Webinar kaydý yarýn paylaþýlacakmýþ
Printable View
Webinar kaydý yarýn paylaþýlacakmýþ
bir haber daha... bu haber de diðerleri de yapay zeka ürünü deðil. bire bir takipler sonucu oluþanlar...
CENALdeki 2, ünite devreye alma çalýþmalarý baþladý... dün itibariyle nihayet bakým bitti. artýk helva talebine kaldý her þey...
https://i.hizliresim.com/1zhfk44.jpg
Bu formasyonu Ýptal etse iyi olacak ama, etmiyor da....
Þu aþamada gözlemlediðim saçmalýðý dile getirmek istiyorum.
250000 TL ye kurulan þirket için kap atýlýrken milyon dolarlýk seralar devreye alýnmasý ile ilgili bilgi paylaþýlmýyor. CENAL bakýmý ile ilgili bilgi paylaþýlmýyor. Yani özetle þu an kap haberleri bilgi kirliliðinden baþka birþey deðil. Ne iþe yarayacak ki milyar dolarlýk þirketin 250000 TL’lik þirket kurmasý. Bu kurulan þirketten banane. Anlayamýyorum. Önemli bilgi veya bilgiler için kap yok ama gereksiz tüm detaylar için kap paylaþýlýyor.
Þirket BÝST yönetiminin açýklarýný mý deniyor? Amaç nedir anlayamýyorum.
Yine düþük hacim bofa satýþta tahta yine yerle bir
enflasyon muhasebesi için oluþan kayýp 3,5 milyar TL imiþ ( ALARK payý)
CENAL 970 milyon
ALEN 240 milyon Tl net parasal kayýp
ELEKTRÝK teki net nakit pozisyonu 9 milyara yakýn ( kombine) ...
Seralar 1200 dönüm sene sonu 1500 dönüme ulaþacak ( izin aldýkça açýlabiliyormuþ seralar, Afyonda açýlan 180 dönüm Afyon 2, çeyrekte görünmeye baþlayacak). kazakistanda senenin son çeyreðinde 400 dönüm...
2026 yýlýnda 1000 er dönüm ekleme hedefi var.
seralar tamamlandýkça marjlar iyileþecekmiþ.
satýþlar 1 euro: þimdilerde marka oturmasý bekleniyor. sonra kar marjlarý için yükseliþ olabilir.
tohum ýslahý uzun vadeli. kendi iþimizde katkýsý hemen görülecektir.
Carrier kabul ederse % 20 yi alacakmýþ. almazsa diðer seçenekler deðerlendirilecek.
Bodrum oteli 2026 yýlýnd açýlacak. lüks olan villalar sene sonunda açýlabilirmiþ.
Enerji depolama; detaylar konuþuluyor. planlanan þekilde ilerliyor.
Hem BAKAD hem Romanya borçlarý azaltýyor.
Havacýlýk; ilk uçak alýndý. dönüþüm süreçlerine baþlandý. sonra lisans süreçleri yýl içinde bitmiþ olur. 2026 da aktif olarak operasyona devam edecektir.
KONYA da kurutma, iþleme, kurulum bitti. bu ay itibariyle faaliyete geçecek...
ALYAT: bu seneki yatýrýmlarýn bir kýsmý gerçekleþti.. orta uzun vadeli düþünülüyor.
RÝVA : yakýn zamanda somut geliþme beklenmiyor..
kendi adýma uzun vadeye zihnimi hazýrladým... þayet BÝSTte bir geliþme olup da ralli vs olur ise belki iyi bir fiyata gelebilir. gelmez ise þu ana kadar koyduðum hedeflere ulaþamasam da var olan ile yola devam ederek 2028 veya 2029 dan itibaren temettü yatýrýmcýsý olmayý planlýyorum...
dönem içinde 4 milyar dolara yaklaþan bir fiyatlandýrma olur ise belki bir kýsmýný elden çýkarýp yeni bir temettü hissesi ekleyebilirim. ama bu ekonomik durum ile bazý þirketler göze güzel görünse de yenileri araþtýrmak çok zor hele de þirketi tanýdýðýnýzý zannetmek...
peki neden yatýrým yapmýyorum. kendi adýma ve sanýrým çalýþanlarýn büyük çoðunluðu adýna yatýrým yapmak yerine ayakta kalma dönemi geldiðini ve iþlerin daha da zorlaþacaðýný düþünüyorum. bu yatýrýmsýzlýk içinde oðlum için her ay alýnan pay alýnmaya devam edecektir ama iþler orada da zorlaþacak nominal olarak konan para artýrýlmayacaktýr.
Meram El. Toptan
https://pbs.twimg.com/media/Gq7JGp4X...g&name=900x900
Meram Perakende
https://pbs.twimg.com/media/Gq7JxbRX...g&name=900x900
Alsim 2024 sonuçlarý daha yayýnlanmamýþ.
https://pbs.twimg.com/media/Gq7OSZtX...g&name=900x900
sn british bilgiler için teþekkürler...
anlayan var ise merak ettiðim ve galiba yuh dediðim bir þey var...
44 milyar geçmiþ yýl karlarý var ise
MERAM ve CENALin varlýklarý devam ediyor ise
KARAKUZ, panel elektrik miydi neydi güneþ enerjisi, Gönen, hurda da olsa kýrklareli ilave mi olacak bunlara...
yoksa bu 44 milyar konsoýlide olup içiçe geçmiþ eliminasyonsuz mu?
Her yerden temettü yaðmýþ holdinge.........
Ukrayna'nýn yeniden inþasý neden bizim açýmýzdan gündeme gelmiyor?
https://www.alarko.com.tr/media/30rl...ruary-2012.pdf
https://www.qha.com.tr/gundem/dogus-...-aciyor-111949
bu da yönetimin attýðý bir gol olabilir... daha önce çok haklý olarak artýk taahhüt iþlerinin çok karlý olmadýðýný aþýrý bir rekabet olduðunu ve kar marjlarýnýn çok düþtüðünü söyleyerek çok karlý olmayan iþleri almayacaðýz. hatta ALSÝMi satabiliriz diyen yönetim oldu...
arkasýndan mesela ALMANYA açýkladý. 500 milyar euroluk altyapý yatýrýmý yapacaðým diye... neredeyse bütün taahhüt þirketleri výn ALARKO týsss. halbuki Romanyada bütün ihaleleri alma kapasitesi vardý. ASTALDÝ ler sadece ayak oyunu yapabiliyorlardý. Kazakistanda zaten bir numaralar. Azerilerde ise bizde iþ alan ç pardon þirketler iþ aldýlar... bir þekilde ALARKO iþbirliðini býraktý... muhtemelen bundan sonra yalnýz kovboy olarak az ama öz olsun diye çýktý... hoþ sadece kendi iþleri bile ( gübre Fabrikasý, iþleme kurutma, yeni seralar ve kompleksler) yeter deyip bir atalete girdiler...
þimdi çýkýp demeleri lazým ki biz de piyasada varýz... derler mi iþ kesinleþmeden kap atmayan bir þirket iþ aldýðýnda bile haber vermeyeceði için biz de varýz diyemez...
ama piyasa piyasa olsa ya bu ALSÝM satlýksa eskiden 100 milyon dolar isim hakký vardý þimdi 200 milyon dolar oldu demeli demeli de bizde analistler hala holding yapýsýný bile bilmeden ciro analizleri yapýyor...
Bu süreçte düþmeye hevesli bir hisse rolünü oynuyor, hepsinden önce koþuyor, aþaðý desteklere doðru.....Anlýk kayýp >>>%1,79 yine
Günlük>>>89,65>>>87,50 þimdilik
enerji piyasasýndan bahsetmiþken anlamadýðým bir þey var:
"Enerjisa Enerji, yeni tahvil ihracýný duyurdu. Sabancý Holding ve E.ON’un ana sermayedarlarý olduðu ve %20 hissesi halka açýk olan þirket, 728 gün vadeli ve 1 milyar TL tutarýnda tahvil ihracýný, Ak Yatýrým aracýlýðýyla gerçekleþtirdi. Enerjisa Enerji’nin yatýrýmlarýnda kullanýlacak bu tahvil ihracý ile birlikte tedavüldeki toplam borçlanma aracý 35 milyar TL’ye ulaþtý"
borç yapýsý epey yüklü... en ufak bir krizde zorlanacaktýr. bir çok þirket bu durumda galiba. faizler bu kadar yüksek iken piyasa nasýl düzelecek...
piyasamýz hiç bir þekilde seçici deðil. ALARK þu kadar borçlu diyenleri hatýrlýyorum ama bu þirketlerin borçlarýný takan kimse var mý?
Sn.Tövbekâr;
ENERJÝSA elektrik daðýtým þirketi, "devletten varlýk tabaný alacaðý kadar" piyasaya borçlanmayý prensip edinmiþ.
"Devleti biz niye finanse edelim? Piyasa finanse etsin" diyor. :yes:
Ettiði kârý da temettü olarak daðýtýyor...
Genel kurullarýnda da bunu sordum.
Teyit ettiler.
Sözleþme sözleþmedir....
Uyulur.:yes:
Diðer enerji daðýtým þirketleri de bu þekilde çalýþýyor olabilirler.
Biz MERAM'ýn muhasebesine ne ölçüde hakimiz ki?:notr:
ALARKO HOLDÝNG
2025/03>>>> Þu an Öz Sermaye >>> 63.751.372.000.-TL.
2025/12>>>>Tahmini Öz Sermaye>>> 72.686.000.000.-TL. (Bu rakam, Ýþ Yatýrým Menkul Deðerler'in yýl sonu tahminidir.)
850 milyon dolar varlýk tabaný olduðunu biliyoruz ( ben imtiyaz hakkýný sýfýr sayarak MERAMýn Alark payýný 500 milyon dolar hesaplamaktayým), bu varlýk tabanýndan enflasyon muhasebesi ile nakit kýsmýnýn deðerlemesinin epey bir zarar ortaya çýkarttýðýna göre nakit potansiyelinin çok olduðunu biliyoruz... ALENin 44 milyar geçmiþ yýl karlarý olduðunu biliyoruz... bu durumda da sordum ama kimse söylemedi. bu 44 milyar þirkette konsolide mi deðil mi, yani hesaplarda var mý yoksa aaaa orada o da varmýþ mý denmeli?
þimdi Devlet ödemez ise ödemez ve pardon bile demez. geçmiþte DEmirbankta olduðu gibi batsa da ses çýkarmaz. bir çok þirket mesela hatýrlar iseniz Güneþ paneli sahibi bir þirketin konkardatosunu paylaþmýþtým, benzerdi. ödemedi ya da geç ödedi... bizim Devletimiz maaþlarý öder ama diðer borçlarýný mesela KDV alacaklarýný, uygun referans bulunmazsa teþvikleri vs. ödemeyiverir, ya da geciktirdikçe gecilktirir... bu yüzden öderse kar olarak yazarýz ama ödemez ise batmayýz sarsýlýrýz mantýðý bence daha iyi...
Yine düþük hacim ve bofa satýþta Alarko daðýldý.Hiç sekmiyor.Bu bile Alarko yu sat al için baya iyi gösterge.Sabah 10-11 arasýna bak hacim 5 milyonu geçmemiþse ve BOFA satýþtaysa sat gitsin disket seansýnda %3 altýndan yerine koy.Dünyanýn en kolay kar etme stratejisi
Her sey birlikte degerlendirildiginde, boyle bir donemde piyasanin Alarkoya aslinda cok daha iyi bir deger vermesi beklenirdi. Sirketin borclu bir yapisi yok, 2024te de 23 ve 22de oldugu gibi alt sirketlerden temettuler akmis. Kredi kullaniyor ama finansman optimizasyonu icin yapiyor, kendi nakit kaynaklari da cepte ve guclu.
Sirket donguselligi cok dusuk olan yeni sektorlere girmis, surekli nakit akis elde etmeyi hedefliyor. Yeni yatirimlarda gordugumuz kadariyla basarisiz oldu diyebilecegimiz bir girisim henuz yok. Para harcaniyor ama tarlasi, serasi, gubre fabrikasi, kurutulmus meyve fabrikasi, ucagi, oteli vb ortada.
EM nedeniyle olusan tablo savaslardaki Fog of War (Savas Sisi) kavramina benziyor. Savasin ilk gunlerinde kimin kazandigi, ne kadar kayip verdigi, kimin kazanacagi belli olmaz. Belirsiz ve aldatici sinyaller gercegi gizler. Rusya Ukraynaya alcakca girdiginde tum dunya 3 gunde Kiev'in dusmesini bekliyordu. Ama sis dagildiginda Rus kuvvetlerini puskurtuldugu ve Ruslarin ancak sivil halk katliami yapabildigi ortaya cikmisti. Bizim bilancodaki sinyaller de gizli, ve bu gizem surekli soylentilere yol aciyor. Sirket, gorunen guclu bir kar post edemiyor. Bunun guclu ozkaynak ve nakit nedeniyle olusan EM zarari kaynakli oldugu muhtemelen dogru ama piyasa bu sinyallere bakmiyor. Bistte bu buyuklukte olup, bu kadar nakit akisi guclu, borcu yok denecek miktarda, bu kadar hikaye barindiran bir sirket daha var mi? Temettu az diyoruz ama bu sene Alarko dusuk vermesine ragmen temettu sirketi olarak bilinen sirketler kadar verdi nerdeyse. Ya da bizim piyasa sandigimiz sey aslinda gercek bir piyasa degil. Piyasa dedigimiz sey su an, halka arzlarla halka lot kitleyen, borcu arsa degmis sirketleri pazarlayarak tavan yaptirmaya calisan, icerden bilanco tuyosu alan hisse fon yoneticileri vb den olusan dejenere bir grup gibi gorunuyor. Bunlar bir sure daha dumen cevirerek birilerini utmeye calisacak, bizlik bir sey yok.
Alarkonun gelecegi guclu diyoruz ama aslinda Alarko bence bugun de Bist'in yildizi olmaliydi saydigim nedenlerden. Ben de Tovbekar abi gibi ultra uzun vade zihniyetini benimsedim, 2028-2029 u bekliyorum. Ama sadece Alarkonun aciklayacagi 600-800 m$ kari degil eninde sonunda olusmasi gereken saglikli piyasayi da bekliyorum. Ortakligimi da arttirmaya devam ediyorum.
https://i.hizliresim.com/eayq138.png
Ortaköy'e yýldýrým mý düþmüþ?:notr:
Spek satýyor ortaðým.Þifre çözüldü artýk spekin.Düþük hacim varsa spek geçirecek demektir.
kör satýcýnýn kör alýcýsý diyecem ama :)
alemin akýllýsý biz deðiliz... en azýndan sn whisperer ki kendisini tebrik ediyorum doðru olduðunu düþündüðüm bir karar vermiþ, ve benim dýþýmda...
dikkatinizi çekiyor mu bilmem ama pek yabancý satýþý yok...
yerli fonlardan o kadar saçma sapan iþlemler var ki ya da analistlerin mesela ALARKO ile ilgili lafa giriþleri, holdingin cirosu, bilmem ne diye gürdükleri anda buna en kýdemlileri de dahil, benim hafakanlarým kalkýyor... ablam, abim yorumlama yorumlama... holding yapýlanmasýný blmiyorsan konuþma...
sevgili yorumcular müþteriniz istiyor olabilir ama telaffuz dahi edemediðiniz þirketlerde yorum yapmayýn. bir yýl olmuþ halka arz olalý teknik analiz yapma...
neyse gerçek altýn bir gün kýymeti anlaþýlýr. nasýl ki geçmiþte 20-30 centlerden 5 dolarlara çýktý ayný þekilde 2,5 dolardan 20 dolarlara çýkacaktýr... o kadar sabredebilecek miyiz? çok zor ama imkansýz deðil.
buralarý okuyan müptezelin ve bazý yardakçýlarýnýn bir yerlerine kýna yakmamasý için sebep yok. tek dertleri düþürüp mallanmak. ayný mesajda, hem yatýrýmdan hem de boþ kaplardan bahsedilebilir mi? inanan var mý var... gitsinler kendilerini denize atsýnlar...
Fuma'nýn bile ayarlarý bozulduysa vay ki vay !!!!!!
Alarko'yu azýcýk bilen, en iyi bilançolarýn 3. ve 4. çeyrekte geleceðini bilir zaten.
Bu çeyrekte Cenal yüzde 50 kapasiteyle çalýþtý.Dünden itibaren tam kapasiteye döndü. 3 ve 4 te full kapasite devam.
Almak isteyen acele etmesin seans baþý atlamasýn.Beklesin ne zaman sabah 11 gibi hacim 5 milyonu geçiyorsa o an alsýn bence.Daha ucuzdan daha çok alýr.Adamlar acaip denge kurmuþlar düþük alýcý satýcý ile 2018 de 130 milyona düþtü hep ayný tiyatro.Hacim patlýyorsa hisse yukarý ise ve çýkýþýn 3. günü ise çýkýþ geliyor demektir.Bendeki veri tarama sistemleri bunu tespit etti.Ýsteyen kullansýn.Bu arada yine gariplik var hisse geri alýmý yok.Neden mesela.Hep bi tezgah var.
Dostum sen de tutturmuþsun 2018 de 130 mn dolara düþtü diye. O zamanla bu zamaný nasýl kýyas edersin ?
santral 2017 sonu devreye girmiþ, kurlar zýplýyor ptf ler düþük belirsizlik var. bi dünya borç var.
sen bari yapma !!
Þu an iyi ama spek mal topluyor yarýnlar için. 2.5 yýldýr al ver full tezgah.O zaman 130 mil $ gördüyse bu sefer de 800-900 milyon dolar görüyor.Ayný þey.2.2 milyardan 800 e düþüþ az deðil.Þimdide ülke riski, EM bilanço belirsizliði ve ülkeye sýcak para akýþýnýn kesilmesi.Düþüþ için çok sebep var.Adamlar bunu kullanýp basýyor, baskýlýyor. Þu þirket her þeye raðmen þu an borsada 1.5 milyar $ olmalýydý ölüsü bile. Ama tezgah ve bubi tuzaklarýyla.2.2 milyar $ seviyesinden satýn alan foncularý, emekli fonlarýný kýstýrýp döktürtmece.2 yýl önce Alarko tarým marým diyen bir sürü kumarbaz borsacýya demiþtim ki, bu hisse adamýn aklýný alýr ruh hastasý eder.Bu hisse kaptý kaçtý hissesi veya günlükçülük yapýlacak yer deðil demiþtim.Hatta biri demiþti ki sinirlerim dayanýr ilaç içiyom..Bu Alarko için daha etkili bir antidepresan daha geliþtirilemedi demiþtim.2 yýl geçti adam 100TL den almýþtý 2023 te. 2 yýl geçti.Þu an adama reel maliyeti 225-230 TL hisse 87 ediyor cinnet geçiriyordur herhalde.Bence bu tarz adamlarý sattýrtacaklar baský ve gerilimle.2-3 sene sonra deðerini bulur.Ama kimsede kalmamýþ olur.
Bak bu listeye bile girememiþiz.
daha neleri var .
Dardanelin zirvesine gelmesi için , yüzde 384,09 yükselmesi lazým
aþaðýdaki linke bakabilirsiniz.
https://www.borsaveyatirim.com/zirveye-en-uzak-hisseler