sen de haklısın.
Printable View
hisse pazarlayaların kimlermiş öğreneyim bende?
açık açık hisse pazarlayan mı var mış bu forumda ?? aa haberim yok valla...
söyleyin de bileyim o kişiyi dikkat edeyim bundan sonra...
yani yazdığı cümleleri tekrar tekrar okumam gerekli.. nasıl hisse pazarlamış diye, nasıl o cümleleri yazmış bileyim de kendimi bu zattan korumaya alıyım .
yapın bir iyilik de o zatın nickini söyleyin ..
Yahu noktalama işareti kullanmayan, küçük harf büyük harf ayrımını yapamayan biri gelir seni Türkçe bilmemekle suçlar ya....
Benim olumlu bir yorumumun altına "Hayal satmalara karnımız tok" yazılmış. Bu, dünyadaki her dilde "Sen hayal satıyorsun, insanları yok yere olumlu hislere yöneltip insanları kandırıyorsun ve ben bunu yemem" demektir.
Hayır öncesinde biri olumlu birşey yazmış olsa ona yazdı diyeceğim ama yok. Bu, şuna benziyor. Bir yerdeki tek uzun boylu kişisiniz. Biri geliyor uzun boylulara küfür ediyor. Tepki gösterince de sana demedim diyor.🤣
boş muhabbetlerie gidiyor konu anlaşıldı .
türkçe hocası çağıralım , türkçeyi kim daha iyi kullanıyor görelim.:kmk:
Ey forum ahalisi..
Forumda yazmamı istemeyen kaç kişi var ? yazmamı isteyen kaç kişi var?
oylama yapalım ..
eğer forumda yazmamı istemeyen kişiler fazla ise bir daha yazmayacağım ..
söz veriyorum herkese.
"yazmanızı istiyorum" veya "yazmanızı istemiyorum" yazmanız yeterli ..
herkes isteğini belirtsin lütfen
oylama yarın yani pazar gecesi saat 12'ye kadar sürsün ..
hadi oylama başlasın..
NOT : kimse bir şey yazmassa yani oylamaya katılmazsa, bunu "yazmanızı istemiyorum" diye algılayacağım ve bir daha da bu foruma bir şey yazmayacağım.
Onur Bey'le ilgili farklı düşünüyoruz Sn. Usta. Rakibiniz Cyberark, Palo Alto, Tycotic vs ise kaybedeceğiniz aylarınız, yıllarınız yoktur. Bu denli büyük hayalleri olan bir şirkette işe alacağınız kişi (hele ki bu denli yüksek bir mevkide ve bu kadar kariyerli biriyse....) şirketi ilk günden benimsemeli, sahiplenmeli. Yeni dediğiniz 3-5 ay olmuş. Özel sektörde küçücük şirketlerde bile ertesi gün iş bekleniyor insanlardan, hele ki dünyanın ilk 10'unda olduğunu iddia eden bir teknoloji şirketinde (onca da maaş karşılığı) daha işe bile başlamadan hakim olmalısınız şirketin herşeyine. Bir şirkette yönetici sahiplenmezse çalışanını nasıl motive edecek ki? Dediğim gibi, biz bir gün bile çalışmamışken, Onur Bey'den daha fazla şey biliyoruz Kron'la ilgili, hissi oluştu bende.
Umarım yanılıyorumdur.
Ama dediğim gibi Zeynep ve Ayşe Hanımlar ile Kerem Bey'den umutluyum yönetim kurulu adına.
Emre Baran da oldukca tecrubeli.
Yatirim tavsiyesi degildir
Yaz kardeşim yaz sana kim engel olabilirki üstelik krontun tozunu yutmuş beklentilerini görememiş şirket yönetimini haklı olarak eleştirmiş bir yatırımcısın bunu biliyoruz Fakat ben olsam çok eski kront yatırımcısı olarak ilk maliyetim 1300 satış yerlerim 70000 civarı bence bu defteri dür ve kapat yeni yeni ufuklara yelken aç tebdili mekanda hayır vardır bak ne güzel bu işi gayet iyi biliyorsun kendine ne güzel portföy yapmışsın çok kaliteli hektaş sasa ve Kontrolmatik te paydaşız kimseye fazla bulaşmadan Allah yolunu bahtını açık etsin
süre doldu..
oylamaya 1 kişi katıldı..
ve bu sonuca göre yazmaya devam kararı çıktı..
Ancak sayın Birbilen dediği "defteri dür ve kapat yeni yeni ufuklara yelken aç tebdili mekanda hayır vardır" sözü çok güzel ve tam yerinde olmuş bu hisse için..
bu sebeble bu hissede haftalık ve aylık al sat yapacağım, belli bir noktadan sonra ise tamamen bu defteri kapatacağım ve bu süreçte bu foruma hiç bir şey yazmama kararı aldım.
Ayrıca bu son yazımdı.
https://www.youtube.com/watch?v=5Sie-XX-37k
Kront'un kurumsal satış departmanı yöneticisi sayın Ümit Çelik'in röportajı
ve haftalık teknik görünüm..
https://www.tradingview.com/x/QHyKfkAv/
tamamen amatör çalışma olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Gartner'a 1 yorum daha dustu.
Bu seferki 5 puan vermis.
Hindistan'dan bir banka. (Bu da aslinda yukaridaki gibi Amerika'nin India eyaletinden degilse :) ) India yazmislar. Ama ben beklerim Amerika'lilarin sadece eyalet yazmasini)
Kablosuz erisim teknolojisini birlestirerek butun programlara tek bir girisle erisim sagliyor gibi bir seyler demis.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Sn Usta, paylasiminiz icin cok tesekkur ederim. Uzun suredir Gartner’a yorum dusmemisti. Bu da kafada soru isaretleri yaratiyordu. Tabi bu yorum yazanlarin Yeni musteri mi yoksa yorumlarini yeni yazan eski kullanicilar mi oldugunu bilemiyoruz. Mesela sondan bir onceki yorum(Mayis 2022) deployment tarihi olarak 2020’yi gosteriyor… yani 2020 yilinda kullanilmaya baslanmis ve satin alinmis urunun yorumu yeni girilmis.
Son yorum ile ilgili olarak ne zaman deploy edildigi belirtilmemis. Ancak 30 milyar dolarlik bir banka oldugu soylenmis. Dolayisiyla hindistan olmasi bana pek olasi gelmiyor. Bu sebeple india/Usa olacagini dusunuyorum ve umarim satis 2022’de yapilmistir.
Aynen. Hic haber dusmeyip fiyat da gerileyince, insan ister istemez acaba isler kotu mu diyor.(Bir de cok acikca gorunen eleman ayrilmalari/Maaslari makul artiramayacak kadar cok kotu mu etkilendik diye korkutuyor) Malum, yazilimda cok hizli buyumek gibi cok hizli kuculmek de mumkun. Bu genis mumkunluk marjinda, istenirse her turlu spekulatif hareket yaptirilabilir, eger ki sirketin kurumsal bir bilgilendirme yonetmeligi/prensibi yoksa.
30 milyar dolar Hindistan icin kucuk mu buyuk mu demek istediniz? Eger kucuk demek istedi iseniz, biliniz ki, bu maksimum yazilabilecek secenek, Gartner'da daha buyuk secenek yok. Hindistanda'da cok sayida 30 Milyar dolar ustu buyuklukte (capital size) olan sirket var.
Hem Amerika'da olsa, banka sadece bir eyalate bakacak degil ya diyecegim ama var oyle bankalar.
Her ne ise, her iki durumda da guzel bir sey. Amerika'da cok buyuk bir bankanin musterimiz oldugu soylenmisti. Dolayisi ile bu o olamaz. (yani eger o banka olsa sadece India yazmazdi)
Bir de, sadece bir ozellige yogunlasilmis yorumlarda. Biz, musterimiz diyoruz ama bunlar sadece belli bir modul almis olabiliyorlar. Aynen, Sekerbank'in sadece password koruma/degistirme ile ilgili modulumuzu kullaniyor olmasi gibi (yani belki daha fazla modul kullaniyorlardir ama neredeyse sadece ondan bahsediyor):
https://www.youtube.com/watch?v=wnBRv_CVAQQ
Bu arada Sekerbank bildigim kadari ile oldukca eski bir musterimiz.
Siber Guvenlik Kumelenmesi Kron dahil 47 uye firma 29 kamu kurumu ile bir araya geldi ve toplamda 500'ü aşkın görüşme yapıldı.
Başkan Yardımcısı, yerli siber güvenlik ürünlerine olan güveni arttırmak için TR-TEST A.Ş. ile birlikte yapılan test ve sertifikasyon projesine değinerek toplam 11 ürün grubunda 19 adet sertifika verildiğini belirtip bununla, ürünlerimizin kamuda ve özel sektörde kullanımını artırmayı hedefliyoruz dedi.
Şeker, Küme ofisimizin içerisinde yer alacak Türkiye Ulusal Siber Gösterim Merkezi (TUSGM) projesini hayata geçireceklerini vurgulayarak bu proje ile örnek senaryolar üzerinden uçtan uca yerli ve millî ürünler için PoC ortamı oluşturacaklarını, ürünlerin nasıl çalıştığını görmek isteyen kamu kurumlarının canlı bir şekilde gözlem yapabiliyor olacaklarının altını çizdi. Bu sayede PoC gösterimlerinin bu merkezde yapılması ile satın alma süreçlerini de hızlandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi
SSB Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker sözlerine şöyle devam etti: Yerli siber güvenlik ürünlerimizin kullanım oranlarında eskiye nazaran bir artış gözlemliyor olsak da bu artıştan daha fazlasını yapabileceğimize inanıyoruz.
Kaynak: https://siberkume.org.tr/NewsDetail/...lWeDkzRzJwbnk1
Doviz nakti 15 milyon TL'yi bulan sirketlere TL kredi verilmemesi ile ilgili BDDK karari bizim sirketi nasil etkiler?
Malum, ilk ceyrek bilancosuna gore kasada 19 milyon TL nakit bulunmakta.
Sirket eger ille de TL kredisi kullanmak istiyorsa, bu miktari cok rahatlikla 15 milyon liranin altina indirebilir.
Ancak, boyle bir karar yokken de zaten sirket kredilerinin buyuk bir kismini doviz uzerinden yapiyordu.
Onceki sene TL kredisi kullanmamis. Bu sene ise 20 milyon liralik kredi doviz cinsinden alinmis iken sadece 3 milyon liralik kredi TL cinsinden alinmis.
Gerci enflasyonun yuzde 100'lerde oldugu bir donemde, yuzde 15-16 araliginda TL kredisi almak, hibe almak gibi bir sey.
Peki boyle reel olarak dusuk faizden kredi almak varken neden doviz uzerinden kredi aliyor sirket.
Benim dusuncem, zaten TL cinsinden kredi alimi kolay degildi.
Dolayisi ile bu karar bizim sirketi pek ciddi etkilemeyecektir.
Bu demek degildir ki, Pazartesi gunu BIST'te olabilecek calkantilardan etkilenmeyecektir.
Sirket buyudugu, urunlerini gelistirdigi muddetce sikinti yok benim gozumde. Sikinti, sirketin ne durumda oldugunu bilmememiz, saklanmasi. 2 seneye yakin oldu urun gelistirme haberi gormuyoruz (POS cihazi yazilimi haric). Ironsphere, senelik bilgilendirme yapardi, bu sene onu da yapmadi.
Benim gozumde, bu sene TL deger kaybinin etkisinden dolayi yasanan eleman kaybindan dolayi kayip bir sene. Bu kadar elemanin ayrildigi bir donemde, projelerin saglikli ilerlemesi bence pek mumkun degil. Ne yapalim, boyle bir cografya ve zamana denk gelmisiz. Insallah onumuzdeki senelerde toparlarlar.
2 hafta sonra Gartner PAM raporu yayinlanacak. Benim cikarimlarima gore Krontech, PAM satislarimiz dolar bazli olarak, degerlendirme icin gerekli minimum miktarin altinda kaldigi icin, incelemeye bile giremeyecek.
Ama yine de, belki gozumden kacan bir seyler vardir, baska sartlardan dolayi bunu gozardi ediyorlardir filan diye umit ediyorum.
Eger rapora yine girebilirse sevinecegim. Giremezse de, artik onumuzdeki seneye insallah diyecegim.
PAM alaninda ihtiyac gun gectikce artiyor ve sistemler karmasiklasiyor. Kendini yenileyemezsen geride kalir, elenirsin, yenileyebilirsen de cok hizli yukselebilirsin.
Turkish Time'in bu seneki ArGe raporunda, bizimkiler, 36 milyon lira ArGe harcamasi ongormusler. Onceki yila gore yuzde 80'lik bir artis. Resmi enflasyon miktari kadar.
Bizim icin buyuk, diger PAM sirketleri icin, cerez miktari.
Tam destekten patlayı versen. Cumaya kadar tavan serisi isteriz bayram hediyesi olarak.
“Three weeks from now, I will be harvesting my crops. Imagine where you will be, and it will be so. Hold the line! Stay with me! If you find yourself alone, riding in the green fields with the sun on your face, do not be troubled. For you are in Elysium, and you're already dead!”
YTD iyi bayramlar
Fransiz PAM firmasi Wallix'in Rusya satislari yuzde 39 dusmus bu ceyrek. Gerci miktar olarak zaten cok buyuk bir satislari yokmus (359bin Euro) ama yine de Fransiz firmasinin bile satislari boyle dusmusse, Amerikali firmalar ne durumdadir diye merak ettim ve acaba bizim icin bir firsat dogmus mudur.
https://www.marketscreener.com/quote...eopo-41048016/
Yatirimt tavsiyesi degildir
Herkese merhaba,
2022 Gartner Magic quadrant for Pam raporu nihayet yayinlandi. Malum ortamlarda mevcut…
Ancak uzulerek iyi bir haber veremiyorum maalesef. Bu sene 15 milyon dolar yillik ciro kriterini karsilayamadigimiz icin cikarilmisiz. Zaten ben de bundan korkuyordum daha evvel de belirtmistim.
Dropped
Krontech was dropped after not meeting the inclusion criteria for $15 million in annual revenue
senhasegura was dropped after not meeting the inclusion criteria for $15 million in annual revenue.
Kalanlara bol sanslar… YTD…
Maalesef. Eger raporda kalsaydi surpriz oalcakti bu bilancoyla. 15 milyon dolar ciro (Sadece PAM), 250 milyon lira ediyor. Bilmem ki kac yil sonra tekrar rapora gireriz artik.
Hint bankalarının yıllık hasılatları;
(Trilyon rupi);
State Bank of India 3,85
ICICI Bank 1,65
HDFC 1,55
Punjab National Bank 0,95
(Milyar dolar)
State Bank of India 50
ICICI Bank 21
HDFC 20
Punjab National Bank 12
https://www.google.com/amp/s/www.for...nks%252F106335
https://www.statista.com/statistics/...rillion%20each.
Bu veriler doğruysa Hindistan'da yıllık cirosu 30 milyar doların üzerinde olan tek banka var. State Bank of India.
Son Gartner müşteri değerlendirmesi. Satış büyüklüğü belli değil ama bu büyüklükte bir müşteri neden KAP'a bildirilmez. Anlamak mümkün değil.
2021 finansal verilerine göre ABD'de bile yıllık hasılatı 30 milyar doların üzerinde olan sadece 8 banka var.
https://www.statista.com/statistics/...ks-by-revenue/
Gartner'da yazan hasilat buyuklugu degil, sirketin buyuklugu. Ayrica, India denilen seyin Hindistan degil de Amerika'daki India eyalati olma ihtimali bana daha muhtemel gorunuyor. Malum, Amerika'dakilerin cogunlukla eyalet yazma egilimi var, ozensiz doldurduysa formu.
YTD
Kastedilen "Total Assets"se bile 30 milyar dolar üstü oldukça büyük bir rakam. (Gartner'ın sitesinde company size kriterinin annual revenue olduğunu okuduğumu hatırlıyorum ama şimdi bulamadım.) Şöyle ki Türkiye'de aktif büyüklüğü 30 milyar dolar üzerinde olan sadece 7 banka mevcut. Ziraat Bankası'nın aktif büyüklüğü bile 2021 sonu itibariyle 102 milyar dolar.
https://www.statista.com/statistics/...ra%20in%202020.
ABD'de ise toplam 2130 bankanın sadece 65 adedinin aktif büyüklüğü 30 milyar doların üzerinde.
https://www.federalreserve.gov/releases/lbr/current/
India eyaletinden kastınız Indiana ise Indiana'da faaliyet gösteren lokal bankalar ve Indiana'daki şube sayıları aşağıdaki linkteki şekilde.
https://www.gartner.com/reviews/mark...endor/cyberark
Sonuç olarak müşteri ya da satış tutarı küçük mü büyük mü bilmiyorum. Ancak ben satışın Hindistan'da bir bankaya yapıldığını ve küçük bir müşteri olmadığını düşünüyorum. Zaten yılsonu bilanço tarihi yaklaşıyor. Yakında Lütfi Bey reklam röportajlarında söyler. Şuradan bir bankaya satış yaptık diye.
Bu konuda benim cirkin buldugum bir sey daha var.
Eger, Kron'un Gartner'da yer almasinin hisseyi etkileyecegini ve bundan dolayi KAP'a bildirilmesi gerektigini dusunuyorsan, haliyle sirketin Gartner raporundan cikarilmasi da hisseyi etkileyecektir.. Dolayisi ile sirket rapora girince haber gonderiyorsan, ciktiginda da gondermelisin ki, kucuk yatirimci etkilenmesin.
Gartner'a girdigine dair KAP haberi: https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/865494
Belki bunlar da kucuk yatirimci gibi dusunuyordur:
-Abi, sirket Gartner'a girmis.
-Super haber, hemen KAP'a haber duselim.
-Abi sirket Gartner'dan cikarilmis.
-Bisi olmaz aga...zaten fiyatlamistir.
Benzer sekilde, GTT'ye ufacik bir satisin cok onemli oldugunu dusunup KAP haberi gonderiyorsan, GTT'ye artik satislarin olmadigini da KAP'a bildirmelisin diye dusunuyorum. Biz, birakin KAP ile bu haberi almayi, bizzat, nokta atisi, isim vererek sordugumuz halde bu bilgiyi iki sene alamadik. Laf oyunlarina maruz kaldik. Satis yok ama musterimiz. Tabi olayi bilenler bu arada hisseyi istedigi gibi hareketlendiriyordur. Nasilsa haber, ancak istedikleri, hazir olduklari zaman gelir. Kural mural hak getire.
https://twitter.com/kron_tech/status...bhNePdbR-vdIpA
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
Bilanco geldi. Surpriz bir durum yok. Hasilat resmi enflasyon miktari kadar artmis.
Avrupa'da açılacak yeni ofisi için araştırmalarını sürdürmektedir demisler. Daha once ofisleri diyerek cogul ifade kullaniyorlardi.
Finans sektöründen yeni müşteriler edinmeye devam etmisler. Ve Glasshouse'un partnerimiz oldugunu da dolayli bir sekilde ogrenmis olduk.
wallix yıllık satışlar 23 milyon euro piyasa değeri 90 milyon euro.
bunlar daha yıllık 10 milyon dolar satış bile yapamıyorlar..
wallix aynı sektör oyle kıyaslarsak buraları bile pahalı. Wallix ile kıyaslarsak satış ve çarpan olarak hisseyi buralar bile pahalı
.Gerçekcer acıdır.
https://finance.yahoo.com/quote/ALLI...als?p=ALLIX.PA
Not : kimse yazıma bi şey yazmasın çünkü cevap vermeyeceğim.
10 kusur sene once sirketi iflasin esigine getiren odenmemis 20 milyon liralik supheli Iran alacaklarini artik bilancodan cikarmislar. Bundan dolayi varliklarda azalma olmus.
Pakistan'daki su ana kadar hic calismamis ofisi kapatmislar.
Faaliyet raporunda, Zeynep'in sirketi almasina girizgah olarak, kuresel hedeflere dogru hizli hareket edebilme ve rekabet gucunu artirma hedefinden bahsedilmesini ben cok anlamli buluyorum.
Sirketin satislari bekledigimiz gibi artmiyor, sirket de bunun daha cok farkinda ve belli ki sorunu cozmeye yonelik adimlar atmaya calisiyorlar.
Basarili olabilir de olmayabilir de. Yeni ortaklik ve/ya satin almalar konusunda benim neredeyse hic suphem yok. Netas'in aradan cikarilmasi, supheli alacaklarin bilancodan cikarilmasi, calismayan ofisin varliklardan cikarilmasi, bana hep bu yonde atilmis adimlar gibi gorunuyor. Elbette yaniliyor da olabilirim. Sirketin guzel yere gelecegine inanan, bekler. Inanmayan, ya da gecici olarak baska kagitlarda olanlar da, burada, burasi artik etkisiz kaliyor, gece gunduz twitter'da sirketi kotuleyerek kendisi alincaya kadar dusuk kalmasini saglamaya calisabilir. Halbuki bilse ki, ne ucarken pohpohlayanlardan dolayi hisse yukselir ne de birilerinin elestirilerinden dolayi hisse baski altinda kalmaya devam eder. Bu kotulemeler, sadece sahibinin ne kadar igrenc bir yapida oldugunu gosterir. Zaten dolar bazinda beste birine inmis, yuzde 80 kaybetmis kisilerle boyle acimasizca ve haz duyarak hasta ruhlu varkliklardan baska kim ugrasir.
Bir not daha düşeyim..
Herkes burda istediği , kendi fikrini , forum kuralları ve spk kuralları nezdinde resbestçe yazabilir..
Kimsenin tapulu malı değil burası .
Kimseler buraları sahiplenmeye kalkmasın!
ister eski isterse yeni yatırımcı olsun herkes özgürdür spk ve forum kuralları dahilinde yazılar yazmaya.
Kimse bir hissede yüzde yüz haklı çıkmaz bunu da krontta çok iyi gördük..
zamanında benim de beklentim yükselti ancak geldiğimiz noktada sonuç sıfır . Dolar bazlı olarak hem satışlar hem de hisse 5 senedir yerinde duruyor.
Demek ki ben de yanıldım. Ve bunu kabul ettim.
yok oyle artık masal ve hayal satmak .
1 yıl değil tam üst üstte 5 senedir satış hedeflerini gerçekleştirmeyi bir yana dolar bazlı yerinde ve hatta geriye sardı kront.
Ha bu demek değildir bundan sonra başarılı olmaz.... belki bundan sonra şirket hızlı büyür. İnanan devam eder.
Ömür geçiyor fırsat maliyeti denen bi şey var onu da ben kaçırmak istemiyorum.
Geliştirme hakları satın alınan bir ürün var. Halihazırda arge aşaması devam ediyor. İki çeyrektir baya para harcıyorlar buna. Bu ürünün ne olduğu hakkında bilgi alabilen var mı?
Sene başında yanılmıyorsam bu yeni ürünün bu sene için piyasaya sürüleceği söylenmişti.
Yüzbinlerce yatırımcısı olan ( genel kurulda Erdemoğlu açıklamıştı yatırımcı sayısı 100 bin kişi demişti ) sasa ve hekts, son 5 senede 60-70 kat yükseldiler, son 2 senede 15-20 kat yükseldiler, son 1 senede ise 4 kat yükseldiler . İnanılmaz ! işte fırsat maliyeti budur .