100 kesmiyorki.
Gerçek maliyet çok yüksek
Hesaplamaya bile korkuyorum
Aldığım tarihi bile unuttum
Ama rakam aklımda 45 tl
Bir kaç defa oralara geldi ama değerlendiremedim
Printable View
100 kesmiyorki.
Gerçek maliyet çok yüksek
Hesaplamaya bile korkuyorum
Aldığım tarihi bile unuttum
Ama rakam aklımda 45 tl
Bir kaç defa oralara geldi ama değerlendiremedim
2012 den beri bekle 2018 sat zararına şu hale bak kafayı yer insan zaten çoğu insan sattı
Bu kagıt cok iyi yerlere gelecek
YTD
Kimse kalmamış ki olsa bayram yerine dönerdi treni kaçırdık
Helal olsun sana inşallah fazlaiyla kazanırsın biz sabredemedik
Sıkıntılı dönem başlıyor
75 ve 90 önemli dirençler.
75 geçilir demek zor ama
Geçilirde 90 a giderse
70-75 civarlarında desdek yapıp
Daha yukarılara gitmek isteyebilir
Yinede güç tahtacıda
Ne yapmak istiyor acaba
Tabi bence
Şimdi buralardan millet alacak sonra onların eline verecekler ve eşine verilen ah vah beden gitmiyor, başlayacak sövmeye, spepe saldıracak, yönetime küfredecek, maliyetin şu diyecek, İyide arkadaş tıllarca 30 lu rakamlarda kaldı almadın şimdi buradan alacaksın ve adına yatırım diyeceksin, Sen git Rulet oyna daha iyi. Bu fiyattan alan karı da zara ıfa göze alacak
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2011 yılı dolar zirvesi 44,6 dolar kısa vadede dolar hedefi 14,6 dolar tl için 105 diyebiliriz...elimde cimbeton yok grafik dikkatimi çekti hacimde destekliyor alıcılar iştahlı...KAR al 92/105 arası büyük çanak 307 tl buda sermaye arttırımı yada gurubun el degiştirmesi olabilir...şuan cimentaştaki hareketle birlikte bana gurubun olası el degiştirmesi olabilecegini kuvvetle muhtemel düşündürüyor...herkese bol kazançlar iyi ramazanlar..
22-10-2019, 23:43
Konu: CMBTN - Çimbeton
kimyacı hasanCevaplar
3,968
İzlenme
679,167
yatırımcı tavsiyesi olmamakla beraber fiyat...
yatırımcı tavsiyesi olmamakla beraber fiyat veriyorum.92,5 demedi demeyin.Herkesin kazanmasını isteyen söyledikleri yatırımcı tavsiyesi olmayan fakat 92 ye kadar bekleyecek yatırımcıyım...
Benden dolayı alan var ise ben sattım. Tekrar aşağıdan toparlar diye düşündüm fakat olmadı. 22-10-2019, 23:43
Konu: CMBTN - Çimbeton
kimyacı hasanCevaplar
3,968
İzlenme
679,167
yatırımcı tavsiyesi olmamakla beraber fiyat...
yatırımcı tavsiyesi olmamakla beraber fiyat veriyorum.92,5 demedi demeyin.Herkesin kazanmasını isteyen söyledikleri yatırımcı tavsiyesi olmayan fakat 92 ye kadar bekleyecek yatırımcıyım...
Bence haftaya üc hanelere gelecek. Dahada gidecek bölünecek. Büyük bedelsiz potansiyeli var. Sermayeyi artırması gerekiyor.
YTD
işlem yasağı falan gelmesinde.
malı erite erite elimizde kini spek aldı.kusarsa ne alla?
2011'den bu yana takibimde olan ve 2017'den itibaren portföyümdeki ağırlığını arttırdığım hissede, 2018 ocak ayında da haber desteğinden yoksun hızlı bir yükseliş olmuş ve bu yükseliş 54 TL'de bittikten sonra, fiyat 30 TL'nin altına kadar sarkmıştı.
O dönemde yaşanan hareketten faydalanamamış ve eylül 2018 de ihtiyaç nedeniyle 31 TL civarından zararına satış yaparak portföyümü küçültmek zorunda kalmıştım.
Sonrasında 31 TL'den zararına verdiklerimi karıyla yerine koyma imkânı fiyat olarak oluşsa da, kendi bütçem bunu ancak kısmi olarak gerçekleştirebilmeme izin verdi.
Dışarıdan gazel okuyan birisi konumunda olmamak ve küçük yatırımcı olarak diğer küçük yatırımcılar için örnek oluşturmak adına kendimi anlatmaya çalıştım. Okurken bana ne senin ne yapıp/yapmadığından diyen forumdaşlar kusuruma bakmasınlar.
Şimdi gelelim şirkete ve hisseye dair düşüncelerime;
Şirket, yıllardır esas faaliyet alanından kaynaklı anlamlı bir bilanço açıklamamış ve sektörün oldukça iyi zamanlar geçirdiği dönemlerde dahi kötü bilançolar açıklamıştır. Bu durum, birçok küçük yatırımcıda olduğu gibi bende de şirket yönetimine ve sahiplerine karşı bir güvensizlik oluşturmuş ve art niyetli bir yaklaşım içerisinde olduklarını düşündürmüştür.
Hisse fiyatının 2011'de 60'lı seviyeleri görmüş olması ve ortalama maliyetimin bu seviyeden uzak sayılabilecek bir rakam olan 36 TL civarında seyretmesi nedeniyle, yönetimine ve sahiplerine güvenmediğim şirketin hissesini düşük maliyetle taşımayı kendimce uygun gördüm. Beklentim, şirketin güzel bilançolar açıklayarak bendeki güvensizliği boşa çıkarması veya yönetim/sahiplik değişimi sonucunda hisse fiyatının yükselmesiydi.
Hisse fiyatının hızlı yükseldiği son döneme dair ise;
Mali işler direktörünün ve yönetim kurulu başkanının değişmesinden sonra hissede hareketin başlaması, ve yine zararda olan bir bilançodan başka açıklanmış kayda değer bir haberin olmaması nedeniyle sadece varsayım yapabiliyor ve şöyle düşünüyorum;
Şirket, büyük projelerde yer alabilmek adına sermayesini güçlendirme ihtiyacı hissediyor ve bunu da yeni yönetimle birlikte hem bedelli hem de bedelsiz sermaye artırımıyla gerçekleştirmek istiyor.
Bedelsiz sermaye artırımı eskisi kadar hisse fiyatını yukarı çekmese de, yüksek oranlı yapılacak bir bedelli sermaye artırımına katılımı cazipleştirmek için hisse fiyatı hızlıca yükseltilmiş olabilir.
Diğer varsayımım ise;
Şirketin İtalyan sahipleri, virüs hastalığından oldukça kötü etkilenen İtalya’da nakde sıkışmış veya krizden doğan bir fırsatı değerlendirmek için nakde ihtiyaç duymuş olabilir. Bu nedenle de Türkiye’deki şirketlerini satmayı gündemlerine almış, hisse değerinin Euro bazında dip seviyelerde olması nedeniyle de hisse fiyatı yükseltilmiş olabilir.
Son varsayımım ise;
Sığ ve sahipsiz tahtalarda yapılan doldur boşalt tarzı bir operasyonun başlangıcı olarak hisse fiyatı yükseltilmiş olabilir. Gördüğü dip seviyeye (23 TL) göre, kısa bir sürede 3 kattan fazla primlenen hissede operasyonun seyrini kestirmek ise kendi adıma beni aşan bir durumdur. Ancak bu süreçte BİST’teki devre kesiciye çok fazla takılmadan ve olağan dışı fiyat ve miktar hareketi nedeniyle şirketten açıklama istenmesine mahal vermeden, bu seviyeye kadar gelinmiş olmasını başarılı buluyorum.
Sonuç olarak, düşüncelerimin dâhili herhangi bir bilgiye dayanmaksızın sadece fikir beyanı olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ilk iki varsayımda hisse fiyatının daha gidecek çok yolu olsa da, son varsayımın ağır basması nedeniyle kendi hisselerimin %85’ini, 65.00, 71.25, 77.00, 77.70, 78.25 ve 78.65 TL’den kademeli olarak sattığımı belirtmek isterim.
Saygılarımla…
4 tane santral kapa 5 trilyon sekizyüz milyar zarar açıkla 40 tl den 90 tl oldu...
kanal istanbul için 10.000 personel alımı açıklanmış.çoğu kamyon şoförü.
eğer buradan pay alacaksa bu sermaye yetmez.
belki bunun hazırlığı var..
büyük bir bedelli bedelsiz süper olur
ama bunlar duygusal düşünceler
gerçekle ilgili değil
yani bir haber yok henüz.
Ha ha ne gitti beee
Sepkülatif hisselerde rakamlar kısa vadede gerçekleri göstermeyebilir,
örn. qnb ile qnbfbl nin piyasa değeri nerden nereye geldi.
Şİmdi bubrda bir spekülasyon var mı ona bakmak lazım,
zaten spekülasyon durup dururken olmaz altyapı gerek
burda o altyapı sağlanmış gibi duruyor,
bir önceki spekülasyonda hissenin değeri heisse başı 40-45 usd ye ulaşmış
şimdi bu çok çıktı dediğimiz hali , 1,2 usd
yine 40-45 usd olursa
300 tl görmesi gerekiyor,
haaaa olur mu derseniz bunu kimse bilemez
ama geçmiş hareketlerde cmbtonun 40-45 usd olduğunu gördük.
Temel olarak olması şu anki verilere göre mümkün görünmüyor
ancak teknik çizgilere bakılırsa olması mümkün
neler olacak bakalım izleyip görelim.
Bedelsiz haberi dışında başka bir hikaye olursa çok daha iyi olur.
Hiç bişey olmasa bile sığ hisse olduğu için çıkar giderse de kimse bişey yapamaz.
Bunlar şahsi düşüncelerim. Kimse buna bakıp çıkacak veya düşecek demesin.
Bedelli bedelsiz beraber gelebilir
kenti görüyorsunuz %700 bedelli ile nerelere geldi
bunun neyi eksik
olurmu bilinmez
ama olabilir
tabi bence
Şirketin bu yükselişi anlamlı kılması için adımlar atması lazım.
20 yıldır sermaye artırımı yapmıyor.
Şirket arsa zengini. Sadece arsa bedelleri bile İtalyanları zengin edecek büyüklükte.
Şirket sermayeyi arttırmadığı her yıl dahada zorlanıyor bence
Twitterda biri al diyor sonra sat diyor.
Sonrada benim malım yok diyor.
Hadi biz KUL'u kandırıyorsun da, Yukarıdakini demi kandırdığını düşünüyorsun?
Sizin gibilerine en iyi cevap aslında şirketten gelmeli de...
Onlar da başka bir alemde...
Suan elinde hisse olup Eger heyacan yapmadan ekrani izleyen varsa helal olsun
Malmi aliyor lar yoksa Malmi çıkiyor lar anlamadim, 15 dk gecikmeli izliyom hesabi acmayi da gerek gormedim.
Hayirlisi artik
Ya nasip.
sayın devrikli arsalar ile ilgili olarak, Bir önceki genel kurulda daha fazla detaya yer verilmesi istenilmişti yanlış hatırlamıyorsam (temenni ler sorulduğunda) ancak finansal raporlarda hiç bir detay verilmemiş siz arsalar ile ilgili bilgiye sahip misiniz bizleri aydınlatırsanız
müteşekkir oluruz iyi geceler.
Virüs etkisinin oluşturduğu panik ortamında oluşan 25 TL civarındaki dibine göre, bir ay gibi kısa bir sürede 3 katını aşkın primlenen ve bu primi anlamlandıracak bir haber desteği olmayan hissenin, brüt takasa alınması sonrasında taban olması şaşırtıcı olmadı.
Ancak, hissenin tabandan toparlanıp neredeyse tavan fiyata kadar yükselmesi bana şaşırtıcı geldi.
Bunu normal bir piyasa tepkisi olarak değerlendirmek zor.
Bu hareketi gerçekleştiren iradenin bildiği ve buna göre işlem yaptığı konu ne acaba...
Artık portföyümde yer almayan hissede, küçük yatırımcılar için kötü günlerin olmaması dileğiyle...
Cimentasın arazileri... Ufuk bey 2017 yılında paylaşmıştı cment topiğinde.
cinsi tarihi yeri alanı m2 fiyatı
Arsa 1966 Bornova 389.081 64.504.783
Arazi 1993 Bornova 119.570 2.819.850
Arazi 1993 Bayır 212.634 453.982
Arazi 1998 Çine 188.500 13.636
Arazi 1999 Göltürkbükü 14.750 11.909
Arazi 1999 Bodrum 1.010 1.636
Arazi 2005 Edirne 686.542 112.980
Arsa 1995 Tekirdağ 121. 460 3.268.503
Arsa 1999 Turgutreis 14. 750 27.272
Arsa 1999 Bodrum 312 84.099
Arazi 2002 Harput 117.000 188.908,90
Arsa 2004 Elazıg 5.577 54.041,13
Arsa 1969 Rüstempaşa 474 10.205,22
Arazi 1976 KARS 183.329 7.722
Arsa 1976 KARS 50.000 1.102.886
Arsa 1995 KARS 4.684 103.318
Arsa 1997 KARS 3.845 84.812
Arsa 1999 Çiğli 4.950 153.060
Arsa 1998 Torbalı 4.744 1.104.346
Arsa 1999 Manisa 20.724 932,940
Arsa 1992 Aydın 11.993 439.650
Arsa 1993 Nazilli 25.474 372.160
Arsa 2003 Altındağ 10.201 565.112
Arazi 1994 Kemalpaşa 62.140 33.190
Arazi 1994 Çeşme 14.020 5.880
Arsa 1998 Çeşme 11.407 46.200
Arsa 1996 Koyundere 8.807 276.367
Arsa 2000 Zeytindağ 19.389 864.093
Cimentas la ismimiz yok cimbetonun arsa tarla arazi leri lazim
Onları yediler.kaldımı bilmem
20 bölgede tesisi var. Tüm tesisler kendi öz malı arazi üzerinde olsa ciddi bir tutar sadece bu araziler eder.
Başkaca gayrımenkulleri var mı bunu burada net olarak bilecek tek kişi yoktur.
Ancak muhasebe biriminde ( bilançoyu hazırlayan müşavirlik) çalışan birisi varsa burada o kişi bilebilir.
Bunun dışında beton santrallerinin, araç gereçlerin, teçhizatların, demirbaşların toplam değeri ne kadar olabilir bunu tespit etmek gerek. Buranın eskileri daha iyi bilir bu konuları. Ben bir kaç kere gayrımenkul satıp şirketin içinde bu tutarları *** ettiğine şahidim son 20 yılda. Ne ssermaye artışı yaptı, ne kar payı dağıttı. Bırakın kar payı dağıtmayı kar yapmaz hale getirildi. Son günlerdeki çıkışı yine bir fake mi yoksa sermaye artışı öncesi pozisyon alınması mı? Çimentaş'ta birileri mal toplayıp bir başkasına devretti. Devreden kişi kağıdı tavandan almaya devam etti. Amacı ne olabilir o araştırılmalı. Çimentaş'ın halka açık olan kısmı da yaklaşık %2 küsur. Amaç halka açıklığı az olduğundan hisseyi çok üstlere çıkarıp boşaltmak mı yoksa Çimentaş ile ilgili satış, el değiştirme, kottan çıkma gibi bir durum mu var?
Bu soruların cevabını bilenler pozisyon açmış ki hisse onların kontrolünde yukarı çıktı.
Ben bundan 10 yil once 59 TL ile basladigim seruveni 2015 te Euro u 3,30 dan bozdurarak 38,3 dan aldim Euro bazli Maliyetim 88,09 yani daha maliyet bile gelememisim.
Dusuncelerime olup Yatirim yada şirket bilgisi anlamina gelmez..
20 tesisin tamaminin arazisinin kendisini ait oldugunu ve bu arazi lerin oyle 1000 2000 m2 oldugunu dusunmuyorum bu santraller 15 20 yillik ve agirlik ege bolgesinde tarlanin donumunun 10000 binlaradan basladigim Bolge de ciddi bir potandiyel ve ederi in oldugunu dusunuyorum.
aynı sekilde nibas tada zamanin da birisi falan yerde santrali var sehir icinde kaliyor oraya proje hazirlaniyor dedigin (nibas topiginde yazdi) de googleden arastir dim ve denilene yerde santralin oldugunu ve Bolgenin sanayi bolgesi oldugunu gordum. Ve 0,61 den aldigim hisselerin bu gunki degeri 9,30 yani 15 kati ve hala bekliyorum daha gidermi gidecek insallah orda ky yok
Burda da ky fazla kalmadi Benim beklentim bu santraller in kurulu oldugu arazi ler
Gecligimde afyon cimento sehir disinda etrafi tarim arazisi olan bir yerdi afyon cimentodaki gelismeleri eski borsacilar iyi bilir. Neler oldu neler 10 15 yil onceki fiyati ile bu gunki fiyati kiyaslanabilecek olan varmı? Hersey fabrikanin arazisi icindi.
Aynı seyler Cimbeton Dada niye olmasin.
kaca gider bilmem donermi doner
Ben ihtiyac sahibi degilim benimkiside hobi
Sizden ricam bu santrallerin kurulu oldugu yerin fotograflarini adresini Burda payladirsaniz buyuklugu ve ederi konusunda fikirler yurutebiliriz
Herseyin bir ederi ve degeri vardir
Cokmu hayalperest yazdim ya :)
Hayeleri olanlari severim.
Ytd
En alttan karsa kadar olanlar cmbtn nun. Manisayı 2018 de sattılar. Bunlardan başka çimbeton ait olan gayrimenkuller de var. Yalniz şirket sürekli zarar açıkladığı için öz sermayeyi güçlendirmek adına zaman zaman gayrimenkul satışı yapıyor. Düz mantık yaklaşık 250 milyon ciro yapan şirket (çimento agrega ve su) malesef faaliyet karı yazamıyor. Bilançoya yansıyacak yüzde 1 kar etse 2.5 milyon kar etmesi lazım. Ama o da yok neden kar etmiyor. Araştırmak lazım. Son zamanlarda oyak grubuyla aralarında yönetici transferleri oldu. İnşallah biz ky için hayırlı olur. Benim için hisse fiyatından ziyade bilançonun düzeltilmesi lazım. Bunun için bilançodaki deliklerin kapatılması gerekli. Şu sıralar şirket hisseleri süpekilatif olarak yükseldi. Umarım buralarda kalıcı olsun ve hisse bilançolarıyla yükselsin. Zaten dolaşımda 30 ila 50 bin hisse var. Elinde olanlara bol kazançlar dilerim.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ecesu Açıklamalar in icin teșekkürler bana baya Faydali oldu.
Hissede sayili ky kalmis Eger cok olsaydi bu kadar yukseliste günlük 5 6 sayfa yazi yazilirdi.
Yazik oldu Karla ayrilan coz az kisi
Ytd