pay başı değer 1,4ü kırıp yılın zirvesine ulaştı, sahip çıkın :)
Printable View
pay başı değer 1,4ü kırıp yılın zirvesine ulaştı, sahip çıkın :)
4 ay önce panoma astığım not sene sonu 234.800 Net aktif değeri beklerim.
Dağıtacağı temettü 18.70 kuruş temettü beklerim.
http://i.hizliresim.com/1EAvB1.jpg
Geçmiş yıllar ortalaması alınarak ve kendi formül bir hesabım var onunla hesapladım.
Artı sene sonu bakın tahmin diyorum kesin olacak değil 235 milyon net değer ve temettü olarak 30 milyon dağıtarak 0,1870 kuruşa tekabul ediyor,milleti şaşırtacak diye umuyorum.Kimse kesin diye bakmasın yatırım tavsiyesi olarak algılamasın.
Ve 30 milyon temettü sizi şaşırtmasın son 5 senede 3 kere dağıttı bu tutarı.
İlk 6 aylık kar 8.2 milyon idi. Şu an Eylül'ün bitmesine 10 gün kaldı; 9 aylık kar 15 milyonu geçti (tabi kazandığını geri vermezse). Tabi geçen sene ilk 9 ayda kar 21 milyon civarındaydı; geçen seneye göre kötü ama bu sene ilk 6 ay'a göre iyi bir performans.
Böyle giderse sene sonuna 20 milyon kar olur. Bu sene için iyi bir rakam. Yaklaşık 12 kuruş kar verir o zaman
Önümüzdeki günlerden bende çok umutluyum ve 30milyon altı kar beklemiyorum
şimdi bir hesap yapalım.... temettü vermesine 6 ay var. bugün parayı mevduat yapsak 6 ay sonra NET %12 getiri getirecektir. tabi faizler yükselmezse. genel kanı faizlerin daha da yükselmesi %30 mevduat faizi olması yönünde. neden derseniz enflasyon yükselmeye devam ediyor ve para sıkıntısı artarak devam ediyor. bu durumda getiri %15'e kadar gelebilir. bu demek oluyor ki .80 den işyat alan birisi mart fiyatı .92'den almış olur. peki mart ayında kaç olacak? 12 kr temettü verirse en iyi ihtimal .96 olur. garanti mevduat dururken bu riske girilir mi?
ben girmem. bugün için .80 benim için satış yeridir. aynı alış yaptığım gibi satışı da kademeli yaparım. 1 ay boyunca her hafta ufak ufak satarım. ilk satışımı .78 den yaptım. .80 olursa bir kademe daha satarım. hisse düşerse tekrar alttan alırım. Düşmezse elimde kalanları daha yüksekten satarım. stratejim bu şekildedir.
tabi bilmediğimiz bir şey varsa, mesela bu yıl 18kr temettü verecekse o zaman fiyat 1.00 kadar yükselir. bu hususu da değerlendirmek lazım.
son olarak faizler 1-2 ay içerisinde düşer %18-16 bandına iner diye düşünenler için buradan alım yapmak, %30 bandına çıkar diye düşünenler için buradan satış yapmak mantıklıdır.
Siz 235 milyon net değere 18 kuruş temmettü beklentisi içine girmişsiniz. Yanlış olan bu; geçen sene 241 milyon olduğu halde 0,15 kuruş temettü verdi. Üzerine biraz da yedek akçeden ekleyerek 18,7 yaptılar. Yani bu sene 18,7 vermesi için ya 250 milyon olması gerekiyor yada en az 242 milyon olup bir de üzerine yedek akçeyi kullanması gerekiyor.
Mevcut duruma göre değerlendirme yaparsak; şu an net değer 225 ve net kar 15,5 milyon civarı. Bu rakama düşen temettü 10 kuruş bile değil.
234.800 yıl sonu en düşük değer diye söylüyorum tahmini olarak bu en yüksek değer olacak demiyorum.
Ve yedekleri de kullanabilirler 240 .000 sene sonu fiyatta ve yedek ile gene dediğim rakama geliyor asgari net karı 234.800 diyor hesapladığım asgari tutar bu olabilir diyorum. Daha 6 ay var göreceğiz.
Sayın serkan faizlerin bu civarda kaldığını düşünelim örneğin 50.000 tl paramız var yapı kredi bankasından aldığımız aylık oran 23.15 bilmiyorum daha üzerini zorlarsak verirlermi tutar az olduğu için vermezler sanırım 6 aylık dönemde 5808 tl getirimiz olacak.
Bu 50.000 tl ile bugün 0.79 kuruştan İşyat aldık diyelim ve sizin dediğiniz gibi 0.96 kuruşları gördü Totalde 60.759 tl portföyümüz olacak komisyon vergi vs düşünce yaklaşık %8 daha fazla kazancımız oluyor bence beklemeye değebilir.
Hatta şu an 0.78 den alım vermeye başladı buda portföyü 61.500 lira yapar.
ve 0.77 62.300.
0.76 oldu alım için mükemmel yerler.
İşlem yapmadan önce önce 493. Sayfadaki yazıma bir bakın.
Sadece son bir ayda isyat portföyü %7 arttı. Artış daha durmadı, Eurobondların fiyatı hala çok ucuz ve Cds düştükçe de eurobondlar değerleniyor.
Mevduat olayına gelince, bu fiyattan satıp başka hisse alırım ama mevduata geçmem, çünkü faizlerden isyat portföyü de olumlu etkileniyor. İlk faizler artış trendindeyken olumsuz etkilendi ama artık yatay gittiği için faizler portföy de olumlu etkileniyor.
Şirketin 6 çalışanı ve yıllık 3 milyon masrafı var bunu da olumsuzluğu olarak ekleyelim.
Toplam değer 226,930,294.45
Pay değeri 1.413022
Maşallah satan arkadaşlar umarım pişman olmaz.
bu hafta 5 günde 5 milyon tl arttı portföyümüz. Bu hızla gidersek yıl sonuna kadar kalan iş günü 75x1 m= 75milyon ilave kar yolda galiba.....
Siz yine de çok umutlanmayın bende de daha duruyor bayağı satmaya kıyamıyorum ama çok da duygusal düşünmemek lazım. Portföy yöneticileri buna bizim kadar sahip çıkmıyor çünkü.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Ocak - Haziran; ilk 6 aylık dönem karı; 8,2 milyon
Temmuz - Eylül; 3. çeyrek karı ; 8,6 milyon. Toplamda 16,8 milyon oldu ama; bir anda geri verebilirde; hiç belli olmuyor. İlk 6 ayda gördük.
Geçen sene ilk 3 çeyrekte 21 milyon (2017) (Bu sene ilk 3 çeyrek 16.8)
Tüm yıl içinde ise 25 milyon kar etmişti. Bakalım sene sonunda ne olacak
tek soru işareti bu dönemde BIST100ün aşağı yönlü hareketlerinden pozitif ayrışabilecek mi? ama uzun vadede sıkıntı olmayacaktır.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
isgsy bu seneki hareketleri gerçekten çok ilginç. ama uzaktan bakınca resim çok net.bu hissedeki maliyetleri ne bilmiyorum ama umarım stoploss yapmazlar. [emoji23]
bu arada isgsy pd/dd 0,44 güzel de f/k eksi 127,4. bu nedir yahu. [emoji53]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ef2939e042.jpg
biraz istenilen hedeflere geldi sanki:)
portföy artmaya devam ediyor.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fa75c96a13.jpg
eurobondların düşmesi bizim içim iyimi kötü mü acaba. Bugün % 1,5 ekside eorobondlar.....
Sayın serkan, aylar önce yıllardır ISYAT'ta olan biri bize alım için Eylül ayını beklerim o zamana kadar param vadelide durur demişti. Demek ki, kriz mriz hikaye, ISYAT Eylül'de dip yaptı 72-73 kuruş şimdi de çıkıyor. Böyle bir taktik mi yapmak lazım sizce? Aynı kişi temettü almadan da satıyordu her yıl.
Bunca ay hamal gibi taşıdık ya hisseyi. Zarar ettik zarar. :vk:
bu İSYAT bizi uçuracak mı ne? [emoji3] https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...33fed791d8.jpg
hissenin dönemsel trendi benzerlik gösteriyor. Eylülde almak bu sene için tuttu ama her sene geçerli olmaz. benim uyguladığım yöntem kademeli alış ve kademeli satış. Haziran ayından itibaren alım yapmak istediğim hisse miktarının her 10 günde %10 olacak şekilde 10 seferde 3 ayda aldım. ilk alım yeri .81kr son alım yerim .74 oldu. ortalamam .78 olarak gerçekleşti. bu ortalama fiyat benim hedeflediğim fiyattı. Evet bekleyip hepsini eylülde alsaydım .73 den alabilirdim ama unutmayın bir günde yükselip .79-.80 bandına geldi. bu sefer kaçırma durumu oluşabilirdi. şubat ayına geldiğimizde .95- 1.00 aralığında satmayı planlıyordum ancak faizlerin aşırı yükselmesi sebebiyle planda değişiklik yapıp bir miktar .78- .79 fiyatlarından satış yaptım ve ilk planladığım miktarın altında mal tutmaya karar verdim.
şimdi hedeflediğim fiyata gelmesini bekliyorum. Gidişat iyi ama temkinli olmak lazım. Bu papaz olayı ekimde tekrar hortlayacak bakalım ne sonuç çıkacak.