Bak sana bi şey diyeyim kaya, köyde 0.5 km den (çeşmeden) su taşıyıp ocak yakıp ısıtıp çamaşırı leğende elde yıkayan hanımlara artık çamaşırı makinaya atıp düğmeye basmak büyük iş oldu, gerisini hesab et.
Printable View
3 tane inek günlük 30 kilo süt verse aylık 2700 kilo süt yapar. Ve inekten 8-9 ay süt alabilirsin.Köylerden sütu 1.5 tl den falan topluyorlar. O da 4 bin lira yapar ayda. İnekler o sütü sadece su içerek verseler dedigin doğru ama 1 torba yem 80 tl. Ben çok hesabıni yaptım süt parası yeme hastalığına gidiyor. Ve ineklerde insanlar gibi olmus artık aşı tumuyor, doğum felci geçiriyor vs. Özetle sütten bir şey kalmıyor, öldürmez dana alabilirsen yılda 3 dana kalır o da 15 bin lira yapar, hesap bu. Ha o sütü kendin direkt tüketiciyle bulusturabilirsen 2700*3.5=9450 tl yapar o zaman iş değişir.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bebişin töretmeleri, boğaziçine derece yaparak girdiler ve okuyorlar, 100 kişilik sınıflarda da birisi ilk 3 te, diğeri orta halli okul bittiğinde de inşaallah paraya para demeyecekler. Oğullarımdan biriside yerli otomad yapıyor(yakın mesafe dağıtım ulaşım aracı elektrikli, 120 km mesefeyle sınırlı) yakın gelecekte üretilecek, para biriktir sanada satalım onlardan bi tane, şimdi paylaşamam resimeri, yakında paylaşırım çok güzel olacaklar.
40 yıllık kani olurmu yani, sen adam olmayacaksın, adam bir takdir eder maşaallah der. BU SON.
İyi bayramlar, yalan dünya uzmeyin insanlari
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TÜİK'imizin yeni hesab yöntemleri Milli Geliri artırıcı enflasyonu düşürücü ve de her derde deva oluyor.. Geçmişi olmayan istatistikler taze taze başlangıçlar yapıyoruz.!.Alıntı:
İstanbul Ticaret Odası da hesaplıyor bu enflasyonu... Onun gıda enflasyonu mayısta yüzde 1.39 artıyor. Devletin İstatistik Kurumu hesaplıyor, aynı gıda fiyatları onda yüzde 1.18 düşmüş çıkıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...kaldi-5036496/
iTO da eski hesab yöntemlerini bıraksın yeni ve de taze başlangıçlara yelken açsın...
Tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı Mübarek Olsun , Allah tekrarına ulaşmak nasip etsin .. İyi bayramlar.
Tüm forumdaşlar bayramınız huzurlu ve mutlu olsun. İYİ bayramlar
Bu kafada olan bir çiftçi var Bursa’da.
https://youtu.be/td7hVzCuV84
Millet 18 kilo süte talim ediyormuş
https://youtu.be/WFuq2M3_lwE
Bu bir toplumsal sosyolojik degisimdir....
Devlet ne yaparsa etsin, ne tesvik verirse versin sehir yasamini tercih etmis koyluleri tekrar rencberlige razi edip ciftci olmaya razi edemez....Zaten arazileri kucuk olcekli oldugundan ekme maliyetleri yuksek. Birde sektorde inanilmaz bir istikrarsiz fiyat dalgalanmasi var. Zararda edebilirsin......Araziyi ekmeyip bos biraksaniz bile Devlet zaten m2 gore tesvigini oduyor.......ciftci o zaman bu kadar dert ve zahmete katlanip niye ugrasayim diyor.
isi yokusa surmeye gerek yok hocam. Yeni ve radikal bir tarim regormu gerekiyor. Ya koylerin arazilerini yasal yolla zorla birlestirip ekecek olan buyuk ciftciler yada firmalara kiraya vereceksin yada devlet bu isi kendisi yapacak....Bos arazileri kiralayip Gerekirse on binlerce asker, iskur iscilerini araziye goturup tarim yapacak.....
Adamin Urfada arazileri var. Ama kendileri istanbulda otel isletiyorlar. Bu yil devlettrn 3 milyon TL tesvik aldilar. Arazilerinide ekmeyip baskalarina kiraya verdi. Kiradanda o kadar gelir gelmistir herhalde. Geriye topragi ekecek ciftciye risk, dert ve zahmet kaliyor......Devlet bunlari bilmiyor degil. Ama rusvet ve torpille bu durum kolay sekilde idare ediliyor.
Apo'nun bize teslim edilmeside projenin ikinci asamasiydi idi. Kilina bile zarar vermeyip icerde bebek gibi besliyeceksiniz dediler......
Megerse adamlarin plani Apo'yu icerde Mandella'ye donusturup efsane haline getirip bir halkin siyasi mesru onderi olarak serbest biraktirmak idi....Cozum sureci ile bu surec neredeyse tamamlanacakti....PKK cozum surecinde hatalar zinciri yapmayip 2-3 yil daha sabretseydi Dogunun anahtarini hukumetten alirdi zaten.
Apo icerde iken bile Turkiyede olacak siyasi gelismeleri aylar, yillar oncesinde aciklamalarinda acikca belirtiyordu..... Insanlarda vay be...Apo ne kadar bilgili ve akilli...Adam nasilda bunlari yillar oncesinde bunlar biliyor diye dusunuyorlardi.....12 Eylul darbesinden i 6 ay once darbeyi haber alip arkadaslari ile birlikte Lubnana giden tek orguttu.
Demem o ki, Devletin icinde PKK nin 50 kati kadar hain vardir. Rahmetli Ugur Mumcu, Apo ve PKK konusunu arastirmaya baslayinca adami yok ettiler.
Mevzu epey derin. Ama PKK kesinlikle bir Kurd orgutu asla degildir. Kurd maskesi gecirilmis Hincak ve Tasnak orgutlerinin devamidir. Neyse simdilik bu kadar yeter.
https://twitter.com/capamaggundem/st...971066369?s=21 Hadi geçmiş olsun
olumlu bir bu noktada bir teklif gelirse, biz Patriot'lar konusunda adım atabiliriz. Bunu da kendilerine ayrıca söyledik. Fakat Patriot'lar konusunda bize Amerika tarafından maalesef böyle bir S-400'ler gibi olumlu karşı teklif gelmedi.”
Bireysel olarak bir sorunumuz yok. Devlet polikası sorunlu. Devletin vergi sistemi islama uygun değil. Ahlaksız ve kayıt dışını teşvik eden bir vergi sistemimiz var.
Dolaylı vergi yüksek olmasa, başta Mazot ta çiftçiye ÖTV sıfır olsa sorunlar tek tek çözülecek.
Ama devlet futbolcudan, antrenörden, basketçiden, voleybolcudan, sarı taksi plakasından, kayıt dışı çalışanlardan vs vs bir sürü kişiden düzgün gelir vergisi alamadığı için Benzindeki Mazottaki ÖTV ye yükleniyor.
Zenginler Türkiyede çok az gelir vergisi veriyorlar.
Çiftçiye Mazottaki ÖTV sıfır olana kadar ekonomi iflah olmaz. İflah olur diyen matematikten anlamıyordur. Bilime karşı geliyordur. İslamiyetin yükseldiği abbasi, endülüs, selçuklu, osmanlı vb hiçbir döneminde dolaylı vergi yüksek olmamış.
Sakız adasında müze var Yunanistanda. Osmanlılar adayı fethettiğinde adamlar bayram etmişler. Osmanlılar vergide adaleti getirmişler. Halk bayram etmiş. Zenginleşmiş mutlu olmuş.
Türkiyede en büyük sorun Dolaylı vergidir. Özellikle Mazottaki ÖTV dir. Diğer dolaylı vergileri kaldıramıyorsak bile en azından Çiftçiye Hayvancıya Mazotta ÖTV sıfır olsa adamlar adam gibi üretirler. Karnımız doyar. Ürettiğimiz bize yeter.
Prof Osman Altug bunu 15 senedir söylüyor. Adam %100 haklı çıktı. Dombracılar çalsın oynasınlar. Boşa kürek çeksinler...
https://youtu.be/qdxjXI6Bl-0
O biraz yanlı galiba içeriği tam dinlemedimse bile bura daha doğru olabilir. Biraz oynama yapmışlar haberci arkadaşlar. yandaçcık ne diyor. http://m.haber7.com/siyaset/haber/28...-noktayi-koydu
https://twitter.com/economics/status...133448704?s=20
İyi bayramlar.
Global mal iteleme şenlikleri. Fed faiz düşürecek sonra borsalar ralli edecek. Trump çinle anlaşacak. Ne kadar da kolay bir denklem.
2x+5=9 gibi. Herkes x=2 bekliyor.
Bu devasa balonu, global huzursuzlugu kimse farketmiyor. Candy crush oyunu bilmem kac milyar dolarmıs, netflix bilmem kaç milyar dolarmıs, facebook şu kadar olmuş. Bunlarin hepsi devasa balonlardır. Bir ara 30 f/k idi abd borsaları.
Vergi idaresi, gelirler, Maliye vs , bütçeyi düzenlerken aynen apartman yöneticisi mantığıyla hareket eder.
Önce zorunlu masraf ve yatırımları kor terazinin bir kefesine.
Sonra da bu tutarı karşılayacak geliri öteki kefeye...
O geliri bir şekilde tedarik etmek durumundadır harç borç.
Yıl içinde baktı ki karşılanmıyor, yeni bir şey bulur.
Demem o ki, "siyaset" dediğimiz, bu gelirin öncelikle kimden alınacağı meselesidir.
AKP'nin son 17 yılda verginin kimden alınacağına, kimin cebine para konulacağına karar verdiğini hepimiz bir şekilde biliyoruz.
Bunlar, "verginin tabana yayılması" prensibini, dolaylı vergilerin nispi önemi olarak aldılar kanımca...
Malum halk nezdinde verginin tabana değil tavana yayılması tartışılıyor bir zamandır...
Zor.
The rahmetli Özal'dan beri dinci siyasetçi "zengini sever", ama fakiri de sever gibi yapar ekranın önünde...
İyi tatiller.
https://www.paraanaliz.com/2019/duny...ilir-mi-34597/
Kur 5.81.
Nedir bilmiyorum.
Yeşil tarafa geçtim geçeli beli doğrulmuyor.
Hep negatif yönde.
DXy yukarı duzeltirken bizimkisi aşağı düşüyor eller gider Mersin'e biz gideriz tersine bunlar 5.80 psikolojik destegi kırıp 5.70 leri gösterecekler belli oldu
Elyotu çoğu kişi algı manipülasyonu için kullanıyor; sıkıntının en büyük sebebi kanımca burada... Bir ara bu forumda, yanılsama fiyatlarını anlatan bir arkadaş vardı... Neyse... Bayram münasebeti ile Elyot'çularla barışmaya karar verdim! :) "1929_Take_2" lakap sahibi arkadaş, 5.64 civarına kadar gevşeyebilir demiş. Bu ustadan yeni bir şey öğrendim: Kama formasyonları, düzeltmenin "a" dalgasında veya itkinin "1" dalgasında olur diyor; bilmiyordum, öğrendim, öğrenmenin yaşı yok!
12 Haziran'da PPK toplanıyor. Faizleri düşürmesi beklenirken sabit bıraktı ve sıkı duruş gösterdi gibi bir gerekçeyle, bu tarihte, seçim öncesi son aşağı hamlesini yapabilir diye düşünüyorum. Gerçi bu tür laflar, bana, abidik gubidik, laf salatası gibi geliyor, ama, ne yapalım, dünya böyle ve zaman zaman böyle işler yapıyorlar... :)
https://resmim.net/f/6rTie9.png
https://twitter.com/mgftzgd
5.8099 vurdu çekti.
Buyuk konusmak olmaz ama ben artik dolarda 5 lira altini, tam rakam ile 4,93, altini hic bir zaman beklemiyorum. Gelirse zaten 4,60 ta falan durmaz. Uzun sureli bir dusus trendi icin once absurd bir yere gitmeli. Bence. Tabiki bunun icin ulkedeki mevcut durumun 180 derece donmesi lazim. Bu vakitten sonra Fedin faiz indirmesi yeni QE yapmasi vs bizi kurtarmaz. Zaten kureselde de ilk coskunun ardindan kotumser senaryoya goturecektir.
Hep diyorum dolarda 4 lu rakamlar, oralarda dengelenme vs diyenler 2001 sonrasinin bir benzerini bekliyor. Oranin hesabini 7,20 tepesine uyguluyor. 2002 de gelen iki yeni zirveyi atliyor. Arti en onemlisi mevcut sartlar cok farkli. Finansal ve ekonomik durum cok daha kotu. Krizi kabullenmeyen, kabullenmedigi icin hic bir rasyonel onlem almayan ve batinin artik calismak istemedigi bir yonetim var. Dolardaki dusus trendi mevcut iktidarin degisimiyle birlikte olacaktir. Bence.
Sanayinin tam göbeğinden bildiriyorum.Dolar yükseldikce ne yazık ki kimse yatırim yapmayacak.Sektöründe -ki ana sektörlerden biridir- dunyanın en büyük üretim tesisinde imza asamasinda iken beklemeye gectik.Kaldi ki başka projelerde var,onlarda da beklemedeyiz.Dolaylı yönden 300.000 kişinin iş sahibi olacağı yatırimlardan bahsediyorum,hatta daha fazla.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
uluslarası ticaret yapanlara sorun bakalım doları size ne diyecekler? bir an için bile tl'de duruyorlarmı durmuyorlarmı? yok şöyle bantlar varmış yok şöyle teknik yapı varmış yok şöyle yok böyle bizansta meleklerin cinsiyeti tartışması gibi.
geçen yıllarda 5 tl'nin üzerine nasıl çıktı o zamanda teknik çıkmaz diyordu ya ve sonrası 7 tl de nasılda hayat durdu ekonomik olarak.
yatırım tavsiyesi değildir.
Mevcut yönetim varken dolarda uzun vadeli düşüş beklemek cidden şaka gibi birşey.
Ekonominin başında kim var yahu. Adam kendisiyle dalga geçiyorlar diye doları düşürmek için rezerv falan bırakmadı.
Adamlar o kadar guvenilmez ki s400 alicaz dedikçe ne yerli ne yabancı yatırımcının ipledigi falan yok.
Bugün gene s400 denmiş sanırsın s400 den vazgeçtik demiş gibi ipinde değil piyasanın. Yatirimcilarda bunların 180 derece dönüş yani oldugunu anladı, hani s400 ülkeye girse ve kurulsa yok ya hala yapamaz diyen insanlar görebiliriz .
Euro/Usd 1.1247
Taze düştü...
https://www.ft.com/content/7de5d702-...a-05ac2431f453
Düşse de etki etmiyor.
Revalüasyon yaşıyor sanki ülke.
https://www.barrons.com/articles/jpm...XsjcwWqTXGjn8O
Üretim deyince tabiki ilk olarak tarımsal üretim geliyor akla; ilçeye yakın köylüler dahi evde yapabilecekleri gıdaları marketten alıyor. Şehirliler evde yapabileceği yemeği dışarıdan sipariş ediyor yahut gidip orada yiyor. Sosyalleşme sınırını aşan tembelliğe varan bir durum .
Bunun yanında tek üretim gıda değildir. Fikir üretmek yahut yaşadığın yere güzellik katmak yahut insanlara güzellik katmak da üretimdir. Kendini geliştirmek de üretimdir, belki bunlar gıda üretmekten daha önemlidir.
Lakin tutup da bunlar üzerinden insanları suçlayamam. Önce dimitris olarak ben kendi üretimimi arttırmalıyım. Dikeceğim bir fidan , yazacağım iki cümle önce ülke için sonra dünya için bir üretimdir. Çok çalışmam lazım çok. Önce ben kendi üstüme düşeni yapayım da ondan sonra devlete yahut halka kızayım :)