Aylık getiri %7 oldu, nazar degmesin diyelim.
Printable View
arkadaşlar uzun bir süre forumu takip edemedim. bu TCD'nin yöneticisi falan mı değişti? bir bilginiz var mıdır?
Dun gbc ve ipb den bekledigimiz verimi alamadik. Bugunku tahmini tabloya gore gbc 0,30 , ipb ise 1,15 gozukuyor. Gbc den alacakli oldugumuzu dusunuyorum cunku dun saat 18 den sonraki degerler fonun bugun yayinlanan fiyatina henuz yansimadi. Gdxj etf ve ismini tam hatirlayamadigim bi gumus etfsi dun saat 18 den sonra %5 - %6 civari yukseldi.
Buradan fon yoneticilerine bir istek belirtmek veya soru sormak isterim.
Simdi bizlerin gsp , dpt ve alc gibi yerli temettu fonlari mevcut.
Acaba avrupa temettu endeksi fonu veya amerika temettu endeksi fonu kurmak mumkun mu ?
Avrupa ve amerika karisikta olabilir :)
Yasal mevzuat bu duruma izin veriyor mu ? Saniyorum bunu saglayan etf ler mevcut fakat vergilendirme sorun olabilir.
Mevcudu yönetemiyorlarki, onu başarsınlar.
En güzeli şu platformdan yabancı etf'leri bizzat almak.
https://www.qnbfi.com/yurt-disi-yatirim-islemleri
Vergi işi için ise ertesi yıl beyannameyi kendiniz vereceksiniz.
Re pie%15 hisse ile 7.5 nasil yapmış.
ZDZ degisken fonu da bi kamu bankasindan beklenmeyen getirilere ulasmis son 1-3 ay donemlerinde. Acikcasi boyle bir performans beklemezdim. Belkide diger ozel fonlar piyasayi okuyamadi, kim bilir ?
M.B nin faiz indirimi sonunda dolar, borsa ne olur? Para piyasası ve özel sektör tahvili fonlarinda getiri düşer mi? Ayrıca faizin en erken ne zaman ineceği hakkında düşüncesi olan var mı?
Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bence temel analiz amatörlerin yapabileceği birşey değil. tamam rakamlar şu geldi yükselecek diyorsun düşüşe geçiyor, işin içinde onlarca başka değişken parametre var. benim gözümde amatör temel analizciyle amatör define avcısı arsında hiçbir fark yok ikisinin de sonu hüsran. grafikler üzerinden teknik analiz hem daha pratik hem de nasıl oluyor bilmiyorum ama bir şekilde temel analiz teknik analizi takip ediyor. misal teknik olarak zirve veya dip görülen gün siyasi bir olay patlıyor ve trend dönüşünü destekliyor: )
Haklısınız kesinlik hiçbir şey öngörülemiyor. Sözde m.b nin dolar tahmini yıl sonu 8,94tl ama bu tahmin içinde beklenmeyen faiz indirimi hesaba katılmışidir? Piyasa yorumcularina bakıyorsunuz (attilla Yeşilada, Özyurt, murat muratoglu)dolar kopacak 9tlyi gececek diğer ekonomistlerin açıklamalarına bakıyorsunuz dolar fazla artmayacak vs.
Ziraat bank dan rpd fonu alınamıyor. Zdz nin geçmişi iyi değil ama son 1 ayı çok iyi
Bazi arkadaslar eski fonlarin tcd ve onun gibilerin getirileri bistten az olmasi veya goturuleri ondan daha eksi olmasin soyluyor. evet bir sey taninmis olduktan sonra artik getirisi iniyor. Yeni bir fon bulursunuz degisken ona gire bilirsiniz madam ki yatirimci sayisi direnci asmasin!
iyi gunler
Sapması düşük ve getirisi iyi değişkenler zdd ve rpd
Eral bey'in paylasimlarini twitterdan takip ediyorum.Fonunu da basarili buluyorum.Portfoyun belli kismini ayirdim bugun.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elinde gbc olanlara Allah sabır versin.
Bugün itibarıyla 1 yıllık getiri %0,68 olmuş.
3 aylık kayıp -%16.
Toparlaması da zor görünüyor.
GBC ( gömü bulunca coşanlar ) fonu mağdurları olarak ; moralinizi bozmayınız. Şu anda psikolojik savaş direnciniz ölçülüyor ! Bu direnci gösterenler sağ salim düzlüğe çıkacaklardır. Oldum olası fon- don işlerine uzağım. Don herkesin malumu... :))) çabuk kirleniyor. Param varsa efendisi de ben olurum.
Haklısınız beklemekten başka yapacak bir şey yok diyecem de, altın gümüş ısrarları devam edecekse ve önümüzdeki aylarda FED faiz artımı yapıpta altın gümüş gerilerse durum ne olur o da ayrı soru.
Halbuki geçen yılın parlayan yıldızıydı bu fon.
Demek geçen yılki altın ve gümüş rallisine eşlik eden dolar rallisi parlatmış bu kadar.
Benim porfföyün %0,5'i kadar var elde ama o bile sinir bozuyor.
Maşallah dediklerimiz bir ay yaşamıyor :D:D
Bu arada Ziraat Portföyün fonları resmen ışıl ışıl parlıyor; değişkenler, katılım hisse senedi, fon sepeti fonları resmen büyük hevesle aldığımız fonları ikiye katlamış durumda. Ama sürdürülebilir mi bir an gökten gelen vahiyle mi portföylerini oluşturdular emin olamıyorum.
Gbc Yabancı Byf Fon Sepeti fonu ile Tca altın fonu'nun son 4 yıllık grafik kıyaslaması aşağıda. Tabi Gbc, Tca gibi pasif yönetilen(%80 devamlı altın vs) bir fon değil, yinede fikir vermesi açısından;
https://i.hizliresim.com/gxsz8z9.jpg
GBC, aktif mi yönetilmiş oluyor şimdi?
Merak ediyorum Murat Salar bey buraları hiç okuyor mu acaba?
IPB fonu geçen sene bu zamanlar çok enteresan getiriler elde ediyordu. %7-8 hatta %10 yaptığı günler oluyordu. Ne ilginç günlerdi onlar...
4 sene önceki portfoye bakildiginda altin orani dusuktu zamanla portfoyu altina bogmuslar.2021 öncesi donemde gayet guzel getiriler sunmustu.Başarisini göz ardi edemeyiz.Fakat, Altinin asagi gelmesini beklemiyoruz, Gelse yatirimcimizi uzmeyiz diyorlardi.Baya uzduler :)
Saygilar.
Ben de arada yazdığı köşe yazılarını takip ediyorum, makro ölçekli değerli öngörüleri var.
GPG fon yönetiminde de en şeffaf fonlardan, içeriği sürekli paylaşıyorlar, yılda bir yatırımcı toplantısı yapıyorlar sanırım(youtube'ta rastlamıştım). 3 yıldır mevduat üstü getirisi oldu, tabi önümüzdeki yıllarda da bu getiri sürdürülebilir mi, zaman gösterecek.
Saygılar.
GBC'ye bir ay daha süre verdim. Son portföy dağılımında da değişiklik yapmazlarsa zarara bakmadan tümünü satacağım. 1 milyarlık bir fonda yıllık getirinin 0 olması en amiyane tabirle insanlarla dalga geçmektir. Öyle dedenin benzincisinde para toplamaya benzemiyor fon yöneticiliği, serbest fonlardan kafayı kaldırıp az çaba göstermek gerekiyor.
Bu volatileye KY dayanamiyor diye o tarz agresif yonetimi biraktik demislerdi :)
Saygilar.
Katkiniz icin tesekkurler sayin tradestop.
Bende köse yazilarindaki degerli yorumlarindan yola cikarak portfoyun belli kismini Eral bey'e emanet etme fikrine sicak bakiyorum.
Saygilar.