bir link var edevlette o linke girin veya SGK dan da sitesinden gorebilirsiniz maasinizi
1000 lira maas kalmadi artik asgrai ucret e endeksli bizimki
yurtdisindan borclanarak maasiniz 1500 TL yi gecemez imkansiz
Printable View
bu dediklerinizin hicbirisi dogru degil
24 yildir ABD deyim . Tanistigim binlerce Turk arasindan bir tek mutlu olanlar TR nin koy kasaba gibi yerlerinden gelmis ve hayatlari boyunca eziyet cekmis insanlardi. Ama Izmir Istanbul gormus insanlar mutlu degiller cunku Amerikada hayat yok yalnizca para var
Ikincisi sagligin ABD de pahalioldugu dogru degil aksine komik derecede ucuz. Bir kere ABD de saglik sigortasi olmayan insan yok zaten olamaz eger sigortasi yoksa bir kisinin kesin ceza oder ve cezalar cok yuksek
Neden ucuz dedim. Cunku ABD deki saglik sigortasinin aynisi TR de yok. Cok ufak bir ornek vermek gerekirse TR deki saglik sigortalarinda pre existing condition kurali yok yani TR de saglik sigortasi yaptiranlar kanser olursa bir sene sonraki policeden cikariliyor astim olursa o da bir sene sonraki yenilemede policeden cikariliyor bunlar Amerikada federal kanun tarafindan yasaklanmis
Ayrica ABD deki saglik sigortalarinda limit olmadan size tedavi ederler yani isterse masrafiniz 100 milyon dolar olsun 2012 yilinda cikan kanuna gore sigorta parasini odemek zorundadir bu federal kanundur ama buda Turkiyede yok.
Bu kanunlarin aynisini TR de saglik sigortasi icin cikarsinlar primler o kadar yukselirki kimse sigorta alamaz
Bilmiyorum hayatinizda hic Amerikada yasadinizmi ama pek konuya hakim degilsiniz gibi geldi bana
-----------------------
Turkiydeki hastaneler hakkinda
Annem ilik kanseri ve Istanbul Anadolu yakasinda yasiyor. Kendisine hematology ve onkolog arayisina girdik. Koskoca Anadolu yakasinda bir tane (rakamla 1) devlete calisan onkolog ve hematolog bulamadik. Hepsi ozele kacmis
Simdi annem SGK farki vererek haftada bir kan almak icin Baskent hastanesine gidiyor ve her gittiginde 150 TL veriyor. Oradaki doktora sordum dedimki hadi benim annemin abd de oglu var bu kadar parayi cikarip verirler ama veremeyenlere ne oluyor?
Cevap: "Oluyorlar beyefendi " dedi
Turkiyedeki saglik sistemi icin cok iyi diyenler ya cok cahiller yada aptallar. Baska izahi olamaz....
servet bey bu dedikleriniz ABD halkinin %1 I olan sigortasiz insanlar icin gecerli
sigortasi olanlar cok ucuza aliyor herseyi. Dhaa dun antibiyotik aldim 5 dolardi. Uzman doktora gorundum 40 dolar verdim
TR den fersah fersah daha ucuz burada saglik. Yani Amerikada. Her soylenene inanmayin, Bu fiyatlar TR den daha ucuzdur. Hangi ozel hastanede sen ayni gun uzman doktoru 40 dolara goruyorsun ve kalitesine guvendigin bir antibiyotigi 5 dolara aliyorsun
Yazik ulkenin haline
boyle bir sey yok
siz normal emekli gibi maasinizi alacaksiniz
ama emekli gununuz geldigi halde suud da calismaya devam ederseniz parayi alamiyorsunuz
eger TR ye donupte calisirsaniz o zaman emekli maasinizdan biraz kesiliyor ama o bile tam kesin degil. Birisi dava acmis o davanin sonucuna gore cevabim degisecek