Koç grubu hisseleri nedeniyle oldu diyenler var..
Dünya aynı durumda diyenler var.
Geri çekilmenin nedeni ne olursa olsun borsa düştü. Bu durumu beklemiyordum...
Ama ,
"Bir günlük harekete göre strateji oluşturmadım ben, ana beklentiler hala geçerli
101 000 hedefim de hala geçerli"
Kendi yatırım stratejimi buna göre yapıyorum , hissedeyim.
Seçim öncesinde aldığım pozisyonlarda bugün sat al fırsatını açıkçası iyi değerlendiremedim ; yüksekten açtılar ama iyi fiyatlardan satış fırsatı vermediler , satabildiklerimi aşağıdan yerine koydum. Katmr ' de pozisyon başalttım sadece.
Benin avantajım seçim sonucunu doğru tahmin edip siyasete yakın hisselerden yaptığım alımlar oldu. İlgilendiğim hisselerin neler olduğunu yazdığım başlıklardan zaten görebilirsiniz.
Seçtiğim hisselerden bazılarının özelliği de 6 aylık mali tablolarda çok iyi kar bekliyor olmaları.
Borsa nereye düşerse düşsün en kötü ihtimalle 95 000 görecektir diye düşünüyorum. Pozitif bilanço etkisi hisselerimi 105 000 endeks seviyesine taşıyabilir diye umuyorum.
Dolayısıyla riskli bir pozisyonum yok.
Bu saatten sonra satacak değilim.
Kötü durumlarda herkes panik yaparken almayacağım da ne zaman alacağım.
Dolarda yükseliş bekleyenler için seçim sonucu da doların test edeceğini söylediğim seviyeler de sürprizdi bence.
Dolarda aşağı hareketi sertleştiren ve sonrasında yukarı toparlanmada hızı artıran "panik yapmış yatırımcıların anlık kararlarıydı"
Önümüzdeki günleri bir görelim , sağlıklı bir fiyatlama oluşsun.
Hiç kimse bu fiyatlarda borsa pahalıdır diyemez , hisse almak aptalca diyemez.
Bu dalgalanmalar arasında stratejik düşünmeden anlık hareket yapmak para kazandırmaz...
Günlük hareketlere göre strateji değiştirmenin başarı getireceğinden çok enim değilim.