Teşekkürler. Bugün bende göndereceğim
Investing sitesinde de takip eden yatırımcılar var. Onlara nasıl ulastirabiliriz acaba? Bir de dilekçede hisseye derinlik katmak için bedelsiz konusuna ve robotik işlemler konusuna da deginilemezmiydi?
Printable View
Teşekkürler. Bugün bende göndereceğim
Investing sitesinde de takip eden yatırımcılar var. Onlara nasıl ulastirabiliriz acaba? Bir de dilekçede hisseye derinlik katmak için bedelsiz konusuna ve robotik işlemler konusuna da deginilemezmiydi?
Neyse o sitede de paylaştım buradaki dilekçeden bahsettim. Bir fazla dilekçe gitse yeter
Sayın Azurit...daha önce sn volna haberleşmeleri e..mail,le yapıyordu..siz buradan göndermişsiniz..yarın gereken yapılacaktır..bir sorum var..ad,soyad var..imza nasıl olacak ..atmamız şartmı...çıktı mı alacagım,imzalamak için...aydınlatırsanız sevinirim..saygılar
Merhaba
Aynı soru hakkında bende ivedilikle cevabınızı bekliyorum. Teşekkürler
Elbette değinilebilirdi, ama robotik işlemlerin muhatabı SPK. O konuyu yarın o çerçevede işleyeceğiz.
Bedelsiz konusu ise artık temettü ile birlikte ele alınacak bir konudur ve kanımca önümüzdeki Genel Kurulu temettü verimliliği belirleyecektir. Şahsi görüşüm, temettü politikasının en az enflasyon oranında bir verimlilik sağlayacak ölçüde yeniden formüle edilmesi yönündedir. Bedelsiz konusu ise birikmiş karların temettünün bir parçası olarak her yıl düzenli biçimde ödenmiş sermayeye bedelsiz hisse dağıtımı biçiminde eklenmesi formülüne bağlanmalıdır.
Temettü verimliliği ve birikmiş karların temettünün parçası olarak her yıl düzenli biçimde ödenmiş sermayeye katılması sağlandığında, ky'nın bu hisseyi düşük piyasa değerine rağmen uzun vadeli elinde tutmaması için bir neden kalmaz. Çünkü ancak o zaman, hisse gerçekten adı gibi bir yatırım ortaklığı gibi çalışır. Bu durum çok gecikmeden piyasa değerine de yansır.
Yönetim ve hakim ortak gelecek bu tekliflere karşı bir argüman geliştirebilmek için bence çok zorlanacaktır. Bakarsınız bir sürpriz yapar, belki de kabul ederler. :)
İmza yerine TCK NO'su kullanılabilir. Ya da çıktı alınıp ıslak imzalı olarak iadeli taahhütlü posta ile gönderilebilir. Burada önemli olan dilekçenin içeriği, verdiği mesajdır. Yönetim dilekçeye yanıtını yıl sonu değerleme raporlarıyla verecektir. Eğer talep dikkate alınmış ise takdir, tersi durumda tenkitle bilinçli yatırımcı da yanıtını Genel Kurul'da verecektir.
Robotu işlemler borsada olağan ve normal işlemler