Darısı hissedarların başına. Artık bizleride bir temettüyle görürler heralde dünyanın karı herkese yeter :)
Printable View
Bedelsiz ve temettü vermeli.
Ah bir temettü bedelsiz haberi patlatsalar şu sıra... Tam öyle bahane edecek bir habere ihtiyaç var 100 yolları için.
Neyse dünkü zararın bir bölümünü kurtardık. Kalanı da umarım yarın kurtarırız.
Covid ile ilgili hâlâ çekinceleri olup, hisse özelinde bir soru işareti olarak gören bir hayli kişi vardı;
DSÖ/Tedros: Covid 19 pandemisi için son görünüyor
83,17 milyon işlem yapıp, günü 72 ortalamaya göre 7.8 mil pozitif tarafta kapattı...
Kritik bir günde BofA nın günde 5 milyon lot vermesine rağmen %4.5 artıda kapatmayı başardık..Demekki BofA bugün satmasa tahta tavan olabilirdi.. Aselsanı tavan yaptılar THY nin ondan ne eksiği varki..?? Hatta çok daha fazlası var.. Bir dünya markası olmuş firmanın 100 lü rakamlara gitmesi için herşey uygun yakında göreceğimizi umuyorum. Bilanço heyecanı çoktan başladı bile..:))
Artık thy hissesi'nin toparlanma zamani diye düşünüyorum. Endeks azıcık kendine geldi zaten. Bu çok iyi oldu. Artık her hisse kendi bazında hareketler sergileyecek. Büyüme gosteren ve ucuz denilen hisseler on plana çıkacaklar.
Şimdi hedef tekrardan yeni bilançoda ne ile karşılaşacağımız öngörüleri yapılacak. Tahminler dogrultusunda yeni hedefler gelecek.
Tekrardan kaldigimiz yerden bilançoya odaklanacagiz ve hedef bana göre bilançoya kadar (11 Kasım sanirim bilanço) hedef olarak grafigi de hesaplayinca Ekim başı hisse 80 civarını görebilir ve Bilanço zamani Kasım ilk haftalarında 95 leri görebiliriz diye düşünüyorum.
Zaten sezon da iyi gitti. Turizm de hala haberler guzel. Avrupa Turkiye de çare aramaya çalışıyor. Avrupa büyük sıkıntıda, Talep var yani Turkiye'ye. Tüm bu ortamda Türkiye adım adım ilerleyecek gibi görünüyor bana göre.
THY zaten en goze carpan hisselerden biri. Umarım yeni bilanço tahminleri ile hisse defter degerine doğru gider. Bu tamamen balinaların hareketine bakıyor.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Dostlar tamamen farazi konusuyorum Varlik fonu hisse geri alimi yapabiliyor mu teknik olarak ? Ornekleri var mi ?
bu thy de gerçekten buyuk bir karın ağrısı var gibi 2 gun üstüste güzel gitmiyor bankaları yine alıyorlar gibi. yine tavan serisine devam edicekler mi ? thy artık yine yine başka bahara kaldı heralde. yatırım tavsiyesi değildir
BofA hitti 20 milyon lot işc hissesi aldı . Dün 5 milyon lot Thy hissesi sattı. Bu kurumların THY karşı bir karın ağrısı var galiba. Bizim yerlilerde hep günlük girip çıkıyorlar. Bakalım daha nereye kadar
90 milyon işlem, 8 milyon pozitif A.O =74,89
Bugün endekse rağmen iyi dayandı. Aşağı salmadılar. Demek ki bilanço beklentisi işliyor. Tarih yaklaştıkça üçlü rakamları görebiliriz. YTD.
Adamlar 76 dan 78 e kadar mal bastılar. O günkü mum fitil bıraktı. O fitilde ne hikayeler var. O yüzden kolay değil buraları tek seferde kırıp geçmesi. Ayrıca bilanço beklentisi bu kadar iyi olan bir şirket eğer düzeltmeyi goze alıp konsolidasyon da mal kaptiriyorsa işler biraz uzayacak gibi. Bekleyeceğiz bu tik daha.
Aynen Hocam. Duruşu bence gayet sağlam. Hedefine gitmesi belki zaman alabilir ama yinede gelecek vaat eden bir hisse görüyorum ve gitmesi gereken yere bir şekilde ulaşacağını tahmin ediyorum.
Buyume rakamları iyi gidiyor. Avrupa ve Amerikadaki havacilik aksine THY iyi büyüme gösteriyor. Bu durum çok güzel. THY kendi sektöründe çok iyi performans gösteriyor bence.
Zaten turizm sezonu uzamaya başladı. Ardindan Katar dunya kupası var. Bir kısım uçaklar kiralama ile orada görev yapacak. Avrupa ve Rusyanın kış turizmi ihtimali güçleniyor. Ayrica UEFA sponsorluğu işleri artıracak. Yani Türkiye bazı konulari bu kriz ortaminda avantaja çevirdi bence. Havacılık ta avantajli olduğu sektorlerden biri oldu bence.
Önümüzdeki bilanço ile bunu taçlandıracak gibi geliyor bana. Orta ve uzun vade de bence iyi ilerleyecek diye düşünüyorum. Kisa vade herşey olabilir. Değerli olan eninde sonunda değerine doğru gidecektir diye düşünüyorum. Boyle zamanlarda sabretmek bence en mantıklı şey.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
THY Kraliçe Elizabeth in Cenaze törenine çiçek taşıyacakmış..Devamlı piar amaçlı kap lar geliyor şirketten.. Sponsorluk gibi.. Biz yatırımcılar daha dişe dokunur kap haberleri bekliyoruz.. Bedelsiz vermek..Turkish Kargo yu halka açmak..Geri alım yapmak gibi..Sayın Ahmet Bolat tan bu açıklamları bekliyoruz..
kesinlikle ama kesinlikle 3ç hareketi için geç kalındı bence.. rekor kırılıacak bir çeyrekte bilançoya 1.5 ay kala buralarda olmamalıydı, en azından 80-90 bandında karşılamalı ekim ayını...
Son zamanlarda hareket hep aynı. 1-2 dk içinde %1-2 yükselt sonra hemen aşağıya sal. 5dklık grafik açıp bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
THY her kademe arttığında TAV'da artıyor. Bizimki salınca TAV salmıyor :) Son 2 haftadır hep aynı rakamdayız. Tüm ortalamalar birbirine girdi. Artık bir kırılım lazım. Endekste diken üzerinde umarım aşağıya olmaz bu kırılım.
TAV geldi yakaladı tekrar %20 farkı kapattı 3 günde.
77 üstünde kapatsa önü açılacak ama güçlü bir alıcı ve hacim lazım
Alıcı falan yok robotlar ve A1 top çeviriyor 2 kademe için tüm gün.
yine muazzam bir gun yaşattı thy. pgsus cıkarken cıkma tavhl cıkarken çıkma gerçekten bıktırma mı yapıyorsun yoksa gerçekten birşeyler mı var az kaldı 1-2 sene daha bekleriz çok bekledik sonuçta. ne mean reversion sistemden kazandırıyorsun ne tt sisteminden birazcık pullback stratejisinden. hisseyi trende getirmeni bekliyorum bu sefer uzun surecek belli. ytd
1 Eylülden itibaren,
THYAO %4
TAV %23
PEGA %25
sağlam tokat yemişiz.
1 haziran - 1 agustos testeresini bir kez daha yasatacaklar belli oldu. Herkes sabrini ona gore ayarlasin. 2 kasim bilanco geliyor. En az ekim 15 e kadar surundurur bu.
jp morganın aşagıdaki dediği şeyler olmazsa thy orta vade guzel olabilir ama borsada hersey olabilir yani expect unexpected e inananlardanım.ytd
JPMorgan: something worse than a recession could be coming
Türk silahlı kuvvetleri edirne'ye yaklaşık 300 silahlı araç gönderiyor. Bu Yunanistan meselesi en çok Türk hava yollarını etkiler diye düşünüyorum. Sizlerin fikirleri nelerdir,?
Şahsen karşı olmasam da sürekli prim bonus sponsorluk vb. nakit çıkışı yaratan şeyler özellikle yabancı fon ve yatırımcılarım hiç sevmediği şeyler. Baskının bir değer sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Özellikle bir süre şu bonus prim vb.konusunun kapatılması lazım.
Herşeye zam geliyor. Herşeyin fiyati artıyor. Dolayısıyla şirketler yıl sonunda enflasyon oranında değerleme yapacaktır muhtemelen. Dolayısıyla yıl sonunda bilançoda güzel degerleme ile karşılaşabiliriz diye düşünüyorum.
Tombulu 50’lerde oyalamışlardı. Tekrar buralarda ne kadar oyalanır bilemem. P/D değeri, F/K sı zaten ucuz bilançodan sonra daha da ucuzlayacak olmasından dolayı bekliyoruz. İnşallah sonu güzel olur.