Bilemem. Doğrudur. Yalandır. Bunu tarihte yaptılar. Kek ye dedi üstteki. Kestiler kafasını.
Printable View
Matriks Haber ve LATİF ŞİMŞEK takip ediyor
TRT HABER
@trthaber
Doğal gaz rezervleriyle adını duyuran Karadeniz den yakın gelecekte hidrojen sülfür müjdesi de gelebilir.
Türk bilim insanları tarafından geliştirilen yöntemle çıkarılması planlanan hidrojen sülfürün değeri trilyon dolarlarla ifade ediliyor.
https://trthaber.com/haber/gundem/do...ek-739766.html
__________________________________________________ ___________
Hadi gözümüz 1 kez daha aydın olsun.
Müjdemi isterim. :p
Petrol 88 e dayandı. Btc koptu gidiyor.
Filmleri yeni başlıyor..
Narkocular avrupaya akıyor...
Maksimum 3 seneye...
Abd de olan çadır/keş olayının aynısı yaşanır....
90ların ürünü de değil yeni jenerasyon...
Aklı ruhu bedeni öldüren cins.. Bunları kim keşfedip üretiyorsa.. En vahşi ceza bile yetmez..
Yanlarında umarım/dilerim bizide bataklığa çekmezler..
Gerçek yaş kaç? Sana bir öğüt vereyim. Borsaya bulaşma, oyalanır durursun. Ben 40'ları geçtim hala oyalanıyorum. Reel sektörde bir iş tut veya bilgisayar programlama felan öğren. Burada vaktin zayi olmasın. Bu ara borsa çıkıyor ama çakıldığında inan burada olmak istemezsin.
Bu çadırlar Beyaz Saray a 30 saniye yürüme mesafesi uzaklığında. STK lara göre ABD de 6 milyon kişi sokakta yaşıyor. Kimisi yoksul, kimisi tercihen, kimisi bazı şehirlerdeki yüksek ev kiralarından kimisi de uyuşturucu yüzünden bu durumda. ABD nin böyle bir tarafı da var.
https://twitter.com/huseyingunayDC/s...20224562421796
__________________________________________________ __
Kuzey Amerika şu anda tarihinin en ciddi uyuşturucu salgınını yaşıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde ortalama yaşam süresi, on yıllardır bir ilk olarak düştü bile...
Bu fenomeni ve aynı zamanda bu salgının üzerimizdeki etkilerini açıklıyorum
https://twitter.com/pierremarieseve/...22666687393792
iyi akşamlar.yaklaşık 2 yıldır burda yazmadım uzunca zaman okumadım. son dönemlerde tekrar izlemeye başladım.fakat gördüm ki pek değişen bişey yok.bir kaç ekleme de bulunmak istedim.sayın abka iyi niyetli bir şekilde viop taki uyarısını yapmakta, pişmanlıktır. demiş.yılların tecrübesi canlı şekilde yaşamış sonucun bi şekil boş olduğunu anlatmış kendisine katılıyorum.bende en son 2 yıl önce long, şort yapıyordum maalesf yıllarca hep aynı bolgede al ver al ver boşa kürek çektim.şuan tek yaptığım long hisse ve vadeli tersde kalma sorunu böylece ortadan kalktı.bu şekil de daha kontrol lü olduğumu ve portföyümün sürekli arttığını gördüm.sert düşüşlerde anında kapanmamdan dolayı da sürekli nakitte olmam kolaylaştı.sonuç bende resmen rulet kırmızı sıyah gibi daima kasa kazanıyor.bazı arkadaşlar illaki kazanıyordur oda 1000 de 1 ihtimal olduğunu düşünüyorum.hisse net güzel faydalı fakat bazı arkadaşlar kaprisli ukala buna gerek yok.hepimizin bildiği gibi burayı takıp eden çok insan var .hani derim ki burdan yardıma i htiyacı olanların da kendi ne faydaları olacak şekilde anlamalarını sağlamak iyi olacağını düşünüyorum.sonuçta herkes bireysel kazanım yada kayıp.
Geçen film vardı, adam bisiklet tamircisi ama bisiklet sürmeyi bilmiyor.
Eleştirel düşünce negatifliklerden ve çelişkilerden yola çıkar. Öte yandan bilgiyi yorumlayıp aksiyona geçmek farklı bir durum. Bir bilgiyi 10 kişi farklı yorumlar, 10 kişi farklı aksiyonlar ile kazanır, bilgiyi getiren yanlış yorumlayabilir ya da yanlış aksiyon alabilir.
Geçen TV'ye biri çıktı, geçen yıl bir kurumda analistti, kendi şirketini kurmuş, şirketlere danışmanlık vermeye başlamış.
Bugün sağda Borsa Adamı diye bir ilan vardı, o da eğitim vs veriyor gibi.
Efendim bir süredir yazmadım.
Ne demiştik..
Borsada düşüş imkansız.
Caho sordu idi..Hiç mi düşmez..
Ekledik idi.
Düşer..
Düştüğü gibi de V şeklinde çıkar..
Dediğimiz gibi de oldu..
4600 4700 lerde burada korku pompalayanlar bizi çakallıkla suçlayanlar oldu (okudum hepsini)
Arjantin borsası üzerinden bize laf sokanlar oldu..(temmuzdan beri yüzde 300 yaptı hala dolar bazlı grafiğine bak diyor adam)
En güzel cevabı borsa verdi..
Cevap aşağıdadır..
https://i.hizliresim.com/l1mh620.png
Benim esas amacım vakit geçirmek, Okulda bir hoca ABD'de bir yaşlı adam haftalık dergileri okuyup borsada yatırm yapmış (veya oynamış) ölünce şu kadar milyon dolar miras bırakmış diye anlatmıştı. Emekli için vakit geçirmeye uygun bir şey, biri de pahalı bir hobin var demişti.
Seçim olmaz..
Seçimi kaybetmez..
Seçimle gitmez..
Seçim 14 mayıs tarihinde belirlendiğine göre geldik 2. önermeye..Yani..seçimi kaybetmez..Ve evet KK ve Mansur aday olur da ilk turda RTE nin ezip geçeceğini düşünüyorum..İmamoğlunun 2. turda kürt oyları ile bir şansı var seçimden önce önünü keseceklerdir diye düşünüyorum..
Endeks deki ana trend ile seçim tarihini birleştirince benimde beklentim olan 8000 rakamına ulaşıyoruz..(benim kişisel beklentim 7200 7500 civarları)
Daha evvel yazdım..
5000-6000 rakamının ileride ki olası bir endeks çöküşünde dip nokta olmasını bekliyorum..
https://i.hizliresim.com/7ownmmo.png
%51 psikoloji.
Uygun kişiye sistem nasıl çalışıyor öğretilir ise iyi bir borsacı olabilir. Bir arkadaşıma anlatayım dedim Karadağ'da, Gürcistan'da kumar daha karlı dedi. Başka biri sordu hiç bulaşma kendi işinde ilerle dedim.
Aslında bana da uygun değil, bu iş sabır işi ve sürekli sakin kalabilmek prensiplerden ayrılmamak gerekiyor.
Borsada düşüş imkansız dedik idi..
Ve bu imkansızlığın geçen hafta çarşamba gecesi saraydan gelen uyarılar ve perşemde dipten gelen yüzde 6 lık alım dalgası ile nasıl gerçekleştiği gözler önüne serilmiştir.
O gün hasbelkader aracı kurumda idim..Bütün çalışanlar müşterilere hisse aldırmaya çalışıyordu..
el cevap. Paranın dolara akmasının önüne geçmek için 5000 in altına müsade edilmeyecek dendi..
THY TUPRS EREGL KRDMD ...bir çok beklentili şirket eski zirvelerini yakaladı bazıları geçti..
Bazı geçemeyenler var..En fazla dikkatimi çeken de FROTO..
Kudurarak yetişmesini bekliyorum..TUPRS ile at başı gidiyorlar çünkü..
Daha evvel ikisi içinde 750-1000 aralığını işaret ettim idi..
çelişkiler normal ve bu işin doğasında var. alım-satım işlemi bile çelişki üzerine kurulu. alan adam bu fiyat ucuz, fiyat yükselecek; satan adam bu fiyat pahalı fiyat düşecek şeklinde iddiaya giriyor bir nevi(tabiki tam olarak böyle değil ama buna yakın bir şey.)
bence önemli olan herhangi bir veriye dayalı bilgi paylaşımı yapmak. sonunda yanlış çıksa bile veriye dayalı tahmin işe yarar. attığımız her taş yerini bulsa hepimiz milyonluktuk zaten.(dolar bazında =) )
Bu işin metafizik tarafı da bana göre var.
Senin kaderinde olmayan bir şeyi yapmaya kalktığında her şey ters gidiyor, kaderinde var ise zorla yaptırıyorlar, direnmezsen su gibi akıp gidiyor hayat.
Burası ve diğer köyde seçimlere kadar çok extreem bir durum olmadıkça yazmayı düşünmüyorum..
Kontrollü borsa..
https://i.hizliresim.com/is2puv2.png
SASA 17 kasım günü çöküşe geçiyor..
Ben o zamanlar yazdım..SASA HEKTS daki çökürse veteranları devreye alırlar dedik..
Nitekim öyle oldu..
Endeks çöküşe geçiyor..
Tam da SASA nın çöküşe geçtiği 4600 endeks değerinden ilk kalkışa geçen SASA oluyor 90 tl den 120 ye basıyorlar.
Kontrollü borsa..
Düşüş imkansız..
Senden benden olmaz. Yine de denemedik demeyiz.
İnsan olabilecek en iyisini hayal etmeli, olmuyor ise benim sorunum değil deyip kendini rahat hissetmeli. Herkese "Oxford vardı da biz mi okumadık" prensibi uygulanacak muhtemelen.
Kennedy'nin sözü varmış, ben sisteme ne verebilirim diye düşünmek lazım, kendine yonttuğun hayal çöpe gider muhtemelen.
John Fitzgerald Kennedy
"Evet, sevgili Amerikalılar! Ülkem benim için ne yapabilir diye değil, ben ülkem için ne yapabilirim diye sorun!"
https://i.hizliresim.com/hq72dph.JPG
03.01.2023 -- 5.704
12.01.2023 -- 4.601
20.01.2023 -- 5.507
Bu aralıkta VİOP tan para kazandım diyen varsa alnını karışlarım.
1 kazanırsın 2.de kaybedersin.
Bu topicte gerçekler yazılsın anket yapalım,kazanan 100 kişi de 5-10 nu geçmez.
YTD
Bu çıkış bir başlangıç çıkışı..
2003 de yabancı nasıl yüklenip 10.000 den 2013 not artışında 93.000 endeksine getirdilerse ise şimdide top yerli yatırımcılarda..
Enflasyonist büyüme politikalarında aşırı gevşek para politikası olan ülkelerde borsalar düşmez düşemez..
Ne zaman bu politikadan vazgeçilir o zaman..
Bunun olması içinde bir likidite krizi gereklidir..
Yani 2001 de yaşadığımız türden bir kriz..
Bu krizi çıkan hükümet kendini imha eder..
Şu an için ne AKP nede muhalefet böyle bişi yapamaz..
2000 3000 gibi rakamlar beklenler için tek seçenek savaş iç savaş swap ların kapanması ağır ambargo..Bu durumda da mevcut hükümet venezüella örneğini seçmek durumunda kalacaktır..Şu an arjantin modelindeyiz..
https://i.hizliresim.com/63gz5ab.png
Bir arkadaş bunu 2 ay önce altın vuruş topiğinde paylaşmış 3 aşşa 5 yukarı bende buna benzer bir gelecek öngörüyorum borsa için önümüzdeki orta ve uzun vade de..
Tek farkımız ben seçime kadar yükselişe devam diyorum.
Cumhurbaşkanı bu iş ailecek yapılacak bir iş, geçici bir heves işi değil dedi beni rahatlattı.
Cumhurbaşkanı olmak, zengin iş adamı olmak, bir yerde profesör olmak vs bir sürü şey ne düşündüysem bana göre değil. Ama kendini kurtarmak gayet mantıklı bir hedef. Kendini kurtarınca ne oluyor, kendini kurtarmış oluyorsun, fakat ölene kadar garanti yok.
Borsa kafayı rahatlatıyor.
Geçen sucuğu kıyma yapıp hafif tereyağında kavurdum, ince bulguru da sıcak su ile haşladım, karıştırdım güzel bir yemek oldu.
Bu süreçte özellikle yazmadım..4600 4700 de söyle bi yazılanları okudum..Özellikle çarşamba gecesi saray toplantısından sonra 90 derece ile alacaklar malınıza sahip çıkın diyecektim ama burada öyle bi ortam vardı ki..
Açık söylim artık kimse ile polemiğe girmek gibi bir hevesim isteğim kalmadı.2000 den beri düşecez çökecez naraları atıla atıla 6000 e dayandık..
Bu süreçte borsa düşmez düşemezden..düşüş imkansıze evrildik..
4600 4700 de korku pompalayanlar şimdilerde 2 li tepe şubatta çöküş demeye başlamış..:28:
Elinizdeki malların kıymetini bilin..Özellikle daha evvelden ismini zikrettiğim bazı kağıtlar..
Misal hisse başı 100 tl karı olan tuprs..Zaten 90 derece ile alıp 600 tl ye dayandırlar bile kağıdı..
Diğerleride malum..
Herkese iyi eğlenceler..
yine short tuşunu söküp möpmeyin milletin gazına gelip. bir yılda longun verdiğini bir haftada verir. hele devbizim gibi bir nevi sapik eğilimi olan borsalarda.
borsa düşmezmiş... düşürmezlermiş...
bu gözler sarayın has adamı ahlatciya nasıl dansöz kıyafeti giydirip milletin maskarası edildiğini gördü...
zaten şu anki irade dediğinin yüzde birini yapabilseydi milletçe bu çukurda debelenmezdik.
siz teknikten, temelden, takas analizinden, haber akışından, bilanço akışından sakın kopup da " düşmez la bu borsa" gibi derin analizlere takılıp kalmayın...
Bence bi 10 gün daha istisnai günler hariç short tuşuna çok dokunmamak gerekir.
Siyasi açıklamalar davranışlar istisnai.
Ters bi açıklama gelir herşey alt üst olur.
Adam, bildi...GUNDWANE...
Gundi,tarikat kur müridin olalım.Muhtar ol ,azan olalım.CB adayı ol, secmenin olalım.Orgüt kur,üyen olalım...
Gece ansızın gelip ayarı vermişsin.😀😀
GUNDI,neden borsa 4600/700 iken ortalıkta yoktun?..motivasyona ihtiyacimiz vardı.
Bu kararlılığı o zaman ifade etseydin de hisse alsaydık.
Neyse..Burası Viob forumu.1300 puan düştük.Yani terste kalan oyuncu battı..Hisseler bile %30 düştü..
Zirve neresi bilmiyorum.zaman,seviye olarak tahminlerim var..Ama bu sefer zirveden 1800/2000 puanlık düzeltme beklerim..DÜŞÜŞ imkansız.. ben düzeltme bekliyorum.😀...
Olası dipten sonra ise 12 aylık ralli beklerim..özellikle bir sektörle..
sp500 hele bir 4100/150 olsun..
Alan ,hayrını görsün.Ama 3 dolardan orta vadeli hisse almam.Gelsin yabancı alsın.. Şark kurnazligini bilmeyen yabancıya geçirelim malları.
Adios...