Babacım eksi kapattı ne anlatıyon sen ?:) neyse yanılabilirsin insanlık hali
Printable View
Herkesin hedefi belli ise, seansı izlemek can sıkıyor..
Ben artık sabah öğle akşam kapnışta bakıyorum..
Yoksa canımı sıkıyor..
Kendime bir hedef koydum, paket olanı hedefte vereceğim, aylık düzenli aldığım 5-10 yıl arası hatta çocuklara bırakacağım..
Bu şirketin değerini herkes biliyor ve ucuz diye alıyor..
Önemli olan harekette iken kağıtta olabilmek..
Bakalım yayı daha ne kadar gerebilecekler..
eski finansal raporları inceliyordum, şu dipnotu gördüm: "2019 yılında 83.538.103 TL bedel karşılığında %93,35 olan Poliport hissesini %6,65 arttırarak toplam sahiplik oranını %100’e çıkarmıştır. Bu alımda %6,65 oranındaki azınlık payı için taşınan değerin üzerinde ödenen 56.033.894 TL özkaynaklar altında “Geçmiş yıllar karları” hesabında muhasebeleştirilmiştir."
https://polisanholding.com/pdf/Konso...31.12.2019.pdf (7.sayfadaki tablonun altında)
yani anladığım esasında bu %6,65'lik hissenin değeri 83-56=27 milyon TL ama biz fazladan 56 milyon TL ödedik diyorlar. %6,65 için 27 milyon TL dersek %100'ü 406 milyon TL'ye tekabül eder, bu da değerleme raporlarıyla uyumlu bir değer. ha tabi bu 56 milyon TL fazladan neden ödenmişin cevabı bende yok, bir bilanço makyajı mıdır bilemem, muhasebe bilgim yetmez.
görmüşken yazmak istedim.
"hisse fiyatı, bir önceki gün sonu kapanışın %5 üzerine çıkarsa 50bin lot sat; sattığının 10 kademe altına düştüğünde geri al (aynı gün veya takip eden günlerde)" gibi bir talimat girme imkanı olsa ben de satış hedefim olan 6 TL'ye gelene kadar hiç bakmayacağım da maalesef yok :Sad: trade imkanını kaçırmamak için sürekli gözüm ekranda. aslında yanlış yapıyorum, daha önceki örneklerde de hep mal kaptırdım ama bırakamadım bir türlü bu huyu. 10 kere güzel trade karı etsem de 11'incide geri gelmiyor ve mal kaptırmış oluyorum. yapmasam da enayi gibi hissediyorum, bile bile lades. şimdi polho son 1 ayda en yüksek 3.26 gördü, misal haftaya bir gün 3.30 görse (yani 3.26 üzerindeki bir fiyatı) aynı gün %99 ihtimalle 3.20ye geri inecek. bu fırsatları değerlendirmek lazım.
Çok emek vermişsin, hassaten teşekkür ederim üstadım.:) Bu konuyu SPK'ya taşıdık zaten, Kurul kaydına da alındı yani inceleme başlatıldı. Burada ayrıca önemli olan aynı günlerde 2 ayrı raporda 2 ayrı değerlemenin varlığı hususu. Fazladan ödenen 56 milyonun kılıfı bu. Şayet biz yatırımcılar bu konulara eğilmezsek bu değerleme firmaları at oynatır piyasada, konu biraz da bu. Yoksa, mafya tarafından yönetilen guguk memleketinde Patronlar her şekilde parayı götürür.
Adam açık açık "ben almasaydım mafya çökecekti" diyor. Bunu diyen senelerce bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapmış biri. 29 milyon'a aldım dediği yerin gerçek değerinin 1 milyar olduğu konuşuluyor.
Mafya çökecekmiş, lan sen çökmüşün zaten. Kendini tarif ettin geri zekalı !...
Fazladan ödenen 56 milyon ilk bakışta küçük bir rakam gibi gelebilir ancak bu tutar % 6.5 luk hisse için. Tamamı için 861 milyon TL gibi absürt bir rakam ortaya çıkıyor ve değerleme şirketinin bu konuya açıklık getirmesi şart. Ha, bana sorarsanız Poliport'un 2020 yıl sonundaki faaliyet raporunda ilan edilmiş 588 milyon TL.lik değeri tamamen sallama bir rakam. Daha geçenlerde sayın ceo 250 milyon dolar yaptırım yaptık demişti. Eee, inek mi içti a.q. nerde bu para ?:)
Velhasıl, tutan tuttuğunu öpüyor memleketi...Böyle yazdığıma da bakmayın; "DEVLET EBED MÜDDETTİR" inancıyla yetişmiş bir insan olarak bütün bu olanlara çok üzülüyorum. Bütün bu CİMER, SPK bilmem neyin arkasında da bu var dostlarım.
Gltkn bey resmen bana yemek borçlusunuz he :))))