Oyak
16-20 Kasım 2022’de hektaş satıp
O gün Bitcoin’e geçmişmidir ?
Printable View
Oyak
16-20 Kasım 2022’de hektaş satıp
O gün Bitcoin’e geçmişmidir ?
Size kim taaa 15 ay evvel bu hisse 40 larda iken 17 ye kadar bile dusebilir dedi??? Ve bunu dedi diye bir de adama celallendiniz.. Hiii? Hiiii? Kim dedi?? Inanmiyorsaniz, unuttu iseniz girin arsive bakin, Simdi boyle kukumav kusu gibi dusunursunuz, dut yemis bulbul misali sesiniz cikmaz...Gider utanmadan bir de suclu ararsiniz.
Aklıma kötü kötü şeyler geliyor düşünmeden duramıyorum…
Hisse fiyatı düşer anlarım normaldir.Yatırım yapıp paraları toplayıp yatırımların meyvesini yemeden satmak ?? ne bileyim ya bizi çarptılar yada çok aptallar…
Horos efendi boş işlerle uğraşma bu konulara gel biraz!!
@asdas
Yıllarca bedelli bedelsizlerle artan lot sayısına
Maliyet bozulmasın diye kıyamama durumu oldu
3-5 ay başka hisseye geçeyim desek, sonra dönüşte maliyetimiz çok yüksek olacaktı.
Hektaşiler meyveyi yedi zaten, twitterda hangi meyve olduğunu da paylaşmışlar https://twitter.com/hektastarim/stat...51581145203149
Gelelim bazı gerçeklere, bugün ULKER bilanço açıkladı.
piyasa değeri HEKTS ile çok benzer olduğu için karşılaştırmak istedim. (44m - 41m) evet hekts hala daha pahalı.
şimdi yatırımcı hangisini alsın?
kafadan bi karşılaştırma yapsam ülkerin en az 2 hekts pd gelmesi lazım, artık hektaş mı yarıya düşer ülker mi gider göreceğiz.
HEKTS hasılat diğer çeyrekler şeklinde gelirse max 6 milyar yıllık.
ULKER hasılat 56 milyar
HEKTS net borç : 8,3 milyar (son çeyrek bilançosu ile 10u görebiliriz)
ULKER net borç : 19 milyar
HEKTS favok: son çeyrek 1 milyar belki??
ULKER favok : 10,6 milyar
HEKTS esas faaliyet karı : 500 milyon?
ULKER esas faaliyet karı: 11 milyar
HEKTS dönen varlıklar : 13,6 milyar
ULKER dönen varlıklar : 37 milyar
HEKTS duran varlıklar : 5,8 milyar
ULKER duran varlıklar: 24,6 milyar
HEKTS özkaynak : 3,6 milyar
ULKER özkaynaklar : 19,8 milyar
Arkadaşlar.Bilanco ne gün gelecek? son acıklanma tarihi nedir?
Bu arkadaşı bulmak lazım
16 kasım 2022
https://i.hizliresim.com/lfwsp57.jpeg
Hektaşla dikey karides yersin Ülkerle çıbık kıraker.
2022 bitmeden 2023 ün hakkını yedi bitirdi.. Kabul edelim bunu
Uyaranı dikkate almadınız, alay ettik😞bazılarınız kızdı
2023 bitmeden 2022 nin hakkını geri kusturdu şimdi 2024 de 2021 in hakkını kusturursa 2025 de 5 sene geri dönmüş olacağız
Ocağımıza incir ağacı dikecek bunlar :((
Şu grafiğin güzelliğine bakar mısın ?
5 dolara gidecek gibi şahlanmış
Kim der 0.5 dolara inecek buradan
6-7 gün daha tavanlasa 5 dolardı
https://i.hizliresim.com/fmoenfq.jpeg
Bunlar korkudan genel kuruldan da vazgeçtiler herhalde. Şimdiye çoktan açıklanması gerekiyordu tarihin. Mart ayının son cuması olmuyor muydu
Hekts adil değer sizce kaçtır?
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
brüt kar : 1.339.055.270
finansal giderler: -2.293.646.547
bu şirket batmıyorsa, oyak yüzdürdüğü için batmıyordur.
kıl kuyruğun kaç hesabı olduğu belli değil ,şimdi şimdi insanlar durumu daha net görmeye başladı,ama size bir şey söyliyimmi kıl kuyruk hektaşları satamadı kıyamadı ,hüsranı devam ediyor rahat uyuyacakken ruhsal bunalıma girdi zavallı
Helal olsun sağlam karar vermiş, elim kaç kere gitti lanet olsun diyerek satıp konya alayım dedim yapmadım, sonuç 300k kârda olacakken 250k zarardayım, üstüne bir de babanın konya'ları satıp buna yatırdım oradan da 150k zarar oldu.(adamın haberi yok)
Şimdi ortalamayı 23 tl. yaptım ama bekleme maliyetini de katınca 32 olması gerekiyor ki bu gidişle çok zor. Düştükçe alıp ortalama düşürmek zararı 12 ye katladı, 24 yıldır borsayla uğraşırım hiç bir hisseden bu kadar yanlış alımlar yapıp bu kadar zarar etmemiştim. Beklemeye devam mı edeyim, satıp kurtulayım mı, yoksa inat edip düştükçe eklemeye devam mı edeyim kafa da kalmadı artık. :(
yani evet benim gibilere borsanın hamallığını yaptırıyorlar, çok yanlış ama genelde sağdan soldan, tiyo diye inanarak hisseler alıyorum, düşerse eklerim çıkarsa satarım mantığıyla, 24 yılın toplamında kesinlikle zararım daha çoktur, bu son oldu zaten artık fon dışında hisselere bulaşmam kesinlikle.
Ortalama karına göre fk sı 10-20 arasına gelince fiyatı kaç oluyorsa hak ederi odur. Ucuz diyebilmemiz için 5-10 fk arası iyidir.
Ortalama karı kaç olur bilemem tabi. Yaptığı yatırımlar elinde patlarsa 2019 u bile aratır. O yatırımların geri dönüşü olursa o zamanlarki karının üzerine enflasyon farkını da ekleyerek 3 aşağı 5 yukarı bir fiyat çıkar ama sıkıntı yatırımların ne alemde olduğu.
Eregl döngüsel olduğu için fk sı 50 100 150 vs oldu çünkü karı sıfırlandı.
Bunun (hekts) karı nerede, yatırımları ne aşamada onu bulan ederinin ne olduğu sorusunun cevabını da bulur.
Her risk alan, iş kuran başarabilseydi dünyada aç kalmazdı.
O değil de bunlar 5 milyar lira borçlanma izni aldı 4-5 ay önce ama tek kuruş bile borçlanma haberi gelmedi değil mi?
https://x.com/alihektas/status/1768382813441556784?s=46
Tam 3 yil onceki usd bazli degerine donmus,
ustune uc yillik abd enflasyonu ekle 3 yil once alan bile zararda, al sana uzun vade yatirim.
Hekts beni borsadan soguttu hala gordukce sinirim gecmiyor.
b. s.k.t.rip gitsin p.z.v.n.k.ler!!!
biz bilmiyor muyuz hisse fiyatının neye göre oluştuğunu.
hisse geri alımı yapamazlamış çünkü yatırım yapıyorlarmış, siz şuna desenize kasa tam takır kuru bakır.
yapılan brüt kar finansman borcunu bile ödeyemiyor, fabrika bugün kapansa daha karlı olacak. düşünsenize bir işletmeniz var çalıştığı zaman borç ödemesi kardan daha fazla, ve bunu döndürmek için yeni borç almak veya varlık satmak zorundasınız.
şirkete üst yönetim bizzat operasyon çekip borçlandırıp kyyi soyup soğana çevirdiniz.
bu borçluluk ve karlılıkla normalde hisse fiyatı belki 3-4tl olması gerekir, hala enayı ky aldığı için buralardan veriyor yabancı ve kurumsal yatırımcı.
tek bir ky bile bunlardan uzak durup parasını kaptırmıyorsa benim vicdanım rahatlar.
abv.
2 ihtimal var. Ya şimdilik ihtiyaç duyulmuyor. Bir şekilde vadesi gelen borçları alacak tahsilleri ve taşınmaz satışlarından gelen paralarla çevirdiler (iyimser olasılık). Böyle mi değil mi bilanço açıklanınca görürüz borçların azalıp azalmadığından. Ya da uygun borç bulmak zorlaştı. Bu durumda mevcut devam eden yatırımlar nasıl etkilenir bilemem. Şu ferbis arzını da bir türlü beceremediler. Ne bu faaliyet raporlarındaki hedeflere göre 2023 sonuna yapacaklardı. Şu işi de kısa vadede artık bir sonuca ulaştırsalar, buradan gelecek para da biraz nefes aldırır.
Oyak yönetimi en tepeden kaç milyon lot sattı ve ne kadar lık bir gelir elde etti idi hekts da. Hatırlayan var mı ?
16 Kasım 2022 tarihinde Hektaş Ticaret T.A.Ş. payları ile ilgili olarak 50,40 – 51,25 TL fiyat aralığından 33.166.378 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi Şirketimizce gerçekleştirilmiştir.
Satışı yapılan 33.166.378 TL nominal tutarlı pay; 2.530.000.000 TL nominal tutarlı sermayenin %1,31’ ine tekabül etmektedir.
Bu satışımızla Şirketimizin %1,39 olan payı %0,08’e düşmüş; %100 paylı ortağımız Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun, Hektaş Ticaret T.A.Ş.’de doğrudan %58,82 olan payı değişmezken, dolaylı %60,21 olan payı %58,90’a düşmüştür.
Bu da yolun yarısında yapılan satış
Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile Hektaşâ€™ın ödenmiş sermayesinin yaklaşık yüzde 3,45’ine tekabül eden 87,3 milyon adet hissesini plasman yoluyla sattığını duyurdu.
Türkiye dışında yerleşik bir uluslararası kurumsal yatırımcıya plasman yoluyla gerçekleştirilen satışta beher hisse adedi 23,37 TL olarak fiyatlandırıldı ve 2.041,3 milyon TL brüt hasılat elde edildi.
Teşekkürler kabaca 3.6 milyar tl lik bir gelir elde etmiş ler demek. 5 milyar borçlanma izni denmiş yukarıda. İlginç geldi ondan sordum. Bu satışdan gelen rakam ile borçlanmaya hacet kalmadan iş çözülemedi demek.
Ah be Oyak,
iyi çalım attın bize
Oruçlu olanlar iftardan sonra tıklasın;
https://youtube.com/shorts/V1UwE2u2e..._BSvdH452zeq0e