Kardeşim kusura bakma ama hakaret eden olmadi şu ana kadar...eğer saçma dediğim için diyorsan,amaç hakaret değildi....yinede kırdıysam özür dilerim.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Estağfurullah, olsa olsa siz benim kardeşim olursunuz. Yaş 72!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
09-09-2018, 19:11
british
Alıntı:
Originally Posted by ekonom
Ayrıca paranın zaman değeri ni kaybedersiniz.sizden kesilen verginin bir kısmını Mart'ta beyanname verirsiniz. Tahakkuk memuru hizliysa Mayıs'ta alırsınız.
Temmuz,Ağustos'ta alabildim....
Üstelik, herşey kayıt altında... BİST, MKK, TAKASBANK, KAP .... hepsi devlet kurumu.
Bıkıp, terkettiklerini söyleyenler var !!!
09-09-2018, 19:11
ekonom
Alıntı:
Originally Posted by british
Aşağıdaki tabloya göre; 65.000.TL nin altında kalan temettü geliri sahiplerinin (büyük bir çoğunluk) stopaj iade hakları devlete kalmaktadır .......
65.000.-TL altında temettü gelirin var ise; devlet beyannameni kabul etmiyor !
Bunada nihai vergilendirme diyorlar.cunku kazancınız menkul sermaye iradi kazanç istisnasınin altında kalmıştır.
09-09-2018, 19:13
british
Alıntı:
Originally Posted by ctugrul
Tablo güzel ama eksik, çıkan vergiden belli oranlarda düşülebilecek masraf kalemleri var.(Eğitim vb gibi). En doğrusu GİB kılavuzuna bakmak.
Sağlık sigortamın 1/3 ü cıvarı bir iade aldım.
09-09-2018, 19:15
british
Alıntı:
Originally Posted by ekonom
Bunada nihai vergilendirme diyorlar.cunku kazancınız menkul sermaye iradi kazanç istisnasınin altında kalmıştır.
Stopaj iade hakkından bahsediyorum. İade hakkı olan binlerce yatırımcı, 65bin sınırının altında kaldığı için beyanname veremiyor, dolayısı ile stopaj iade hakkın devlete kalıyor.
Hiç adil değil bence!
09-09-2018, 19:15
human01
Yaş 72 mi ...yaw kusura bakmayın....burda yaşı bilmiyor insan...[emoji16]
Alıntı:
Estağfurullah, olsa olsa siz benim kardeşim olursunuz. Yaş 72!
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
09-09-2018, 19:19
ekonom
Alıntı:
Originally Posted by british
Stopaj iade hakkından bahsediyorum. İade hakkı olan binlerce yatırımcı, 65bin sınırının altında kalır ise beyanname veremiyor, dolayısı ile stopaj iade hakkın devlete kalıyor. Hiç adil değil bence!
Stopajı kaynağı menkul sermaye iradi.
09-09-2018, 19:20
ekonom
Alıntı:
Tablo güzel ama eksik, çıkan vergiden belli oranlarda düşülebilecek masraf kalemleri var.(Eğitim vb gibi). En doğrusu GİB kılavuzuna bakmak.