Bıktık hatalı işlemlerinizden, insan bir açıklar önceden hatalı işlem yapacağını!
Printable View
Bıktık hatalı işlemlerinizden, insan bir açıklar önceden hatalı işlem yapacağını!
Tansiyon yükseliyor yine 5,50'yi okşuyor
Dolar teknik taktik dinlemez laubaliliği affetmez defansı sağlama almazsan hagi gibi 90 a takar
bugün son yalancı tuikten son yalanları dinleyeceğiz
capon karıların .ötü kalktı açıklamasını bekliyorum bi ekonomi kurmayından
Takip ettiğim bir bültende 1 aydır genel olarak yatay haraket öngörüsü paylaşılıyordu. Bazen aşağı yönlü hareket öngörülüyordu. Bazı günler öngörüler tutmasa, bülten aşağı beklerken piyasa yukarı gitse de, birkaç gün sonra bültende öngörülene yakın bir hareket izlenebiliyordu. Dün bülten yine daralan üçgende seyir ve aşağı kırılma ihtimali daha yüksek görüşündeydi. Ancak bugün söylemleri tersine dönmüş. Takip ettikleri direnç noktaları kırılmış durumda ve bundan sonra kur 5.30'a inmedikçe yukarı seyrin devam edeceği görüşündeler. Kur o seviyelere inerse 5.20-5.30 arası hareketin devamını bekliyorlar ancak şu anda yükseliş trendinin başladığı teyit edildi görüşü ifade etmişler.
Ben dün 5.40'tan biraz satış yapmıştım düşerse 5.30'dan alırım diye ama %75 hala döviz ve altındaydım. Dün shortladığım az miktarda pozisyonu bu sabah az bir zararla kapattım. Pozisyonları çoğu dövizde olduğu için şimdiden iyi kar yazmış durumda. Dün shortladığım kısımları da longa aldım bu sabah VİOP açılınca. Düşerse patlarsa elimde kalırsa kabulümdür riski alıyorum sonuçta. Buradan dönüp 5.40'a gelirse hemen stop olayım demem kendi adıma. Zaten 5.55-5.15 aralığından baya bir dolar ve altıın toplamıştım. Şimdi bu sabah 5.46 gibi alım yapmış oldum biraz daha. Benim hedeflediğim ortalamalara uzak olmayan bir alım noktası. Düşmeye başlasa bile stop olmadan long pozisyonumu korumayı düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değidir sadece kendi hareket şeklimi paylaşmak istedim. Ben de forumu takip edip kim ne yapıyor izliyorum çoğunluğun davranış şekillerini anlamaya çalışıyorum. Kendi yaptıklarımı da paylaşmayı görev bilerek yazmak istedim.
Kurum ismi vermiyorum yatırım tavsiyesi yapmıyorum yanlış anlaşılma olmasın lütfen. Birdenbire tersine döner hepsi elimizde patlar hiç belli olmaz, ama bana bu saatten sonra yükseliş ihtimali veya buraların yeni dipler olma ihtimali daha baskın görünüyor kendi algılayışıma göre.
Bu arada https://twitter.com/ewforecast hesabında da işe yarar paylaşımlar yapılıyor birkaç aydır. Son analizlerini aşağıda paylaşıyorum. Bu arkadaşların ücretli üyelikleri aylık yıllık abonelikleri istek üstüne chat odasından Elliot analiz hizmetleri bulunuyor. Ben ücretli hizmet almadım ama bir iki yazıştım nedir ne değildir diye.
https://twitter.com/ewforecast/statu...55599555575808
yalancı 0.40 mı düşürdün hakkını vereydin 1-2 düşüreydinde memura zammı 10 un altına çekseydin
03 Ocak Perşembe 10:01 YURT İÇİ ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ ARALIK'TA AYLIK %2,22 DÜŞTÜ BEKLENTİ %1,50 DÜŞÜŞ
03 Ocak Perşembe 10:00 TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ ARALIK'TA AYLIK %0,40 DÜŞTÜ BEKLENTİ %0,28 DÜŞÜŞ
*tüik: Tüketici fiyatları aralık'ta yıllık %20,30 (beklenti %20,42)
tüik: Yurt içi üretici fiyatları aralık'ta yıllık %33,64 (beklenti %34,60)
halen 13 puan fark var bu fark bi şekilde 3-4 puana düşecek
Şişman kadın sahneye çıkmadan opera bitmezmiş malum.
Teşbihte hata olmaz: Bu başlığın şişman kadını gelmeden de ben kalıcı yükselişe inanmam. :)
Gece hemen tüm para birimlerinde aynı anda aynı sıçrama olmuş. Örneğin yen dolarda da.
Rivayet muhtelif.
Dolar/TL de 350 milyon dolarlık işlemle 5.87 olmuş.
Dış mihrakların işi olarak lanse edilecek bugün belli.
Hani trafoya giren kedi gibi...
bu enflasyon memur emekli %10 la idare etsin enflasyonudur.
Elektrik geldi gitti galiba...:)
03 Ocak Perşembe 10:06 ÇEKİRDEK ENFLASYON ARALIK'TA YILLIK YÜZDE 19,53 OLDU, ÖNCEKİ YÜZDE 20,72
03 Ocak Perşembe 10:05 YURT İÇİ ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ ARALIK'TA YILLIK %33,64 ARTTI, BEKLENTİ %34,60
03 Ocak Perşembe 10:03 TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ ARALIK'TA YILLIK YÜZDE 20,30 ARTTI, BEKLENTİ YÜZDE 20,45
Uzun vade dolar ;
Tramp reise biat etmisken,
Suriyeyi abd bize birakmisken,
Feto iadesi icin abdden savcilar gelmekteyken,
Halkbank temyizden cekilmisken,
Turizm erken rezervasyonu rekor kirarken(dolar demek)
Brent cakilmisken(cari acigin ilaci)
dunyada rezerv para olarak dolarin azalmasi,
Lavrov zorunlu hallerde dolar kullanmayacagiz aciklamasi varken,
Ben sahsen uzun vadede dolari çöp buluyorum,kisa vadeyi bilemem.
y.t.degildir..
Yine dııııjjjj güüüüjjjjler kur saldırısına başladılar...Hayırlısıyla...İnşallah...Maaşallah.. .Ve süphanallah...:he:
Enflasyon dususe devam buda faizlerin dusme ihtimalini giz onune gerirmesine ragmen dolar neden duser arkadaslar fikirlerinizi bekliyorum.
y.t.degildir..
faizleri düşürsünler de bak bakalım neler oluyor dolaresi uçururlar işini bilmeyen vatandaş üç kuruş faizin başını bekliyor anında dolara geçerler. Ayrıca bistte de iye çakıyorlar bir de ordakiler dolar almaya başlayacak eh hadi bakalım çöp dolar möp dolar mı görürsünüz o zaman..
Tüm fiyatlar yükselirken Enflasyonu düşüren tek ülkeyiz. Bunu nasıl beceriyorlar bravo. Çarşıda pazarda fiyatlar her ay artarak geliyor ne hikmetse 2 aydır tuik görevlisi değiştikten sonra fiyatlar artmasına rağmen enflasyon düşüyor. O tuik görevlisine 10 kat maaş ikramiyesi vermek lazım.
Bu enflasyonu belirleyen arkadaşlar hiç kendi alışverişlerini yapmayıp danışmana , şoföre yaptırdığı için fiyatlardan haberleri yok .
Sokağa çıkıp halkın arasında 1 saat geçirme tavsiyesidir.
ytd
şu anda yalancı enflasyonla meura ve emekliye zammı aşağıda tutular. enflasyon sepetinde yer alan ürünlerde yaptıkları %10 luk indirim ile beraber doalrdaki %10 luk kayıp benzindeki %5-6 lık indirime rağmen enflasyonda sadece %3 lük bir düşüş sağlandı buda memura yapılacak olan zammın en az 4-5 puan aşağıda yapılmasını sağladı.
vergi diliminde %15 lik ilk dilimde gelrii 18.000 de tuttular buda memurun 8 yada 9 uncu ayda girdiği %20 lik dilime 6. ayda girmelerini sağlayacak. Asgari ücretin 1 tl üstünde maaş alan herkes önceden amrt ila haziran ayında %20 lik dilime girecek iken artık ocak ile nisan ayı arasında değişen aylarda %20 lik %25 lik dilme girecekler
gıda enflasyonunu meclis mutfağından yapmışlar sanırım. meclisteki yemek fiyatları malumunuz. En çok kaz*****n en düşük fiyatla beslendiği tek ülkeyiz. Ulaşım kaleminide vekiller üzerinden hesaplamışlardır. Sonuçta bu kadar vatandaşın enflasyonunu vekilleri üzerinden ölçelim geçsin demişlerdir. Bu arada Yunanistan krizinin ardından İktidara gelen Çipras ın ilk tutuklattığı kişi Yunanistan Tuik Başkanı olmuş.
18.000 ilk 2-3 ayda aşılır en kötüsünden Ayhan (hatta Ocakta çift maaş alanlar var daha ilk ocak ayından aştık mesela :he: ) .
Ne yaptın 8-9 ay demişsin...Brüt kümülatife bakacaksın nete değil...
Halk ağır vergiler altında ezilirken ... diye devam eden masal cümleleri vardı.
Önceki hayatımda ne bok yediysem artık gelip ortadoğu da doğmuşum.
ytd
%24 gösterge faiz var para birimi dengede durmuyor ? ilerde ne olacak? global panik halinde bizde kuru düşünemiyorum
Sanırsın bu başlıktakiler sıçratıyor dolar kurunu.
Sanırsın yıllardır bizim uyguladığımız politikalar, aldığımız dış krediler, yandaşlara verdiğimiz "yapişlethüplet" yatırımlar bozdu ekonomik verileri.
Sanırsın bir büyük keyif alıyoruz dolar kurunun sıçramasından.
Taraftar olarak, reisçi olarak bir büyük resme tarafgir bakarsanız ondan başka herkese kızarsınız maya bozulunca.
Yapılan yönetimsel hataları es geçip, elindekileri koruma gayreti ile belli bir tercih yapanları düşman bellersiniz.
Yukarıda birisi "Trump'ın reise biat ettiğini, Suriye'yi de bize bıraktığını " yazmış.
Bu kadar bakış çarpıklığı körlük bile sayılmaz hani.
Kör hiç olmazsa yanındakine sorar öğrenir.
Cahilsiniz. Tarafsınız ya da yamaksınız. Hastasınız.
asgari ücrette yasayı kullanıp geçen sene eylülde %20 ye giren rakamı yansıtmamışlardı bu sened eaynısını yaparlar
memurda ise artık 2 tür memur var
eskiye göre maaş alanlar bunların maaşlarının bir kısmı vergiye tabi gerisi tazminat temsil ödeneği denetim tazminatı idari görev ödeneği gibi çeşitli adlarla ödenen ve vergiye tabi olmayan ödemeler. bunlar eylül civarında bazen ekimde girerken geçen sene ağustos itibariyle hepsi girmişti bu sene haziranı bulur onlar
yeni tip maaş alan memurların ise ödemelerinin çoğu vergiye tabi dolayısıyla bunlar 3-4 üncü ayda 2. dilime girecekler
dün bankacı arkasdaşlar vardı müdür ve daire başkanı düzeyinde onlar söylediler (ocakta bir maaşta ikramiyeleri var) aldıkları 18.000 tl %15 den kesilirken 18.000 in üstünde kalan kısmı %20 ye girmiş muhtemelen bunlar mayıs ayında temettüde alırlarsa mayısta %30-35 e girecekelr
madem enflasyon düşük şimdi markete gidiyorum bakalım kaç para harcayıp geleceğim üstelik poşette almayacağım
Gece yarısı işlemlerde kabile devleti parası gibi muamele görmüş.
Gerçek para bellidir.
In god we trust...
Ayrıca bu sahte enflasyon oyunu ne kadar devam edecek,göreceğiz.
mustafa kamar abimiz paylaşmış.
https://resmim.net/f/Ae6SdF.jpg
Sayfadaki troller bir yana ama güya ekonomiden anlar görünen bu abla da çok fena terste kalmış gibi geldi bana: :)
https://businessht.bloomberght.com/b...-sebebi/583594
Kuvvetle muhtemel ki tepki testi yaptılar ve kısa vadede devam etmesini istemiyorlar. Hani arada bir Rusya savaş uçağını sınıra gönderip Natonun ne kadar zamanda karşılama yapacağını ölçer ya öyle birşey. Hareketlenmenin başlangıcına bakınca bütün paritelerden önce,yaklaşık 20 dakika önce başlamış TL deki hareket.Ondan sonra Japon Yeninden,İsviçre frangına kadar eşzamanlı sıçramalar olmuş,BRIC ülkelerine dokunmamışlar mesela.Sonrasında birkaç saat içerisinde hepsi tepki ve düzeltmeye geçti.
Neden böyle bir hareket yapılır veya neden 2019 felaket senaryoları var,orası az çok hepimizin malumu.Olan hareketi de başlama vuruşu olarak değerlendiriyorum.Atakları da en zayıf oyuncunun üzerine giderek gerçekleştirmelerinden doğal birşey olamaz