir çok insan 3.50 civarina dip olduğunu zaten belirtmişti. parite ve endeks deki durum da dikkate alındığında bazı isabetli tahminler kadar isabetsizler de var. o yüzden bırakın insanları göğe çıkarmayı. kendisinin de buna ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Aksi halde çok çabuk kopuyorlar forumdan. kalıcı olmuyorlar.
kendi çapında işini çok güzel yapanlardan kendiside ÖVÜLMEKTEN hoşlanan biri DEĞİL zaten meraklanmatın siz
forumda kalıcı olmaya gelince samimi insanları herhangi bir mekanda toplamak kafa dinç bir şekilde devam etmek BENCE en mantıklısı KİMSENİN nazını çekmemiş olur
ne önemi var
tanıyan tanımayan
:)
savcımısınız? :)
tuhaf bir durum
tuhaf biri
adam kendince güzel emek harcadı.
beğenmeyen okuyup takip etmez
sen git savcı ara
sana cevap yok artık
düzeyde sıkıntı var sanırım..
takip etmezsin olur biter..
bence sana güle..
Bu forumda kimseden "üstadı azam muazzamlık" beklemiyorum ben şahsen.
Yine bu forumda, katkıda bulunanlar var, sadece okuyup yararlananlar ya da vakit geçirenler var.
Her forum gibi.
Gene hemen her forumda olduğu gibi, kişilerin böyle bir iddiası olmasa bile, kimi katkıda bulunan üyeyi "reis" "başkan" vs diyerek omuzlara almak var.
Bunlar olağan şeyler.
Ama bu kişinin yazdıklarından sadece "tutanları" alıp "tutturamadıklarını" es geçerek onu gereksizce ululaştırmanın kimseye bir hayrı olmadığını düşünüyorum.
Burada tahmin , analiz, yazı yazarak katkıda bulunanlar, zaman zaman doğruyu, olacağı söylerken çoğu zaman da yanılabileceklerdir.
Daima tutturan bir analizciyi hiçbirimiz görmemişizdir.
Kaldı ki o kişinin, bize durmadan "olacağı" söylemek gibi bir görevi de bulunmamamaktadır.
stonhand grafik ve analizleriyle bu bölümde önemli bir boşluğu doldurarak bizlere yararlanabileceğimiz bilgiler aktarmış ve dilerse bundan böyle de aktaracaktır.
Bu bilgilerden faydalanarak yapacağımız işlerden zaman zaman kar, zaman zaman da zarar edeceğiz.
Bu da açık.
Örneğin ben kendisinin dün burada VİOP analiz ve öngörüsünden de etkilenip faydalanarak, önemli oranda zarar ettim ve halen de ediyorum. 133.000 e kadar sabır tavsiyesi bize arkadaşı vasıtasıyla iletildi...:)
Şimdi ne demeliyim bu durumda stonhand hakkında...
Bence stohhand'i ne büyütmeliyim ne de yere vurmalıyım.
O samimi olarak gördüğünü bildiğini bizlerle paylaştı.
Onun bu paylaşımını kuvveden fiile döken benim. Onun hiç bir kabahatı falan yok.
Bunu sadece ve sadece stonhand'i gereksiz ve onun belki de istemi hilafına ululaştırma gayreti içinde olanlar görsün diye söyledim.
stonhand gelsin yazsın gene dileyen faydalansın görüş ve önerilerinden...Dileğim bu.:)
GERÇEKTE bize analizleriyle FAYDALI MI değil mi tartışılması gereken konu
Yapılan ceza bize yapılmış gibi hissedenlerdenim
sebebi ise teknik konularda bilgiye aç insanlarız he yapılan yorumların hepsi % 100 tutacak diye bir garantisi yok bize lazım olan kısım ları cımbızlayalım BOŞ BOŞ konuşarak vakit harcamayalım ...
Vob24 topiğinde Şerefsiz gibi bir kelime kullandı ondan banlanmıştır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Emeği geçen ve çalışmalarını takdir ettiğiniz Sn. Bora Yaşar la Sn stonhand u kıyaslıyorum malesef Bora Yaşar dan bir gömlek daha üstün sayın stonhand
senelerdir Bora Yaşarı bu forumda görürüm teknik analiz adına bir çalışmasını gösterebilirmisin
siz bana stonhand u ÖVÜYORSUNUZ DEDİĞİNİZ İÇİN örnek gösteriyorum ?
Bence de olay böyle bir şeydir.
Keşke yönetimden biri gelip cezanın nedenini açıklasa da bitse bu suçlama nöbeti ve öfkesi.
Bu forumda en sık rastlanan ceza yöntemi "hakaret"tir... Çünkü oradadır ve sabittir.
Burada, bu başlıkta, birisinin, şu bu demesiyle olacak bir şey değil.
Birbirimizi üzmenin anlamı yok.
İyi günler.
Bakın dostça söylüyorum.
Burada kimseyi böyle gömlek farkıyla ölçmenin anlamı yok.
Hele hele beni bir grafik bir teknik analizle birleştirmeye çalışmak beni hiç tanımamak demektir.
Ömrümde yapmadım. Böyle bir yeteneğim, uzmanlığım, gayretim yok.
Ben yukarda ifade ettiğim "okuyup yararlanan" takımındanım.
Olayı giderek anlamsız ve gereksiz noktalara taşımaktayız.
Sn Bora Yaşar'ı veya Sn Stonhand'ı veyahut bir başkasını herhangi biriyle kıyaslamak benim haddime düşmez. Zaten böyle bir durum son derece çirkindir. Sn. Bora Yasar'i sadece sanal ortamdan (hisse net) yazdıklarıyla bilirim. Kendisini tanımam. Sn Stonhand'ın zaten bir iki haftadır forumdan biliyorum. Onu da tanımam. Tanımadığım, kaldı ki tanısam bile, iki kişiyi karşılaştırmaya düzeyim yetmez. :))
dostça söylüyorsunuzda sayın m.m.e ye söylemeniz gerek kıyaslamayı örnek vermeyi kendisi yazdı bende cevaba karşılık verdim sizde takdir ettinniz her BABAYİĞİDİN yoğurt yeyişi farklıdır .
Sn stonhand unda farklı ve yararlı biri olduğunu tekrar tekrar yazarım .
kimi kıyaslamişim. ne konuda. bi alıntı yapsanız da görsek.
Konuyu uzatıp durmanın anlamı yok
Sn. Bora Yaşar yazısının altına imzanızı atıyorsunuz ya onun devamlı yazdığı bölüm mevcut OKURSUNUZ bol BOL
BEN DE Sn stonhand dan RİCA EDECEĞİM hisse net forum da sizin analizlerinize layık olanlar % 49 civarında
o halde boş yazı ve analizleri okuyup o analizlerden yararlansınlar sizinkileri onlardan mahrum bırakın diye rica edeceğim ..
Forum kullanıcıları , forum yönetiminden cezanın sebebi nedenini örenme taleplerini dile getirse ve forum yöneticileri nezaket gösterip açıklama yapsa daha iyi olur sanki ! Şahsen bu kullanıcı neden ceza aldı merak ediyorum. Yönetime duyrulur.:)
Herkes dilediğini sever dilediğini takdir eder.
Dileyen de beğenmez ya da nefret eder.
Kime ne?
Ben sanalda kimseye fazla bel bağlamanın, gereksiz hayranlık duymamanın doğru olduğunu yıllardır bilenlerdenim.
Ajda'nın deiği gibi..."Kimler geldi kimler geçti"...
Ne üstadıazamlar gördü bu gözler.
Çok kişiye basamaklık yaptı hissenet.
Bir çoğu unutuldu gitti doğruları ve yanlışlarıyla.
Biz hep buradayız.
Aklımızla, idrakimizle, seçimlerimizle...
Bir hissenet efsanesi hatırlıyorum. Her başlığı bir hadise...:) Millet birbirini ezer.
Hergün millete borsa hakkında yazılar yazardı.
Ne teknik analiz bilirdi, ne grafik, ne de bilanço okuma.
Ama tanıdığım ilk üstadıazam muazzam odur...:)
Onun için özel başlık açmıştım...
Ne günlerdi.
Allah selamet versin on yıllar sonra birden yok oldu.
Yoluna gül döken, kurban kesenler benim kadar hatırlayıp yad ediyorlar mı acaba üstadı? :)
Yazınız vefaya ve emeğe saygıya güzel bir örnek olmuş , beni gülümsettiniz . :) Bugünkü münazaradan ve karışıklığın konusu bir forum katılanın cezasının hangi kurala dek geldiği .Usta lığı yada bilgisizliği değil diye düşünüyorum. Forum kullanıcıları Adalet yürüyüşüne çıkacak nerdeyse .:)
Alıntı:
"Hacamat nedir! faydaları nelerdir?
Eski Mısırlılara dayandırılan kadim tıp yöntemlerinden birisi olan hacamatın pek çok rahatsızlığa iyi geldiği de söylenmektedir.
5000 yıl öncesine dayanan bir çeşit akupunktur yöntemi olan hacamat, derinin bir neşter yardımıyla çizilip ağzı geniş bir bardak, kavanoz veya şişe ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi şeklinde yapılır. Geleneksel olarak Ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlere yapılır.
Hacamat'ın pek çok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir.
-Baştan hacamat olmak; delilik, cüz zam, gece körlüğü, alaca, baş ağrısı, diş, göz, kulak gibi hastalıklara ve daha birçok hastalığa şifadır.
-Hacamat bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.
-Kırmızı kan hücrelerini (alyuvarları) büyüten kanı katılaştıran, dolaşımı bozan fazla asitleri hacamatla vücuttan dışarı atabiliriz..
-Kan ve dokulardaki gaz ve toksinleri atar."
:oleyo:
espri düzeyi de bomba. :)))
Rosense...:)
Giderek nosense...
Hatta nonsense olayına doğru gidiyoruz...
Olayı kişiselleştirmeyelim...
Konu stonhand'den ve ona yapılan haksızlıktan (size göre) çıktı. Anlamsız bir yerlere gitmekte.
Gerek yok.
Burada bırakalım artık.
Yeni başlayanlar için finans dünyasının hayvan terimleri
https://resmim.net/f/KhBWsH.png
https://resmim.net/f/hV6SBX.png
https://resmim.net/f/L9TDuc.png
https://resmim.net/f/n0NWqE.png
şu önemli. sanal ortamlarda yazılanlara cizilenlere pek itibar göstermeyin. Gerçek hayatta tanımadığınız sanal kişiliklerin yazdıklarına pek güvenmeyin. her zaman az sayıdaki büyük para kazanır. bu belli iken, oldukca fazla zaman harcayarak dakikada bir yığın grafik atan ve yorum yapan kişilere de ihtiyatla yaklasilmali. yazdiklari doğru çıksa onu okuyan ve uygulayan herkes kazanır. bu mümkün mü tabi değil. :)) öyle olsa kendisi de kazanamaz.
Borsa İstanbul 100 bini devirirken Cüneyt Başaran
Sanırım sene başında Borsa İstanbul’da işlem yapan herhangi birine “Önümüzdeki 6 ay nasıl geçer?†diye sorsalar, alabilecekleri en iyimser cevap bile geçen hafta geride bıraktığımız 2017’nin ilk yarısını tarif etmekte zorlanabilir. Borsa İstanbul 100 Endeksi, yılın ilk ayında yüzde 30 değer kazandı. Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin piyasa değerlerinin toplamı dolar bazında yılbaşından bugüne yüzde 24 arttı ve 205 milyon dolar oldu. Bu değere en son 2016 yılının Mayıs ayında ulaşılmıştı. Karşılaştırma açısından BIST100 Endeksi yılbaşından beri yüzde 30 değer kazanırken, yatırım şirketi Morgan Stanley’nin takip ettiği “dünya borsaları endeksi†yılbaşından bu yana yüzde 9, aynı kurumun takip ettiği “gelişen ülkeler endeksi†ise yüzde 17 yükselmiş. Bu açıdan bakıldığında Borsa İstanbul’un performansı oldukça etkileyici.
Borsa İstanbul’da yaşanan bu iyimserlik piyasada işlem gören diğer Türk varlıklarında aynı oranda yaşanmıyor. Hazine tahvillerine baktığımızda yılbaşında yüzde 11’ler seviyesinde olan 2 yıllık devlet tahvil faizlerinin yüzde 11.60’lara çıktığını görüyoruz. 10 yıllık vadede ise yılbaşına göre faizde 50 baz puanlık sınırlı bir düşüş var. Diğer yandan Borsa İstanbul’da da işlem gören ve yılbaşına göre piyasa değerleri yüzde 30 civarında artan Türk banka ve şirketlerinin çıkardıkları tahvillerin faizlerinde de son 2-3 aydır hızlı yükseliş var. Örnek olarak Garanti Bankası’nın nisan sonunda yüzde 5’lerin altına inmiş dolar bazında 2023 vadeli tahvil faizi bugün yüzde 5.30’larda. Diğer bankaların tahvillerinde de benzer faiz artışları var.
Diğer yandan yılbaşında işlerin hiç de iyi gitmediği dönemlerde, Türkiye risk priminin 270 baz puanlarda olduğu günlerden mayıs sonunda 180 baz puanlara kadar düştüğünü, ancak yeniden 200 baz puana yükseldiğini görüyoruz. Sepet kur olarak tabir edilen yarı Euro/TL, yarı dolar/TL olarak hesabı tutulan paritenin de yılbaşında 3.60 seviyelerinin oldukça üzerinde 3.88’lerde işlem gördüğünü belirtebiliriz.
Bu açıdan baktığımızda Borsa İstanbul’un performansının açıklaması, diğer Türk varlıklarındaki gelişmelere bakılarak çok da kolay yapılamıyor. Belki bir açıklama, küresel hisse senedi yatırımcısının Türkiye dahil her yerde yılın ilk yarısında çok iştahlı olduğunu belirtmek suretiyle yapılabilir. Gerçekten de şubat ortasından haziran sonuna kadar yaşanan dönemde küresel hisse senetleri piyasalarına ciddi para girişi oldu. Böyle bir dönemi 2014’ten beri görmemiştik. Ancak bu açıklama dahi yüzde 30’luk performansın kalıcılığı ve devamı konusunda bize net bir işaret vermiyor. En nihayetinde BİST100’de işlem gören şirketler Türk faiz hadlerine, kurun seviyesine ve ekonomideki makro gelişmelere oldukça hassaslar. Dünyanın her yerinde olduğu gibi!
İşte bu noktada Borsa İstanbul’un performansının kalıcılığı için hem Türkiye risk priminin düşmesi hem iç piyasanın hem de ihracat pazarlarının açılması gerekiyor. KGF marifetiyle kredilerde yaşanan yıllık yüzde 30’lara vuran artış, Merkez Bankası’nın faiz silahını çekerek 3.50-3.60 bandında stabilize etmeye çalıştığı kur, iç piyasada hükümetin teşvik, vergi indirimleri ve ötelemeler ile aldığı önlemlerin şirketler üzerinde borsada olumlu etki yaptığı aşikâr. Ancak bunun meyveleri sanırım yılın ilk yarısında büyük oranda alındı. Şimdi özel sektörde stoklara yeniden yatırım yapıldığı, ihracatın dolar bazında arttığı günleri bir an önce görmeliyiz ki BİST100’ün performansı kalıcı ve uzun süreli olsun.
VTB Capital: Türk bankalarında kar realizasyonu zamanı
VTB Capital analisti Akın Tüzün, kaleme aldığı bir raporda Türk bankalarında özsermaye maliyeti görünümünün -karlardaki olası iyileşmeye rağmen- yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle kötüleştiğini belirtti. Raporda, “kar realizasyonu zamanı” olduğu ifade edildi.
VTB Capital altı Türk bankasında tavisyesini bir kademe indirdi. Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası ve Yapı Kredi tavsiyesini “tut”tan “sat”a çeken kurum, Vakıfbank ve Halkbank tavsiyesini “al”dan”tut”a indirdi.
Türk bankalarında 12 aylık fiyat hedefini özsermaye maliyeti tahminleri nedeniyle ortalama yüzde 4 indiren VTB Capital'a göre marjinal kredi mevduat faiz farkı göstergesi “sat” sinyali veriyor.
bak günahimizi almışlar. :))