Çikolata bisküvi fiyatının 10 kat arttığı bir süreçte hisse fiyatı yani şirket değeri yüzde 50 artmışsa bu şirkette bir sıkıntı yok mudur?
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Çikolata bisküvi fiyatının 10 kat arttığı bir süreçte hisse fiyatı yani şirket değeri yüzde 50 artmışsa bu şirkette bir sıkıntı yok mudur?
--dolar bazında ford 4 kat, tofaş 5 kat...arçelik 10 kat düşmüş... ENDEKS DOLAR BAZINDA 3 KAT DÜŞER İKEN....
Konuyu uzatmak istemezdim ama emek verip grafik atmışsın. Başa döneyim. Ben koç grubu iyidir Ülker kötüdür demedim. Eğer şirketin gerçek satış değeri ile halka açıklanan satış değeri farklı olacaksa bunu tek başına yapamazsın. Alıcının da bu hileye rıza göstermesi gerekir ki bunu yapmaya en müsait olanı adı geçen muhtemel alıcılar içinde Ülker olur.
Koç grubu şirketlerinin geçmişteki kötü performansı Ülkerin son 4 yıldaki rezaletine mazeret olamaz. Sen katılsan da katılmasan da önem gıdanın defter değerinin 10 katından yüksek bir fiyata yıldız holding tarafından Ülker'e satıldığı bir gerçek. Bunu Ülker sayfasındaki eski üyelere sorabilirsin.
Son olarak; ister TL bazında grafik bak ister dolar, istersen dinar, hiç bir hisse 5 kat 10 kat düşemez. En fazla sirket batar, tahtası kapatılır, kaybın yüzde 100 olur. Ama 10 bin yatırdın, hisse aldin, şirket iflas etti. 'bu şirketin borcu vardı. 90 bin daha vereceksin' demezler. En azından ben böyle bir şey duymadım. Senin attığın grafiklerde de böyle birşey yok.
--10 dolara aldığın bir hisse 1-2 yıl içinde 1 dolara düşmüş ise düşüş 10 kattır, senin kaybında 9 dolardır...yani 9 kat zarar etmişsindir...senin zararının yerine gelmesi için hissenin 10 kat çıkması lazımdır...
--hisse değerlemesinde defter değeri en son gelir...İNA, piyasa çarpanları, benzer şirketleri oranları vs...ile
--önem gıdada üç değerlemenin ortalaması alınmış ve borcu çıkartılıp fiyatı bulunmuş...defter değerinin 10 katına alınmış; borç ile yatırım yapmış-büyümüş bu nedenle defeter değeri düşük; ama bu şirket, boş şirket değil, ÜLKER in cirosunu, brüt kar marjını FAVÖK ünü belirgin artırmış...bunu halka açık bilgilerden görürsün...
--tatgıda 2019 de 553, 2020 de 803 milyon cirosu var iken ÖNEM gıda nın 2.2 milyar ve 2.5 milyar ciroları var...satın alındığında (2.5-3) milyar cirosu olan brüt kar marjı ve FAVÖK ü yüksek bir şirket için 3.4 milyar satış rakamı bence makül...
--bazıları gibi şirketin içini boşaltmak gibi hileli yollara girmemiş; bilançoları şeffaf; değerleme raporu var...
--hiçbir kurum-kişi, borsadaki fiyat performasıyla yargılanamaz...
--ÜLKER gurubunun çatı şirketi YILDIZ HOLD... PLADİS de yıldıza bağlı, paranın yurtdışına gittiği yok; ama yurtdışından ÜLKER temettü geliri alıyor...
--ÜLKER in halka açık birlgilerine bakın, yurt içi ve yurt dışı satışları miktar olarak da ülke olarak da fiyat olarak da kar marjı olarak da en en ince ayırntısına kadar bulabilirsin...
--TAT gıda da, yurt dışı satış rakamı var ama miktar olarak yazmıyorlar, e-mail atıp soruyorsun; aldığın cevap bu konuda bilgi vermiyoruz... neden vermiyorlar?, DÜZEY li ilişkiler aşikar hale gelecek korkusundan olsa gerek...
--son iki yıldır gelir tablosunda satıştan indirimler yok; soruyorsun neden vermiyorsun diye; aldığın cevap boş laflar--ipe un sermek--topu taca atmak
--vs..vs...
10 dolar maliyetle 9 dolar zararın varsa oran olarak yüzde 90 zarar vardır. 9 kat değil. Bunu dahi kabul edemiyorsun. Ülker konusunu kapatıyorum. Kimin ne olduğunu bilen biliyor.