İnşallah yatırım fonları değildir.
Printable View
İnşallah yatırım fonları değildir.
Yatırım fonu olma ihtimali yüksek alırken de böyle kademelere 3000-5000 lot alış girmişti. Şimdi satarken de 3500 lot emir giriyor her defasında.
Gedik enteresan 40 bin lot aldı zararına sattı 13 bin lotu kaldı.
Gedik ve şeker satışları bitirirse biraz toparlayacak ama bu kadar satış baskısı hakikaten enteresan. Kaç gündür eksi gidiyor endeksin yükselmesine rağmen.
Pınar sütün bilançosu iyi geldi o da yükselemedi. Var bir hikaye ama anlayacağız bakalım. 20,60 civarı güçlü destek var oraya mı çekmek istiyorlar anlamadım ama artık dönmeli buradan bir yerden. Tahtacı efendi hala mal toplama derdinde. Kaptırdıklarını fazlası ile almadan yukarı çekmeyecek belli oldu.
Gedik 53 bin lot aldı 6 bin lira zararına geri verdi hepsini.
Şeker de bitirse satışları güzel olur ama aldığı 185 bin lotun hepsini satmaya kalkarsa daha da düşürür kağıdı yada en azından buralarda durur.
90 bin lot mal satmış şimdilik şeker.
Şeker de verdiğine göre bu Bayram acı geçecek galiba....
https://www.linkpicture.com/q/IMG_20210506_151648.jpg
Çamlı Yeme mail atmıştım hindinin payını sordum.Gelen cevap.
Keşke balıklarıda sorsaydım.
Şekerin malı biterse yukarı sürmesi gerekir diye düşünüyorum.Yanıladabilirim.Sağı solu belli olmuyor.
Peki balıktan neden acaba bu kadar değer zararı yazdı.
Abi peki şeker yatırım fonu neden KY gibi davranıyor çok acayip tahta yapıcı olmasın o da kesin yatırım fonumu
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
Son 10 bin lot civarı kaldı fonun.
Peki bu Çamlı Yemde ki zararı hariç tutarsak geçen senenin bilançosuna göre kıyaslarsak Pınar eti performans nasıl Emirhan06
3000 lot kaldı,onuda karanlık odada alacak sanırım.
işte onu ben de bilmiyorum neden aldı neden sattı. Bir fon 1 haftada hisse satar mı ? KY bile daha fazla bekler. Yaklaşık 500 bin lira zarar etti 1 haftada. 4.7 milyon lira para yatırdı , temettü dahil 4,2 milyona sattı. Bir haftada %10 kaybetti.
Bugün satmasa en azından artı kapatırdık. Neyse en azından bu baskı da bitti. Çoğunu da tahtacı aldı . Bu da iyi. Tahtacı ne kadar çok mal toplarsa o kadar çabuk yukarı gideriz.
İşte hocam onu kaç kere açıkladım burada. Çamlı yemden ilk çeyrek 1 milyon kar katkısı bekliyordum , 11 milyon zarar geldi.
Bunları toplarsan beklentimdem 13-14 milyon az geldi kar. 30 milyon net kar bekliyordum 16 milyon civarı geldi. Yani petunun kendi performansında sorun yok. Çamlı yem ve kısmen de YBP'nin düşük performansı sebep oldu net kar düşüşüne.
YBP'den de en az 5 milyon bir kar katkısı bekliyordum , 2,5 milyon civarı geldi. Yani oradan da biraz gol yedik. Tüm bunlar beklendiği gibi gelseydi 30 milyonun biraz üstünde bir net kar gelecekti ilk çeyrek. Ama 17 milyonun biraz altında geldi.
Ama sorun değil o balıklar hindiler elbet büyüyecek sene içinde :))))))))))))
O zaman o zarar kara dönüşecek ve sene sonu yine 80-90 milyon arası hatta belki daha fazla kar edecek inşaallah Petun
Şekerbank yani emeklilik fonları aldıysa 1 hafta evvel ki malı,
Büyük zarar yazdı emekliler gitti bayramlık harçlıkları...
Hocam fonlar için hiç dert değil ki. Zaten bunlar emeklilerin değil şu anda çalışanların bes fonları. En yüksek risk ile bile değerlendirilse bu katkı payları on yıl sonunda işletme masrafı kesildikten sonra devlet katkısı dahil getirisi banka faizinden hallice oluyor. Yani adamların milletin parası ile istediği gibi trade ediyor. Hesap soran, hesap veren yok...
Yarın 21.92 üstü kapatırsak gelecek hafta umutları taze tutarız, inşallah bakalım.
Fonun malını alan tahtanın sahibi. Sıkıntı yok.dusmesi iyi oldu.
20,75
20,56
Düştükçe alırım
Hergun %1-2 düşüyor psikoloji yapıyor.10 günde düştüğünü 1 -2 günde alır.oyle bir hisse.sabır.
İT testleri devam ediyormuş yıl sonuna kadar faaliyete geçirmeyi düşünüyorlar.Yakın zamanda bu konu ile ilgili reklam yayınlayacaklarmış.
Web sitesi üzerinden hem et hem süt ürünlerinin bireysel veya kurumsal satışları olacak şeklinde cevap aldım tlf. Görüşmesinde
Personel artışının kısmı olarak üretim artışına etkisi olabilir dedi.Taşeron olarak önceden çalışanların kadroya geçmelerinden kaynaklı artış olmuş.
Holdinge devredilen kredi borcununun kapatılması durumunda kapa duyurma zorunluluğu yokmuş,bilançolardan takip edilebilirmiş.
Bugun de beni aradı yaşar holdingden cemre hanım, zararın canlı hayvan ile olduğunu muhasebe denetiminin sağlam güvenilir bir firma tarafından yapıldığını söyledi. Yani Emirhan 06 abi güzel değerleme yapıyorsun buda tecrübe ile alakalı olsa gerek :)
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir
Yaşar'ın oyunları bitmez
yaşarın oyunları bitmez ama her sene düzenli temettü ödemesi de bitmez...beklenti altında geldi diye ilk çeyrek, enseyi karartmaya gerek yok, ben bu hafta sürekli alım yaptım hisse düşerken, böyle zamanlarda alınır petun 26-30 arasından almaktansa buralardan almak iyidir bence...
Deutsche'nin malı kalmamış :whistling:
https://i.ibb.co/S7JC4Vn/der.png