biraz kaba olacak
ama ipler
Madrabaz
elinde
Printable View
biraz kaba olacak
ama ipler
Madrabaz
elinde
10 kademede alışta
sadece toplam 800 lot var
satıcı
sizce böyle davranır mı ?
kapanış seansında
hiçbir şekilde
alış girmiyor
böyle davranış
satmak için
değil
sattırmak
içindir
(bu arada emekli fonunun 200 BİN lotu alınıyor)
tahtada bu denli zayıf alıcı varken
Genil adam şirketini güzelleye güzelleye 6 milyon lotunu satacak ya ne yapacağını şaşırmış 9 aylik bilancoda ilac ruhsat degerlemesi yapmıştı normalde yil içinde yapilmasi yasakmış yil sonu bilancoda yapilabiliyormus. Spk uyarı göndermiş sirkete
https://www.borsagundem.com/haber/sp...idecek-1792493
artık bugün gönderir bilançoyu geç bile kaldılar.
Johnson & Johnson, kardiovaküler tedavi alanındaki pozisyonunu genişletmek amacıyla 13.1 milyar
dolarlık bir anlaşma ile Shockwave Medical'i satırn alıyor.
En kötü 1 milyar dolar piyasa değerinde olmamız gerekirken 440 milyon dolar pd miz var :(
en son bilanço açıklanalı 5 ay oldu koca 5 ay. mayıs 20 de açıklayacak olsa 6,5 ay olacak 2 bilanço arasındaki zaman. anormallik var.
Ek 30144
Deva 75 mln dolar NDK açıklasa yaklaşık yarısı eder, 4 mlr dolara da bırakırım :)
endeks hacimsiz artıyor bizim kağıt ciddi hacimsiz yükselişte. ne ayaksınız olum ne anlatmaya çalışıyonuz bize eyy spek efendi.
Devayı iyi kötü 5 yıldır takip ederim. Daha önce spot kapanış sonrası eşleşmede yukarıdan kapandığını ilk defa gördüm:)
%5 üzeri prim de herhalde tarihinde 10 günü geçmez..böyle salak ir kağıt bu:)
Genil bilanço açıklamış 9 aylıklarda şişirilmiş bir duran varlık artışı vardı (ruhsat değerlemesi).Spk bu şekilde manipulasyon yapamazsın sene ortasında diyerek uyarmıştı 2 gün önce bugunde 12 aylık bilançoyu paylaşmışlar.
Bu 12 aylık yıl sonu bilançosu.
https://twitter.com/fintables/status...74057752993860
Bu 9 aylık bir önceki bilanço
https://twitter.com/fintables/status...24516816572871
Daha önceki forum yazılarımda 2022 9 aylığa göre 2023 9aylıkta net kar büyümesi sağlayamayanın enflasyon muhasebesinde karının baya düştüğünü gözlemlediğimi söylemiştim. Burda da zaten 9 aylık enflasyon muhasebesi olmadan bile bir net kar artışı yapamadığını görüyoruz.
Genil 9 aylıkları karşılaştırdığımızda (enflasyon muhasebesi harici görebilmek için 9 aylıklardan bahsediyorum hep) 2022 9 aylıkta hasilatı 4 milyar tl 2023 hasılatı 4milyar tl zaten hiç bir büyüme artış gösterememiş.
Devaya baktığımızda 9 aylıklara 2022 9 aylık hasılat 3 milyar tl 2023/9 6 milyar tl.
Buda bizim 9 aylığımız.Hatırlayalım.
https://twitter.com/fintables/status...60973167800789
Şimdi selec i görünce herkes şok olmuştu dağıtıcı ilaç üreticisi olmamasına rağmen Genil'e bakınca Devanın enflasyon muhasebesinde de yine pozitif bir bilanço açıklayacağını düşünüyorum.
En kötüsü yüksek stok biraz belimizi bükse oda son çeyrek karını götürse yine 2 milyar tl net kar açıklayacağını düşünüyorum.
Bu karlada fk yine aynı kalır. Duran varlık artışıylada pd/dd 1 seviyesine iner.
Her türlü iyi bir şirkete ortağız ancak fiyatlaması fiyasko ne kadar iyi olursa olsun fiyata yansımayınca bir anlamı olmuyor tabi ki dolar bazlı tl bazlı bile hepimiz eridik bistin son rallisinde Umarım farkı kapatır..
https://twitter.com/vaziyetcomtr/sta...86503746973884
Amcam direk damardan girdi konuya.
http://share.matriksdata.com/shareMa...04071155157038
DEVA / BIST 100 Aylik
Grafik pandemi ile "pahalanmis", pandemiden sonra ucuzlamis mi Cauti abim??? :)
2019 sonrası, Pandemi dönemi dahil, deva hiç bir zaman pahalı olmadı. Ya çok ucuz, ya da çok çok ucuz oldu. Şimdilerde de çok çok ucuz durumda. Ucuzdur, vardır bir illeti diyemiyorum. Sadece piyasa oyuncuları(yatırımcılar demiyorum) ilgi göstermiyor diyebiliriz.
Bunun sebepleri de belli. Kendini ve şirketi saklamaya çalışan bir yönetim. Yatırımcıyı ve hisse fiyatını önemseyen bir tavır. Bir yerde bu döngü kırılacak sonuçta. Ya bir alıcı çıkacak, ya da bir spek ya da spek grubu bu ucuzluğa bir noktada kayıtsız kalamayacak.
Bak dudu abi. Senin de iyi bildiğin bir kağıt. Yıllarca hektaş ederinden çok daha yüksek fiyatlandı. Spekler, foncu ekip ve yandaşları patronu da gruba dahil edip yıllarca gazladılar hisseyi. Pireyi deve yaptılar. Orta halli bir şirketi tektaş diye pazarladılar. Bu dönemde birileri voleyi vurdu, Oyak dahil çok taraf ekmek yedi bu işten. Sonuçta malı da birilerinin kucağa bıraktılar.
Şunu demeye çalışıyorum. Piyasa 10 yıl aşırı yüksekten fiyatladı o hisseyi, sonuçta piyasa haklı çıkmadı. Şirket aynı şirket, patron aynı patron, ama artık sürünüyor aynı şirket. Adlında şirketin temel radyolarında ve yönetiminde çok da değişiklik yok. Değişen tek şey fiyatlama. Yıllarca şirket bedelli açıkladı, gazcı tayfa çoşkuyla karşıladı hep, yeter ki şirket yatırım yapsın, bedeli neyse öderiz dedi. Oyak zirveden milyonlarca lot sattı, o zaman bile yeterki satsın, derinlik artacak diyordu birileri.
Yani eskiden de vasat bir şirketti, şimdi de öyle. Eskiden de vasat bir yönetimi vardı, şimdi de öyle. Değişen tek şey fiyatlama ve piyasa algısı. İşte algı böyle bir şey ve yanlış algı rahatlıkla 5-10 yıl sürebilir.
Benzer hikaye Ereğli için de anlatılabilir. Ne eskiden o kadar gözde olnalıydı, ne de şimdi bu kadar yerin dibine sokulmalı. Yönetim aynı yönetim, şirket aynı şirket, değişen tek şey global Çelik piyasayı(Çin etkisi), döngüsel şirketlerin kaderi yani.
Neyse, deva ya dönelim. 5 yıl ucuz fiyatlayan piyasa pekala yanılıyor olabilir. Bugün patrona saydıranlar, hisse 10 a katlasa patrona methiye düzmeye başlar. Şirket aynı şirket, patron aynı patron olsa da algıya bakar yani. Temel olarak beğenmeye devam ediyorum, her yıl üstüne koya koya gidiyor. Ne zaman fiyatlanır, God knows.
Haklisin cauti abim hem de cok hakliisin.
Giden kagit kendi hikayesini de yaziyor.
Hekts giderken ne yazsan bos, ne desen bos.
Her sey algi dedigin gibi.
Borsa isi %80 psikoloji %20 reel degerleme.
Son günlerde deva ya ilgi gösteriyor gibisin. Bir giriş yap, Twitter da vs dudu abi girmiş diyelim, biraz reklam yapalım. 80 üzerine atar bu gazla. Senin eskiden beri sağlam bir takipçi kitlen var. Bir kaç üstad, 1-2 spek, 1-2 fon girse bakarsın teker dönmeye başlar
Albatros Portföyü takip edenler vardi HVZ fonundaki tüm paylarini sıfırlamis gözüküyor
https://twitter.com/FonTakip/status/...wOAPEfNTg&s=19
ayrılmadı, bazı lisans konuları yüzünden arka planda kalmayı tercih ediyor artık..twitter da mention ları da kapadı çok soru geliyor diye.
özelden deva konusunda yazıştığım fon yöneticilerinden biriydi..açık açık yapacağı işlemleri tabii ki söylemez, ben de sormam zaten, etik açıdan.
ama, son haftalardaki muhabbetimizden sattığını anlamıştım..özellikle selec ve genil bilançoları sonrası, deva için de bilançoda stok devir hızı kaynaklı olumsuzluk olabilir beklentisi var fon yöneticilerinde.
hvz yine iyi dayandı, 6 aydır taşıyorlardı, bir noktadan sonra getiri kaygıları ağır basıyor ve satmak zorunda kalıyorlar...ama gökhan uskuay hızlı balıktır, bilanço sonrası tekrar dönebilir devaya.
selec yüksek devir hızı
bilanço hüsran
stok devir hızı ne olmalı
sektör ve şirket önemli mi?
maddi temeli olan görüş varsa alalım
söylentileri bırakalım
Ne yazıp yazmayacağımızı sana mı soracağız? 5 yıldır deva yatırımcısıyım, o gündür bu gündür de başlıkta yazıyorum. Senin hissede ve bu balıktaki mazin nedir?
Bir daha benim yazdıklarımla alakalı ukela ukela yorum yapma...Arkadaşlar HVZ fonu satmış, Gökhan uskuay ayrılmış mı filan demiş, ben de ona istinaden bildiklerimi yazmışım?
Sana ne oluyor?
sen kimsin ki seni
muhatap alacağım
yazımda söylentilerden bahsettim
yazdıklarını söylenti görüyorsan
o senin kabulündür
komik değere düşmüş piyasa değeri ortada iken
bilanço sonrası,fon yöneticieri vs vs
anlık değişen tespitler
anlık değişen pozisyonlara işaret eder
sen den alıntı yapmadım yapmam da
0.0225
0.00750
üç yılda 100 endekse göre fiyat
değişimi % 66 değer kaybı
hem de DEVA için en parlak 3 yıl
böylesine bir fiyatlama
inanılması çok zor
imtiyaz safsatasından sonra
şimdide enf.muh. stok ve hızı falan filan
100 sattığı zaman sadece 43 olan satılan malın maliyeti
adam % 5 le mal satıyor her 15 günde stoku devirmezse zarar yazar
onla mukayese ediliyor
adamlar parayı ort % 25 le bankaya faize koymuşlar
borçlanma yok hem de borçlanmanın
en ucuz olduğu dönemde
onlarla mukayese ediliyor
ve bu mukayese uzman sanan veya sanılan kişiler
tarafından yapılıyor
Projeksiyon yapabilen varsa
paylaşsın tartışalım
çok ince ayrıntılara girebilen
değerli yazılar var
gelin stok üzerinde yazalım
parasal varlıklar etkileri
parasal yükümlülükler ve etkileri
yazalım değil mi
hiç bilgisi olmayanlar yazıyor
siz niye yazmıyorsunuz
Açıklansaydı da artık öylemi olacak böylemi çıkacak yerine görseydik bi ak koyunu kara koyunu uzattıda uzattılar Ülkemizde her şey böyle aylardır belli enflasyon muhasebesine geçileceği süreyi sen niye 2 ay uzatıyorsun zamanında ayarlasın tüm şirketler.. Eminim hazırdırda bilerek uzatıp kamuyla paylaşmıyorlar
Eczanelerde azalan ilaçların bollastigini söyledi doktor arkadaşım. İlaçlar için beklenen döviz referans fiyatı arttırımı olmayacak gibi.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öncü ekonomik göstergeler küresel çapta ekonomik yavaşlamaya işaret ederken, miktarsal sıkılaştırma tedbirleri yurt içinde
tüketim artışını kısıtlamayı ve yumuşak iniş sağlamayı hedeflemesi,
Kredi derecelendirme kuruluşunun verdiği rapora bak.
Hasta insan ne yapacak ekonomik yavaşlama var 3 5 ay sonramı hasta olayım diyecek tövbe tövbe
https://www.jcrer.com.tr/tr/derecele...9-b2cf854c4f45
resesyondan, ilaç sektörün etkilenmesi marjinal seviyededir. etkilenMEdiğini söylemek doğru olur.. küresel olarak da böyledir. sektör de planını ona göre yapmıyor zaten.. dolaylı etkileri zorlarsak belki buluruz.. ancak, ilaç işinde miktarsal tüketim, resesyonla alakalı bir konu değildir.
hatta tersini bile söylemek mümkün: resesyon kaynaklı psikolojik zorunlar artar (geliri azalan veya işini kaybeden insanların mutsuzlaşması, kaygı artışı, depreseyon vb).. hatta psikosomatik şikayetler de başlar (psikoloji kaynaklı şikayetler; örneğin, abartılan ağrı, boşaltım sistemi şikayettleri, kardiyoljik şikayetler, hipokondriyasi vb).. neyse, özeti: resesyon oldu diye, kutu tüketimi azalmaz.. fiyat (devlet bütçesi vb) konusu ise, ayrı konudur ve fiyat konusu zaten diptedir.
rapordan:
"..........The Company’s sustainable EBITDA generation capacity, steady progress in the sales volume
and robust indebtedness structure have been evaluated as important indicators for the
stability of the ratings and the outlooks for Long and Short-Term National Issuer Credit
Ratings are determined as ‘Stable’. ........."
google translation:
".......Şirketin sürdürülebilir FAVÖK yaratma kapasitesi, satış hacmindeki istikrarlı ilerleme
ve güçlü borçluluk yapısı önemli göstergeler olarak değerlendirildi. Uzun ve Kısa Vadeli Ulusal İhraççı Kredi notlarının istikrarı ve görünümleri Derecelendirmeler ‘Stabil’ olarak belirlendi......................"
Rekabet Kurulu, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve GlaxoSmithKline hakkında yürütülen soruşturmayı, idari para cezası uygulayarak uzlaşma ile sonlandırdı
Rekabet Kurumu (RK) internet sitesinde yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Rekabet Kurulunun 09.11.2023 tarihli ve 23-53/1004-M sayılı kararı uyarınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kurulun ara kararlarına istinaden gönderilen uzlaşma metinleri neticesinde, rakipleriyle iş gücü piyasasında birbirlerinin çalışanlarını işe almamaya yönelik olarak centilmenlik anlaşmaları yapmak ve rakipler arası rekabete hassas bilgi değişimi yapmak suretiyle anlaşma/uyumlu eylem içerisinde oldukları ve bu yolla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 33.321.564,11-TL, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ise 184.363.976,71-TL tutarında idari para cezası uygulanmasına ve 09.11.2023 tarihli ve 23-53/1004-M sayılı Kurul kararı ile yürütülen soruşturmanın anılan teşebbüsler bakımından uzlaşma ile sonlandırılmasına karar verilmiştir.
kağıdın artması için önemli bir sebep lazım bizim bildiklerimiz ve bizim saydığımız şeyler önemli değil. başka bir şey lazım ama ne acaba?
pandemi öncesi ve pandemi sonra enf. ile paramızdan 1 adet sıfır eksildiğine göre bu kağıtta alsında 70 tl değil 7 tl ile 2008 yılındaki 7 tl fiyatına düştük diyebiliriz bence.
En önemli eksiklik şeffaf yönetim anlayışından yoksun bir kurum oluşudur. Nisan 16 ve hala bilanço yok. Ne zaman açıklanabileceğine dair bir açıklama da yok. Hisse performansı göz önünde bulundurulduğunda bu vurdumduymazlık çok sinsice ve kötücül. 81 milyonun merkez bankası bilanço açıkladı bizim ''çok ucuz'' devamız henüz açıklayamadı. 1, 1.5 ay önce soranlara çalışma yapıyoruz en kısa sürede açıklayacağız demişlerdi oysa.