Bu veriler olmasaydı zaten bir dk. durmaz çıkardım.
Neyse, temel bir gün mutlaka satın alınacaktır, hem de patrona rağmen.
Printable View
https://i.hizliresim.com/2aVvYv.png
1.5 e tepki vermiş.
Doğalgaz fiyat artışı, fiyatın baskılanmasında ki en büyük sebep bence.
Bu artış karlılığı ne kadar etkiler bunu bilmek istiyecektir piyasa. O yüzden 3.çeyrek sonuçları bekleniyor gibi. Yoksa hakikaten ucuz bir hisse.
Saygılar.
Doğalgaz giderleri büyük olasılıkla, bilançoda 'genel üretim giderleri' kaleminin altındadır. Bu da 40.867.000 tl olarak gözüküyor. (Bilanço Syf.40)
Doğalgaz haricide giderlerin bu kalemin altında olduğunu düşünürsek, tamamen sallama bir tahminle 20milyon civarı doğalgaz gideri var demek çok abes olmaz galiba. Çeyreksel bazda ise 10 milyon tl.
Doğalgaza gelen zam sanayide %14 olduğuna göre, çeyreksel bazda 1,4 milyon tl ekstra gider olacaktır.
Bu da çeyreksel bazda %10 gibi bir net kar düşüşüne denk geliyor. Eğer gider 20milyon değilde 30milyon ise, o zamanda %15 etkiler.
Bunun çok daha fazlasını, ihracat satışlarındaki döviz artışından yakalayacağını ve bu kar azalmasını bu şekilde absorbe edeceğini düşünüyorum.
Asıl konu döviz pozisyonu.
Sadece döviz pozisyonundan bu çeyrek, 2.çeyreğe göre ekstra 7,5 milyon tl gelir elde edecek gibi duruyor.
Yanlış anlaşılmasın. 7,5 milyon tl kambiyo gelirinden bahsetmiyorum. 2.çeyrekte edilen kambiyo gelirinden 7,5 milyon tl fazla 3.çeyrekde kar edileceğinden bahsediyorum.
Bu şartlarda, satış ve maliyetlerde ekstra bir değişim olmaz ise, 2.çeyrekde muhteşem gelen net karı, 1,5 kat arttırması içten bile değil.
Saygılar.
5. ayın 11 i 2017 bu tarihte yüzde 10 aşağı açmış hisse o kopmadan sonra kendine gelememiş orda hala bir gap var.. Acaba ne olmuştu temettüden 4 gün önce ilginç.. Bilen arkadaşlar yardımcı olur mu...
Bunun dışında şu konjonktürde finansal yükümlülüğü olmayan döviz fazlası olan esas faaliyet satış ve net karını arttıran bu kadar makul çok hisse yok parmakla sayılır..
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse iyice ayağa düştü, sürekli ekside.
Hacimsizlikten kırıldı gitti, yazık, çok yazık.
Ak ve iş yatırım sürekli mal veriyorlar.Bilmediğimiz bir durum mu var acaba?
3. çeyreğin çok iyi geleceğinden herkes emin sanırım , kar beklentileriniz nedir ?
Yaw bi kıpırda artık emenuke yaaaaa_!!!
Sinek ısırcak şu an üflüyor aman uyuya kalmayalım kan bırakmaz bunlar..
Endeksin 1500-2000 bin puan çıktığı bir günde kutpo'nun yaptığı 1 kademelik artışı milli porselenciye hediye olarak iade ediyorum.
Tepe tepe kullansın, temüttüyü kullandığı gibi.
Günaydın, Ak satışlarının takası yatırım fonlarından çıkış olarak gözüküyor. O mallar bitmeden fiyatlama düzelemeyecek gibi duruyor. (Taşıma devam ediyoruz o ayrı)
Ak ve iş sürekli satışta.bugun daha iştahlı alıcı var.ona bile veriyor ak.bugünü 200bin satışla kapatır.güzel alıcı buldu.
Eğer tahminim doğruysa 522 k maldan 3 günde 180 k satıldı, tamamı mı satılacak bilemiyorum. (Pozisyon artırmaya devam)
11.41 itibariyle 3 günlük eksi 210
Acelesi var gibi satıyor.KARŞILANMAZ ise satış devamında 5 in altına gelebilir.Şu an olmasa da kötü piyasada daha net görülebilir düşüş.Ondan daha önemlisi bir ön bilgiye sahip onun için mi satıyor?bu daha önemli.
Çinli Qnb tahtada acaba Çinli mi gerçekten
Sadece kur farkından 6- 7 milyon kar yazabilir
Faliyetlerden de minimum 17 milyon kar yazarsa ki bunu aşması büyük olasılık ;
3. çeyrek şirketin güçlü olduğu bir çeyrek , geçen yıl 3. çeyrekte 17 milyon faaliyet karı yazmış bu sene daha yüksek olur, kur arttı %35 ihracat var.
9 aylık net kar büyük olasılıkla 40 milyon tl üzerinde olacak..
Geçen yıl 28.8 milyon tl kar açıklamıştı.
ak sattı 212bin lot bugün finans alnus invest almış alnusla invest kalkınma bankasını yapan gruptu sanırım
Ak 250bine yakın sattı.Aktan alış da var.Ak ile beraber satan iş de var.Bütün olumlu duruma rağmen ısrarla satıcı olmaları garip.Tam tersi beklenirken nerseyse 6 gündür satıcı.Bence bitirecek bu malı.Çünkü ak 4. 43 e bile fit.Bugün 500bin satar da çıkar gider umarım tez zamanda.
Tabi bunun arkasına 1milyonla iş de satıştan çıkmaz umarım.
Bu fiyatta kim almış kim satmış bence önemli değil.
Fiyat ucuz, alan birisi çıkacaktır.
Fon satışı gibi görünüyor , biliyorsunuz ki bu fonlar düşük fiyattan satıp yüksek fiyattan alırlar çoğu zaman.
Bugün önemli olan ak Yatırım' dan gelen satışa rağmen hisse düşmüyor demek ki ucuzluğun farkında olan çok kişi var.
Bilanço öncesinde 5 lira ya da altına düşecek diyenler "ancak rüyalarında görürler" bilançoya bakmadan yapılmış yorumlar bunlar.
Önümüzdeki hafta eylül bitiyor bilançoya 45 gün kalıyor.
Dokts , Gents bilançosu iyi beklenenler hızla yukarı gidiyor kutpo' yu yukarı çekecek birileri de olur elbette...
bugün işlem hacmi baya yüksek fakat fiyat stabilize neredeyse 5 kuruş oynuyor halbuki bu işlem hacmiyle 6 üzerine çıkmalıydı...bir şeyler oluyor ama ne?
Ak takasda 2. Sırada onun ısrarla satması korkutuyor ve korku iyi bir ters indikatördür. Kur düşmeden bilançoya girseydik 1 hafta daha :)))
Bilançoya bakıp cesur olmak gerek :)
Satan el...
Pozisyon ayarlaması yapan bir fon olabilir , bizim için iyi
Başka hissede operasyon yapmak için satış yapan birisi olabilir , bizim için iyi
Bu fiyatta 98 000' e yaklaşan borsada bilançoyu gören kimse kutpo satmaz.
Bugün Ak Yatırım satışlarını çok güçlü eller karşıladı , satışların bitip bitmediğini test edip yukarı çekeceklerdir diye düşünüyorum.
Çarşamba Ak yatırım satışlarının tamamı yatırım fonları hesabından çıktı, dün ve bugün satışları da pazartesi ve salı yatırım fonları hesabından (brüt satış) çıkarsa 200 k mal kalacak yatırım fonları hesabında. Tabi hangi yatırım fonları var göremediğimiz için kalması muhtemel 200 k aynı port. yön. şirketine mi ait yoksa başkasına mı ait bilemeyeceğiz.
Genel kurula katılan listesinde de fonları göremedim.
Hissedeki milli yatırımcının kökünü kazıdı milli porselenci...
Helal olsan sana NG imparatorluğu.
Ege seramik kadar olamadın, bugün de %4 artıda.
5,50 lerden kopamadı gitti lanet hisse.
5.59 geçilirse 5.68 görebiliriz
kar rakamı gelince gider nasılsa
50 gün daha beklenir olur biter
50 gün ün faiz farkı çok yüksek yalnız
168 bin tl nin 50 günlük faizi 6000 tl
yani 5,60 dan 30k hisse aldığınızda 50 gün sonrası için 5,80 ödemiş oluyorsunuz
bu faiz ile borsa da işlem yapmak tam kurt işi
Alacak tahsilatlarında sorun yaşanmıyorsa mevcut fiyat komedi...
Endeks 100 bin oldu hissenin çektiği, çektirdiği ızdıraba bakınız.
Bilanço iyi, mali durum iyi, sektör desen ihtiyaç çok ki bir tesis daha kurma ihtiyacı doğmuştur, endeks ralli ama kutpo itelemeyle anca 5,60 yapabildi.
Milli porselencinin hissesi milli borsaya katkısı ancak bu kadar olur.