Bende de aynı durum var üstadım. Güncel bir link varsa bir zahmet paylaşıversin üstadlar.
Printable View
Mac için artık sabahı bekleyeceğiz galiba. Aralık ayında twitterda yazmıştı, uygulamaya geçmiş. Neyse, kazandırsın da gerisi önemli değil:)
Ktm %+0,638
mac %+1,201
mps %+1,241
sua %+0,045
suc 0.35...
Böyle bir Fon Takip programı var. Bilgilendirme bölümünde gerekli açıklamalar var. 3 Ocakta güncellenmiş. Program istenen tarihteki fon verilerini otomatik olarak çekiyor. https://www.balyemezler.com/tefas-fo...rogrami-excel/
KTM takipçileri ne düşünür fon için?
Eylül ayından sonra takipten çıkarmıştım. Katılım tarafına kendi kısıtlamaları nedeniyle mesafeliydim. Fakat son stopaj düzenlemesi avantaj sağladı.
Risk profili yaza göre daha dengeli gibi duruyor. Kap bildirimlerini inceledim herhangi bir sey göremedim.
3.döviz fonu olarak portföyüme 20-25 gün önce kattığım yabancı fon sepeti fonu TFF'yi çıkardım bugün. Bir ayda komple değiştirmişler falan portföyü , dengesiz hareketler. İçime sinmedi. Uzun vadede usdtry'yi geçecebilecekmiş gibi gelmiyor.
Kurumlara ''döviz ''ünvanlı, yabancı enstrümanlar ( yabancı hisse, dövize ödemeli tahvil ) içeren usdtry ile yarışmacı; kub benzeri değişken fonlar çıkarmaları için baskı yapmak lazım. Zaten yeterince tl bazlı var.
5 Ocak sabah
tkf : 0,7031
tcd: 0,6019
mac: 1,2014
uph: 1,3160
Hedef portföy ppf kuruyormuş
Tefaş'a kapalı olacak sanırım
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HYV
Ppz> 0.0470
Son Dakika!
05.01.2021
Oxford Üniversitesi’nden korkutan uyarı:
Güney Afrika’da ortaya çıkan ve
İngiltere’deki mutasyondan daha tehlikeli olan koronavirüs türüne karşı aşılar etkisiz kalabilir.
Yeni tehlike Güney Afrika mutasyonu
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/yen...syonu-41706131
Elz için 1 aylık performans henüz oluşmadı.
Katılım hisse fonların son 1 aylık performansta Mps 1. sıraya yükseldi, 2. Kpc, 3. Rbh. Elz açıldığından bu güne kıyas alınırsa, şuanlık Mps ile Kpc arasında yer alıyor.
Son 1 ayda performanslarda göze çarpan Rbh'deki düşüş ve Mps'deki yükseliş.
Bugün sattıklarım 14.15 te gelmis .
Ktm benim gözümdeki kategorisinde şuan rakibi yok.(Katılım Değişken Fon). İstikrarlı fon, 3-6 aylık periyotlarda katılım hesabı/kira sertifikaları üzerinde getiri arayanlar için orta riskte bir fon. Katılım esaslı olsun, paramı fon yönetimine teslim edeyim diyenler için güzel seçenek. Katılım esaslı fonlara yoğunlaştığım için, faiz içeren fonlarla ilgili yeterli tecrübem yok, diğer değişken fonlar ile kıyaslamayı bu konuda tecrübeli arkadaşlara bırakıyorum.
Rbk ve Gls belki Ktm'ye rakip düşünülebilir, ama bu fonların da içeriğinde hisse senedi bulunmuyor, daha çok döviz kira sertifikaları yer alıyor.
Qinvestin yeni çıkacak Pdd fonu, Ktm fonu ile aynı tip olacak. Bir fark Ktm t+2 valör, Pdd t+1 valör. Pdd İzahname'sinde t+1 şeklinde belirtilmiş, değişmezse.
Merkez kur % + 0,36
OSL Yıllık yönetim ücretini bir ara %0,64 e indirmişti hala aynı mı? Kendi sayfasında yönetim ücretini belirtmemiş Osmanlı Portföy..
OSL kullanan var mı memnun musunuz?
MPS fonuna yeni birisi katilmis sanirim. Onceki yonetim kadrosunu bilen var mi?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/897142
Bilgilendirme icin çok teşekkürler sn. tradestop. Ben de tam olarak değişkenlere hatta EIB'e alternatif olarak düşünüyorum. Sanırım KTM, EIB'e gore biraz daha risk düzeyi yüksek konumlandırılmış. Qinvest'in fonunu da sizden haber almıştım. Ama surec alacak gibi islem görmesi.
Diger alternatif fon sepeti şemsiyesinde de fena performanslar yok. Fakat matruşka gibi olduklari icin takibi zor ve risk düzeyini anlaması zor. Çoğunlukla şirketler de kendi fonlarını dolduruyorlar. O tarafta ODV ve ARM dikkate değer alternatifler.
Daha öncesinde ACT (şimdiki MPS) yönetiminde de olan biriymiş.
İlgili dönemi
https://i.hizliresim.com/c1dOSt.jpg
Bu arada dün sormuşsun hocam arada kaynadı. ıdy yok bende. ppz/eib/suc/ktm var defansif tarafta. Ama usdtry'yi geçme potansiyeli olan üçüncü döviz bazlı fonu bir türlü bulamıyorum açıkçası. kub/gbc devam edeceğim mecburen. ''döviz'' ünvanlı usdtry ile rekabetçi, benchmark usdtry alan ve geçebilen başka değişkenler de olsa keşke.
Daha işlem görmeye başlamamış. Başlayınca bence tefas'ta işlem görür.
Şimdi bileniniz varsa bir master sorusu sormak istiyorum.
Diyelim ki Hedef battı. Para piyasası fonunuz ne olur ? Örnek olarak soruyorum, yoksa Hedef le alakalı değil .
Para piyasası fonu olduğu için, yani batacak bir enstrüman olmadığı için Takasbank tarafından paranız güvence midir ?
Yani Hedef batsa dahi ppf'leriniz garantide mi ?
bu sorunun cevabını uzmanlarından bekliyorum.
Sürekli % 20 nakit tutuyor neden bilmiyorum. Bir öngörü ile vs. değil ne zaman açsam %20 nakit de olmaları can sıkıcı. Yani düşerken ya da çıkarken değil hep öyle, mütemadiyen. Yani sonuçta yatırımcı zaten kendi sepetini yapar , fon içinde niye buna gerek duyuyorlar bilmiyorum.
Ama düşünülebilir, muazzam potansiyelli bir sektör , haklısınız.
Para MKK' nezdinde takasbankta. Parayı kuruma vermiyorsunuz. Yani siz paranızın kullanım hakkını, kasanızın anahtarını veriyorsunuz, yetki devri yapıyorsunuz sadece fon yönetimine. Anahtarı verirken, de şemsiye fon kategorisi ile, kuruma sınırlandırmalar yapıyorsunuz, ne tür menkulleri ne oranla alıp satabileceğini belirleyen bir anlamda sözleşme yapıyorsunuz. Yani şemsiye fon kategorileri de bir anlamda sözleşme çeşitleri. O sınırlar dışına çıkamıyorlar.
Hedef batarsa, ya da yöneten kurum batarsa, fon tasfiye olur ( herkes son pay fiyatından çıkar ), ya da düzenleyici kuruluş fonu yönetmek isteyen başka bir kuruma devreder, devam eder. ( çokça örneği oldu ) Devralmak isteyen olmazsa, bir periyot belirlenip payların devredilmesi için çagrı yapılır. O tarihe kadar pay fiyattan çıkılır.
Günlük getiriler dahi, sistem tarafından onaylandıktan sonra öyle olduğu görüldükten sonra açıklanıyor sistemde. Yani kurumun havuzdaki parayı 100 liradan 101 yaptım, günlük getirim %1 demesi bir anlam ifade etmiyor, tefaş/mkk sistemi bunu belirliyor havuz meblağından.
Geçmişte Raymond James gibi örnekler oldu. Fonlarının bazısı başka kurumlara geçti, bazısı son fiyattan tasfiye oldu.
Çok eski 25 yıl önce batmış pamukbankın likit fonu bile 50 defa isim değiştirip kurumdan kuruma gezdi.
Fonlarda risk, getiri riskidir. Bir fonun riski ile yöneten kurumun riski tümüyle bagımsız. Ancak kağıt üstünde bir fonun bir günde %20 ya da %30 kaybetmesine engel bir durum yok. O bile taban sınırlamaları ve maksimum taşınabilecek enstrüman oranları yüzünden oldukça zor.
Özel fon, serbest fon gibi fonlarda işleyiş tümü ile farklı.
Uzman değilim. Ama özel bankalarda mevduat yapmayacak kadar abartılı temkinli biriyim. Tüm yatırımlarım fonlarda.
teşekkürler . Anladığım kadarı ile ppf veya benzeri sağlam enstrümanlara yatırım yapan fonlarda paranınızın batma riski sıfır. Çünkü takasbank güvencesinde.
Ancak hisse fonları riskli olabilir. Çünkü kurumunuzun yatırım yaptığı hisse batarsa o fon da batmış olur. Abartarak örnek vermek gerekiyorsa ,tek hisseye yatırım yaptı fon, ve o hisse battı. konu ve riskler anlaşılsın anlamında örnekleme yapıyorum.
Evet ancak onda da sınırlamalar var %10'dan fazla taşıyamıyor tek hisseyi vs. gibi. kağıt üstünde , teoride bir fon türev araçlarla günlük %30'a kadar kaybedebilir bir günde. Havuzun bir buçuk katına kadar türev izinleri var. Tüm hisseleri taban görürse, ve tüm hisselerde pay long kontrat yaptıysa. Ben örneğine rastlamadım ama mümkün.
öst taşıyan bir fonun aynı anda ve aynı tarihte taşıdıgı 30 firma bonosu da temerrüte düşerse de mümkün. Teoride evet.
Ama risk sadece hisse fonlarda değil her fonda var. Çok büyük muazzam bir kötü haber gelip de , ikinci el tahvil faizleri bir günde %90'a çıkarsa, borçlanma araçları fonları da muazzam zarar yazabilir, elindeki tahvillerin ikinci el değeri tepetaklak olursa.
Ya da devlet ben borçlarımı ödemiyorum, moratoryum ilan ettim de diyebilir. Ama bunlar kağıt üstünde ,olasılığı imkansıza yakın ve çok çok abartı örnekler.
Pratikte olması ihtimali kafamıza meteor düşmesi ihtimaline yakın tabi.
Elz % + 0.07
Mevduat yatırımcısı TMSF'ye fazla güveniyor :) Risksiz bir islem yok. Mevduatta bile risk 0 yaziyla da sıfır değildir.
Bu arada HSYF'ler vb. guardlarını almışlar gibi geldi bana. sanki liberoyu ciftlemisler de bir düzeltme bekliyorlar gibi.