Fonlardan da nefret etmeye başladım. Alayının köküne kibrit suyu...
Fonlardan da nefret etmeye başladım. Alayının köküne kibrit suyu...
Aynı gün saat 14:00 'e kadar 92 gün vadeli bağlarsan
48% , ertesi gün yani bir gün valörlü bağlarsan 49% faiz veriyor
Ama tabii 1 gün valörlü bağladığın için aldığın gerçek faiz (92 ÷ 93) × 49 = 48.47% oluyor.
Bize de bir kamu bankasının kendi vatandaşına niye böyle cinlikler yaptığını düşünmek kalıyor.
10 bankanın toplam karı 500 milyar lirayı aştı
kaynak: AA.
Kahramanmaraş merkezli depremler ve seçim belirsizliklerinin yaşanmasının ardından değişen ekonomi yönetimi ve para politikası ile zorlu bir yılı geride bırakan bankalar, her şeye rağmen rekor kar elde etti.
2023'te en yüksek karı 89,9 milyar lira ile Ziraat Bankası elde ederek, önceki yıla göre karını yüzde 118,7 artırmış oldu.
Garanti BBVA, 87,3 milyar lira ile ikinci, Türkiye İş Bankası 72,3 milyar lira ile üçüncü, Yapı Kredi 68 milyar lira ile dördüncü ve Akbank 66,5 milyar lira beşinci sırada yer aldı.
Önceki yıla göre 2023'te Garanti BBVA karını yüzde 49,3, Türkiye İş Bankası yüzde 17,4, Yapı Kredi yüzde 28,9 ve Akbank yüzde 10,8 artırdı.
Karlılık bazında bu bankaları sırasıyla, 33,2 milyar lira ile QNB Finansbank, 27,9 milyar lira ile DenizBank, 26,6 milyar lira ile Kuveyt Türk, 25 milyar lira ile VakıfBank ve 10,1 milyar lira ile Halkbank izledi.
Banka karları neden bu kadar farklı artmış?
Ziraat yüzde 118, Akbank yüzde 10...
Bunun yaşanmışı var.
https://www.youtube.com/watch?v=crCw9reKe84
bahad1r bizde aynısı olsa inan kasada dolar tutanlar oh olsun derler...Hiç kimsede sokağa çıkıp protesto etmez...
Boşuna dert etmeyelim. Büyüklerimiz bütün olasılıkları düşünerek , toplumun dönüşümünü tamamlamıştır. Artık her koyun kendi bacağından asılır modundayız. ÖTEKİLEŞTİRİLME işlemi boşuna tam gaz devam ettirilmiyor !! Herhangi bir konuda toplum katmanları aynı düşünse bile kesinlikle sadece zıtlık nedeniyle birleşmiyor.
Böylece aslında azınlık olanlar birleşemeyen çoğunluğu çok rahat soyuyorlar.
Pazar günü bina yöneticiliği toplantısında mal sahiplerinden çıt yok, kiracılar şov yaptılar. 24 daireli binada sadece 6 mal sahibi katıldı. 8 kiracı vardı. Resmen yetkileri olmadığı halde toplantının gündemini altüst ederek ortalığı karıştırdılar ve alınacak kararlar alınamadı. Çatı tamiratı işi de kaldı. çatıda dairesi olan mal sahipleri götünü kaldırıp toplantıya gelmezse sonunda kafasına yağmur akar.
Kıssadan hisse olsun diye yazdım. Adam alınteriyle aldığı mala sahip çıkmıyorsa ülkenin kaderi hakkında ne bekleyeceğiz ki bunlardan...
Pardon da, kat malikleri toplantısında kiracıların ne işi var.
Kat malikleri, kiracılara vekâlet verdiler demek ki. Gerçi bu da çok saçma.
Saçma dedim de; Bizim bir apartman toplantısında kat maliki, kapıcının karısına vekalet verdi. Geldi katıldı toplantıya.
Tuhaf işler.
Kiracıların apartman toplantılarında karar alma da herhangi bir yetkinlikleri , etkinlik leri yoktur hatta katılamazlar.Anca ve anca ev sahiplerinin yetkilendirmesi ile katılabilirler.İmzalı kağıtla size beyan etmeliler yada toplantı sırasında ev sahibini arayarak sözlü onay alınmalıdır.Siz toplantıda ne yetki ile buradasınız diye sordunuz mu acaba?
On plus 249.999 kadar %50 pasif 12.500 .
250 ustu oran düşüyor pasif büyüyor avantaj bitiyor.
Toplantı sırasında hoparlöre veriliyor ses hatta ev sahibi nazikçe toplantıya katılamama nedenini belirtiyor herkesi selamlıyor kiracının sözü benim sözümdür diyor.Ondan sonra toplantı gündem maddeleri ile başlıyor.En azından biz böyle yapıyoruz.Orada 10 kişi de şahit oluyor.Çıkıp da sonradan ben değildim sıkı ise desin.
Yüksek kiralar kamuyu vurdu
İktidarın devlet kurumlarını lüks binalara taşımasının maliyeti enflasyonla birlikte katlandı. Kiralar için merkezi yönetim bütçesinden yapılan aylık ödemeler 15.3 milyar TL’yi buldu. Kira bedeli geçen yıl 6.3 milyar TL’ydi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...-vurdu-2178077
Kamuya gökdelen tarzı binaları hangi müteahhitler kiraya veriyor?
Vatandaşa yüzde 25 artış sınırlaması, müteahhitlere gelince yüzde 300 artış.
Ne de olsa kamu malı...
Üstelik güya enflasyonla mücadele yapılıyor...
Bir mal veya hizmetin belirlenmesinde işyeri kirası en büyük kriterlerden değil mi?
İşyerlerinin kiralarına neden sınırlama yok.
Bir AVM de kira bedelinin bir malın satışına oranı nedir?
Beklendiği gibi sabit kaldı.
Bugünku metin de bir tık daha sahinlesme var.
Enflasyonun yükselmesi endişesi var ise kur kontrollü gitmek zorunda
ben şirketimde noter onaylı değil diye ortağın oğlunu toplantıya almamış insanım
hukukun neresinde yazıyor telefonla vekalet verilir diye, kabul etmedim mi kimse bir şey diyemez..
adam şahitler huzurunda kira sözleşmesi veya vasiyetname düzenliyor sonra imza benim değil deyince hakim mecburen imza tetkikine gönderiyor, demiyor ki burada bir sürü şahit varmış imza senindir ne itiraz ediyorsun, usul hukukunu görmezden geliyorum diye..
Haziranda faiz indirimi gelir şahin serçe olur
Aklıma şimdi geldi.
Bu kamuya kiraya verilen gökdelenler yap-işlet devretme sistemine göre yapılmış olabilir mi?
İnşaat için kamu bankasından düşük faizli kredi al, sonra kamu kurumuna kiraya ver (muhtemelen önceden bu gayri resmi olarak bağlanmış da olabilir) gelen kira ile zaten enflasyon nedeniyle pul olmuş kirayı güle oynaya öde, pardon ödet.
Üstelik de yüzde 500 ü geçen 3 yıldaki enflasyonla malın değeri zaten uçmuş durumda...
Ve de emekli olduğunda güvence için bir ev alan sade vatandaşa yüzde artış sınırı 25 iken, gökdelen sahibi bu kişilere sınır yok.
Ne güzel bir adalet....
wap hariç net rezervlerde ise toparlanma izlendi. Swap hariç net rezervler eksi 41,9 milyar dolar oldu. Önceki hafta swap hariç net rezervler eksi 43,7 milyar dolar olarak kaydedilmişti.
https://www.bloomberght.com/tcmb-rez...uruyor-2348074
Hazine ve Varlık fonu dış borçlanmayı düşersek net rezerv yine 50 kağıda doğru kayıyor demektir...
Görüldüğü üzere MB kasa aynı hamam aynı tas....
Aşağıdaki yazıyı okuyan, özünü anlamadan anında cevap yapıştırmış. Arkadaşlar altı çizili bölümde yazdığım gibi ; bu ülkenin ne hale geldiğini anlatmaktı maksadım. Yoksa Kat mülkiyet kanunu ezbere biliyorum. Anayasa mahkemesinin kararını tanımayanların ümmetinden beni dinlemelerini beklemek abes olur. Polis çağırsan, sulh hakimine toplantı iptal davası açsan .... sonuç ? 20 kusur andavalın alacağı ders var mı ?
Şu kadarını bilir ve söylerim ; bu saatten sonra bu ülkeyi ancak savaş pekler. Yoksa ATATÜRK bile düzeltemez !!
Konu dışı ama kredi kartı taksitli nakit avansta 4.42 dışında daha düşük oranla kullandırım yapan banka varmı özellikle devlet bankaları uzun bir süre devam ettirmişlerdi geçen yıl.
Kiracılar vekil olarak gelmemişse gözlemci olarak katılabilirler. Ama hiç bir karara katılamaz görüş bildiremezler. Eğer toplantıda taşkınlık yapan olursa polis çağırarak uzaklaştırılmalarını isteyebilirsiniz. Genel kurulda çoğunluk sağlamaz ise; karar defterine çoğunluk sağlanamadığı ve ikinci toplantının en az yedi gün sonra yapılacağı belirtilir. ikinci toplantıda kaç kişi katılırsa katılsın alınan kararlar geçerlidir. Ve herkes uymak zorundadır. Öyle hem genel kurula katılmayıp hem de kabul etmiyorum demek yok.
Akbank 1 m üzerine 32 güne %44 oran, 92 güne %48 mevduat faiz oranı verdi,