satim mi viop? yoksa bi 500 bin alim mi?
Printable View
Hlgyo ya dikkat edin .teknik al veriyor sanki
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yönetim çok kötüydü, yönetim kurulu başkanı ve genel müdür değişti, bonusları aldıktan sonra, haram olsun. Banka kredisi ile arsa alıp inşaat yaptılar, paraları hovardaca harcadılar, kariılaştırısak algyo tam tersini yaptı, arsayı işgyo ya sattı döviz topladı, dolar zengini oldu.
Daha önce egyo diye bir GYO vardı Ege bankın iştiraki idi.kefil yapılmış banka borcuna.7 TL defter değeri ile 0.25 den battı.
yüzde 79 bankanın, bu da doğru, amaikisi farklı şirket, o nedenle millet sattı, temeli sağlam, banka batsa en çok kiracısını kaybeder, çok fazla birşey olmaz bence, ama ceza bankanın üstünden kalkacak bir ceza olur, beklentim. Yine de bankaya ceza geldikten sonra alım yapmak daha mantıklı.
Bi rahat bırakmıyorlar ki hisse çıksın. Tam kafayı kaldırıyor yükselecek pat pat satış... Bi gün o pat pat satışları pat pat alacak birileri gelir elinizde hisse kalmaz sonra sattığınızın yüzde 10 yükselmiş haliyle almaya çalışırsınız hisseyi...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Dolar olmuş 5.20, euro 6 hala hangi hisse diye mi soruyorsunuz [emoji2]. Borsa bana göre bu yıl bize iyi zarar ettirecek. Pek umudum kalmadı ne diyeyim.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Aslında bu ülkede para kazanmak çok kolay. Bir rahip işinden bile %15 cebe indirebilirdik. Bundan sonra da hala fırsat var. Bugün biri bir laf sallayacak seyreyleyin gümbürtüyü... Şaka maka 5,20 olmuş. İnanılacak gibi değil. Burada bile durmayacak.
YTD.
Her sehire 1 stadium, kanalistanbul ve cevresine yeni iki sehir,millet bahceleri ve kiraathaneleri..
Vizyon bu !!!
Elin oglu mars'ta su bulmus, 1 trilyon usd apple, ulkeyi satsan o kadar etmez..
Koyunlar hala emperyalist gujler, evangelist gujler,yok senin papaz yok benim papaz demeye devam...
Kamu harcamalarini 3-4 milyar kes, karsiliginda 10 kati proje acikla,ne ekonomiye ne cari aciga ne enflasyona katki vermeyen..
Ve bunlara oy verenler millet bahcelerinde oturup, aldiklari yardim komurle mangal yakarlar, bahcenin cimlerini de et niyetine kizartir dururlar...
yilbasindan beri TL %35 deger kaybetti,Turk Borsasi usd bazinda %40 Tl bazinda %20 deger kaybetti,ustelik %17 enflasyona ragmen, bu arkadasin kaybi usd bazinda %50, yerine gelmesi icin %100 yapmasi lazim...
Huykumetten merkezbankasindan tekkelime yok, cunku ne yapacaklari hususunda en ufak bir fikirleri yok,muhalefet desen Allah korusun..
Ulkede adalet egitimin disiliskilerin icine sictilar.. Hersey rant , rusvet dizboyu, kamubankalarindan kredilerle gazete tv sahibi oldular, bunlari okuyan izleyen koyunlar, hala asrin lideri deyip dursun..
Yok Kudusmus, yok Filistinmis, yok Suriyelisiymis, yok susuymus busuymus.. Heresy disguv anasini satayim, biri de cikip ulenn beceremediler demiyor yavu.. para bol bol akarken, bir de hersey ozellestirip dururken bu kaynaklar nerelere gitti.. 30mia Suriyeliye harcamis, kardesim once kendi vataninini dusuneceksin, doyuyorsan yardim et.. Baskasinin parasiyla gerdege giripte asarim keserim ile olmuyor bu isler..
Ayrani yok icmeye tahtravalle gider sicmaya...
Islerin yoluna girecegine dair en ufak bir done yok.. MB nerede? Nerede Ekonomi bakani, OVp hazirliyorlarmis, seneye hazirlayin need olsa martta secim var, Marta usd 7 yi bulur herhalde,bolkepce dagitmaya devam,koyunlarda komuru bulguru satip bedelli askerlik yapmaya
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Vakıf Yatırım, İş GYO hedef fiyatını 1,12 TL'den 1,06 TL'ye revize etti
Vakıf Yatırım, İş GYO hedef fiyatını 1,12 TL'den 1,06 TL'ye revize ederken, 'TUT' önerisini korudu.
Vakıf Yatırım'ın ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
"2Ç'de proje teslimatlarının gelir tablosuna yansıması ile Şirket'in satış gelirleri ve net karı önemli derecede artış göstermiştir. Manzara Adalar, İnistanbul projelerinde teslimatların devam edeceğini ve bunun 2Y'de etkilerini görmeye devam edeceğimizi düşünüyoruz. Buna paralel, Şirket'e ilişkin 2018 yılsonu tahminlerimizde revizyon yaparken, değerleme varsayımlarımızda yaptığımız değişiklik sonucu İş GYO için hedef fiyatımızı 1,12'den 1,06 TL'ye revize ediyoruz. En son hisse kapanış fiyatına göre %9 yükselme potansiyeli taşıyan hisse için önerimizi "TUT" kısa vadeli önerimizi ise "Endekse Paralel Getiri" olarak koruyoruz."
http://www.vkyanaliz.com/Files/docs/...0018213173.pdf
Gerçekleri ne güzel yazmışın, tamamını okudum... harika, gerçekler bunlar.. anlayacak olan % 50, anlamayanlar ülkenin çok iyi yönetildiğini düşünenler.Bugün bir salak söyledi şaka değil, ne var abi yaa 100 doları bozduruyorsun 510 lira para ediyo ne güzel işte dedi...Dünyanın en büyük ekonomisi ve ülkesiyiz biz dedi biri,, ama okuma yazma bilmiyor :)
Vay arkadaş ülke ne hale geldi... Dolar Euro Faiz Altın aldı başlarını gitti. Helal olsun size helal ülkeyi yönetenler. Bulgarlar bile Edirne'ye pazara geliyor Türkiye çok ucuz diye. Yediniz bitirdiniz ülkeyi dağa taşa rant için evler alışveriş merkezleri yapıp, yaptırıp durdunuz. Kaç yıldır bir tane ağır sanayi fabrikası yada herhangi bir fabrika yapıldı mı? Yapılmasını geç cumhuriyetin binbir emekle kurduğu fabrikaları şirketleri sattınız. Benim vatandaş olarak hakkım varsa haram olsun size...
Gerçekleri ne güzel yazmışın, tamamını okudum... harika, gerçekler bunlar.. anlayacak olan % 50, anlamayanlar ülkenin çok iyi yönetildiğini düşünenler.Bugün bir salak söyledi şaka değil, ne var abi yaa 100 doları bozduruyorsun 510 lira para ediyo ne güzel işte dedi...Dünyanın en büyük ekonomisi ve ülkesiyiz biz dedi biri,, ama okuma yazma bilmiyor
Bir parayı nasıl batırırsın deseler, inanın bu kadar başarılı olamazdım herhalde.
Türk parasının aşırı ötesi değer kaybetmesine mi yanarsın, yoksa değersin TL yatırımı yaptığın hisse senedinin yerle yeksan olmasına mı yanarsın. Ne sağlık kaldı ne huzur. Para kısmet işidir ama bu kayıp da neden oldu bilmiyorum.
Satacak mıyım? Has*iktir gitsin onu bekleyen.
1.40
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bütün hisseler aldı başını gitti hadi sıra sende İŞGYO.
Hayırlı Cumalar derken Kara Cuma oldu
Doların bu seviyeye gelmesinin [muhtemelen 7'leri de geçecek her şeyin inadına gittiğimiz sürece] İŞGYO'ya faturası ne olur? Hisse nasıl etkilenecek? Var mı yeşillendirecek?
Adam bir konuştu, isgyo 4 kademe düştü, böyle bir memleket işte, alışın, bu daha başlangıç. biz albayarak konuşacak derken, kabus gibi inadına adam çıkıyor karşımıza. Artık bu para pul meselesi değil, memleket batıyor.
bela anmazdım. ***** sustururdum. şimdilerde her 10 dakikada bir belanın 7 ceddini okuyorum. Allah binbir belalarını versin.
kabahat bizde
inandık güvendik
bu batışın başı
sevimsiz mimikleri olan bu herifi beş dakika dinleyemedim
kayınpederi zaten kalbimi sıkıştırdı
dolar 6,5 yine ucuz
Trump: "Türkiye ile ilişkilerimiz iyi değil. Türkiye'den çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin iki katına çıkarılmasına onay verdim. Türk lirası güçlü dolarımız karşısında hızla değer kaybetmeye devam ediyor."
herkes nereye kayboldu
ekgyo gidiyor
buna da bir faydası olur mu acaba....
Papaz aşağı, papaz yukarı, ne borsaya kaldık..
Bana faydası olmayan kilisenin papazını
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Ziraat Yatırım, İş GYO hedef fiyatını 1,58 TL'den 1,25 TL'ye indirdi
Ziraat Yatırım, İş GYO hedef fiyatını 1,58 TL'den 1,25 TL'ye indirirken, 'AL' tavsiyesini korudu.
Ziraat Yatırım ( http://www.ziraatyatirim.com.tr ) konu ile ilgili değerlendirmesinde şöyle denildi:
"İş GYO'nun, 2018 yılının ikinci çeyreğindeki net dönem karı 79,2mn TL olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı dönemindeki net dönem karı 31,5mn TL idi. Net kar rakamı, piyasa beklentisi olan 82mn TL'ye yakın gerçekleşirken, bizim beklentimiz olan 120mn TL'nin altında gerçekleşmiştir.
İkinci çeyrek kar rakamı ile birlikte Şirket'in 2018 yılı Ocak - Haziran net dönem karı ise 95,1mn TL olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı dönemindeki net dönem karı 52,1mn TL idi. Net dönem karındaki artış, ağırlıklı olarak, Kartal Manzara Adalar ve İnistanbul Konut Projesindeki ünite teslimlerinin gelir tablosuna yansımasından kaynaklanmaktadır. Manzara Adalar, İnistanbul ve Ege Perla Projesinde teslim edilen ünitelerden elde edilen satış geliri de 584mn TL'dir.
Şirket bu yılın ikinci çeyreğine 54,4mn TL yatırım amaçlı gayrimenkul (İş Bankası Ankara Merkez Binası ve Kartal arsası satışı) satış geliri elde ederken, Ege Perla (7,9mn TL) dışında özellikle Manzara Adalar ve İnistanbul projelerinden (toplam 569,7mn TL) elde edilen gelirlerle konut satış gelirleri 577,6mn TL olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı döneminde konut satış gelirleri 12,6mn TL idi. Kira gelirleri ise (üst hakkı gelirleri dahil) 2Ç2018'de 53,1mn TL gerçekleşerek bir önceki yılın aynı dönemine göre %10 oranında artış göstermiştir. Bu çeyrek satış gelirleri 689,1mn TL'ye ulaşmıştır. Diğer yandan, 2Ç2018'deki toplam brüt kar 109,6mn TL ve FAVÖK 95,2mn TL gerçekleşerek bir önceki yılın aynı döneminin oldukça üzerinde gerçekleşmiştir. Ek olarak, Şirket bu çeyrek 16mn TL net finansman gideri kaydetmiştir.
İş GYO, 16 Ağustos 2018 tarihi itibariyle, Net Aktif (Varlık) Değeri'ne (NAD) göre %72 oranında iskontolu işlem görmektedir. Şirketin Net Aktif Değeri mart sonu itibariyle yaklaşık 3,2 milyar TL'ye ulaşmıştır. Son bir yıllık tarihsel NAD iskonto ortalaması %65 oranındadır. Son beş yıllık ortalama NAD iskontosu ise %53 oranındadır.
İş GYO'nun hedef hisse fiyatını, 2018 yılı ilk yarı gerçekleşmelerinin ardından tahminlerde yapmış olduğumuz değişiklikler ve güncellemelere bağlı olarak, 1,58TL'den 1,25TL'ye indiriyoruz. Ancak daha önceki "AL" önerimizi koruyoruz."
http://lb.ziraatyatirim.com.tr/eu/c/...ec8b5c32ab49fa
kimse yok mu
0.97 gördü geri döndü
neler oluyor acaba....
Tsgyo riski kalktı herhalde
Kendi göbeklerini kesmişler
https://kanalfinans.com/raporlar/his...z-ve-yorumlari
tsgyo yu batıran bol bol bankadan kredi kullanıp, hem de dövize endeksli, pandora gibi alışveriş merkezi kurup işletmek olmuş, bundan ders almamış gibi geçm,i işgyo yönetimi de benzer girişimlere girişmiş, bol bol kredileri hovardaca savurmuş, bonusları ceplerine koymuş, çekmiş gitmişlerdir. Tam rezaletin daniskası.
İzmirdeki avm 250 milyon civarı maliyetli, ama her sene 100 milyon gider getirir, kipadan biliyorum, işletme giderleri falan, ayrıca yüzde 30 sırf ödenen tahvil faizinden gelir, faizler 30-40 çıkarsa ne olacak. Üstüne manzara adalar, boşta bekleyen kuleler, işletme giderleri. Site aidatı gibi.
Mortgage krızinde lehman brothers niye battı, ekonomi bilmiyorlar mıydı, yöneticilerinin bonus hırsından, maalesef bu yöneticilere adaletli bir ceza verilemiyor. Hepsi kodese tıkılmalıydı.
Senet ucuz gibi duruyor, birileri girse götürür, tek handikapı 1,5 milyar civarı finansal borç, ve uzun süredir boşta bekleyen kiralık yerleri, sırf kira gelirleri olsa idi, akmerkez gibi, alıp unuturdum, ucuzsa vardır bir nedeni, o da banka borcu. Krizde kiracı bulmak da zor. Piyasa değerine bakmadan kiraya vermelilerdi çoktan.