[emoji106][emoji106]
Aynı fikirdeyim
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Dolar TL cosmus bu hafta hıc acımayın derim
Ytd.
Yarin sabah bakalim nasil hareket edecek , güzelim günes enerji panelleri arada kaynadi)
Ihracat yapan bir firma yarin bir kaos yaparlar her halukarda..
Tabandan
1000 lot ekledim ya nasip
TL faizdeydim, erbos alt trende gelirse alırım diye bekliyordum. Hatta geçen hafta 61.4'dan alım emri vermiştim gelmeyip tavan olmuştu. Ancak cuma geceyarısı, saçmasapan bir kararla merkez bankası başkanı görevden alındı ve tüm güven yok edildi.
Hukuk reformu dendi parti kapatılma davası açıldı, istanbul sözleşmesi iptal edildi.
Ekonomi reformu dendi, güven veren merkez bankası başkanı görevden alındı.
Bu saatten sonra teknik taktik vs işlemez. Yabancı yatırımcı da bu olaylardan sonra bu ülke yönetimine asla tekrar güvenmez diye düşünüyorum. Geçmiş olsun hepimize ülkece :(
Tabi suda bir gercek gecen hafta her kademeye mal veren sahislar ki bunlar bu kararin alinacagini bilen kisiler, simdi ve yarin mali yerine koyduklarinda hem dolardan hemde borsadan parayi 3 gunde 2 katladiklarinda bizde gerzek degiliz anliyoruz, bence ülkenin siyasi anlamda kredisi bitmistir,dingonun ahiri olmus ..
O lavuk nerede hani sayıyordu ya işi gücü bırakmış karbon kağıttan maske yapıp Zahit’ine takıyordu abaküs bulamadı mı hala it iti dakka da bulur demiştik madem bulamadın bi abaküs parmaklarında mı yok a be ne biçim para kazanıyordun ballandırarak anlatıyordun ya bre lavuk biz kazanamadık sen doldurdun mu leyyyn küfeyi ytd
Üzülmeyesin terki joe ve müdavim Eblek bu düşüş deprem gibiydi her binayı vurdu lakin çıkışı da böyle olacak az sabır ytd
Kredili işlem yapanlar ıcın bu dusus ler sıkıntılı. ne olur biter belli degil düzgun bir acıklama yok
Ytd.
Dostum ben cengaverlik yapip her tabandan alicam, cok dusuk islem hacmiyle tum bisti gömdüler, yarin bukadar olmasada haber ve aciklama gelmedigi takdirde belirsizlik devam eder gibi, ama milleti döküyorlar, kol bacak kesenler olur yarin..
Bu haberi alanlar dövizi yukaridan okutup borsaya giriyor simdi..
Lavuk gizli saklı ötme, bülbül gibi buradan öt, öterken karbon kağıdını maske yap burnunu iyice kapat virüs bulaştırma sayım işlerin nasıl gidiyor ayak parmaklarını da sayıma dahil et Zahit bile senden iyi sayar tavsiyedir
Bofa nin mallara talibim illaki dittirip gitmek istiyorlarsa ülkeden anlasalim yazsinlar özelden..
Yok gitmezler çünkü onların saymak gibi bir derdi yok olağanüstü bir durum yaşanıyor diye bir görüntü verilse de dollllllar o kadar da panik atak bir durum yaratmadı yaratamaz da çünkü sevgili dolllllar kardeşimiz o rakamı zaten görmüştü Pazartesi 10 TL gibi bir rakamı gösterseydi hACI babalar ben anlamasam bile abaküs kullanmasını beceremeyenler bile anlardı
Ama önümüzü göremiyoruz sokağa çıkıp deniz kenarında piknik yapamadıktan sonra yaz gelse nolcek
Borsa da inerek çıkarak yepyeni bir kulvar da atletizm müsabakalarına katılacak
Şimdi ben bunu dedim ya sayıcı öter ordan çünkü o biiiiir çok kazanıcııııı ytd
Bugün son bir gayret bir 1000 daha ilave ettim yolumuz uzun .
Sektör fk 30
Erbos 13.26
Sektör pdd 5.4
Erbos 2.46
Kıymetli ortaklar
Yıldız pazara geçmek için
Son 5 iş günü
Şu üç haneli rakamlar gelsin
Saymadım kaç gün oldu GAP ta bırakılan hava boşluğunun kapanışı, bir vesile dolar muhabbetiyle tepetaklak edilen borsa da erbosan ın boruları teee Kayseri’den gider Avrupa’nın ucuna kadar.
Eblek kardeşim boruları döşerken sayalım mı ? Ytd
Dolar nakitten sadece finans anlamında 7 - 8 milyon kar yazması lazım .
Çinko için dolar artışı ile 3 - 4 milyon artı kar
Yani en an 10 milyon dolar artışı nedeniyle kâr fazlamız olabilir
İlk üç aylık çok iyi olacak kanımca
YTD.
Yarın iyi olacak kanımca
31 aralikda $ 7.43 dü . 31 marti 8.20 de kapatirsa $ 7.7 milyon kur farkı geliri yazar 10 milyon $ da..30 haziran da $ 10 lira olursa 31 mart kapanışa göre 1.8 lira kur farkı 10 milyon $ da 18 milton toplamda 25.5 milyon kur farkı yazar 6 aylik da...geçen yıl altı aylık kârı 22 milyon ..
Sadece kur farkından 25 milyon lira kar yazar ..yalnis varsa söyleyin..
Pardon 8.7 milyon kur farkı yazar çünkü kasada 388 sterlin de para varmış..onun la beraber 7.7 değil 8.7 milyon kur farkı geliri yazar
Gayet dogru ama ben uzun vade bakmaya calisiyorum, ic piyasaninda canli olmasi Erbosumuz icin iyi olur, buda ic piyasanin kuvvetli olmasi ile gerceklesecektir, hammadde ayni sekilde Dolarla fiyatlandigi icin belki 6 ayliklarda sikinti olmaz ama uzun vade de sikinti yaratabilir sadece Erbos degil bircok firma icin,Erbos döviz varligiyla daha direncli olacaktir ama Bist inde saglam olmasi fena olmaz ,
50 günlük ortalamaya sırtını dayadı..
50 günlük üstünde kaldığı süre ce sorun yok kayma yaparsa da tekrar dönüşte de sorun yok kalıcı kapanışlar trend değişti demek tir ..
Amma sektör fk 25 sektor pdd 5.4 olan piyasa da buralarda olması bile komik ..
[QUOTE=ulver;5270319]İç piyasayı bosfer dostum ..şuan türkiye deki sanayiciler zerre içeriye bakmıyor lar..
Tele çok değer kaybetti..bu kaybediş bizden mal alan ülkeler için büyük avantaj sunuyor artık..cunki onlar in para birimleri güçlendikçe mali gelip bizden bedavaya alacaklar..[/
Simdi sevgili dostum Erbosumuzun yarin itibariyle ölü taklidi yapmayi birakip hareketini cekmeli,..yeter diyorum...
[QUOTE=Eblek;5270606]Ona tahtanın sahibi karar verecek..takasta en çok hisse deniz yatirim da var..deniz yatırım brüt takasa girdiği 15 gün boyunca 70 lira maliyetle 114 bin lot aldi ..bugün hisse 60 lira ..daha fazla düşmesine daha ne kadar izin verir göreceğiz..ama deniz yatirim birşey ler biliyor ileriye dönük..bir beklentisi var kanımca...