gecen cok guzel bir makale okumustum sana gondermek icin aradim ama bulamadim .. bilimsel izah etmisler :yüksek frekans ve Oksijene etkisi uzerine idi yanlis hatirlamiyorsam
Printable View
corona bir kurgu ise.
dünyayı yönetenler insanlardan artık iyice bıkmış olmalı. suçuluk oranları nedeni belli olmayan cinayetler insanların artık paraya tapması devletleri bütçe olarak zorluyor neredeyse doymak bilmeyen insanların her birine bir avukat bir doktor bir ve polis düşmesi bekleniyor. suçluları hapse atıyorsun hapishaneler dolmaya başladı yatacak yer kalmıyor devlete sürekli kin güdüyor insanlar.
insanların para için yapmayacağı şey yok. normal yaşamında olan insanlarıda paranoyak haline getiriyor düzen. dışarı çıksam biri öldürür mü vs vs.
virüs bu şekilde devam ederse zaten insanlar eski çağa geri dönmek zorunda kalacak herkes köyüne dönüp ekip biçim doğal yaşamına geri dönecek.
kapitalizmin sistemi bu noktaya getireceğini düşünemediler.
oyun genel bir ifadedir.. ve çok kapsamlıdır.. mesela bkz "game theory"..finansal piyasalarda veya ekonominin temeli insan aktivitelerinde ve karar mekanizmalarında..ama hayal aleminde yaşadığında "oyun" kelimesi kötü bir şeymiş gibi gelebilir.. oysa hayatın ta kendisidir..
Geçenlerde bir makale okudum 5g için. Türlü türlü detaylarla anlatmış, bilimsel verilerle ortaya koymuş ve mikrodalga fırın örneği vermiş.
5g sinyal dağıtıcıların devasa mikrodalga fırın etkisi göstererek istenildiğinde canlıları kızartma işini göreceğini yazmış.
Konu elektronikçilerin işidir ben fazla anlamam ama böyle bir şey doğruysa 5g inanılmaz bir silah demektir.
ALTININ ANLAM YOK MU https://www.youtube.com/watch?v=yOVXGWIHF4E
devletlerin içlerinde bir çürük elma devletin bir çok sırrını ortaya çıkarmasına yetiyor.
bir ajanın peşine 3 ajan daha yolluyorsun izlemek için. güven yok çünkü.
Bir arkadaş 5g WiFi Modem Aldi yurtdışından 1 ayda hastalandılar modemi iptal ettiler düzeldiler sonra
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Toprak sahipliği beslenme amaçlı ise onun da çaresini bulurlar. Topraksız tarım yapılmaya başlandı bile. Yarın işi haplara da dönüştürebilirler. Bi hap atarsın tereyağlı iskender. Bi hap atarsın künefe. Ohhh.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/la...tildi-40569171
Şimdi garan alıyor ya. Kredi borcunu öteleyen ödemeyen, kredi kartı için de hakeza. Bankalar bu daralmada sermaye artırımı yaparmı bedelli. Diğer sorum bu Reuters e konuşan her kimse bükün bana onu MK stresten öldürecek beni.
yazinin altinda Prof. imzasi vardi . ama bir baska Prof da bunlari yalanlar seklinde aciklama yapiyor .. ikiside prof ama hangisi dogru orasini bilmiyorum ..
BM genel sekreterinin soyledigi gibi : Ortak düşmanımız COVID-19 ama düşmanımız aynı zamanda yanlış bilgi ‘infodemik’dirâ€
Şu an kimse ne olacağını tam bilmiyor, geçen seferki krizde Big Short filmi vardı, insanlar evlerin değeri kalan borcun çok altına düşünce muhtelen mortgage'lerini ödemediler sistem çöktü. Bu sefer merkez bankaları önlem aldı, sürekli sınırsız sonsuz gibi çok anlamsız kelimeler de kullanıyorlar.
Yeni düzende ne değer kazanacak ne değer kaybedecek hala belirsiz.
Türkiye'de borsa açısından bakınca gıda çok temel bir şey ama depolanamıyor, ama gıda üretilmesinde kullanılan şeyler değerini koruyacak denilebilir. Traktör, gübre, ilaç, ambalaj ama sektör uzmanı değilim, bilenler mutlaka bunları yükseltmiştir.
TKFEN kısman tarım işinde ama sürekli satış yiyen bir şirket haline geldi krizden önce düşüş başladı tam durumu netleşmedi gibi.
SODA'ya baktım güçlü bir şirket ama konjoktör müsait değil, birleşme de nasıl hesap olacağı da şüpheli, TV de SODA yatırımcısı ayrı bir yatırımcı kategorisi onlar SISE ye ortak olmak istemezler dendi, yani altın yatırımcısına dolara endeksli TL tahvil teklif etmek gibi bir şey olmalı.
kayyum daha çok buyuttu şirketleri. Artık kayyum gidiyor devlete geçti şirket.
https://i.imgyukle.com/2020/04/10/QCcNXo.png
günün yükselen ilk beş ve düşen ilk beş'i..
piyasa çok sakat abi. piyasanında genleri ile bukadar oynamak tehlikeli.
açığa satışı yasaklıyorsun. marjları % 5 e çekiyorsun. durmadan bürüt takasa giren hisseler.
bu nedenle son zamanlarda alışık olmadığımız taban ve tavanlar görüyoruz.
bistte ikinci bir düşüş dalgası gelirse. bu sefer satmaya kalksan satamaz duruma getirebilirler.
gecenlerde gozume carpmisti bu mesaj .o yuzden gumusde pozisyon var diye dusunmustum
grafik 4h
Ek 24695
Hobaaaa, 31 ilde haftasonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Haftasonu dışarı çıkmak yasak
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İcisleri Bakanligi :
10.04.2020 tarihi saat 24:00 ile 12.04.2020 tarihi saat 24:00 arasında Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.
2008 Krizi aslında bir mortgage krizi degildir. Genelde öyle soylenır
Bu konuya deginmen aslında harika. Bugüne buradan gelebiliriz
Bu süreci hazırlayan FED di o dönem. Faizleri yüzde 1 e düsürmek bir hata idi
Şimdi herkes diyor ki LEHMAN BROTHERS battı. Aslında LEHMAN BROTHERS iflasa bilerek terk edilmiştir
Cünkü ABD LEHMAN BROTHERS dan önce BEAR STEARN ı kurtarmıstır
Bunun icin 30 milyar dolar harcamıstır. Pekala LEHMAN BROTHERS ı da kurtarırdı ama yapmadı peki neden
AHLAKI RIZIKO
------------------
Su an gelinen noktada aslında bu. FED diyor ki ben sınırsız para basacagım sırketleri kurtaracagım vs. Peki bu suistimale acık değil midir. Kesinlikle öyledir. Bu da ahlaki rizikoyu beraberinde getirir.
Bunun alti dolar. Oyle yasak olmaz. Adamin bebesi var sutu bitti, bezi bitti, hastasi var ilaci bitti, ekmegi bitti. Zaten marketler kapali su an.
ABD de konut piyasası çökmüştü ve hepsi kredili olunca bankalara sıçradı, orada evi boşaltınca borçtan kurtuluyorsun sanırım. ABD liler bizim sitemi beğenmişler aman bizim gibi yapmayın demişler.
Bizde ev kredisi alınca 3 kere ödemeyince banka eve haciz koyuyor bu arada faiz işlemeye devam ediyor, yetmeyen yerde ev eşyaları vs donuna kadar banka takip ediyor.
FED'in piyasaya girip ev alması mümkün değildi, mecburen ipotek tahvillerini aldılar ve bir şekilde evler satıldıkça para döndü. Güzel bir emlakçı filmi vardı, herif evdeki klima, jenaratör vs anlaştığı hırsızlara aldırıp sonra düşük fiyattan evi bankadan satın alıp sonra da eski eşyaları getirip tekrar başkalarına satıyordu.
Bu kriz güven krizi tüm dünyada. Sisteme güven azaldı özünde.
Bizde enerji ve gayrimenkul sektörüne verilen krediler konuşulurken şimdi turizm, havacılık başta genel bir sorun başladı.
En büyük şansımız dışarısının da kötü olması. Mecburen bizi desteklemeleri lazım.
Birileri hala vobu alacam diye uğraşıyor :)Komedi gibi.
Bence forum olarak helalleşme zamanı.
Yalnız yaşayanlar güvendiği biri ile telefon numarasını paylaşsın her gün bir birini arayıp kontrol etsin.!!