RAPORU YAZDI VE BUGÜN 1 MILYON SATTI :kahkah:
https://share.matriksdata.com/shareM...11161815172485
Printable View
RAPORU YAZDI VE BUGÜN 1 MILYON SATTI :kahkah:
https://share.matriksdata.com/shareM...11161815172485
Geldi, geldi.. :ok: devamı da gelir umarım.
https://i.hizliresim.com/ahzn8nl.png
Hostage negotiator 'hopeful' on deal within a week
A top negotiator who has been involved in recent talks around the release of some of the hostages held by Hamas in Gaza has told the Associated Press he hopes for an agreement within a week.
Dunya borsalari islerine bakmaya basladi, kendi dinamiklerine donduler. 1 hafta icinde rehineler konusunda anlasmaya varilirsa konu ile ilgili birinin dedigi gibi yollarina giderler.
Bizde ise bankalari tetikleyecek derecelendirme kuruluslari, fonlar... yatti. Birinin mucahiti otekinin teroristi. Arap sermayesi banka hisselerine gelmez. Gida'ya betona gider. Yerli dolandiricilarla ne olacaksa olacak artik bankalarda.
Nasil bir seydir bu yeni yatirimcilik.
https://pbs.twimg.com/media/F_IzrG2W...g&name=900x900
https://i.hizliresim.com/mj47wm6.png
Mızrakları 10 kaplan gücüne çıkardım ama.. gerisi tahtadaki kodlara kalmış.
Bugün (dün yani) enka, hava yolu, tüpraş, türkcell ve gübreden çıkıp bir kısmıyla ilave yaptım. Umarım değecek.
İyi bir hafta sonu dilerim.
Cok nazli bugun.
3 aydir patinaj yapiyor
düzelte düzelte bitiremedi
milleti bezdirdi
yeni girenler zaten girdigine bin pisman
israrla enflasyon muhasabesi düzeltmeli/IFRS bilancoyu yayinlamiyorlar
zaten yayinlansa bile Türkce menüden cikmamasini sagliyorlar
birakin artik bu ucuz isleri
is yatirim zaten en önde giden bla bla bla...
yatirim tavsiyesi degildir
06 Ankara ihtimalini gözeterek; ayak izlerini takip ediyorum.. bu gaydırı gubbakın.. yükselen trend bozuldu (gibi bir görüntü :cool: oluştu.. ) bir defa.. TH abinin de dediği gibi. :ok:
https://www.5harfliler.com/gaydiri-gubbak-cemilem/ .. https://i.hizliresim.com/s35glro.png
https://i.hizliresim.com/elmkp46.png
https://i.hizliresim.com/g7a1r3q.png
Çin ile Suudi Arabistan, döviz takas anlaşması imzaladı -AA
Çin ile Suudi Arabistan, döviz takas anlaşması imzaladı
PEKİN (AA) - Çin ile Suudi Arabistan arasında, ikili ticarette yerel para birimlerinin kullanımı için döviz takas anlaşması imzalandı.
İki ülke merkez bankalarından yapılan ortak açıklamaya göre, üç yıllık anlaşma kapsamında 50 milyar yuan (yaklaşık 6,97 milyar dolar) riyal karşılığı takas edilebilecek.
Karşılıklı uzlaşmayla uzatma opsiyonu bulunan anlaşma, iki ülkenin özellikle doların hakim olduğu petrol ticaretinde yerel para birimlerini kullanmasına olanak sağlayacak.
Dünyanın en büyük enerji ithalatçısı konumundaki Çin, 2022'de Suudi Arabistan'dan 65 milyar dolar değerinde ham petrol satın almıştı.
Anlaşma, Çin Merkez Bankası'nın (PBoC) son 10 yılda imzaladığı 30'ncu döviz takas sözleşmesi oldu. Çin, daha önce Orta Doğu'dan Birleşik Arap Emirlikleri ile 2012'de, Katar ile 2014'te ve Mısır ile 2016'da benzer anlaşmalar imzalamıştı.
ABD ile artan ekonomik ve jeopolitik rekabet içinde Çin'in dolara bağımlılığını azaltmak üzere dış ticarette yerel para biriminin kullanımı artırmaya yönelik adımlara hız verdiği gözleniyor.
Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından Batı'nın Moskova'ya uyguladığı yaptırımlar, dış ticarette dolara bağımlılığın nasıl yıkıcı sonuçlar doğurabileceğine dair Çin'in farkındalığını artırmış durumda.
Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son yıllarda izlediği faiz artırımı politikaları uluslararası piyasada doların değerinin yükselmesine yol açarken, özellikle yükselen ekonomilerin kur dönüştürme maliyeti daha ucuz olan yuan bazlı işlemlere yöneldiği gözleniyor.
PBoC'un verilerine göre, 2022'de yuan cinsinden uluslararası transferlerin miktarı yıllık yüzde 21,48 artışla 96,7 trilyon yuana (o günkü kura göre yaklaşık 14,14 trilyon dolar) ulaşmıştı. Sınır aşırı yuan ödemeleri sistemi üzerinden yıl boyunca 4,4 milyon para transferi yapılırken, transferlerin sayısı da önceki yıla göre yüzde 31,68 artmıştı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
https://i.hizliresim.com/17rg4b8.png
Selam arkadaşlar. Bizim topik.. kadro tamam. Ama sus pus :one:
https://i.hizliresim.com/jvmm174.jpg
Yeni şirketin kurulumunun ötelenmesi beklentilerinde ötelenmesine neden oldu. Şahsi görüşüm endeksten pozitif ayrışması Ocak 2024 ten önce olmayacağı yönünde. Bu dönemde gel gitler yapabilir. Yıl sonu konsolide net kar beklentim 80 milyar Tl civarında olacağı yönünde. Ancak sıkı para politikası nedeniyle seneye temettü için izin çıkmayabilir. Bunun yerine yüklü bedelsiz yapabilir.
KAP: ISATR ISBTR ISCTR ISKUR TIB [ ] TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1219205
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2023-11-21
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Bankamız 411 milyon Euro ve 465 milyon ABD Doları tutarında 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşmasını imzalamıştır. Dış ticaretin finansmanında kullanılacak olan sendikasyon kredisinin, en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti; Euro dilimi için Euribor+%3,25, ABD Doları dilimi için Sofr+%3,50 olarak gerçekleşmiştir.
Bir gun kargayla tilki ucağa binmişler. First class bilet almışlar.
Neyse ucak havalanmış, yarım saat geçmiş karga hostes cağırma butonuna
basmış.
Hostes: Buyrun karga bey ne istersiniz
Karga : Hiiiiccc
Hostes: O zaman niye bastınız cagırma butonuna
Karga : İbnelik olsun diye
Hostes kızmış geri dönmüş gitmiş
Karga tekrar hostes cağırma butonuna
basmış.
Hostes: Buyrun karga bey ne istersiniz!
Karga : Hiiiiccc (pis bir gülmeyle)
Karga : İbnelik olsun diye
Hostes iyice kızmış geri dönmüş gitmiş
Tilki olayı görmüş lan demiş benim kargadan ne eksiğim var bi de ben
yapayım demiş.
Tilki hostes cağırma butonuna basmış.
Hostes: Buyrun tilki bey ne istersiniz
Tilki : Hiiiiccc
Tilki : İbnelik olsun diye
Hostes iyiden iyiye kızmış kaptan pilotun yanına gitmiş
Durumu anlatmış
Kaptan pilot: Atın ****leri aşşağı demiş.
Kargayla tilkiyi karga tulumba kapıya getirmişler.
Tilki bi kargaya bakmış bi kendine
Tilki : Ama ama ben uçmayı bilmem ki
Karga: (Yine aynı pis ülümsemeyle) MADEM UÇMAYI BİLMİYOSUN NEDEN İBNELİK YAPIYOSUN
Atmışlar aşşağı tilki ölmüş karga kurtulmuş.
https://i.hizliresim.com/arlf5f3.png
Bugün geçtiğimiz dört güne nazaran daha iyiydi.
43 hisse.. elek altı, elek üstü.. ne bulduysam topladım.
Israel's cabinet has approved a deal with Hamas to secure the release of 50 hostages being held in Gaza
4 gun ateskes. Her 10 rehineye 1 gun daha. Biraz doping oldu borsaya, hadi 43 hissene de hayirli olsun. Dunya borsalari kendi dinamiklerine dondu buyumuyecek diye.
250 puan faiz artirimi bekleniyor.
43 hissenin de icinden gectiler yav.
Artik konuya fikra, bilmece, vs. ile yaklasma karari aldim
Dun fikra bugun ise bilmece..
havada kus ucar ben dururum
kus iner ben inerim
bilin bakalim ben neyim
(cevap oc degil)
abi n'aptin sen; herkes bankacisiyla papaz olacak simdi :)
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, TÜSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırmalar Forumu'nda yaptığı konuşmada "Bugün gelinen noktada TL mevduat faizi yüzde 50'nin üzerinde.
yabanci bir arkadasim sordu
Siz Turkleğ
hisse senetleği-nizi
hangi currency ile...nasil diyor siz?
fiyatlaniyoğdu
acıba ?
simdi millet sey yazar... paranin gidecegi adres belli oldu: TL mevduat
yari dolu bardak paradoxu :)
yatirim tavsiyesi degildir
İşbank Holding hikayesi noldu yaw ?
forumun ruh hali
temsili
https://www.youtube.com/watch?v=HFcKGuk_YWs
Zaten yanlış saymışım.. 44 müş.
20 den aşağı hisse olmaz bende.. ve hemen hemen payları eşit dağıtırım.
Genele yayılan derin düşüşler olmadığı sürece gün sonunda dördü beşi %2-3 düşer, üç dört tanesi % 5-6 çıkar ortadakiler genelde toplamda +%2-3 yapar.. olası peak noktaların da hesabını önceden yapıp ona göre geleni gereği yoksa elde tutmam. Son portföyde yoktu ama son üç buçuk ayda 15 adet kadar tavan yakaladım. Portföy toplamı günlükte genelde artı kapatır. Bugün de düne göre çok az artı kapattı..
Neyse ben daha az icat yapayım buralarda. Kalın sağlıcakla. TH abi beni yönetim kuruluna alsaydı iyiydi..
Otomasyona koymussan, sadece rakamlardan gidiyorsan, yani bir sistem varsa niye olmasin INVENTOR. Ben 3 hisseyi bile zor takip ediyorum.
Omerhan Bey'in guzel bir analizi...
Dün sizlerle paylaştığım #ISCTR analizini tek bir paragraf altında tekrar paylaşıyorum;
Aşağıdaki senaryo, potansiyel, matematik, adına ne derseniz diyin, #ISCTR ve içinden doğacak olan #ISHOL yarın bölündüğü şekliyle kurgulanmıştır.
Halka açık şirketlerin #ISCTR’ye ait paylarının toplamı an itibarıyla kabaca 155 mia TL.
#SISE - 158.2*0.5093 = 80.58 mia TL
#TSKB - 20.412*0.4768 = 9.73 mia TL
#ISMEN -63.870*0.657 = 41.99 mia TL
#ISGYO - 18.839*0.5206 = 9.81mia TL
#ANHYT - 17.793*0.62 = 11.03mia TL
#ISFIN - 9.345*0.2779 = 2.60 mia TL
Halka açık olmayanlar beraber ~162.5mia TL. Bu da kağıt üzerinde gözüken. Örnek: #ANSGR’nin %57’si Milli Reasürans’ın. #ANSGR bugün 20mia TL piyasa değerine sahip. 177 sirket içerisinde bu gibi onlarca örnek sayabilirsiniz. Yani ~kabaca 200mia TL gibi bir rakamdan bahsediyoruz ama biz ~162.5mia TL üzerinden devam edelim.
@borsaistanbul
’da yer alan #KCHOL #SAHOL #AGHOL gibi holdinglerin NAD iskontosu ~ %30-35 civarında. %30 alalım. Kurulacak olan yeni holding yapısına bu iskontoyu uyguladığımız taktirde;
162.5 x 0.7 = 113.8mia TL buradan gelen değer olur. Şimdi bu değeri #ISCTR’nin piyasa değerinden düşelim, 213.6 - 113.8 = 99.8mia TL bu iştirakler haricinde değer kalır.
Aynı şekilde iştirakler ve bağlı ortaklılıklara tekabül eden özkaynağı toplam mevcut özkaynaktan düşelim,
Bağlı ortaklıklar ve iştiraklerin bilançoda kayıtlı değeri 100.5 mia TL, toplam özkaynak ise 233.5mia TL,
233.5 - 100.5 = 132.9mia TL bu iştirakler haricinde bir özkaynak var.
Şimdi bunu yukarıda bulduğumuz iştirak harici değer ile kıyaslayalım, 99.8/132.9 =0.75x gibi bir çarpan çıkar.
Şu an ki piyasa değeriyle arada %25-30’luk bir marj olduğunu bu matematikle destekleyebiliyoruz. Halka açık olmayana diğer tüm şirketlerdeki potansiyel değer (yukarıda örneğini verdiğim) ile beraber bu iskonto %65-70’lere kadar çıkıyor.
Geçelim işin bir diğer boyutuna,
30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla Net Aktif, Mevduat ve Kredi büyüklüklerine baktığımızda #ISCTR özel bankalar içerisinde en büyük banka.
#YKBNK’nin 138mia TL, #AKBNK’nin 157mia TL, #GARAN’ın 215mia TL olduğu yerde #ISCTR’nin bölünme sonrası 99.8-100 mia TL piyasa değerine sahip olacak olması da ayrı bir tartışma konusu.
Bu konuyu ısrarla vurgulamamın sebebi, yarın 40 TL olduğunda “Hocam #ISCTR buradan alınır mı” diye sormamanız için. “Piyasa şartları izin verdiği taktirde” bu iskonto, marj, potansiyel bölünme gününe kadar veya sonrasında fiyatlanacaktır.
Bir kez daha kıymetli üstadım @RU_Unforgiven2
’a bana bir “bakış açısı çeşitliliği” kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Yukarıdaki kurgu tamamen kendisine ait olup bana sadece rakamları bir araya getirmek kaldığını hatırlatmak istiyorum.
Mali, Rusya ile altın rafinerisi inşa etmek için anlaşma imzaladı
Mali yönetimi, başkent Bamako'da altın rafinerisi inşa etmek için Rusya ile anlaşma imzalandığını bildirdi.
Mali Ekonomi ve Maliye Bakanı Alousseni Sanou, Mali Radyo ve Televizyon Ofisine (ORTM) yaptığı açıklamada, Rusya ile yeni anlaşmalar imzaladıklarını belirtti.
Sanou, Rusya ile imzaladıkları anlaşmalardan birinin de altın rafinerisi inşa edilmesine yönelik olduğunu ifade etti.
Rusya tarafından açılacak altın rafinerisinin yılda 200 tonluk hacme sahip olacağı ve Batı Afrika'nın en büyük altın rafinerisi olacağı tahmin ediliyor.
Mali İstatistik Ajansına göre, Afrika'nın en büyük altın üreticilerinden Mali, geçen sene 79 ton altın üretmişti.
Mali'nin ekonomik gelirlerinin yaklaşık dörtte birini altın oluştururken çıkarılan altının büyük kısmı Güney Afrika, İsviçre ve Avustralya gibi ülkelere ihraç ediliyor.
Mali ile Rusya arasındaki ilişkiler, özellikle 2021'de Mali'deki iktidar değişimi sonrası ve Fransız kuvvetlerinin geçen sene Barkhane Harekatı'nı durdurmasının ardından artış gösterdi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
%40 faizler borsadan para cikariyordur. Bugunku cakma o muymus ki? Bu arkadas da problemin 2021'de basladigini saniyor. Butun sorularinin cevabi HAYIR.Alıntı:
Eylül 2021de enflasyon %19, politika faizi %19 idi. “Nas var nas” denilerek talimatla faiz %8.5e kadar indirildi ve ülkede iki sene boyunca %100 civarı yüksek enflasyon, derin fakirleşme yaşandı. Bugün aynı kişi %40a çıkarılan faize sesini çıkarmıyor. Nas yok mu oldu? Yaşanan bu iki senenin ve fakirleşmenin bir bedeli yok mu? Kasıtlı verilen bu yanlış kararların sahibi süreci sorgulayan bir halk olsa görevi başında kalabilir mi? Faiz indirimi yapılmasa ve süreç doğru yönetilse şu anda tek basamaklı enflasyonla hepimiz çok daha yüksek refaha sahip olmaz mıydık?
Nasil eksi kapadiysa artik.
Bugün hacmin çok yüksek olması çıkış ortamını hazırladı. Hissede zaten gözle görülür bir zayıflık var. Sürekli patinaj çekip duruyordu. Momentum yetersiz.
Öğleden sonra 21.86 yı görüp aşağı süzülmeye başlayınca niyetini iyice belli etmişti zaten. Diğer özel bankalar %3-4 gibi artıdayken bu %1 bile çıkmakta zorlanıyordu. Çok kısa bir sürede 19.49-21.86 hareketini yapıp %12 primlenmişti hisse ve kısa vadede aşırı alım bölgesinde idik. Bu blok satış olmasaydı bile hissenin momentumu eksiye zaten dönmüştü, bahane oldu.
22 deki direnç gücünü koruyor. Bunun en az %1 üstünde arka arkaya 2 günlük kapanış görmemiz lazım 22 kırıldı demek için. 22 yi müteakiben 24 direnci var. Mübarek hissede her yer direnç neredeyse. Bunun işi zor.
Koç holdingin temettü gelirleri 2023 ün ilk 6 ayında 15 milyar TL ye yakın olmuş, ki toplam net karın 3 te 1 i kadar hemen hemen. Öte yandan konsolide gelirlere bakıldığında İşbankasının temettü geliri sadece 340 milyon TL. Aradaki farka bakar mısınız? İşbankası da "de facto" bir holding değil mi?