Sn desidero 4.murat dizisi filmi birden çok olan bir padişah.sizin seyrettiğini z muhtemelen cihan Ünal in 4.murat olduğu versiyon.benim kastettiğim başka 4.murat
Printable View
Sn desidero 4.murat dizisi filmi birden çok olan bir padişah.sizin seyrettiğini z muhtemelen cihan Ünal in 4.murat olduğu versiyon.benim kastettiğim başka 4.murat
Tabi forumda yaş ortalaması ben dahil yüksek olunca cihan Ünal li Ayten Gökçer li versiyonun akla gelmesi dogal
Özel hayatındaki bu ayrıntıyı saymazsak 4.murat hakikaten iz bırakan devleti toparlayan disipline sokan bir padisahmis.zayiflaya n Osmanlı yi az bisi düzene sokmuş.cok erken ölmese Osmanlı'nın tarihi degisebilirdi
Ekşi de böyle bir yorum buldum diğerini ben de yazmayacağım
"reşad ekrem koçu bu ismin istanbul türkçesinin zarafeti ile emirgan olduğunu kaydeder. meailini de yazmaz, lügate bakın der. kösem sultan'ında bunu öyle tatlı anlatır ki her okuyuşumda gülerim. süper geyik adammış rahmetli. tam dizinin dibine oturmalık...ilber hocayla bir mecliste buluşturacaksın, çekileceksin kenara. arada her münasebetsiz vakayı ezbe bilen bardakçı da girip çıkabilir fakat fazla kalmamak kaydıyla... zira kendisinin meclisin tadını kaçırma potansiyeli hayli yüksek"
Sorbonne Üniversitesi: Dünya'da yaşam Türkiye'de başlamış olabilir!
Paris'teki Sorbonne Üniversitesi'nden araştırmacılar volkanik patlamalar sırasında gerçekleşen yıldırım çarpmalarının ilk yaşam formlarının ihtiyaç duyduğu nitrojeni sağlamış olabileceğini ortaya çıkardı. Buna göre Türkiye, Peru ve İtalya'da gerçekleşen volkanik aktiviteler Dünya'da yaşamı meydana getirmiş olabilir.
https://www.ekonomim.com/yasam/sorbo...-haberi-729002
MSB'den Tuzla Piyade Okulu'ndaki tartışma ile ilgili karar
MSB, Tuzla Piyade Okulu'ndaki tartışma hakkında, "Olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen personel hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği amir hükümleri ile diğer mezkûr mevzuat gereğince 'Silahlı Kuvvetlerden ayırma' kararı verilmiştir."
https://www.ekonomim.com/gundem/msbd...-haberi-729023
KÛN veya GÛN diye bizim oralarda telefuz edilen bu kelimelerin anlamı nahoş birşeyler çağrıştırdığını ; özellikle sokakta çocuklar kavga ederken bolca kullanırlardı...Bazen İstanbulda pazarcıların ağzından da duyma olasılığınız mevcuttur...
Böyle bir şeyin emri olduğunu da ilk defa duyuyorum a.q...:kahkah:
"EMİR" emir veren demektir, örneğin Timurlenk moğol adetlerine çok bağlıymış, Cengiz han soyundan gelmediği için han, kağan sıfatlarını kullanmaz, Emir Timur sıfatını kullanırmış.
Neyse esnaf bu iti görünce, EMİR-İ KÛN geldi çırakları saklayın dermiş, yani XXX emiri sıfatına layık görmüşler.
Emir-i Kun” ne demek, onu da anlatalım, “Emir” bildiğimiz “emir”, yani “amir” demek. “Kûn” Farsça “gt” demek. Bu kelime Kürtçede de “qun” dur. Yani, İstanbul halkı Yusuf’u, “padişaha oğlan (gt) temininden sorumlu amir” olarak adlandırıp tanıtmıştır. “Emir-i Kun” lafı dillerde dolaşa dolaşa zaman içinde “Emirgun”a döner ve nihayet günümüze kadar gelen “Emirgan” olarak telaffuz edilmeye başlanır.
Ben yazayım bari.
https://twitter.com/robin_j_brooks/s...iIwMvV1qw&s=19
Robin akıllanmaya başlamış gerçi seçim tarihini yanlış biliyor ama olsun :)
Bugün Marmara Birlik xl kalibre 800 Gr 80 TL ye zeytin aldık sadece bizim aile 48 adet aldı. Ailecek stokcuyuz. Ama zeytin süper.
MB başkanı rasyonellikten söz ediyor.
Kiraya 2 kez yüzde 25 sınırlama getiriliyor.
Sonra kiraların enflasyonun en büyük nedeni olduğunu açıklıyor.
Yahu, diyelim patates ürün azlığından 50 TL ye çıktı.
Sen patates ekimini sınırlayarak patates fiyatını düşürebilir misin?
Ki Konyada bu konuda çiftçilerin eylemi de varmış. Neyse Konu bu değil.
Yahu TC her yıl 1 milyon nüfus artıyor. Artı sayısız mülteci-kaçak katılıyor.
Senin mevcut açığın üzerine en az evlenecekler için 500 bin konut yapman lazım.
Diyorsun ki enflasyon yüzde 73 e çıkacak.
Eeee evini 3 yıl önce veren için kiralar rayicin zaten 5 de 1 i bile değil.
Yani kiracı yüzde 100 BEDAVAYA OTURUYOR.
Bu durumda yeni ev alan salak mı ki evini kiraya verecek?
Yani kiraya vermeyi adeta yasaklayarak, kiralık sayısını azaltarak nasıl kiraları düşüreceksin.
Eeee kiralar düşmeden enflasyonu nasıl düşüreceksin?
Bu nasıl bir rasyonellik, nasıl ekonomi bilgisi?
Üzerine şunu ilave edeyim sayın virtue ülkede 5 milyon kaçak yada kayıtlı çalışan göçmen vs var. Aylık minimum 1 milyar dolar bu yüzden açık veriyoruz. Bu belki de 2 milyar dolar yıllık 12-24 da buradan açığımız var ve turizmle kapanmaz bu.
Ben Cumhurbaşkanı olsam. Kaldıracağım kafadan şey var. Bir imamlık iki muhtarlık köyler hariç, üç makam şoförlüğü
Bence akpliler intihar etti. Bir gün mutlaka akp iktidarı kaybeder. Kaybettiğinde aym vs çoğunluk akp nin atadığı kişiler olacak. Sonra davalar olacak Osman Kavala Barış Atay gibi akp liler de haksızlığa uğrayacak belki bunlar AYM ye gidecek aym yi de o gün kimse takmayacak.
Bugün niye bu durumdayız sebep sonuç ilişkisi içinde baktığımda. Birincisi akp 20 yıllık iktidar. 20 sene kadrolaşan emmi dayı ile devletin içini iyicene boşalttı çalışma olarak. İkinci müsteşar yok. Bu akıl da çok önemliydi. Yarın iktidar değişikliği olduğunda bunlar ayıklanmadan yine sistem yürümez. Bu kadroyu bir şekilde tamamen dezenfekte etmek lazım çok uzun sürer bu.
Benim babam eski gardiyan. Eskiden düğme koptu mu insanların hayatı cezaevinde kararırdi. Şimdi adamı vuruyor ölmedi diye tahliye ediyor. Denek ki tabanca suç aleti değil. Konya'ya iki ceza evi yapsan sorun yine çözülmez. Cezalar caydırıcı değil.
Kirada evin var ve Allah muhafaza tedavisi çok pahalı bir hastalığa yakalandın, evi satıp tedavime harcarım bile diyemiyorsun.
2022'den Sonra ev alıp aidatı anormal değilse, kiraya veren dangalaktır.
2024 Yılı temmuz ayında, yahu enflasyon hakikaten düşme eğiliminde, kira artışı en fazla % 15 olacak diye buyurulduğunda g.tünü avuçlarsın.
Evde kiracı varsa evi alanın da evi varsa sen o kira ve kiracıyı kabul ediyorsun demekmiş. Acil para lazım evi de bu şekilde kolay satamazsın dolayısıyla bir şekilde ev fiyatları düşer herkes kaçar evden mantıken ve faiz yüksek iken hiç gerek yok ev alıp başını belaya sokmaya
Benim en çok merak ettiğim, bu kira sınırlaması % 3+1 yok % 25 olayının müteahit beton mafyasını etkilermi, sağlamca batanlar olurmu?
Kastelli ve bankerler gibi, Yimpaş, İhlas dolandırıcılığı veya 2001 krizinde batan bankalarda parası olanlar gibi, şöyle güzel bir şenliğe ihtiyacı var Türkiyenin.
https://i.hizliresim.com/blujls3.jpg
https://i.hizliresim.com/bqcriqg.jpg
https://i.hizliresim.com/buofn5j.jpg
Demirel başta olmak üzere, Erbakan, Türkeş, The Rahmetli, Hal Müdürü, Mesut Yılmaz hepsini rahmetle anıyorum ve hatta Tansu Çillere sağlıklı ömürler diliyorum, bunlar soyduysa bile kazık çakmadılar.
Kazığı sağlam çakanları gördük.