Cemts iyi bilanco acikladi saglam verdiler asagi.(%20) Biz de ayni durumu yasar miyiz acep?
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Cemts iyi bilanco acikladi saglam verdiler asagi.(%20) Biz de ayni durumu yasar miyiz acep?
Cemts limanını sattı net kara bakmak yanıltıcı olabilir
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O gecen bilanco donemiydi. Hasilat, net kar, yine cok iyi geldi.
Bir kerelik bile olsa Neredeyse Sermayesi kadar kar var ortada. 1 tl temettü ihtimaline karşı fiyat neredeyse (- 1 tl ) olarak yansıdı. İlginç bir hisse.
Sayın izci sayın knox 2017 kar tahminlerinizi bekliyorum
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
o hisseyi ta 3 civarlarından o beklenti ile aldılar ve ta 5,73 e kadar taşıdılar...o hissede malumun ilanı oldu beklentiler gerçekleşti...şimdi bu beklenti ile alanlar tabiki satacaklar...bizde böyle bir çıkış olmamış dostlar...daha bilançonun hakkını bile verememiş...zaten üçüncü çeyrekler ile 2,50 lere kadar çıkmıştı en son 2,23 lerden çıkış yaptı...görüldüğü üzere bana göre pek çıkış yapmamıştır...
bu arada bilanço beklentisi ile karele de çok çıkış yaptırdılar...benzer bir son karel de de yaşanabilir ??? kesin olacak diyemem ama öyle bir ihtimal var...
1 senedir borsadan öğrendiğim bir şey var.
Blançonun nasıl geleceğinden ziyade piyasının bunu nasıl karşılayacağı önemlşi oluyor.
Size göre çok iyi sayılan bir değer piyasa beklentilerinin altında kalabiliyor.
Bunuda ne yazıkki ancak blançonun ertesi günü tahtadan anlayabiliyorum.
Bir kaç kere akşam bu blançoyla yarın uçucaz deyip cemts teki gibi elime almışlığım var.
O yüzdendirki kısa vadeci olmayıp sadece blanço beklentisi ile değilde firmada gelecek görüp ortak olmak daha mantıklı geliyor.
Bu arada bir lafımda topiğin yükünü çeken arkadaşlara.
Burada herkes birbirini sevmek yada fikirlerine katılmak zorunda değil.
Bir kaç haftada oluşup gayet güzel bir şekil alan topic ne yazıkki 2 gündür sıkıntılı.
Takım dedik ama takım kaptanı başkalarına kızıp bizi cezalandırıyor.
Kimseye zorla yazı yaz diyemeyiz tabi, ama sevilmeyenlere gösterilen tepki sevilenlerede zarar veriyor.
Ayrıca her kavgdan gürültüden sonra bundan sonra yazmayacağım demeyide çok doğru bulmuyorum.
Hepimiz bir şeye inanıyoruzki burdayız.Amacımız para kazanmak.Topiğe bir tane entryi girilmiyor olsa bile bunun için satıp gidecek kadar enayide yoktur aramızda.
Ama kader birliği yaptığın birileri olması çok güzel oluyordu.
sevinci,beklentiyi ,üzüntüyü hayal kırıklığını paylaşmak insani bir ihtiyaçtır.
Babamı kaybettiğimde cenazesi başında ağlarken hoca omzumdan tutup cemaati göstermiş ve burada ilk babasını kaybeden sen değilsin demişti.İçime hissettiğim acıyı birden diğerleriyle paylaşmış gibi hissedip az da olsa rahatlamıştım.
Paylaşımlar önemli.
YTD.
sayın izci kime kızmış ki dostlar ?? benim görmediğim tartışmalı sayfaları çok merak ediyorum...acaba neler oldu ???
sayın knox a hisse seçimi konusunda katılıyorum...silverline bana göre yeni bir kulvara yeni yeni geçiyor...tıpkı geçmişteki yataşa benzer yapılanmalara gidiyor...şirket ufkunu genişletiyor...şu anlar hissenin yeni yeni bir yola girdiği dönemlerdir...o yüzden de henüz bir çok kişinin dikkatini çekmiş değil...şirket her gelen bilanço ile kendini ispatlaması lazım...ispatladıkça da iyi bilanço fiyatlara da yansıyacaktır...
Arkadaşlar herşey yolunda sıkıntımız yok, dinlene dinlene, desteklerimizi sağlamlaştırarak ilerlemeye devam ediyoruz.
Benim kar tahminime gelince;
Artan döviz kuru, pozitif parite etkisi, ihracatın yoğun olduğu Avrupa pazarının büyümesi sayesinde karlılığın da artacağı düşüncesiyle ve biraz da moralimizi arttırmak için 18.000.000 TL brüt kar gelir diyorum.
bence beklentiyi düşük tutalım ki sonra hayal kırıklığı olmasın...en azında spek öyle bilsin....:)
Sn izci ve sn kitapçı0 umarım keyifli yazılarınızdan bizi daha fazla mahrum etmezsiniz.
12/17 Tahminim 14.500
Çok ısrarcı olundu tahmin için.Benimkiler genelde tutmaz ama 11 in altına inmedikçe burdan çıkmam.
10 un altı ise yönetimin niyetini sorgulatır.
Ben yine 13 milyon diyeyim.
Ne et yansın nede şiş
Birleşme etkisiyle bilanço artışından söz edebiliyoruz. Birleşme haberi geldiğinde kağıt 1.3x civarındaydı. Daha yeni 2 TL üzerinde olduğumuza göre birlesmenin de diğer kâğıtlara olduğu gibi pozitif etkisinden söz edemeyiz.
Finansal borçlarda azalma, parite avantajı önemli. Ciro artışına bakacağız.
Birde 6 aylık aciklanmadan 1 gün evvel 1.97 fiyatta idik. Çok güzel bilanço gelmesine rağmen neredeyse yüzde 10 aşağı saldık. Rakam da 4.9 milyon civarındaydı. Oysa ki, geçen sene sonu 1.9 milyon açıkladığında yüzde 20 prim yaptı 2.15 hareketi. Yani ayarı yok anlayacağınız. Tutar 9 aylığın az üzerinde bilanço açıklar biz kötü deriz herifler götürür biz satariz gider yada tersi olabilir. Dikkatli olmak lazım uzun vade düşünmeli
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
üçüncü çeyrek faaliyet raporundan bir kesit...
Yılın ilk dokuz ayında Avrupa pazarında yaşanan talep yavaşlamasına rağmen hem döviz
kurlarındaki artış hem de Dünya piyasalarındaki EUR/USD paritesinin zayıf seyretmeye
devam etmesi Türk üreticilerinin Uzakdoğu üreticilerine göre rekabet avantajını korumasını
sağlamıştır. Bunun sonucunda yerli üreticilerin Avrupa pazarında ki satışlarında bir önceki
yılın aynı dönemine göre %3’lük bir artış meydana gelmiştir. Rusya ve Ortadoğu pazarlarında
herhangi bir olumlu gelişme olmamasına rağmen edinilen yeni pazarların da etkisi ile
ihracata yönelik satışlarımızda bu dönemde artış meydana gelmiştir.
Şirketimizin bağlı ortaklığı olan SİLVER ANKASTRE MUTFAK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE
TİCARET A.Ş. ve GÜMÜŞ-MAK ENDÜSTRİ VE TİCARET A.Ş. firmaları ile birleşmesi ve
yapılan yatırımlar sonucunda üretim kapasitesinde yaklaşık %60 oranında artış meydana
gelmiştir.
Üretim de 2017 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yıla oranla sektördeki olumlu
gelişmelerden dolayı %18,28 oranında artış meydana gelmiştir.
2016 yılı ilk dokuz aylık toplam 120.241.585 TL olan satış gelirlerimiz 2017 yılı ilk dokuz
ayında şirket birleşmesi ve sektörde yaşanan olumlu gelişmelerin de etkisiyle toplam %44,95
artışla 174.290.831 TL olarak gerçekleşmiştir
ÖTV indirimi 30 Eylül
2017 tarihinde sona ermiştir.
Fason olarak kendi markamızla ürettirilen ocak,fırın,bulaşık makinesi, buzdolabı
gibi ürünlerde önemli ölçüde düşüş olduğu görülmektedir. Bu düşüşün sebebi Pazar kaynaklı
olmayıp 2014 yılında alınan karar ile fason üretimi yaptırılan ürünlerin ticareti tamamen
Silverline Ev Gereçleri Satış ve Pazarlama A.Ş. firmasına devredilerek yapılan anlaşma
gereği bu ürünlerin satışından elde edilen toplam hasılat üzerinden firmamız %10 marka
kullanım ücreti almaya başlamıştır.
Bu uygulama çerçevesinde 2017 yılı ilk dokuz aylık satışları karşılığında toplam 5.407.446
TL marka kullanım ücreti tahsil edilmiştir.
Evet, kar yansıyacak. 2.575+ kdv = ( KAR) https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/647889
Arkadaşlar; Sizin de bildiğiniz gibi yazılarımı azaltma kararı aldım. Bundan böyle az paylaşımda bulunacağım. Beraberliğimiz ve birlikteliğimiz kısmen de olsa devam ediyor, inşallah sonuna kadar da devam eder. Sizleri takip edeceğim, fırsat buldukça yazılarınızı okuyacağım, arada sırada selamlaşırız. Hakkımızda en hayırlısı olur inşallah.
Sizlerle paylaştığım bilgiler; Genellikle bilimsel, teorik ve akademik bilgilerdi. Bunların; ayrı, ayrı dipnotları ve hepsinin de literatürde karşılığı vardı. Konuları genellikle yalın bir dille ifade etmeye çalıştım. Finansal tabloları ve kalemlerini de, yine aynı şekilde basit anlamda dile getirmek için uğraştım. (borçluluk, likidite, türev vs.) Daha sonra, Sizin de katkılarınızla hisseyi sohbet ve diyaloglarla katılımcılara anlatmada ve sevdirmede, sanırım biraz da olsa başarılı olabildik.
Buraya kadar her şey güzeldi, karşılıklı samimi konuşmalarla geçen, beraber hoş bir ortam yakaladık. Fakat bu aşamadan sonra forum kalabalıklaştıkça, bir takım çekemeyen kişilikler türemeye başladı (tahmin ediyordum) ve onların acımasızca saldırısına uğradık. Bu siber saldırısı gibi bir şeydi. Güzelim ortamı hiç ettiler. Hiçbir dayanağı olmayan sataşmalara karakterim gereği sabredemedim, yutkunmayı denedim, olmadı. Ayrıca bir de onlarla mücadele içine girdim. Bu da doğal olarak yıpranmamıza sebebiyet verdi. Aslında bu insanlarla aramızda yaşanan sevimsizliğin kaynağını ve sebebini anlıyordum. Onlar burada dan-dun olalım, seviye gerektiğinde düşebilir, gerektiğinde ise çıkabilir, duruma göre olsun istiyorlardı, çünkü burası nihayetinde bir forum sitesiydi. Oysa mesleğimin de gereği; (finans uzmanıyım) sizlere finansal bilgileri aktarma gayreti içindeydim. Niyetim sizlerden bir aferin beklemek veya pohpohlanmak gibi şeyler değildi. ihtiyacım da yoktu. Tek amacım karşılık beklemeden faydalı olmaktı.
Sonuç olarak; Görevimizi (hisse tanıtım ve sevdirme) kısmen de olsa yerine getirdik, bundan sonrasının devamı; size kalmış bir şey, Forumda, gerçek hayatta ve hissede sevdiklerime ve sevenlerime başarılar dilerim.
Saygılarımla,
Bugün bir hareket beklentiniz var mı arkadaşlar ?
Kadayıfın altı baya kızardı. Eli kulağında bence
Yorum bekliyormuş :))
Sn. borsamagduru teknik bilginizden istifade edebilir miyiz . . .Teşekkürler . ..
Güncel KAP verilerine göre MEÇ salı günüde 95800 adet satış yapmış. Toplam dolaşımdaki hisse adedi 15566103 e , oranı ise %43,59a ulaşmış aşırımda salı günü itibari ile
Hayırdır sevgili ortaklar. Ne iş bu maşallah
Ne oluyoruz hayirdir
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne ilginç topiğiz arkadaşlar bu hareketleri yapması değil yapmaması garip olandı.
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
neler oldu böyle dostlar ??
Hissemiz 3,00 hedefine doğru gidiyor, hadi hayırlısı...
Vira Bismillah diyelim mi o zaman? Birde Maşallah.