Yıl sonu hedefim 35tl
Printable View
Yıl sonu hedefim 35tl
Özbekistan’la kalmaz yenı haberlere devam
Hani hep değerleme yapılırken defansif olmakta yarar vardır her zaman için derler doğrudur ama olamıyorum neden çünkü son çeyrek kur hareketi 2022 ile birlikte ülkede oluşan ptf ler. Ve şuan bilançoların içine hiç katılmamış Özbekistan herkes tahmin ederki ülkede oluşan piyasa hareketlerinde bence düşmeyecek bir döviz kuru var böyle olunca defansif olamıyor insan hayırlısı bakalım gelen günler ne gösterecek.
aslında ben fk fiyatlaması açısından defansif olmaya çalışıyorm. seçim yaklaştı şirketinde siyasetle arası iyi malum.gelecekle ilgili endişe yaratabilir. hbk açısından sizin gibi bende oldukça iyimserim.yarattığı favöke göre net borcumuz azalıyor buda net karı yukarıya itmeye devam edecek. özbekistan dışında bir gelişme anlaşma olursa bütün değerleme yeniden yapılır orası ayrı konu tabi.
yatırım tavsiyesi değildir.
Şirket için f/k değeri çok da önemli değil.
Geleceğe dair vizyonu, beklentileri, mevcut şirket politikalarıyla ne kadar uyumlu bu çok önemli...
Bu güveni veriyorsa şirket, 3 yıl sonrası da satın alınır.. 5 yıl sonrası da....
O güveni vermiyorsa şirket, kasasındaki naktin bile altında piyasa değerlemesine sahip olur..
https://i.hizliresim.com/ilmrv4b.jpg
Öncelikle 89 cent üzerinde tutunma şartı ile, sırasıyla 1.40 / 2 dolar kişisel hedeflerim...
Özellikle yılın ilk yarısı için 1.40 rakamının çok da sürpriz olmayacağı kanaatindeyim..
Şirket ısrarla her yıl 1000 mw yatırım yapacağını söylüyor. Bu hedefin gerçekci olması için yılın ilk yarısında bu taraftan ufaktan haberlerin gelmesi lazım artık.
Bakalım ilk haber hangi ülkeden gelecek.
çok doğru söylüyorsunuz. sasa büyürken fk hep yüksek kaldı. biz fiyat düşsün diye beklerken fiyat yükseldi fk düştü. birkaç yıl önceden fiyatlama yaptılar. bizim için en önemlisi yeni yatırım haberleri olacaktır, daha öncesinde ise bilanço ile beraber açıklanacak 2022 beklentileri. o zaman işte özbekistandan ne gelecek spot piyasadan neler gelebilecek belli olur. bu sunum ile beraber alarko tarzı kısa süreli ama sert bi ralli süpriz olmamalı.
Arkadaşlar Antalya dün hiç üretim yapmamış, bu konuda bilgisi olan var mı?
Dün Pınar hanımla görüştüm, Özbekistan tüm santrallerin tam faaliyeti 1. Çeyrek sonu dediler, Gana’dan ses yok, Kongo 1. Çeyrek sonu dediler. Bilançoyu da 24 veya en geç 25 şubatta açıklayacaz dediler
Kar tahmınlerı neler
Kâr tahmininden ziyade bilanço ile açıklanacak 2022 beklentileri benim için önemli. Çünkü kâr 2021 i gösterecek. 2022 de ise Özbekistan etkisi, kur etkisi, spot piyasa elektrik fiyatı etkisi olacak. Daha ne olsun. [emoji385][emoji385][emoji385]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar sadece 150 ml kur karı gelecek. 4. Çeyrekte doların ortalama değerini, ptf fiyatlarını düşününce ben 500 ‘lü rakamların sürpriz olduğunu düşünmüyorum…
Araci kurumlarin bilip, bizim bilmedigimiz bir şeyler var galiba. Ben bir kac araci kurum tahmininde 170-250 mln arasi son çeyrek karı gördüm.
Ya da onlar bir sey bilmiyor, biz biliyoruz [emoji1783][emoji1783][emoji5]
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şimdi baktım antalya santrali 3. çeyrek ve 4. çeyrekte hemen hemen aynı miktarda üretim yapmış( 4. çeyrek karlılığı 3.çeyrekten daha az değildir bu ptf fiyatalarıyla) göynük ve urfayı aynı saydım her iki çeyrekte... yurtdışı santrallerde de zaten garantili satış bedelleri aynı, ortalama dolar kuru 4. çeyrekte çok yüksek 3. çeyreğe göre...her türlü 3 çeyrek gibi gelirse normal karımız, üstüne bir de 150 milyon kambiyo karı gelirse zaten 475 ml kar yapıyor.... a
Malesef doğalgaz santralleri için 3. Çeyrek ve 4. Çeyrek arasında ciddi bir marj farkı oldu. Aslında DÇS ler için anormal olan muhteşem 3. Çeyrek marjlarıydı ve yakın zamanda böyle marjları bir daha görmek mümkün görünmüyor. 4. Çeyrekte PTF ortalaması bir önceki çeyreğe göre kabaca %20 yukarda oluştu. Buna karşılık 4. Çeyrekte doğalgazla elektrik üreten santrallere sırasıyla Ekimde %15, Kasımda %46.8 ve Aralıkta %20 zam yapılarak gaz maliyeti %100 ün üzerinde artmış oldu. Bu süreçte Göynük yükselen PTF lerden de yararlanamadı. O yüzden 4. Çeyrekte yurtiçi faaliyet karı daha düşük olacaktır. Neyse ki artık Göynük tamamen spota veriyor ve tam kapasite çalışıyor. Yapılan doğalgaz zamlarıyla DÇS lerin faaliyet marjları düşse de bu Ptf leri yukarı itiyor ve Göynük bunu fazlasıyla telafi ediyor. Sayın neva'nın dediği gibi artık doğalgaza yapılan her zam göynük sayesinde bize olumlu yansımaya devam edecek...
çok şükür antalya dün normal kapasitesine yakın çalışmış, urfa da akmasa da damlamaya başlamış... ağır ağır çıkacağız bu merdivenlerden inşallah...
Aksen niye düşmüyor?
Tabloya bakınca 12 aylık bilançoda ziyade 2022/3 bilançoda hazırlık yapıyorlar gibi.
2022 Ocak-Şubat ptf lere bakar mısınız?
Yükselmemiş, resmen uçmuş.
https://i.hizliresim.com/oty3uuk.jpeg
#AKSEN'i %57 yükselme potansiyel içeren 20.57 TL/hisse hedef fiyat ve Endeks Üstü Getiri önerisi ile Araştırma kapsamımıza aldık.
Oyak Yatırım...
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hedef fiyatı şu anki şartlara göre 20,57 yıl sonu dolar beklentisini de koyunca 25 tl yazmışlar raporda.
ayrıca açıkca belirtmişler tüm yatırım beklentilerini kenarda tutuyoruz ve defansif olarak fiyatlandırıyoruz diye.
mesela ptf fiyatını 2022 için 1180 ortalama olarak belirlemişler. ayrıntısını okuyanlar değerini anlar. haftaya yatırımcı sunumu gelince alarko gibi giderse almayanlar ah vah diyecekler. borsada zaten böyle hisseleri pek ky sevmez, hızlanınca da hep pişmanlık duyar.
kuşlu sitede ya da diğer forumlarda neredeyse hiç yazı yazılmayan bir hisse aksen.. burada bile haftada birkaç yorumu geçmiyor.
böyle hisselerde para kazanmak, rahat rahat beklemek daha kolay.
kac para ulan bi bilanco :)
VERGi DAIRESINE BILDIRILEN geçici vergi beyannamesi DÖNEM NET KARI VEYA ZARARI 1,008,350,599
Gecen sene vergi dairesine bildirilen 269.581.526 imis. Muazzam artis.
Yorumlar neler ıyımı bılanco
SPK bilancosu daha gelmedi. Pinar hanimla gorusen birinin twitterda bilanconun ayin 28 inde gonderilecegini soyledigini gordum.
Kap da var mı baktınız mı
arkadaşlar bugüne yetişmeyecek, pazartesi göndereceğiz dedi pınar hanım... 4. çeyrek 400-450 milyon minimum bekliyorum ama göynük, ortalama dolar kurunun yüksekliği, özbekistan'ın bitişi ve 2022 beklentileri beni daha da heyecanlandırıyor... aşksen bakalım ne yapacak....
arkadaşlar göynükle ilgili bir hesap yaptım, ama o kadar yüksek çıktı ki ben kesin bir yerde hata yapıyorum diyorum... şimdi şirketin kendi hesabını aktarıyorum. pınar hanım bana dedi ki göynükte maliyetimiz 30-35 dolar. ocaktan beri 313.855 mw üretim yapmış.. mw başına 55 dolar kar var... bu da şimdiye kadar 17 17.2 milyon dolar kar eder.. kuru 13 saysak şimdiye kadar 224 milyon sadece göynükten gelecek...martta bu oran daha da yükselecek.. sadece göynük 300-350 milyon kar edecek 1. çeyrekte... eğer hata yapmadıysam muazzam bir gelir...