Oyle aslinda millet gulmekten zebun dustu.
Baksana cikulata stogu yapiyor.
Printable View
Allahtan Cihangir yok, cikulataya da takardi.
Muhasebesi arkadaşım da enflasyon muhasebesi yüzünden şirketler daha az vergi veriyor diye. Geçen sene onun müşterileri toplam 3 milyon peşin vergi vermiş bu sene 300 bin TL TL. Yani demem o ki sadece dolaylı vergiler elektrik doğalgaz petrol ürünleri zammı kaldı geriye. Hiç bir şekilde bütçe hedefi tutmayacak görüşüm var.
Çanakkale İl Özel İdaresinin işlettiği GESTAŞ Geyikli-Bozcaada oto geçişini 550 TL'den 1.590 TL yapmış.
Online bilet alıp öne geçmek: 3.050 TL
geçme Abi geçme :)) şaap yaklaşımı
Alma abi alma, geçme abi geçme......
Bu replik şaka yollu da olsa sosyal medyada çok sık kullanılıyor. Tamamen kasıtlı çıkarılmış, algılarla oynamaya dönük bir söylem. Öyle bir gelir adaletsizliği var ki fakirin almaması veya geçmemesi kimsenin umurunda değil. O açığı küçük bir zengin grup bol bol harcayarak kapatıyor.
Bu lafı Şahap ne zaman söyledi?
Fiili enflasyon %150 lerde iken bankaların verdiği %30 kredi faizine çok yüksek diyen iş insanlarına ''Alma abi alma'' dedi. Yani demek istedi ki: Biz burada bedava para dağıtıyoruz, istemiyorsan alma abi.
Şimdi millete pahalı bir şey olduğunda, alma, geçme yapma .... diyorlar. Saçma bir ters mantık kurdular.
Herkesin katılımına açık olan grupta bir kullanıcı yaptığı paylaşımda, Ufak bir gasp işi var. Yer belli, adam belli, saat aralığı belli. Ücret 3 ila 5 bin dolar. İlgilenen var mı? ifadeleriyle gasp yapacak kişi aradı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa
Depremzedeye parayla çadır veren Kızılay şimdi de taşınmazları elden çıkarıyor
Kızılay ın listesinde yurttaşlar tarafından kuruma bağışlanan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Mersin gibi illerde bulunan 274 taşınmaz yer alıyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ource=Anasayfa
https://r.resimlink.com/yCGMPnRk8.jpg
Türkiye Somali olduğundan öyle gelmiştir, yoksa bir şey değiştiği yok...
https://r.resimlink.com/diI6oz5Q8m.jpg
THK'dan sonra Kızılay'ı da bitirecekler, düşünün ki küçük bir ilçe olan Tavşanlı THK'ya bir zamanlar tayyare bağışlıyordu...
Kredi kartları tarafında çok net bir şekilde donuk ve sorunlu alacak oranlarının arttığını, kart sahibinin zaten para harcayamaz, sadece borç öder hale geldiğini belirten Aran, Sistemdeki kredi kartları ile harcama kapasitesi, aslında kart sahibi harcayamadığı için düşüyor.
Kredi kartlarında bu yüzden artık yapılabilecek taksit tutarını da harcamayı da muhtemelen limitlerin dolu ve sorunlu olma hali belirleyecek. Dolayısıyla bence kredi kartlarında yeni bir düzenleme gereği kalmadı. Çünkü sistem zaten kendi kendini düzeltme noktasına geldi. O nedenle artık düzenleme noktasını geçtik diye düşünüyorum. Olan oldu ve sonuçlarını görmeye başladık." şeklinde konuştu.
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran.
1.Kart sahibinin zaten para harcayamaz, sadece borç öder hale geldiğini.
2.Harcama kapasitesi, aslında kart sahibi harcayamadığı için düşüyor.
3.Kredi kartlarında bu yüzden artık yapılabilecek taksit tutarını da harcamayı da muhtemelen limitlerin dolu ve sorunlu olma hali belirleyecek.
4.Kredi kartlarında yeni bir düzenleme gereği kalmadı.
Cantasinda kredi kartiyla geziyor, limiti yok, harcayamiyor, her ay minimumu oduyor.
Geldigimiz nokta, hem ac, hem borclu,hem de umutsuz.
Allahtan bunlar isciyi emekliyi enflasyona ezdirmedi, yoksa napardik.
CHP'li Özkan, Erdoğan'ın sözlerini alıntıladığı paylaşımında, Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun gösteriş müptelası diye? 13 uçak sende.
Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende. Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi? Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni! Erken seçim istiyoruz. Hodri meydan! ifadelerine yer verdi.
https://www.mynet.com/chp-li-tuncay-...a-110107185521
CHP'li Özkan, Erdoğan'ın sözlerini alıntıladığı paylaşımında, Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun gösteriş müptelası diye? 13 uçak sende.
Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende. Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi? Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni! Erken seçim istiyoruz. Hodri meydan! ifadelerine yer verdi.
https://www.mynet.com/chp-li-tuncay-...a-110107185521
2027 yilina kadar dunya nufusunun %40 azalacagi yonunde tahminlerde bulunanlar var.
Sadece astrologlar degil, durugoru ozelligi olan kisilerde bunu anlatiyor.
Cok sayida ruya gorenler var.
Bu konuda fikir seetsek diyorum.
Memleket nereye gidiyor diye yorum yapan kalmadi artik.
Milletin genc ve meslek sahibi olanlari hizla gidiyorlar.
2027'ye kadar kalan nufusun %90'i imam, kalan %10 cibiliyetsiz olacak.
Belki TC yi kaldirdigi gibi ulkenin adini da degistirirler, Turkiye Islam Cumhuriyeti diye.
https://www.youtube.com/watch?v=ZEdNkFDIn1A
Bu parcanin altina yazmis.
Ozarbayjon go'zali Nahide, sizni qo'shiqlaringizni juda sevib tinglayman, Ozarbayjonlik qardoshlarimiz omon bo'lsin, sizlarni O'zbekistonda kutamiz.
Turkcesine cevirelim.
Azerbaycan Nahide Hanım şarkılarınızı dinlemeyi çok seviyorum, Azerbaycanlı kardeşlerimiz sağ olsun, Özbekistan'a bekliyoruz.
Sabah aksam Turk dizisi izle, Turkce bu kadar.
Allahtan Cihangir yok.
bu gün haberlerde sokak serserileri hayvani yaratıklartekelde çalışan bir genç kızımızı döverek dişlerini kırmışlar kızımızın şıkayeti üzerine bu hayvani yaratıklar mahkemece serbest bırakılıyor bu kızımız bu savcının kızı olsaydı kızkardeşi olsaydı karısı olsaydı serbest kalsaydı ne yapardı siyasal islamcıları eleştirdi diye tutuklayan yargı koltuğuna oturtulan adamlara bak birde bu kızımıza yapılan vahşi saldırıya tutuklama yapmayan adama bak muhalefet bunu neden konuşmuyor siyasal islamcıların elebaşı türbanlı bir adına münferit bir saldırıyı köpürtüp baş örtülü bacıma saldırdılar deyip milleti kışkırtıyordu sokaktaki arap sempatizanlarını kışkırtıyordu bu genç kızımıza yapılanı asla ve asla içimize sindiremiyoruz benim kızım olsaydı önce zorbalara sonrada onu serbest bırakan savcıyla hesaplaşırdım izlerken kahroldum çürümüş toplumlarda herkes bana ne der geçerler medeni toplumlarda büyük bir infial olur duyarlı bir muhalefet olsa herkes hop oturup kalkardı sizin bizim kızımıza böyle saldırı olsaydı ne yapardınız kendinize bir sorun insanlarımız bu kadar çaresiz sahipsiz olmamalı chp nin bu davanın üstüne gitmesini bekliyorum ruhsuz olursanız bu milletten oy istemeyin
Muhalefetlerin boyle donemlerde isleri zordur.
En ufak bir yanlislari, kardesin kardesi kirmasina neden olur. ( gerci burada islamcilar benim kardesim filan degil, sozun gelisi dedik.)
Tansiyon cok yuksek.
CHP tavrini acik secik koydu.
Millet isteyecek.
Millet.
Tarihi sirasiyla, capulcular, vatan hainleri, cibiliyetsizler isteyecek.
Yoksa emekliyi mitinge cagir,cebinde dolmus parasi yok ki tepki koymaya gitsin.
Oturmus oraya, askerle polisle kendini emniyete almis, saz arkadaslari ile acimasizca soyuyor.
Simdi yetkili bir polis sefine sorsan, durumu gormuyormusun diye, milletin enayisi benmiyim diyecek.
Herkes biliyor, herkes goruyor, herkes korkuyor.
Ne zamana kadar 2028'deki genel secimlere kadar.
Bu yetkilere referandumlarla bizzat sen oy verdin.
O donemlerin her birinde cok yazdik, yapmayin etmeyin dedik.
Kopruden sonraki son cikis dedik.
Dinlemediler, gidip Evet oyu verdiler.
Hatta DEM Partililer bile o hukukun satildigi referandumda Evet kampayasi yapti, bakmayin simdi onlarin demokrasi, insan hakki makki demesine.
bu videoyu ben anlamadim birisi anlatabilirmi?
https://www.instagram.com/reel/C-_DN..._web_copy_link
Hey borsacılar inciniyor muyuz? Benim portföy incitiyor. Demirlerdeyim kar açıkladılar krdmd zarar açıklayınca bizde eksiyiz. Ne bu eziyet.
Mart ta Soner Gökten le Remzi Özdemir para medya da böyle olacağını söyledi ama Tuncay, Nuri, Sertaç, Serhan, Mustafa, Mehmet hiç kimse bu durumu konuşmadı hep 13000 ler gri listeden çıkış Moody's çift kademe felan laf salatası...
Dün Akşam Tuncay 7900 lerden bahsetti bir de küfür ederseniz borsa size uygun bir yer olmayabilir dedi :)
Nuri de 9200 garanti gibi konuştu, bunlarda en dürüst hesapta..
Ortada sağlam işlem olmadan düşürüyorlar, varlık fonu buna destek oluyor tutmuyor endeksi yani hükümet de düşüş yanlısı, habire resesyon fiyatlaması..
Zaten ezdiler , ezecekler , demir Çin de bir durum var o nedenle düşecek gibi o durum bitince gider ama kaçı gösterirler bilmem.
Aracı kurum çalışanları ve analistleri artık gözümde kumarhane krupiyelerinden farksız, hani Yahudilerin diğer Yahudi olmayanlar için, en iyisi bile hayvandır diye yorumları var ya, bunların da en iyisi bile şupt tur bütün hikaye kumar oynatıp 3 lira komisyon almak maaşı çıkarmak, ulan şupt 3 -5 kişi bir araya getir maaşını 5 e katlarsın ama bi b. Ok da bilmiyorlar ve de kötü niyetliler. İşte Yosef Kederli ve Megap...
Not : Mehmet Şimşeğin eski Merril Lynch'in adamı olmanın getirdiği bazı hasletleri unutamadığını düşünmeye başladım zira borsaya vergi koyacam yok işleme küçük koyacam yok koymaktan vaz geçtim ve en son illa da koyacam bir gün demesi iyi niyet değil, bu durumda desteğimi çekebilirim ben desteğimi çekersem bakalım nasıl dayanır :kahkah:
Kredili değiliz, borsadaki para ihtiyaç (çok şükür) değil bi şey yapamazlar ama servet yapmamızı engellerler.. Şupt oğlu şuptlar...
Konya Şeker'de skandallar bitmiyor
Kamış şekerini Pancar Şekeri diye satmasından sonra şimdi de 22 bin ton düşük değerli gübrede vurgun iddiaları gündeme bomba gibi düştü
Konyalilar,
Ayasofya ve Cihangir bi aydinlatsa.
Hayırlısı olsun, bol kazançlar .
..........
Borsanın geleceği ülke için önemli bu yapılanlar çok yanlış yani lüzumsuz halka arzlardan enflasyonu azdıran hükümet harcamalarına kadar
Pek çok kez söyledim kendi çıkarıma olanı memleket için olana tercih etmem yani gerçekten sevinemem zira biz buranın insanıyız malımız gerçek anlamda toprağımız , para ikinci planda, bugün var yarın yok , ama tabii yüzyıllardır sömürülüp yoklukla sınandığımız için bu yoruma bayağı gülenler ve inanmayanlar olur.
Onu da normal kabul ediyorum.
Bu donem dikkat edilmesi gereken iki nokta var.
1.Ulkenin kronik problemi olan doviz ve enerji ile isi olmayan sirketler.
2.Bu yuksek faiz ortaminda artan nakit talebini karsilayacak sirketler ile dolar kazanci artarak surecek olan sirketler.
Eger bazi sirketler icin, bu hisse bu fiyata olurmu cok dustu dediginiz hisseleri bu iki kritere gore teste tabi tutun.
Ornek olarak, KCHOL, TUPRS, EREGL gibi hisselerin cok uyugun fiyatlarda oldugunu herkes goruyor ama bu hisselere para girmiyor ve girmeyecek.
Bunun gibi.
Bunlarda beklemek yerine, yukardaki kriterler uygun hisselere gecmenizi oneririm.
https://r.resimlink.com/hsSkeHEN3p.jpg
https://r.resimlink.com/2YO0Dxr.jpg
Böyle yalancı bir herifle nasıl baş edilir?
Döviz, Faiz, borsa.. üçlüsü ,,
Döviz..Ucuz mu, hayır, Faizin bugüne kadar getirdiklerine bakarsanız.. Pahalı.
Faiz. Şu an çok yukarda ama geçmişinde, Tl de duranları rezil etmiş. Nas politikası.
Borsa, bol ve karşılıksız para ile balonlaştırılmış ve Yabancı bu balonun değerini bilmiş çıkmış. Halk kitleleri aldatılmış.
Dengeler tamamen dağılmış.
Bu döviz ile üretim ve turizm batakda.
Artırsan, enerjiden, ilaçtan ve gıdadan batakta.
Tarım," mumy i nı da al git" politikası ile bitirilmiş.
"Yap işlet devret" in aslı ortaya çıkmış. "Yap işlet hüplet"
Nereden baksanız.. bir hoca lazım kulağına üfleyecek "Sen öldün aslanım " diyecek.